Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurczę, sama już nie wiem... Sunia ma czas do 21., tak? Wątpię czy do tego czasu zdążę się przeprowadzić... Chociaż w sumie, może jakoś siedząc na walizkach bym ją zgarnęła:roll: Nie ma na nią deklaracji, więc z hotelu i tak nici... No naprawdę nie wiem jak to rozegrać... A jeszcze transport znaleźć i wszystko tak na szybko

Posted

doddy napisał(a):
To może do Warszawy ją do hotelu dać? Będzie bliżej do Marty.

jakiej marty? chyba się już pogubiłam ;)
czy wy zapłacicie za ten hotelik jesli się reszta deklaracji nie zbierze? przepraszam, że tak pytam wprost ale musi być jasność kto bierze nefrę na siebie.

Posted

doddy napisał(a):
To może do Warszawy ją do hotelu dać? Będzie bliżej do Marty.

Z Warszawy mogłaby ją w sumie każdego dnia odebrać, więc z dalszym transportem już nie byłoby problemu. Na tych kilka(naście) dni w hotelu jakoś się pieniądze zbierze

Posted

zuza911 napisał(a):
Z Warszawy mogłaby ją w sumie każdego dnia odebrać, więc z dalszym transportem już nie byłoby problemu. Na tych kilka(naście) dni w hotelu jakoś się pieniądze zbierze

To może w tę stronę po prostu zróbmy. Jak zabraknie na kilka dni hotelu to oczywiście dołożymy. W końcu nam tyle pomagasz, że chociaż możemy się odwzięczyć.
Napisałam do Jarka, czy będzie jechać służbowo teraz gdzieś w ok. Poznania, to by nam koszty transportu odpadły.

Posted

Rozmawiałyśmy z Zuzą911 przez tel. Chyba najlepsze by było przyjąć wariant, że sunia jedzie do hotelu w Warszawie i jak tylko Marcie wszystko się ułoży przetransportujemy ją dalej.
W Wawie będzie bezpieczna, dodatkowo będzie bardziej po drodze niż do Bogatyni.
Liczymy, że może uda się znaleźć bezpłatny transport aby "zaoszczędzić". Napisałam do osób które dla nas jeżdżą maile, może ktoś będzie akurat jechać.

Posted

No to Nefra chyba ma szczęście...trzymam kciuki żeby wszystko wyszło według planu :)
Ja dam jak na razie 10 jednorazowo...Tylko nie ma konta na które by można było kasę wysyłać...:(

Posted

andzia69 napisał(a):
czyli mała jedzie na dt do Zuzy?

Zuza - dasz sobie radę z niepełnosprawną Lenką i drugą sunią?

Dam. Całą noc nie spałam przez te nieszczęsne tymczasy, więc miałam kiedy sobie wszystko przemyśleć:diabloti: Myślę, że z Nefrą zdążymy się na spokojnie poznać, zanim dołączy do nas Lena.

Na transport i hotelik to chyba na konto fundacyjne wpłacamy, co Kasiu?:)

Posted

Na fundację z dopiskiem "Nefra". Teraz musimy jednak transport zorganizować. Czyli szukamy 2 transportów dla 2 pilnych przypadków. :(

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02-143 Warszawa

Nr konta:
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Posted

Nie dość, że ciotka bierze 2 dość ciężkie przypadki do siebie na DT to jeszcze zostaje bankrutem. :) Dzięki Marta.
Czekam na tel od Jarka, czy uda się pojechać po Nefrę.

Posted

Miał być szczeniak, hodowla upatrzona, maluch też, zaliczkę już miałam wpłacać...:diabloti: To przynajmniej teraz są pieniądze na Nefrę:lol: Mam nadzieję, że obecność w domu tych 'dość ciężkich przypadków' powstrzyma mnie chociaż na trochę przed braniem kolejnych...
To Tobie się należą podziękowania za całą organizację, ja sobie mogę pogwizdać z tej odległości:roll:

Posted

zuza911 napisał(a):
Miał być szczeniak, hodowla upatrzona, maluch też, zaliczkę już miałam wpłacać...:diabloti: To przynajmniej teraz są pieniądze na Nefrę:lol: Mam nadzieję, że obecność w domu tych 'dość ciężkich przypadków' powstrzyma mnie chociaż na trochę przed braniem kolejnych...
To Tobie się należą podziękowania za całą organizację, ja sobie mogę pogwizdać z tej odległości:roll:

A z której hodowli chciałaś szczylka? Możesz spokojnie na PW odpisywać.
Marta, jest tyle fajnych psiaków do ratowania, że nam póki co hodowlane psy chyba nie będą w głowach :(
Liczę, że i Lenka i Nefra będą super psami i spokojnie znajdą domy.

Co do organizacji, jak wypali to będziemy się cieszyć, bo póki co jesteśmy "w czarnej dupie".

Posted

Tia napisał(a):
A co będzie jeżeli Nefra będzie agresywna do tego drugiego psa?
Zostało 9 dni, mam nadzieję, że wszystko się uda.

To na bank nie wróci do schroniska ;)

Posted

Tia napisał(a):
A co będzie jeżeli Nefra będzie agresywna do tego drugiego psa?
Zostało 9 dni, mam nadzieję, że wszystko się uda.

Lenka raczej innych psów nie toleruje, więc liczę się z tym, że będziemy się bawić w izolowanie. Także w sumie nastawienie Nefry nie robi mi większej różnicy...

Posted

Rozmawiałam z Jarkiem i jakoś ogarniemy te Oborniki :)
W tym tygodniu pojedziemy po Kozienickiego asta, bo on ma krótszy wyrok, a teraz dumamy nad Nefrą. Oczywiście przed 21.07. ją odbierzemy.

Posted

Pewnie, że wystawiać. Nefra zbiera na hotel, na sterylkę, szczepienia, chip. Każda pomoc jest mile widziana. :)
Jesteśmy dopiero na starcie z działaniami przy Nefrze i pomoc jest potrzebna.

Posted

doddy napisał(a):
Pewnie, że wystawiać. Nefra zbiera na hotel, na sterylkę, szczepienia, chip. Każda pomoc jest mile widziana. :)
Jesteśmy dopiero na starcie z działaniami przy Nefrze i pomoc jest potrzebna.

Ok , wystawiam ,ale bazarek jest tylko do jutra , do 23 : 00.
Jeśli ktoś się o nr konta będzie pytać to odeślę do Ciebie na PW.