masienka Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Ma dziewiec miesiecy. Jeszcze jest radosna. Jeszcze przeciska laciaty nosek przez kraty. Jeszcze przytula sie do reki. Juz zdazyla przekonac sie co znaczy odrzucenie. Juz zdazyla odchowac pierwszy miot. I juz trafila do umieralni... W pewnym schronie miedzy Krakowem a Katowicami trafilam na to cudo. Podobno mieszaniec pitta z amstaffem, moze bardziej bulla (?). Nie wykazuje zadnych objawow agresji. Nawet do kolezanki zza kraty chciala sie przymilac. To przedwczesnie dorosle psie dziecko czeka na swojego czlowieka. Az boje sie myslec co bedzie przy nastepnej cieczce:shake: - kilka klatek dalej jest sliczny, pregowany amstaff :shake: [IMG]http://katarzynkakot.w.interia.pl/olkusz%20schron/tn_IMG_5853.JPG[/IMG] [IMG]http://katarzynkakot.w.interia.pl/olkusz%20schron/tn_IMG_5852.JPG[/IMG] [IMG]http://katarzynkakot.w.interia.pl/olkusz%20schron/tn_IMG_5851.JPG[/IMG] __________________ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magia Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 jeju jakie fantastyczne stworzenie :) wuglada jak jakiś nietoperz iście zjwiskowo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 17, 2006 Author Share Posted May 17, 2006 no cudna jest, i cale zycie przed nia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 [I][B]bosz takie cudeńko:shake:[/B][/I] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 niesamowite bulloamstafiątko :loveu: trzeba mu szybko domu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Payton Posted May 18, 2006 Share Posted May 18, 2006 Oj, trzeba szybko domku nietoperkowi, ale i sterylka by sie przydala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asztir Posted May 18, 2006 Share Posted May 18, 2006 Jest przebombiasta :loveu::loveu::loveu: Payton ma rację sterylka by się przydała! jeżeli ktoś to może zorganizować to ja chętnie przyślę nieco kasy! Zabrać nie mogę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dag Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 Cudna jest!! Zabrać nie mogę, ale jakby kto zbiórkę kasy na nietoperka zrobił, to ja chętnie!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 19, 2006 Author Share Posted May 19, 2006 Dziekuje kochani! Rowniez o tym myslalam Na te kilka dni po zabiegu to moze komus udaloby mi sie ja wcisnac:razz: Ale przeciez potem nie odwioze jej do schronu:shake: nie moglabym jej tego zrobic... Jesli bylby pewny domek to moze udaloby sie to zorganizowac ale w sytuacji obecnej..Cholera, tak sie o nia boje. W tym schronie wydadza ja pierwszemu, lepszemu karkowi:angryy: i nawet nie bedzie wiadomo gdzie pojdzie:shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina87 Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 No to może dom tymczasowy do czasu znalezienia nowego właściciela :roll: Tylko gdzie? Ja jej nie mogę wziąść :-( Przecież to jeszcze dziecko :placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 [B]Masienka[/B] nie wiem czy znasz [FONT=Arial Black]Keiti[/FONT] z forum (zielonego) bullowatych ona na swoim sumieniu :) ma duzo adopcji prawie niemożliwych skontaktuj sie z nią [email][email protected][/email] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 19, 2006 Author Share Posted May 19, 2006 Dzieki, napisalam!:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Payton Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 W tym schronie wydadza ja pierwszemu, lepszemu karkowi:angryy: i nawet nie bedzie wiadomo gdzie pojdzie:shake:[/quote] Dlatego wlasnie sterylka jest wazna, bo gdyby tak nie daj Boze wpadla w nieodpowiednie rece ,to przynajmniej nie bedzie miec nastepnych szczeniaczkow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aulinka Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 Dam info na bullterrier forum. Może uda się znaleźć domek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 20, 2006 Author Share Posted May 20, 2006 Wielkoucha Pigi nadal w schronie. Czeka... a radosc zycia z niej ucieka...:shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 22, 2006 Author Share Posted May 22, 2006 Naprawde nikt nie pokocha takiej pieknosci?? Nie wierze...:shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 25, 2006 Author Share Posted May 25, 2006 Czy ktos pokocha to Cudo? [IMG]http://katarzynkakot.w.interia.pl/olkusz%20schron/tn_IMG_5853.JPG[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 28, 2006 Author Share Posted May 28, 2006 Nikt nawet do Ciebie nie zaglada Malutka :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 [quote name='masienka']Nikt nawet do Ciebie nie zaglada Malutka :-([/quote][I]zagląda , zagląda , ale cóż jak nie ma jak pomóc:-([/I] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
izka Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 zaglądam do świnki i ja :lol: ,jest przepiękna , gdybym mogła ........ Zeby szybko znalazla dobrych ludzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 ja cały zcas trzymam za nia kciuki :cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dag Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 A czy ktoś może napisać ile sunia waży, jak się zachowuje do innych psów, ludzi itd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted May 31, 2006 Author Share Posted May 31, 2006 Napisac o suni moge niestety tylko tyle co po kilkuminutowej obserwacji:shake: I do tego w klatce... Do ludzi nie jest raczej agresywna, to jeszcze dzieciak, ktory chcialby sie pobawic. Wystawiala ten laciaty nosek przez kraty, lizala rece. Do glaskania przytulala sie calym cialkiem do zimnego metalu. Jesli chodzi o reakcje na psy to tez nic nie moge zagwarantowac:shake: ale nie byla agresywna do kolezanki przez sciane. Wrecz przy niuchaniu nochalami byla zadowolona. Nie zauwazylam u niej takze zadnych blizn po pogryzieniach wiec mozliwe, ze nie ma zadnych zlych skojarzen zwiazanych z innymi czworonogami... Natomiast co do wagi to ja bym obstawiala kolo dwudziestki, moze troche mniej. Zabiedzona nie jest, w osobnej klatce nie musi walczyc o jedzenie. Czyzby jakies zainteresowanie Slicznotka?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dag Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Nosi mnie na drugiego psa... i tak kombinuję,... problem polega na tym, że moja maupa ma wredne nastawienie dla konkurencji... szczeniaka jeszcze by przeżyła, ale z 9mies sunią mogły by byś ścięcia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masienka Posted June 1, 2006 Author Share Posted June 1, 2006 To mniej wiecej tak jak u mnie... Jesli suczka mloda i ulegla to moja nie ma nic przeciwko. Natomiast przy najmniejszym sprzeciwie jest krotko i na temat:shake: Ciezko powiedziec jak zachowalaby sie Pigi:roll: czy umiala by sie podporzadkowac? Ale z tego co zaobserwowalam to zachowuje sie raczej jak dzieciak i sadze, ze duzo mozna by jeszcze z nia wypracowac. Jak bede w Olkuszu to sprobuje dowiedziec sie co u swinki. Ale to tak czy inaczej dopiero za dwa tygodnie. Probuje tez namowic moich rodzicow na tymczas dla niej ale na razie raczej kiepsko mi to idzie. Poza schroniskiem mozna by dowiedziec sie o niej duzo wiecej.:shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts