Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Milo mi oglosic ,ze Fraszka jest u mnie na DT :) :)

Zaczniemy od poczatku .
Zmieniam jej imie na Zoska - bo na nie swietnie reaguje :)

Koniecznie do szkolenia oraz do milego DT-esowania beda potrzebne :
- Dluga linka - bo jest crayzy frogiem , kangurkiem , skoczkiem rotfl
- Duzo gryzakow , pilek, gadzetow do zabawy , bo jest zabawowa ponad norme ;]
- Duzo mojej cierpliwosci ;)

- Szkolenia ,by nauczyc ja :

a) nie skakania na mnie i innych ludzi
b) wchodzenia po schodach , ale to juz prawie opanowalam, wystarczyly zoladki , zacheta, pochwala i powtorzyc ze 4 razy :D
c) Poki co nie ma nic wiecej ;]

Wulkan energii do potegi entej , ciekawska , wszedzie musi byc .
Zapoznanie z moimi psami bez przeszkod sie obeszlo . Ogolnie jest ok .

Zrobila siku na spacerze i zostala pochwalona ponad niebiosa .
Cosik zjadla , a teraz gryzie kosture =)

Generalnie transport ,odbyl sie totalnie na luzie, smacznie sobie spala .
Chcialam ja wykapac ,ale Panowie ,ktorzy robia sobie remonta wylaczyli ciepla wode i mam w domu smierdziuszka :ups:

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapomnialam dodac, ze moje mieszkanie tonie , na dzien dobry wylala miske z woda , a pozniej stracila wiadro ,ktorym mylam podloge .

Ogon jej lata jak smiglo z helikoptera , ogolnie milusinska do wszystkich .

Nad jej genami musze sie zastanowic ,z pewnoscia jest to labek z jakimi mamy (labradory.info) do czynienia na codzien , czyli labrador z pseudohodowli , ale jest pozytywna .

Jutro kupie sobie w Tesco worek cierpliwosci i zaczynamy szkolenie , co by DS byl zadowolony :tak:

Posted

Oj Basiu faktycznie ogromnie dużo cierpliwości będzie Ci teraz potrzebne. Ja z Klaudus_ odebrałyśmy Zosię vel.Fraszkę :) ok. godz. 14, w aucie dała niezły popis szczekania skakania i wszystkiego czego się dało, ludzie na ulicy oglądali się za nami :) U Klaudus_ "mała" nie umiała przestać skakać to na mnie to na Klaudus_ i tak w kółko :) niezła z niej rozrabiara, ale ogólnie to przekochana sunia tylko potrzebuje nieco ogłady ;) Mam kilka zdjęć, ale wstawię dopiero jutro bo z dzisiejszej wyprawy wróciłam dopiero przed 22 i padam.

Posted

Witam przy porannej kawie .

Noc przebiegla spokojnie , Zosia spala , nie jest skubana tak czujna jak Nelly i udalo mi sie wyslizgnac pare razy na siku bez obudzenia jej :jupi:

Nasza kangurzyca nie zrobila nic nie przyjemnego w domu , wszystko zalatwila na spacerze :tak:

A teraz to co my labomaniacy lubimy najbardziej , czyli temat kooopy ;)

- Melduje ,ze sa twarde dowody =)

Na spacerze ciagnie ,jak cholera , skacze jak sprezynka i lata jak bak ;)

Nie dala mi w spokoju przyszykowac zarcia dla psow , bo ciagle skacze i wtyka nochal w nie swoje sprawy ;]
Jak dostala miske to ma u mnie medal w najszybszym jedzeniu , ale Basiunia podala jej zarcie z reki , bo by sie udusila :x
Szybko zjada i leci do misek Saszora i Barniego :bad:

Pogoda sprzyja utrzymaniu porzadku w domu , psy sa mokre, brudne ,a ja mam w domu mala Rumunie , bo w kawalerce ciezko jest wywiesic pranie i powywieszalam na czym tylko mozliwe od drzwi poprzez szafy i fotele ;]

Teraz zamiast smacznie spac i dac mamusi spokojnie wypic kawe to lataja po calym mieszkaniu i wyrywaja sobie z Sasza zabawki , szczekaja - ogolnie sielanka :tak:

Posted

Kilka zdjec/ fotek :

Jedna z nielicznych chwil ::roll:

Zosiula , tym razem z pilka ,ale moze to byc : Kalosz, papier toaletowy, lampka nocna, kapec, linka, obroza, koszyk, plyn do demakijazu itd :angryy::diabloti:

Tak se lezymy :

Posted

Kurcze jak się cieszę,że ta skoczka bezpieczna - zdjęcia zniewalające.
Baaardzo miło było poznać i Ciebie i mamę - szkoda,że taka umorusana i śmierdząca byłam,ale musiałyśmy się z Zochą umyć, bo spodobał Jej się odpływ z goooolika :mad:
Potem śmierdziel Leoś i jeszcze jechałam z tym beżowym skoczkiem z tyłu.
Mam nadzieję,że 'stalowe nerwy' też będą w Tesco w promocji :p
Bo będą przy tym diable potrzebne.
Mam jednak nadzieję,że spobie radzisz :)
Co do kooo to widziałyśmy z Adą,że są twarde dowody :D

Posted

Dziewczyny nie przejmujcie sie , mnie tez z wybiegu dla modelek nie wyciagli , dobrze ,ze padal deszcz, jest na co zwalic, a Zoska jest tak mega crayzy frogiem ,ze nigdy nie spi , cierpliwosci trzeba i medytacji ,by sie wyciszyc hahahah :-P

Posted

O kur#$%^& co za diablica!!
I,że tak zapytam - Zocha to wszystko tak sama...?
Czy z pomocą czarnego pomocnika...?
Patrząc na zdjęcie to sobie pomyślałam,że za chwilkę jak mi do D^&*( nakopiesz to bazarek na wkładki do butów będziemy robić!
Wstręciucha ! :mdleje:

Posted

Powiedzmy ,ze jest juz 3 dzien i jest jej wszedzie pelno , zwariowac mozna :-D Dziewczyny dajemy rade, nie bojcie zaby :-P ale laska ma temperament mega czad, najgorsze jest jej skakanie , przednimi lapami na ludzi , to milusinska sunia ,ale ciagle chce byc w centrum uwagi . Moj czarny nic jej nie pomaga , Zocha potrafi taka rozpierduche zrobic sama :-D ale sie uczy , potzreba czasu nic z dnia na dzien i nic na sile, juz potrafi robic siad , podac lapke , takze bedzie ok ,ale przyszly wlasciciel musi wiedziec, ze lichoo nie spi :-P

Posted

Zosia ma dar w nogach , potrafi wysoko skakac , odbija sie od ziemi tylko po to ,by skoczyc jeszcze wyzej ;)

Duzy basen tez zaliczyla tylko miala pecha , bo nie bylo dna rotfl rotfl

No i zamecza chlopakow na amen :bad:

Panowie juz nie odmawiaja zabawy ,bo wiedza ,ze to i tak nic nie da , wola wymeczyc ja podwojnie , nawet Barni sie zaangazowal ,by poszla szybciej spac rotfl

Posted

mikoada napisał(a):
Co słychać u ślicznej panienki uspokoiła się trochę ;)

nic ,a nic, demon zniszczenia, adhd postepujące , jakiego ona miała dilera, bo chyba dobry towar jej załatwiał , bo chodzi jak nakręcona , ha ha ha :-D

Posted

Dzisiaj Pani Zofia Makłowicz , pokaże Wam jak się gotuje .
Pani Zofia , chyba chciała poprawić sie po ostatniej kradzieży kurczaka więc postanowiła udać się do lasu po grzyby . W lesie ładnie się pilnuje i co chwilkę szukała mnie wzrokiem , ładnie przybiega na zawołanie :)
Produkt został znaleziony ;)

Pani Zofia ma skłonności do ściągania różnych przedmiotów ze stołu , pewnie w celu sprawdzenia, czy ta cebula spełnia standardy unijne rotfl

Gdy grzyby juz są znalezione i wyczyszczone , a cebula spełnia wszelakie wymogi , składniki Pani Zofia proponuje wrzucic na patelnie :)

Całe szczęście ,że Pani zosia nie zauwazyła jajek na stole , więc spokojnie wrzucone zostały do reszty składników rotfl Wszystko razem trzeba wymieszać i doprawić .

Gotowy posiłek Pani Zofia musi osobiście skosztować :tak:

Podsumowując :

Forum labradory.info to nie tylko ratowanie labradorów , to skarbnica wiedzy dotyczącej gotowania rotfl
Polecam potrawę dla niesprawnych kulinarnie laików , szybko , tanio i smacznie , ale dopiero smak potrawy można poczuć , gdy sie ma takiego pomocnika rotfl

Posted

Właśnie chciałam napisać, że muszę zajrzeć na to forum bo ze mnie laik kulinarny a na końcu czytam takie wieści...czy moje oczy się nie mylą?? :multi::multi::multi: