mru Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 o, już mam odpowiedź! * Sunia sięga mi pod kolana, piesek jest trochę większy. Te wyłysienia są w okolicach ogona i prawie na pewno to grzyb (musiałabym próbkę dać do laboratorium, żeby stwierdzić na 100%), na pewno trzeba je wykąpać, i odkarmić i będą zdrowe. Raczej nie jest to zaraźliwe, a ściślej, zdrowy, dobrze odżywiony pies się nie zarazi. W kg nie mam pojęcia, ale nie za duże. Sunia jest młoda i była w domu, więc bez problemu powinna się przystosować. Piesek ma dużo energii i potrzebuje się wybiegać, ale myślę, że też nie będzie problematyczny. Oba pieski mają bardzo dobry charakter, w stosunku do psów i do ludzi. Wiadomo, że trochę się boją obcych, ale to normalne. * dodam to na pierwszą. aha - koleżanka jest bardzo pro-zwierzęca, wie co mowi :) Quote
Marta67 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 kurcze :( z Kajtkiem moze być problem :( jak prawie nie ma zębów, potrzeba mu specjalnej karmy, i do tego staruszek.... :( Quote
zuzka Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Biedne sierotki podniosę was bo jesteście na samym końcu :shake::shake::shake: Quote
mru Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 podniose i ja :) Ciapuś, nie dzwoniłaś, daj znać co i jak :oops::roll: Quote
Figu Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Zapiszę sobie, wzięłabym staruszka do siebie, ale sama walczę z 7ką tymczasowiczów.. Jeszcze jeden i mąż mnie wymelduje.. Quote
mru Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Zbieramy pieniążki na psiaki! Numer konta: Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! 00-367 Warszawa, Kopernika 6 m 8, KRS 0000135274 22 1370 1109 0000 1706 4838 7304 dopisek "cztery psiaki" psiaki wymagają szczepień, odrobaczenia no i hotelowania :( Quote
Ammounie Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Powodzenia pieski! Kochających domków Wam życzę! Quote
mru Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Ammounie :( tak mi przykro z powodu Tygrysek... :( napisz mi proszę jak to z nią było? Quote
Becia66 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Tak strasznie szkoda mi tych, co zostają po śmierci właściciela. Też mamy takiego jednego staruszka w Boguchwale i do tego bez oka. Marne szanse na adopcje, a on tak potrzebuje człowieka....:-( Quote
mru Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Kajtusia zdaje się ktoś przygarnął, dowiem się więcej! Quote
Ninti Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Bo Kajtek najbardziej urokliwy jest, przynajmniej na zdjęciach. Ma takie cudowne orzechowe oczy :loveu: Mój Szaman miał takie :-( Quote
mru Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 z nieoficjalnych informacji: Kajtuś, Fredzia i czarny zostaly przez kogoś z okolicy przygarnięte... Rudy nie żyje - babeszjoza... nie wiem na ile to informacje prawdziwe, bo bardzo trudno mi się dogadać z osobą, któa zgłosiła mi problem... już nie pierwszy raz tak jest z resztą... Quote
mru Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 z tym, że osoba która zgłqszała psiaki jest wiarygodna, nie jest to ktoś anonimowy Quote
Ninti Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 mru napisał(a):z nieoficjalnych informacji: Kajtuś, Fredzia i czarny zostaly przez kogoś z okolicy przygarnięte... Rudy nie żyje - babeszjoza... nie wiem na ile to informacje prawdziwe, bo bardzo trudno mi się dogadać z osobą, któa zgłosiła mi problem... już nie pierwszy raz tak jest z resztą... Jeżeli tak jest to są razem - to dobrze, przynajmniej siebie nie straciły. A Rudy... wrócił do swojego Pana :-( Quote
Kociabanda2 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Biedny Rudy... :( Czy te informacje są już potwierdzone. Psiaki mają dom? Quote
mru Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 cały czas wiem to samo i chyba więcej się nie dowiem. pozostaje mi wierzyć, że tak jest faktycznie i że sąsiedzi po prostu mimo, że mogli wziąć psiaki - czekali że może znajdą się domy... a że się nie znalazły to wzięli psiaki. wiem też, że właściciel przed śmiercią zostawił sąsiadom jakieś środki na karmienie psiaków, czyli poprosił ich, żeby się psami zajęli. wiem, że faktycznie pomagali no i poprzygarniali je. Quote
Recommended Posts