Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucyna napisał(a):
Kochane cioteczki, stało się coś nieprawdopodobnego ... poprzez fundację zyskałyśmy sponsora na 300 zł miesięcznej opłaty. Napisała do mnie o tym Pani Elwira ... jeszcze mam łzy w oczach i nie mogę uwierzyć w szczęście Nero :multi::multi::multi:
Po naszej stronie będzie utrzymanie dotychczasowych deklaracji i ogłaszanie chłopaka.
Dorka - jakieś Anioły mają pieczę nad psiakami, którymi się zajmujesz ... ja chyba śnię :loveu:

Lo matko....na zawal zejde......
przeoczylam ten wpis........
juz mi sie Nero po nocach snil..........
a jaka Fundacja znalazla sponsora? Czyzby Viva?
wielkie dzieki kochany sponsorze:iloveyou::Rose: tak sie ciesze...tak sie ciesze......:bigcool:
teraz Nero bezpieczny......szok.....

Posted

Ja myślę, że fundacja Viva, dostałam bezpośrednio maila od Pani Elwiry, będę to wyjaśniać. Ustaliłam, że pieniążki w kwocie 300 zł będą przesyłane bezpośrednio do hoteliku, natomiast my będziemy uzyskiwać resztę. Kamień z serca.
Teraz musimy ustalić dalszy tok postępowania z Nero, mam pewne przemyślenia, napiszę za kilka dni ...

Posted

diana79 napisał(a):
na Facebooku zdarzają się cuda ;)

To prawda i niejeden zwierzak znalazł dom lub sponsorów na leczenie czy hotel , podczas gdy wiele innych zwierzaków nie wzbudza większego zainteresowania . Ja myślę , że jedno szczęście przyciąga następne , więc i fajny domek niedługo się odezwie :lol: czego Nerusiowi najbardziej życzę . Tym bardziej , że widziałam jego kolejne ogłoszenie w " Przyjaciel Pies " .

Posted (edited)

zmieniłam tytuł ... :lol:
Deklaracje stałe:
Pani Elwira - 300 zł
Lucyna - 100 zł
Ingrid44 - 20 zł
Poker - 20 zł

Pani Ela - 20 zł
DZIR -10 zł
Olga7 - 5 zł
Pani Edyta -5 zł
[FONT=Verdana]razem - 480zł[/FONT] :iloveyou: ... wygląda na to, że mamy komplet deklaracji jeśli wszyscy będą wpłacać pieniążki nawet małą nadwyżkę.
Wpłaciłam 20 zł do Jamora na zabezpieczenie przeciw pchłom i kleszczom.

Edited by Lucyna
Posted (edited)

Myślę o wysłaniu go na wczasy :evil_lol:, żeby przetestować zachowanie. Nie wiem, czy to dobry pomysł :shake:... na tą chwilę widzę go tylko na zewnątrz w kojcu, natomiast wolny w ogrodzie pod obecność właściciela. Może nadawałby się do domu lub mieszkania i nauczyłby się prowadzać na smyczy? Jak to sprawdzić, żeby bez stresu oddać go do DS? Wyjazd Nero w inne miejsce na dwa tygodnie do domku z silnym facetem? Nie do hoteliku, tylko w warunki jakby do DS? Kojec u Jamora zarezerwowany, a Nero na wczasach? Będzie troszkę kaski z moich bazarków i myślę, że dałabym radę opłacić coś takiego. Można by poznać Nero od innej strony i inaczej go ogłaszać lub mieć pewność, że tylko kojec i ogród. Dla psa zapewne to byłby stres, jednak jest on silny psychicznie i zapewne nie poczyniłoby to uszczerbku na jego psychice, a nam by pomogło wybrać odpowiedni DT. U Jamora jest dość długo i w jego zachowaniu nic się nie zmieni. Tak bym chciała, żeby wreszcie miał swoją rodzinkę. Może Jamor ma jakiegoś kumpla, który przetestowałby Nero w warunkach bardziej domowych za opłatą? Co Wy na to. Mogę go zapytać ...
Z zapytaniem oczywiście poczekam, aż wpłynie pierwsza wpłata od Pani Elwiry ... ;)

Edited by Lucyna
Posted

a mnie się wydaje że to dobry pomysł i może warto spróbować?

np Zahir ze Szczebrzeszyna też uciekinier siedział zamknięty w kojcu w DT przez chyba 1,5 roku i dostał się do DS do mieszkania gdzie nie ma z nim żadnych problemów :multi: co mnie bardzo zdziwiło że pies po taki długim czasie mieszkający na dworze bez problemów poradził sobie od razu w mieszkaniu w bloku ale widać psy są niesamowite :loveu:

Posted

Tez mysle,ze to dobry pomysl,mysle,ze jak Nero juz bylby w swoim DS ,wiedzial,ze to jego dom,to by nie uciekal.
W Szczebrzeszynie jak byl na dzialce czesciowo ogrodzonej to nie uciekal,owszem wybieral sie na wycieczki,ale blisko,zawsze wracal,.Nikt go nie pilnowal,ja chodzilam do niego trzy razy dziennie i Nero przewaznie byl na dzialce,ale balam sie,ze wychodzi sobie sam na spacery,bo obok tej dzialki jest bardzo ruchliwa ulica.
Ale z drugiej strony jak Nero poczuje sie na wczasach dobrze,a pozniej bedzie musial wracac,to czy to dobrze?
Ja nie rozumiem zupelnie./.........
Nero byl bezdomny,chodzil sobie przez kilka dni po ulicy,nie atakowal innych psow....byl na dzialce,wychodzil sobie na spacery i tez nic zlego sie nie dzialo....a ze ucieka....
tak jak pisze diana..Zahir tez uciekal,znalazl dom i nie w glowie mu ucieczki,bo ma swoja kochajca pancie...
i z Nero bedzie tez tak,tylko musi znalezc kogos kto go p[okocha.

Posted

Myślę ,że to dobry pomysł. On swoim pobytem u Jamora niczego więcej już nie zyska. Przyzwyczaił sie do tego jak jest , potrzebne są nowe bodźce i sprawdzenie jak się zachowuje w nowych warunkach.
Może jest na dogo jakiś męski DT, który by mógł ocenić Nero. W Warszawie są Zaklinacze psów, moze by się zgodzili wziąć Nero na wakacje.

Posted

Pomysły są dobre ale ja myślę ,że trzeba mieć trochę kasy w rezerwie. Taki luz finansowy jest konieczny- kilkaset złotych. Dlatego proponuje powstrzymać się z dogadzaniem Nero a zapewnić komfort psychiczny LUCYNIE. Taki spokój zapewni lekkie podejście do sprawy.i szybciej przyciągnie potencjalny domek.

Posted

Dzięki DZIR, ja pomyślę o tym po pierwszej wpłacie Pani Elwiry, porozmawiam z Jamorem czy to ma sens, chociaż on stoi na stanowisku, że Nero do mieszkania się nie nadaje i dlatego chciałabym sprawdzić czy da radę. Zmieniłoby to moje podejście do jego ogłaszania, do podjęcia decyzji w razie gdyby taki domek się zjawił. Oczy wiście wszystko zależy od kosztów, nie wiem ile by taki test kosztował, a Jamor zapewne troszkę by zszedł z ceny za ten okres.
Czasami myślę o tym czy nie zbierać pieniążków na fajny kojec i w razie czego ... :p