Jump to content
Dogomania

Owczarek podhalański (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jedno, niech każda z Was na swojej stronie w zakładce "adopcje" zamieści zdjęcie tego łódzkiego podhalana. Dajmy mu jakieś imię. "Łódzki podhalan" jest za długie. I pisałam już o namiary na kogoś kto ma rękę na pulsie i wie czy pies ciągle jest w schronisku.

Magda

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tutami napisał(a):
dorinia ale jesteś be:eviltong:
To cudo to mój przydomek a wszystkie pochwały dostają się eli co za niesprawiedliwość.
A tak dla niewtajemniczonych to Ch.Lux.REDYK Spiska Watra a taka ładna kulka z niego była:p

Tutami co się "nerwujesz":angryy: ,przecież widzisz,że Redyczek to "klonik" Moryśka/hi,hi/,:razz: :razz: :razz:

Posted

Białe szczęscie to na stole to żywe? a może porcelana?:evil_lol: :loveu:
Ta mamacia to już teraz chyba ciut bardziej łysa no nie:cool3:

Ela tylko nie klonik kloniki uzyskuje się bez wysiłkuj a ten klonik i inne lkoniki rodziły się i rodziły...już miałam zamiar zgasić światło bo może do światła lecą:diabloti: ,a poza tym jest bvardziej dynamuiczny w ruch od tatusia a to już po mamci:eviltong:

Ja się nie nerwuję to ironia była:p

Posted

Redyk cudny, miodzio normalnie :loveu:

I jeszcze jedno, niech każda z Was na swojej stronie w zakładce "adopcje" zamieści zdjęcie tego łódzkiego podhalana. Dajmy mu jakieś imię. "Łódzki podhalan" jest za długie. I pisałam już o namiary na kogoś kto ma rękę na pulsie i wie czy pies ciągle jest w schronisku.

Może "łodzian"??
Ja też roześle wici, ale macie rację. Jakaś nowa moda na kaukazy czy co :mad:

Posted

[quote name='Białe Szczęście']
" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">

To się odwdzięczam ;) - cudne cudaczki i mamusia też :lol: .

Camara, wiadomo już coś o tym biedaku - łodziaku ?

Danka

Posted

da-NUTKA napisał(a):
...

Camara, wiadomo już coś o tym biedaku - łodziaku ?

Danka

na razie tyle, że to pies - płci pies ;) i ma około 3 lata. Przebywa na obserwacji, niestety nie wiadomo z jakiego powodu. Mam nadzieję, że podczas jutrzejszego (lub niedzielnego) pobytu w schronisku uda się dowiedzieć czegoś na jego temat.

Posted

A to powtórka z rozrywki.

Urodzinowe zdjęcie Basterka - przypominam, że było to bardzo dawno temu,:lol: bo aż w grudniu ubiegłego roku.

Teraz Baster ma już 15 miesięcy i 2 tygodnie i ................. od prawie miesiąca :multi: podnosi nogę do siusiania - a już myślałam, że nigdy tego nie zrobi :cool3: .

Danka

Posted

Przestudiuję teraz dokładnie posty :). Tutami, spiszę czego mi trzeba w kwestiach wiedzy i odezwe się na PW, z góry dziękuję. Jeśli zdażę to jeszcze dziś to zrobię. Bywam tu raczej tylko w weekendy.
Jeszcze raz dziękuję. Bedę miala nad czym myśleć i o co pytać :)

Posted

Białe Szczęście napisał(a):

Dziwicie się dlaczego nikt nie zareagował i nie pochwalił tego cudaka?
ZAZDROSZCZĄ MAŁPY JEDNE ;)

... no nie inaczej :evil_lol: :lol: :evil_lol: :lol: :evil_lol: ... mnie to aż skręca ;) , kiedy patrzę na potomstwo Moryśka :) , a Redyk ... istne cudo :loveu: ... zresztą dla mnie każden podhalan to cudo :multi:

Posted

Tutami napisał(a):
No bo ostre i zjadają a podhalan dziamdziak jak nie trzeba to nie uźre:diabloti: A to że ma muzg to juz nie istotne:diabloti:

... noooo, mam blisko siebie taką zajadłą kaukazkę :diabloti: :evil_lol: ... zalizuje człowieka NA ŚMIERĆ!!! :loveu: ... właściciel nie może się nadziwić :crazyeye: , a ona na nasz (szczególnie Bobiego) widok ... "wychodzi z siebie" :multi: :lol:

Posted

Baśka to była ironia:diabloti:
Nie zaprzeczysz jednak iż opinię kaukazy mają jak rotwailery = MORDERCY!:crazyeye: mOŻE ZNASZ Z WYSTAW mAŁGOSIĘ Z kRAKOWA PIES WABI SIĘ bOND TO JEDEN Z NAJLEPSZYCH pOLSKICH kAUKAZÓW mają sekcę w ten sam dzień co ja beagle to jak idę do związku biorę glutszmatę bio na1000% zostanę dokładnie umyta!:cool3: :loveu:

Posted

Ironię wychwyciłam :) i dlatego wspomniałam o zalizywaniu na umór :) , bo są ludzie, którzy :crazyeye: bywają zawiedzeni zrównoważonymi kaukazami ... o! ... przypomniał mi się jeszcze jeden "morderca", którego na lince prowadzała po wsi półtoraroczna dziewusia ... Kurpiel dobrze wiedział, kto jest na drugim końcu linki i chodził dumnym, powolnym krokiem ... szczeniaczka Bobiego traktował baaardzo przyjacielsko, ale jak warrrrknął przy bramie (prawie nie szczekał :evil_lol: ), to można było zawału dostać ... :loveu: ... zszedł na parwowirozę :-(
A swoją drogą mamy w Polsce baaardzo duże zapotrzebowanie na psy w typie MORDERCÓW:crazyeye: :wallbash:

Posted

A potem mamy w prasie anonse pies morderca zagryzł dziecko!
A szkoda że nie widzieliście miny ludzi jak w Katowicach 13-sto miesięczny bąbel szarpał Glochę za fafle a ona z achwytem wywracała oczyskami:loveu:
Matka mało zawału nie dostała a finał był taki że my gadałyśmy a smarkaś siedział na ogonie glochy która położyła się tak by mu zrobić kojec i pozwoliła bez krępacji dłubać sobie w uchu -a jak czyszczę to się wkurza:diabloti: małpa jedna!:loveu:

Posted

U nas na osiedlu są dwa "blokowe" kaukazy - już staruszki. To chyba najbardziej zrównoważone psy jakie widziałam - kroczą powoli, nie zwracają uwagi na małych szczekaczy, pozwalały się obśliniać mojemu małemu Basterkowi.

A propos Basterka. To ja Wam pokazałam :placz: takie ładne zdjęcie mojego piesia i co.......... , i nic. Pewnie z zachwytu oczy Wam wyszły z orbit :crazyeye: , palce do krwi obgryzione:eviltong: i dlatego komentarza się doczekać nie mogę :mad: .

Danka

Posted

da-Nytka, skor takaś spragniona pochwał to już ślę, chociaż wydawało mi się oczywistym, że BASTER JEST ŚLICZNY< MA STRASZNIE SYMPATYCZNY PYCHOL I JEST TAKI BIAŁY :loveu: :loveu: :loveu: nie to co mój brudas :eviltong:

UWAGA!!! Na allegro będzie aukcja informacyjna o Łodzianie. Czy coś więcej wiadomo o nim? Czy jest zdrowy, czy jest szczepiony, jak się zachowuje??? CAMARA, ty chyba miałaś z nim jakiś kontakt?

Posted

Tutami napisał(a):

A szkoda że nie widzieliście miny ludzi jak w Katowicach 13-sto miesięczny bąbel szarpał Glochę za fafle a ona z achwytem wywracała oczyskami:loveu:
Matka mało zawału nie dostała a finał był taki że my gadałyśmy a smarkaś siedział na ogonie glochy która położyła się tak by mu zrobić kojec i pozwoliła bez krępacji dłubać sobie w uchu -a jak czyszczę to się wkurza:diabloti: małpa jedna!:loveu:

Dżizas Tutami, zakręciłam się przy tym poście. Glocha, Bąbel, Smarkaś, poprostu :crazyeye:
To wszystko nic przy GLUTSZMACIE :happy1:

.Jagoda też ma naprzeciwko podwórka kaukazkę Tinę. Mają do siebie jakieś 4-5 metrów. Tina jest kochana, zrobi wszystko, zeby ją pogłaskać (chociaż duuużo czasu upłynęło zanim się odważyłam - niby wiecie ogonek merda, ąż czyści beton z ostatniego ziarenka piasku, uszki skulonow,j jęzor wytknięty w szerokim uśmiechu, ale te oczyska jakieś takie nieprzeniknione :shocked!: Ale się przemogłam, nie wiem która się bardziej cieszy na dźwięk naszego auta.
Szczerze się nienawidzą - mają chyba za blisko własne terytorium i niemalże jak kargule nie potrafią się drogą na pół podzielić.

Posted

da-NUTKA napisał(a):

A propos Basterka. To ja Wam pokazałam :placz: takie ładne zdjęcie mojego piesia i co.......... , i nic. Pewnie z zachwytu oczy Wam wyszły z orbit :crazyeye: , palce do krwi obgryzione:eviltong: i dlatego komentarza się doczekać nie mogę :mad: .

Danka

Danutko, tak mimochodem go pochwaliłam, no nie?
Nie stresuj się już, Basterek jest bardzo ładny i ani się zorientujemy wyrośnie z niego przeprzystojny mężczyzna, na dodatek podhalan, już lepiej mieć nie można ;) ;) ;)

Posted

da-nutka
Janie chwaliłam bo ja w ogóle uważam ze wszystkie moje dzieci są naj:loveu: :cool3: och ,ach ibuzi buzi.

Białe szczęście
No ty hodowca nie wiesz co to glutszmata? Glut to to co wisi zpysia,a szmata do wycierania pysia to glutszmata. Wolę określenie bąbel lub smarkaś zamiast dziecko .Dziecko brzmi bardzo poważnie,a ja nie jestem jeszcze taka stara bym musiała być aż tak poważna:diabloti: ,A Glocha była Glochą zawsze w domciu.Nawet nie wiecie jak ona sie zmienia na ringu to nie ten sam człapak co w domciu:crazyeye: .
A scena z ąblem była bardzo domowe i psica w siudmym niebie!:multi:

Posted

ufff... jestem kompletnie zakęcona i na NIC nie mam czasu :shake: a jak znajdę czas na dogo to server jest busy :angryy:

1. Basterek jest 8 cudem świata i to wszystko co mam do dodania :p
2. Moja "tymczsówka" Gala - Kaukazica to najbardziej typowy okaz kaukaza - mordercy :eviltong: Zaliże wszystkich na śmierć :evil_lol::evil_lol: I znam jeszcze parę takich kudłatych mordulców :lol: Ale bywają też niestety takie zgodne ze stereotypem... sąsiad ma takiego kaukaza, że strach drogą obok jego domu przechodzić :cool1:

3. Eskimo - piękne imię :loveu: Od paru dni próbuję się czegokolwiek dowiedzieć o nim. Dzwoniłam do schroniska w Łodzi... no koszmar. Nikt nic nie wie i karzą zadzwonić - po południu, albo jutro albo jak będzie pan X lub Y. Bajzel na kółkach :angryy: Ręce mi opadają a nie mam nikogo kogo mogłabym tam posłać osobiście :shake: Innymi słowy nie ma wyjścia i trzeba czekać aż wolontariuszki zdobędą jakieś informacje. Będę je ponaglać.

Posted

No, dziewczyny, spisałyście się medal :multi: . Wszystkie pochwały przekazałam Basterkowi - był wniebowzięty:lol: .

Eskimo - ładnie, oby jak najszybciej znalazł dom.

Danka