Nutusia Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Wspaniałe postępy! :multi: Chora skóra to jest nawet kwestia [B]lat[/B], nie tylko [B] tygodni[/B] (patrz nasza Tosina - i od razu zaznaczę, że nie leczymy tak długo w powodu nieudolności czy niedouczania naszego lekarza, którego również za żadne skarby nie zmienimy, choćby mu nawet palma odbiła i przestał nas liczyć po kosztach i przyjmować o każdej porze dnia i nocy!). Emi fantastycznie wraca do formy - na dodatkowych 7 kilogramów u naszej Tośki pracowaliśmy blisko 2 lata (i to również nie jest wina ani weta, ani nasza, ani kwestia karmy, ale wieloletnich zaniedbań w leczeniu i żywieniu). Tosca jest chora na tarczycę, krew miała badaną w Polsce, leczenie jest ustawione i przynosi efekty. Ponieważ pozostaje - podobnie jak Emi na utrzymaniu [B]Ludzi Dobrej Woli i Wielkiego Serca[/B], również staramy się nie generować kosztów, których - [U]bez uszczerbku dla jej zdrowia i życia[/U] - jesteśmy w stanie uniknąć. Ronja - rzeczywiście jesteś Czarodziejką! :):loveu: Serdecznie pozdrawiamy! Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='gusia0106']A ja bardzo lubię i Misia i Emi. Martucha, czy my się możemy wprosić na sobotę za tydzień? Znaczy Tora&Faro i ja ;)[/QUOTE] Bardzo się stęskniłyśmy za naszymi Ślicznościami:loveu: Quote
ronja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='gusia0106']A ja bardzo lubię i Misia i Emi. Martucha, czy my się możemy wprosić na sobotę za tydzień? Znaczy Tora&Faro i ja ;)[/QUOTE] [quote name='Tora&Faro']Bardzo się stęskniłyśmy za naszymi Ślicznościami:loveu:[/QUOTE] no pewnie!!!! możecie kiedy chcecie:) Quote
ronja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Nutusiu, bardzo Ci dziękuję za wsparcie. Nasze wetki na samym początku powiedziały, że leczenie skory jest długotrwale i bardzo niewdzięczne. Na dzisiejszej wizycie podzieliłam się spostrzeżeniami Dżdżowniś. Wetki stwierdziły, że na skórze Emi może być wszystko - bakterie, pasożyty i wszystkie cuda świata. Nie wiemy jaka jest historia Emi - ta skóra to może być wynik zaniedbania i wyniszczenia organizmu. Można zrobić wszystkie testy wykluczające po kolei wszystkie choroby, ale to kosztuje i to sporo. Tarczyca to koszt około 160zł. Trzeba odczekać 10dni od odstawienia antybiotyku i sterydu. Co do zmiany karmy - intestinal nie powinien uczulać, ale by mieć pewność odstawiamy suchą karmę na 5 dni. przez 5 dni Emi będzie jadła gotowane (mam tylko nadzieję, że rozwolnienia nie wrócą). generalnie tragedii ze skórą nie ma (skóra na brzuchu dużo się poprawiła, na grzbiecie jest łuskowata i tłusta), ale tych nowych krost być nie powinno (a ciągle są, na malutkim fragmencie ciała - dziś są na jednym udzie po zewnętrznej stronie). postanowiłyśmy z wetkami doczekać do drugiej dawki iwermektyny - jeżeli krosty będą nadal, trzeba będzie zrobić testy. dziś wykąpię Emi w nowym szamponie Peroxyvet. kolejna wizyta we wtorek na wynos 3 antybiotyki (36zł) i szampon(17zł) dziś 53zł + 10zł dojazd [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/6cdcb852.jpg[/IMG] i wczorajszy paragon za karmę [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/16da0178.jpg[/IMG] Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='ronja']no pewnie!!!! możecie kiedy chcecie:)[/QUOTE] Dzięki:loveu: Co do leczenia Emi...uważam że trzeba zaufać wetkom...dziewczynka była w koszmarnym stanie i naprawdę nie ma co oczekiwać że w ciągu miesiąca dojdzie do siebie... Marta opiekujesz się nią najlepiej jak tylko można i wszscy widzimy efekty więc nie martw się proszę:loveu: Quote
mysza 1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='gusia0106']ROZLICZENIE: [B]RAZEM [B]91054[/B][/B] [B][COLOR=Red] [/COLOR][/B][/QUOTE] Gusia, bardzo bym chciała żeby wpłaty na Emi wyniosły 91054 ;) ale niestety. Dzisiaj i tak dojdzie hotel, karma, 2 wizyty u weta to poprawisz? ;) Quote
gusia0106 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Dzizas, co ja tam wpisałam:) Idę poprawić Quote
mysza 1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='gusia0106']Dzizas, co ja tam wpisałam:) Idę poprawić[/QUOTE] Ale i tak Marta wysłała nowe, plus karma, te wizyty dwie dojdą. Znowu będzie minus jak się patrzy. Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Na szczęście lada moment kończą się bazarki...będzie jakaś kasa:) Quote
mysza 1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='Tora&Faro']Na szczęście lada moment kończą się bazarki...będzie jakaś kasa:)[/QUOTE] Racja. A o której jedziecie za tydzień do psiaków?:eviltong: Quote
mysza 1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='mysza 1']Emi dostała przelew na 100 zł od P. Stanisława M. z Chełmka. Bardzo dziękujemy. Gusiu, dopiszesz?[/QUOTE] Jeszcze to zaznaczę, żeby nam nie uciekło. Biedna jesteś z tymi rozliczeniami. Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='mysza 1']Racja. A o której jedziecie za tydzień do psiaków?:eviltong:[/QUOTE] Aguś o której jedziemy?:) Quote
Javena Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='mysza 1']Emi dostała przelew na 100 zł od P. Stanisława M. z Chełmka. Bardzo dziękujemy. Gusiu, dopiszesz?[/QUOTE] Ja równiż dziękuje w swoim imieniu. To wspaniali ludzie i jak tylko zobaczą jakąs biede ,którą wstawię na Nk zaraz gotowi sa pomóc. Quote
ronja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Emi wykąpana w nowym szamponie. Jak trochę podeschnie, wyczeszę jej te stare strupki. oczywiście była bardzo grzeczna w kąpieli - tym bardziej, że musiała 10 minut czekać cała w szamponie (wg instrukcji szamponowej;)) Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='ronja']Emi wykąpana w nowym szamponie. Jak trochę podeschnie, wyczeszę jej te stare strupki. oczywiście była bardzo grzeczna w kąpieli - tym bardziej, że musiała 10 minut czekać cała w szamponie (wg instrukcji szamponowej;))[/QUOTE] Czyli do wszystkich zalet Emi można jeszcze dopisać cierpliwość:loveu: kochana dziewczynka:) Obydwa moje psy po sto razy próbują uciekać z wanny podczas kąpieli;) Quote
go-ja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Piękne zdjęcia! :) Uwielbiam Emi i tę jej metamorfozę :)! Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Chciałam zrobić jakieś ładne tło Emi ale coś mi kiepsko idzie:oops: [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/7546/emisia.jpg[/IMG] Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='ronja']ładne:) Emi super star[/QUOTE] hihihi....świetnie;) ....ale poważnie chciałam jakieś ładne tło zrobić i coś mi nie wychodzi:shake: bo fotka Emi będzie stała w ramce na honorowym miejscu:loveu: Quote
ronja Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Wczoraj Emi dostala od Myszy zabawkę - to pierwsza zabawka, która interesuje Emi. ciągle leży w Emi łóżeczku. zmieniałam jej powłoczkę i glizdkę przelożyłam, a jak za chwilę poszłam do Emi, glizdka już była na łózeczku i brakowało jej kilku piórek w ogonie:) [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/d8cb9377.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-07/e42a8ac0.jpg[/IMG] Quote
Tora&Faro Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Jaki słodziak z zabaweczką:loveu::loveu::loveu: I jeszcze Emi z kffffiatuszkami;) [IMG]http://img835.imageshack.us/img835/9910/emisiek.jpg[/IMG] Quote
lilk_a Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 ale jaki uśmiechnięty pycholek przytulony do glizdy :):):) Quote
Zofija Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 ale ona słodka, ale widać, ze po przeżyciach... a wiecie ile ma latek? Quote
3 x Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 wczoraj w kolejnym podziekowaniu przemyciłam linkę do allegro Emi, może choć częśc osob kupi cegiełkę :) i własnie tutaj prośba - kto zrobi cegiełkę? śliczne zdjęcie Emi z napisem dziękuję i jakas ozdobna ramka ? w niedziele jeszcze siąde i postaram się rozliczyć to co mi wpłyneło na małą, zeby wam nie przetrzymywać pieniazków i puszcze przelew do myszy jak cos dojdzie to przeleję później Quote
Tora&Faro Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='3 x']wczoraj w kolejnym podziekowaniu przemyciłam linkę do allegro Emi, może choć częśc osob kupi cegiełkę :) i własnie tutaj prośba - kto zrobi cegiełkę? śliczne zdjęcie Emi z napisem dziękuję i jakas ozdobna ramka ? w niedziele jeszcze siąde i postaram się rozliczyć to co mi wpłyneło na małą, zeby wam nie przetrzymywać pieniazków i puszcze przelew do myszy jak cos dojdzie to przeleję później[/QUOTE] Gosia a pamiętasz może kto robił podziękowania jak się skończyło allegro Misiowe? wysłałabym pw z prośbą....ja bym chętnie zrobiła, tylko kurde nie mam żadnego dobrego programu żeby chociaż tło zmienić w fotce (co zresztą widać na górze;) - kombinowałam wczoraj bo muszę fotkę wydrukować do ramki). PS. zajrzałam do allegro, bardzo przyzwoita kwota się dla niuni uzbierała:loveu: Quote
Recommended Posts