malibo57 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 A teraz NIESPODZIANKA !!! Zgadnijcie, czyj to NOS?:loveu: [IMG]http://img716.imageshack.us/img716/3782/1070340.jpg[/IMG] Quote
Ziutka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='malibo57']A teraz NIESPODZIANKA !!! Zgadnijcie, czyj to NOS?:loveu: [/QUOTE] Lalalala :loveu: a ja wiem :eviltong: :loveu: :loveu: :loveu: PSIE NOSY GÓRĄ :cool2: Quote
ajlii Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jaka mizerota... strasznie go wymęczyło leczenie :( Czy w hotelu już poznał się z innymi psiakami? Quote
malibo57 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jasne, że nie - wprawdzie pchał się do Bola, ale nic z tego - psy w Nosku nie przebywają razem, za duża, hm... różnorodność;-) Wcale nie jest mizerny, dobrze wygląda - oczywiście, pani Małgosia ma drobne wątpliwości, bo Kajtun ma...wcięcie:evil_lol: My znamy te jej słabość do dokarmiania, hehe Quote
Ziutka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='ajlii']Jaka mizerota... strasznie go wymęczyło leczenie :( [/QUOTE] Mizerota ??? On się miewa świetnie, dobrze wygląda i dobrze się czuje, po ogrodzie pomykał nieźle :diabloti: i wsio z nim oki :cool3: apetyt ma i moim zdaniem to żadna mizerota, świetny psiak, tylko troszkę transportem wystraszony :p Quote
malibo57 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Zobaczymy, jak potraktuje jutro pana domu:evil_lol: Quote
ajlii Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Kajtuna widziałam na żywo na różnych etapach jego życia i mam wrażenie patrząc na zdjęciach że jakoś schudł, zmalał... Ale może to złudzenie ;) Ciekawa jestem jego relacji z innymi psami. Nie wiem z psami Alice się dogadywał, ale z moimi nieźle. Z Julką się bawił. Kazanowi dał się dominować, choć nie obyło się bez wrzasków. Quote
Ziutka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='malibo57']Zobaczymy, jak potraktuje jutro pana domu:evil_lol:[/QUOTE] No się oplułam aż :evil_lol: Grzesio da radę, tzn. Kajtun da sobie z nim radę :evil_lol: A dzisiaj to za nim ganiał po ogrodzie, myślał pewie, że Grześ mu pokaże wyjście od tych strasznych bab z kocami co chciały polować na niego ale sobie odpuściły :razz: Całą drogę Kajtun jechał obok mojego brata w samochodzie (brat jechał naprawić kompa pani Małgosi) i powiem szczerze, ze nie bał się i wąchał jego rękę i dał się pogłaskać. Quote
malibo57 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ajlii, w Nosku jest dużo psów, w tym większość dużych - nie przebywają razem. Czasem pod kontrolą pani Małgosia pozwala im bawić się w ogrodzie, ale to góra dwa, trzy. Z ligi Kajtuna jest tylko Gacek, a to "morderczy piłkarz" - on atakuje każdego psa niezależnie od płci. Poza tym, Kajtun podlega jeszcze specjalnej ochronie ze względu na otwartą ranę. Quote
Ziutka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='ajlii']Kajtuna widziałam na żywo na różnych etapach jego życia i mam wrażenie patrząc na zdjęciach że jakoś schudł, zmalał... Ale może to złudzenie ;) [/QUOTE] Myślę, ze to złudzenie :) Ja bym chciała żeby nasz każdy psiak tak wyglądał :) Śliczna sierść, ani chudy ani gruby, normalny, cudowny psina i ten NOS...ahh :) Quote
Ziutka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='malibo57']Ajlii, w Nosku jest dużo psów, w tym większość dużych - nie przebywają razem. Czasem pod kontrolą pani Małgosia pozwala im bawić się w ogrodzie, ale to góra dwa, trzy..[/QUOTE] Myślę, ze jeśli Kajtun zostanie puszczony z jakimś psiakiem to będzie to albo Megi labradorka albo Sisi. [quote name='malibo57']Z ligi Kajtuna jest tylko Gacek, a to "morderczy piłkarz" - on atakuje każdego psa niezależnie od płci. .[/QUOTE] Tiaaa, pamiętam jak zaatakował Szantę "od tyłu" jak jej skoczył na grzbiet i chciał zapasy uprawiać :mad: małe to a zajzajerowate, ze głowa mała. Quote
zebrazebra Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [B]Ziutka[/B], ty małpo, to Kajtuna się tu wozi, po nosie całuje, a ja nic nie wiem??? :angryy: Doigrałaś się, moja droga...:mad::mad::mad: Quote
alice midnight Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 łiiii! zdjęcia! powiem Wam, że ten nasz czopek faktycznie ma pychol jakis taki jakby obity, osmarkany, zwłaszcza po oczach widac...jakby po jakiej baladze był :D ale to bankowo kwestia tych wszystkich zmian i leczenia. Za to figure ma okej, wydaje sie byc proporcjonalny . Przypominam, że jego waga wyjściowa to było niecałe 9 kg, z tego co pamietam to u [B]joan51[/B] przekroczył nieco 13 i wtedy wydawał sie jak beczułka. Jak będzie miał zapewnioną optymalną ilośc ruchu to pewnie waga sie utrzyma, on zdecydowanie jest z tych szczuplejszych psów i wcięcie w talii tylko dodaje mu uroku :) dryndnę dzisiaj do Pani Małgosi dowiedziec sie jak po pierwszej dobie. Czyli co umawiac juz konkretny termin z panem Dudą? Musze wiedziec co sądzicie, to od razu z Panią Małgosią o tym porozmawiam i jaka karma nalezy się Kajtunowi? jakies zalecenia z kliniki? Quote
malibo57 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Nie, Kajtun może jeść, co zechce. Apetyt ma na wszystko. Myślę, że należy mu się kilka dni na aklimatyzację, aby pan Duda obejrzał go już w oswojonym środowisku. W przeciwnym razie jego obserwacje nie będą miarodajne. Quote
alice midnight Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 no jasne ze tak..wstepny termin to i tak był po nowym roku ;) Quote
_Goldenek2 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Trzymaj się Kajtusiu i daj się szybko socjalizować ;) Quote
Ziutka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='zebrazebra'][B]Ziutka[/B], ty małpo, to Kajtuna się tu wozi, po nosie całuje, a ja nic nie wiem??? :angryy: Doigrałaś się, moja droga...:mad::mad::mad:[/QUOTE] Martuś, obiecuję poprawę :eviltong: Quote
zebrazebra Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='Ziutka']Martuś, obiecuję poprawę :eviltong:[/QUOTE] Jak to jest, że Ci nie wierzę.... :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
alice midnight Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 wpłynęła stała od kielaczki :* i z bazarków zebrowych :Rose: dziękujemy! Quote
malibo57 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dziś znowu były odwiedziny. Kajtunek skacze, jak piłka i otwiera sobie drzwi - taki konus!:-o A jak się zabierze klamke, to Kajtunek zabiera się do futryny:cool3: Wczoraj Kajtunek spacerował w szeleczkach, które dostał od pani Małgosi, ale potem szeleczki uległy wypadkowi...si. Zostały naprawione i dziś znowu był spacwerek w szeleczkach. Kajtun bardzo lubi pana Grzegorza - nie ma do niego zastrzeżeń - to miłe. Działalność typowo techniczna: [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/7724/ka1xu.jpg[/IMG] I te niewinne oczęta: [IMG]http://img824.imageshack.us/img824/2853/ka20.jpg[/IMG] [IMG]http://img804.imageshack.us/img804/2645/ka3e.jpg[/IMG] [IMG]http://img834.imageshack.us/img834/3747/ka4i.jpg[/IMG] I szeleczki reaktywowane;-) Quote
zebrazebra Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cholerny skubaniec... Jakie niewinne spojrzenie! A wypadek szeleczek oczywiście nie ma nic wspólnego z kajtunowymi zębami i pazurami?... :evil_lol: Quote
alice midnight Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 dobra, niech mi ktos powie gdzie sie da zamówic w jakiej promocji karme, bo skoro tamto zrodło nie wypaliło chwilowo, to zamowie wór w regularnej cenie chyba. trzeba kupic bramkę z małym rozstawem prętów, bo ta futryna i drzwi to juz troche gorzej niz na zdjęciu wygląda phihi ogólnie posłuchałam co Kajtun ma do powiedzenia ( popiskiwanie radosne, skoki i drapanie oczywiscie ) :D ale mam ochote go wytarmosić no i narazie będzie siedział sam stety niestety, zagoic sie musi przede wszystkim, ale bardzo łaknie kontaktu z innymi psami. wiadomo, że Pani Małgorzata juz ma swoją satelitę... Quote
malibo57 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Alice, jeśli w regularnej cenie, to zamów mu te karmę - wypróbowana [url]http://www.cdvet.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=80&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1[/url] Karma jest w dobrej cenie, jak za jej jakość (12,5 kg - 179 PLN) Quote
alice midnight Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 malibo, a na zooplusie? jest ogromny wybór, mam tam rabaty i kupony teraz świąteczne..może stąd coś taniej wyjdzie, patrzyłam wczoraj tylko ze sugerowałam sie akurat tą vitake adult small, a tej nie mają. Quote
mmd Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ale on jest słodki! Te oczęta i ta paszcza do całowania:) Kto by pomyślał, że to taki łobuz... Nie było mnie ponad tydzień, dwa razy zajrzałam tylko na moment i trochę się pogubiłam. Już uzupełniam zasób wiadomości:) Malibo, czapki z głów:) Finanse: mam rzeczy na bazarek, można połączyć jak będzie jakiś robiony. Zawsze jakiś grosz wpadnie. Podnoszę deklarację z 20 na 50 (od stycznia do czerwca na razie). Quote
Recommended Posts