Lucyna Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 i jeszcze bazarek http://www.dogomania.pl/forum/threads/226032-Dynastia-Windsor%C3%B3w-Kitty-Kelley-ksi%C4%85%C5%BCka-na-hotel-dla-Nero-do-25-kwietnia-g-22-00 Quote
DORA1020 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Lucyna napisał(a):Kochane cioteczki, stało się coś nieprawdopodobnego ... poprzez fundację zyskałyśmy sponsora na 300 zł miesięcznej opłaty. Napisała do mnie o tym Pani Elwira ... jeszcze mam łzy w oczach i nie mogę uwierzyć w szczęście Nero :multi::multi::multi: Po naszej stronie będzie utrzymanie dotychczasowych deklaracji i ogłaszanie chłopaka. Dorka - jakieś Anioły mają pieczę nad psiakami, którymi się zajmujesz ... ja chyba śnię :loveu: Lo matko....na zawal zejde...... przeoczylam ten wpis........ juz mi sie Nero po nocach snil.......... a jaka Fundacja znalazla sponsora? Czyzby Viva? wielkie dzieki kochany sponsorze:iloveyou::Rose: tak sie ciesze...tak sie ciesze......:bigcool: teraz Nero bezpieczny......szok..... Quote
Lucyna Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Ja myślę, że fundacja Viva, dostałam bezpośrednio maila od Pani Elwiry, będę to wyjaśniać. Ustaliłam, że pieniążki w kwocie 300 zł będą przesyłane bezpośrednio do hoteliku, natomiast my będziemy uzyskiwać resztę. Kamień z serca. Teraz musimy ustalić dalszy tok postępowania z Nero, mam pewne przemyślenia, napiszę za kilka dni ... Quote
Lucyna Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Pani Elwira trafiła do nas z facebooka ... :crazyeye::crazyeye::crazyeye: :multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu: Quote
elaja Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 diana79 napisał(a):na Facebooku zdarzają się cuda ;) To prawda i niejeden zwierzak znalazł dom lub sponsorów na leczenie czy hotel , podczas gdy wiele innych zwierzaków nie wzbudza większego zainteresowania . Ja myślę , że jedno szczęście przyciąga następne , więc i fajny domek niedługo się odezwie :lol: czego Nerusiowi najbardziej życzę . Tym bardziej , że widziałam jego kolejne ogłoszenie w " Przyjaciel Pies " . Quote
Lucyna Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 to super, miało być w kwietniu - myślałam, że na tym poprzednim się zakończy ... zaciskam kciuki :lol: Quote
Lucyna Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 (edited) zmieniłam tytuł ... :lol: Deklaracje stałe: Pani Elwira - 300 zł Lucyna - 100 zł Ingrid44 - 20 zł Poker - 20 zł Pani Ela - 20 zł DZIR -10 zł Olga7 - 5 zł Pani Edyta -5 zł [FONT=Verdana]razem - 480zł[/FONT] :iloveyou: ... wygląda na to, że mamy komplet deklaracji jeśli wszyscy będą wpłacać pieniążki nawet małą nadwyżkę. Wpłaciłam 20 zł do Jamora na zabezpieczenie przeciw pchłom i kleszczom. Edited April 21, 2012 by Lucyna Quote
Ingrid44 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Dopiero doczytalam o tym cudzie. Ogromnie sie ciesze ze Nerus jest bezpieczny . Teraz na spokojnie mozna szukac domku . Quote
Lucyna Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 (edited) Myślę o wysłaniu go na wczasy :evil_lol:, żeby przetestować zachowanie. Nie wiem, czy to dobry pomysł :shake:... na tą chwilę widzę go tylko na zewnątrz w kojcu, natomiast wolny w ogrodzie pod obecność właściciela. Może nadawałby się do domu lub mieszkania i nauczyłby się prowadzać na smyczy? Jak to sprawdzić, żeby bez stresu oddać go do DS? Wyjazd Nero w inne miejsce na dwa tygodnie do domku z silnym facetem? Nie do hoteliku, tylko w warunki jakby do DS? Kojec u Jamora zarezerwowany, a Nero na wczasach? Będzie troszkę kaski z moich bazarków i myślę, że dałabym radę opłacić coś takiego. Można by poznać Nero od innej strony i inaczej go ogłaszać lub mieć pewność, że tylko kojec i ogród. Dla psa zapewne to byłby stres, jednak jest on silny psychicznie i zapewne nie poczyniłoby to uszczerbku na jego psychice, a nam by pomogło wybrać odpowiedni DT. U Jamora jest dość długo i w jego zachowaniu nic się nie zmieni. Tak bym chciała, żeby wreszcie miał swoją rodzinkę. Może Jamor ma jakiegoś kumpla, który przetestowałby Nero w warunkach bardziej domowych za opłatą? Co Wy na to. Mogę go zapytać ... Z zapytaniem oczywiście poczekam, aż wpłynie pierwsza wpłata od Pani Elwiry ... ;) Edited April 22, 2012 by Lucyna Quote
Lucyna Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Przespałam się i to chyba głupi pomysł ... :shake: Quote
diana79 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 a mnie się wydaje że to dobry pomysł i może warto spróbować? np Zahir ze Szczebrzeszyna też uciekinier siedział zamknięty w kojcu w DT przez chyba 1,5 roku i dostał się do DS do mieszkania gdzie nie ma z nim żadnych problemów :multi: co mnie bardzo zdziwiło że pies po taki długim czasie mieszkający na dworze bez problemów poradził sobie od razu w mieszkaniu w bloku ale widać psy są niesamowite :loveu: Quote
DORA1020 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Tez mysle,ze to dobry pomysl,mysle,ze jak Nero juz bylby w swoim DS ,wiedzial,ze to jego dom,to by nie uciekal. W Szczebrzeszynie jak byl na dzialce czesciowo ogrodzonej to nie uciekal,owszem wybieral sie na wycieczki,ale blisko,zawsze wracal,.Nikt go nie pilnowal,ja chodzilam do niego trzy razy dziennie i Nero przewaznie byl na dzialce,ale balam sie,ze wychodzi sobie sam na spacery,bo obok tej dzialki jest bardzo ruchliwa ulica. Ale z drugiej strony jak Nero poczuje sie na wczasach dobrze,a pozniej bedzie musial wracac,to czy to dobrze? Ja nie rozumiem zupelnie./......... Nero byl bezdomny,chodzil sobie przez kilka dni po ulicy,nie atakowal innych psow....byl na dzialce,wychodzil sobie na spacery i tez nic zlego sie nie dzialo....a ze ucieka.... tak jak pisze diana..Zahir tez uciekal,znalazl dom i nie w glowie mu ucieczki,bo ma swoja kochajca pancie... i z Nero bedzie tez tak,tylko musi znalezc kogos kto go p[okocha. Quote
Lucyna Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Myślę Dorka, że masz rację ... może ktoś go w końcu wypatrzy? Quote
Poker Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Myślę ,że to dobry pomysł. On swoim pobytem u Jamora niczego więcej już nie zyska. Przyzwyczaił sie do tego jak jest , potrzebne są nowe bodźce i sprawdzenie jak się zachowuje w nowych warunkach. Może jest na dogo jakiś męski DT, który by mógł ocenić Nero. W Warszawie są Zaklinacze psów, moze by się zgodzili wziąć Nero na wakacje. Quote
Ingrid44 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Ja tez mysle ze to dobry pomysl ale nie znam Nero osoboscie i nie wiem czy nie namiesza mu to w glowie. Quote
DZIR Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Pomysły są dobre ale ja myślę ,że trzeba mieć trochę kasy w rezerwie. Taki luz finansowy jest konieczny- kilkaset złotych. Dlatego proponuje powstrzymać się z dogadzaniem Nero a zapewnić komfort psychiczny LUCYNIE. Taki spokój zapewni lekkie podejście do sprawy.i szybciej przyciągnie potencjalny domek. Quote
Lucyna Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Dzięki DZIR, ja pomyślę o tym po pierwszej wpłacie Pani Elwiry, porozmawiam z Jamorem czy to ma sens, chociaż on stoi na stanowisku, że Nero do mieszkania się nie nadaje i dlatego chciałabym sprawdzić czy da radę. Zmieniłoby to moje podejście do jego ogłaszania, do podjęcia decyzji w razie gdyby taki domek się zjawił. Oczy wiście wszystko zależy od kosztów, nie wiem ile by taki test kosztował, a Jamor zapewne troszkę by zszedł z ceny za ten okres. Czasami myślę o tym czy nie zbierać pieniążków na fajny kojec i w razie czego ... :p Quote
Lucyna Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 a o Nero nikt nie dzwoni ... czekamy i życzymy mu domku najlepszego :lol: Quote
Lucyna Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 (edited) doliczam do konta Nero 84 zł z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/225976-Rozliczam!-W-języku-angielskim-Agatha-Christie-do-25-kwiet-godz-22-00 oraz 9 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/226213-Rozliczam!-Sekrety-wielkich-iluzjonistów-do-25-kwietnia-g-22-00 stan konta to 29zł Edited May 9, 2012 by Lucyna Quote
Lucyna Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 dzięki Pokerku, zaraz zrobię rozliczenie z mojego bazarku, jednocześnie zapraszam na nowe http://www.dogomania.pl/forum/threads/226172-Cie%C5%84-wiatru-Carlos-Ruiz-Zafon-i-inne-fajne-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Nero-do-9-maja-godz-22-00 http://www.dogomania.pl/forum/threads/226214-Ciuchowisko-dla-Nero-do-9-maja-godz-22-00-zapraszam-!!! Quote
Recommended Posts