Ziutka Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Gosiaczku, poproszę na maila, te "wybrane" przez Ciebie, bede miała do ogłoszeń i Witusia też poproszę :) Quote
malibo57 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Z Boryskiem Z Witusiem, zwanym Rzepem:diabloti: Rzep i Fanta zaglądają... Się leci! Quote
malibo57 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Proszę o zmianę tytułu wątku na: Fanta - najpiękniejsza na dogo sunia w typie on! Bo i czyż nie? I ostatnie - znowu się leci:) Z Rzepem. Quote
Hotel KADIF Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='malibo57']Jak już wspomniałam, nadaje się może ze sześć:eviltong: Zrobienie Fancie zdjęć nie " z góry" wymaga w mojej ocenie, jakichś 4 godzin, a nie 40 min. Dziewczyna ruchliwa i baaardzo kontaktowa, więc każde "zajście do parteru" kończy się jej łapkami na ramionach i buziaczkowaniem. Właśnie selekcjonuję zdjęcia, przycinam i zabieram się za wstawianie. Fancia wygląda świetnie, jest błyszcząca i zadowolona z życia:) Nie ma to jak przyjechać i sprawdzić "naocznie" he... he...! :diabloti: Przekleiłam kilka zdjęć na pierwszą stronę wątku oraz oczywiście, zgodnie z "zamówieniem" ;) zmieniłam tytuł! Zdjęcia CUDNE! Ja takich w życiu nie zrobię z braku odpowiedniego narzędzia! :placz: Quote
Hotel KADIF Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Ale ona jest piękna! :loveu: Tak siedzę i patrzę na te zdjęcia i nie mogę się "nazachwycać" :loveu:!! Quote
Hotel KADIF Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 malibo57 napisał(a):Śliczna sunia, prawdaż?:) Bardzo prawdaż! :) Quote
Asiaczek Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Cudne zdjęcia a i Fanta na nich - taka radosna:) Oj, dobrze ma sunia, dobrze... Pzdr. Quote
Hotel KADIF Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 :sleep2::sleep2::sleep2: :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Fancia pojechała wczoraj z moim mężem do pracy! Szczerze powiem, że bardzo się bałam jak wyjeżdżali... Bałam się reakcji Fanty na nowe otoczenie i nowych ludzi... Beze mnie.. Ale chłopina spisał się znakomicie i Fanta też z małym wyjątkiem... Lękliwie reagowała na nowe otoczenie.:-( Mąż pracuje w MZA. Oprowadził kobitkę po autobusach, kanałach, pomieszczeniach. Jak już poznała nowe pomieszczenie, czyli pokój w którym pracował K. było ok. Jak ktoś wchodził nigdy nie zareagowała agresywnie!!! Do niektórych osób sama podchodziła na wołanie, do innych nie a jak oni podchodzili do niej kładła się "poddańczo" na plecy. Jak poznała autobus po pewnym czasie wchodziła do niego bez problemu.... Bardzo się bała "syczącej" bramy, która syczała nie wiadomo z jakiego powodu i tylko przez nią przemykała... Na początku reaguje na wszystkie nowe bodźce bardzo lękliwie!! Potem "daje radę";) Bardzo dobrze zdała egzamin z posłuszeństwa i karności! :multi: Po zapoznaniu się z nowymi warunkami prawie cały czas chodziła bez smyczy i była bardzo posłuszna, grzeczna i karna. Pomimo eksteremalnych i nieznanych warunków wystarczyło, że mąż lekko gwizdnął lub zawołał wracała natychmiast do niego! Była skupiona tylko na nim! Kris nagrał filmiki i zrobił zdjęcia. Wkleimy i zgramy wieczorem! :p Quote
malibo57 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Ja Wam dam bez smyczy! Zabiję!:mad: Fajnie, że zdała egzamin. A, co byłoby, gdyby nie zdała...? Quote
Asiaczek Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 O, to czekamy na nowe fotki i film o Fanci:) pzdr. Quote
Hotel KADIF Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Asiaczek']O, to czekamy na nowe fotki i film o Fanci pzdr. Będą.... Tylko jeszcze chwilkę poczekajcie! :oops: Ale pamiętam!;) Wreszcie mogę COŚ ciekawego napisać! Fanta spuściła dzisiaj manto Norce! Nie ukrywam, że się małpie należało! :diabloti: Fanta do tej pory wykazywała naprawdę ogromną cierpliwość do niej. Norka cały czas wisiała jej na ogonie, podgryzała kolana (jeśli nie kostki z uwagi na swój rozmiar.. he..he..), latała za nią... No po prostu się uwiesiła! I dzisiaj przebrała się miarka i Fanta "zbiła" Norkę! Ale nic jej to nie nauczyło, bo dalej lata za Fancią! :shake: Fanta chyba po raz pierwszy się komuś postawiła. Zawsze łagodna, podległa, delikatna. Nikomu nie wadzi, każdemu schodzi z drogi... A dzisiaj, normalnie lwica się w niej przebudziła. :multi: Quote
malibo57 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Szczerze, to tez się cieszę, choć Noreczkę uwielbiam. Pamiętam, jak Wituś-Rzep czepiał się Fanty - no, grozą wiało! Nie wiedziałam, że Szynszylka taka ambitna! Quote
malibo57 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Najpiękniejsza na Dogo otrzymała najpiękniejszy plakat:) Plakat jest dziełem Magdaleny - pochodzi z bazarku Kundelkowej Skarbonki. Korzystajcie z niego;-) Drukować, rozsyłać, rozlepiać...Co, kto może. Quote
Asiaczek Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Mocno zaciskam kciuki za Fantę, nieustająco:) Pzdr. Quote
Hotel KADIF Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ponieważ Fancia bardzo łapczywie i bardzo szybko je uzgodniłyśmy z malibo, że będzie dostawała jedzenie z ręki. Dzisiaj dostała pierwszy raz: [video=youtube;ip-6v-9Y5P4]http://www.youtube.com/watch?v=ip-6v-9Y5P4&feature=player_embedded[/video] Ręce miałam całe oślinione, palce pogryzione i zjedzony świeżutki manikiur. Fanta zachowywała się tak jakby nie jadła od miesięcy. Zwiększam jej dawkę do 400 g dziennie i będzie jadła z ręki za każdym razem. Może się trochę uspokoi z tym jedzeniem.:roll: Quote
malibo57 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Początki były trudne, jak widzę, ale potem świetnie Wam szło:) Aneczka, jak Ci czas pozwoli, to połącz karmienie ze szkoleniem, czyli coś za coś. "Siad" ma wyćwiczone, próbuj "waruj" i in.Niech Fanta koncentruje się na wykonywaniu poleceń. Może nawet uda się Wam "zostań", hehe Filmiczek pokazuje, że Fancia rokuje, bo naprawdę, jak na psa z syndromem głodu zachowuje się bardzo dobrze. Innego miałabyś już na kolanach:evil_lol: Ależ ona jest śliczna:loveu: A, jurto doleci nowa karma Vitake. Adult dla Fanty i Bastera, senior dla Alfa i Szanty. Koszt - 340,- po rabacie. Quote
Hotel KADIF Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Dobra, troszkę się będziemy szkolić, ale to za parę dni może... Na razie niech się nauczy nie odgryzać mi palców..he..he.. Czekam na karme i ne ruszam się z domu. A telefonik mój podałaś? Bo dzwonek znowu nie działa przy furtce...:diabloti: Quote
malibo57 Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Podałam, podałam - wiem, że karma już dojechała. Quote
Hotel KADIF Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Karmimy się cały czas z ręki, ale idzie nam średnio. Fancia jest tak podniecona i niecierpliwa, że bardzo szybko się męczy przy tej czynności. Cały czas, siedząc, przebiera tylnymi i przednimi łapkami, macha ogonem, oblizuje się i straaasznie nakręca. Przez co mam pogryzione paluchy. Wczoraj dawałam jej po 1-2 chrupki na otwartej dłoni. Karmienie w związku z tym trwało bardzo długo i psina się strasznie zmęczyła a ja miałam całą rękę brązową od karmy i ... oplutą do łokcia!:diabloti: A niżej udało mi się uchwycić fajną pozę Fanty: Se odpoczywa... :loveu: Quote
Recommended Posts