Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malibo57']Jak już wspomniałam, nadaje się może ze sześć:eviltong: Zrobienie Fancie zdjęć nie " z góry" wymaga w mojej ocenie, jakichś 4 godzin, a nie 40 min. Dziewczyna ruchliwa i baaardzo kontaktowa, więc każde "zajście do parteru" kończy się jej łapkami na ramionach i buziaczkowaniem.
Właśnie selekcjonuję zdjęcia, przycinam i zabieram się za wstawianie.
Fancia wygląda świetnie, jest błyszcząca i zadowolona z życia:)

Nie ma to jak przyjechać i sprawdzić "naocznie" he... he...! :diabloti:

Przekleiłam kilka zdjęć na pierwszą stronę wątku oraz oczywiście, zgodnie z "zamówieniem" ;) zmieniłam tytuł!

Zdjęcia CUDNE! Ja takich w życiu nie zrobię z braku odpowiedniego narzędzia! :placz:

• 2 weeks later...
Posted

Fancia pojechała wczoraj z moim mężem do pracy! Szczerze powiem, że bardzo się bałam jak wyjeżdżali... Bałam się reakcji Fanty na nowe otoczenie i nowych ludzi... Beze mnie..

Ale chłopina spisał się znakomicie i Fanta też z małym wyjątkiem... Lękliwie reagowała na nowe otoczenie.:-(
Mąż pracuje w MZA. Oprowadził kobitkę po autobusach, kanałach, pomieszczeniach.

Jak już poznała nowe pomieszczenie, czyli pokój w którym pracował K. było ok.

Jak ktoś wchodził nigdy nie zareagowała agresywnie!!! Do niektórych osób sama podchodziła na wołanie, do innych nie a jak oni podchodzili do niej kładła się "poddańczo" na plecy.

Jak poznała autobus po pewnym czasie wchodziła do niego bez problemu....
Bardzo się bała "syczącej" bramy, która syczała nie wiadomo z jakiego powodu i tylko przez nią przemykała...

Na początku reaguje na wszystkie nowe bodźce bardzo lękliwie!!
Potem "daje radę";)

Bardzo dobrze zdała egzamin z posłuszeństwa i karności! :multi:
Po zapoznaniu się z nowymi warunkami prawie cały czas chodziła bez smyczy i była bardzo posłuszna, grzeczna i karna.
Pomimo eksteremalnych i nieznanych warunków wystarczyło, że mąż lekko gwizdnął lub zawołał wracała natychmiast do niego! Była skupiona tylko na nim!

Kris nagrał filmiki i zrobił zdjęcia. Wkleimy i zgramy wieczorem! :p

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Asiaczek']O, to czekamy na nowe fotki i film o Fanci

pzdr.

Będą.... Tylko jeszcze chwilkę poczekajcie! :oops: Ale pamiętam!;)

Wreszcie mogę COŚ ciekawego napisać!

Fanta spuściła dzisiaj manto Norce! Nie ukrywam, że się małpie należało! :diabloti:
Fanta do tej pory wykazywała naprawdę ogromną cierpliwość do niej. Norka cały czas wisiała jej na ogonie, podgryzała kolana (jeśli nie kostki z uwagi na swój rozmiar.. he..he..), latała za nią... No po prostu się uwiesiła!
I dzisiaj przebrała się miarka i Fanta "zbiła" Norkę! Ale nic jej to nie nauczyło, bo dalej lata za Fancią! :shake:
Fanta chyba po raz pierwszy się komuś postawiła. Zawsze łagodna, podległa, delikatna. Nikomu nie wadzi, każdemu schodzi z drogi... A dzisiaj, normalnie lwica się w niej przebudziła. :multi:

Posted

Szczerze, to tez się cieszę, choć Noreczkę uwielbiam. Pamiętam, jak Wituś-Rzep czepiał się Fanty - no, grozą wiało! Nie wiedziałam, że Szynszylka taka ambitna!

Posted

Najpiękniejsza na Dogo otrzymała najpiękniejszy plakat:) Plakat jest dziełem Magdaleny - pochodzi z bazarku Kundelkowej Skarbonki. Korzystajcie z niego;-) Drukować, rozsyłać, rozlepiać...Co, kto może.

Posted

Ponieważ Fancia bardzo łapczywie i bardzo szybko je uzgodniłyśmy z malibo, że będzie dostawała jedzenie z ręki.

Dzisiaj dostała pierwszy raz:

[video=youtube;ip-6v-9Y5P4]http://www.youtube.com/watch?v=ip-6v-9Y5P4&feature=player_embedded[/video]

Ręce miałam całe oślinione, palce pogryzione i zjedzony świeżutki manikiur. Fanta zachowywała się tak jakby nie jadła od miesięcy. Zwiększam jej dawkę do 400 g dziennie i będzie jadła z ręki za każdym razem. Może się trochę uspokoi z tym jedzeniem.:roll:

Posted

Początki były trudne, jak widzę, ale potem świetnie Wam szło:)
Aneczka, jak Ci czas pozwoli, to połącz karmienie ze szkoleniem, czyli coś za coś. "Siad" ma wyćwiczone, próbuj "waruj" i in.Niech Fanta koncentruje się na wykonywaniu poleceń. Może nawet uda się Wam "zostań", hehe
Filmiczek pokazuje, że Fancia rokuje, bo naprawdę, jak na psa z syndromem głodu zachowuje się bardzo dobrze. Innego miałabyś już na kolanach:evil_lol:
Ależ ona jest śliczna:loveu:

A, jurto doleci nowa karma Vitake. Adult dla Fanty i Bastera, senior dla Alfa i Szanty.
Koszt - 340,- po rabacie.

Posted

Dobra, troszkę się będziemy szkolić, ale to za parę dni może... Na razie niech się nauczy nie odgryzać mi palców..he..he..

Czekam na karme i ne ruszam się z domu. A telefonik mój podałaś? Bo dzwonek znowu nie działa przy furtce...:diabloti:

Posted

Karmimy się cały czas z ręki, ale idzie nam średnio.
Fancia jest tak podniecona i niecierpliwa, że bardzo szybko się męczy przy tej czynności.
Cały czas, siedząc, przebiera tylnymi i przednimi łapkami, macha ogonem, oblizuje się i straaasznie nakręca. Przez co mam pogryzione paluchy. Wczoraj dawałam jej po 1-2 chrupki na otwartej dłoni. Karmienie w związku z tym trwało bardzo długo i psina się strasznie zmęczyła a ja miałam całą rękę brązową od karmy i ... oplutą do łokcia!:diabloti:

A niżej udało mi się uchwycić fajną pozę Fanty:

Se odpoczywa... :loveu: