Jump to content
Dogomania

Szczotek-psi ideał szuka domku. Już znalazł !!!!!!! Powodzenia piesku !!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cajus JB']Secia zaraz wyślę Tobie numer konta.

Arktyka wirusówka za 50 zł to taka cena czy to tańsza opcja? Jeśli tańsza to proponuję opcję full wypas. Tak na wszelki wypadek. Nie powinna być droższa niż 70 zł. Ale na to muszę mieć zgodę wszystkich bo z kasą krucho.

Dziewczyny nie mam bardzo czasu na szukanie konta dla Szczotka ,dajcie mi je i wpłce co moge.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasz kochany slicznotek chyba meznieje...i robi sie z niego piesio pelna geba;) Troszke przybylo mu masy ciala i z charakteru stal sie taki dojrzaly ,rozwazny:) To naprawde cioteczki pies-ideal:) i wcale nie slodze:)
Nowy domek ,ktory go zaadoptuje bedzie mial wspanialego psiaka, grzecznego, ulozonego-i to wcale nie jest moja zasluga:eviltong: Amorek ma po prostu cudowny charakter:loveu:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Acha......:) cos mi sie zdaje, ze KTOS tu jest pod urokiem malucha....:):)
Trudno nie być pod urokiem Szczotka/Amorka:loveu:. Teraz ważna jest edycja ogłoszeń bez nich maluch nie pozna co to własny dom. Tak jak Arktyka pisała on się szybko przywiązuje ponieważ obce mu się poczucie 'własnego miejsca na ziemi' a tego potrzebuje każda żywa istota.

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Mam nadzieje, ze szybko kogos zauroczy juz na zawsze.......:):)

kurcze bede plakac...:-(tak marzy mi sie by znalazl domek w toruniu...mogla bym go odwiedzac i sprawdzac czy ma dobrze;) i czy nowym panstwo..sa dla niego dobrzy bo jak nie to...:mad:

Posted

Arktyka napisał(a):
kurcze bede plakac...:-(tak marzy mi sie by znalazl domek w toruniu...mogla bym go odwiedzac i sprawdzac czy ma dobrze;) i czy nowym panstwo..sa dla niego dobrzy bo jak nie to...:mad:

No,dobre domki zgłaszac sie...

Posted

napisałam tekst dla Szczotka - posklejany z wcześniejszych i nowych wiadomości ...
.. dajcie znać czy może być .. bo chcę wysłać go jak najszybciej - bo zamówiłam ogłoszenia na bazarku ..

.. czy coś dopisac lub zmienić ... plissss

............................................................................................

Szczotek – przemiły, przyjacielski sznaucerek jakich mało...
a może terierek...
Jaki ma rodowód sam pewnie nie wie...

Szczotek został porzucony w dzień targowy – miał obrożę z wielkim kółkiem od łańcucha... co może świadczyć że większość swojego życia mógł spędzić na łańcuchu …
.. większość lub nawet całe swoje życie – bo Szczotek to młody pies … a groźnym stróżem to na pewno nie jest – może więc to był powód wyrzucenia go na ulicę ….
… przemykał ukradkiem po ulicach Szydłowca … uciekając przed innymi psami … musiał zostać kiedyś przez nie dotkliwie pokiereszowany – psiak ma odgryziony kawałek uszka …
… spał wówczas pod tujami w ogródku pizzerii – to był wówczas jego dom i chwilowe schronienie ...
Obecnie dzięki zaangażowaniu wielu osób przebywa w domu tymczasowym w Toruniu , gdzie dochodzi do siebie po tułaczce na ulicach i nabiera praktyki jako pies domowy … i w pełni na to miano już zasługuje … jest już gotowy do adopcji ...
Szczotek to mały, terierkowaty piesio

• zdrowy i młody – około 1,5 roku
  • waży około 13 kg, sięga prawie do kolana

• bez problemu zostaje sam w domu, zachowuje spokój, nie niszczy
  • potrafi zachować czystość w mieszkaniu
  • umie chodzić na smyczy
  • zna podstawowe komendy
  • posłuszny, grzeczny, uwielbia kontakt z człowiekiem, skory do zabaw , uwielbia spacery

Może trafić do domu gdzie jest suka lub pies NIE BĘDĄCY DOMINANTEM …

... koty też toleruje, ale uciekające przed nim lubi pogonić …
Najlepiej do domu bez małych dzieci /poniżej 10 lat .../

Szczotek boi się gwałtownych ruchów, podniesionych głosów...to bardzo delikatny i wrażliwy piesek.
Boi się podniesionej ręki - nawet z piłeczkę - musiał być widocznie odpędzany kamieniami ...
Do nowych osób - zwłaszcza starszych pan....bardzo ostrożny...nieufny, owszem macha kita ,ale trzyma się z daleka...na spacerkach jeśli się kogoś boi...zatrzymuje się, ale po chwili i zachętach dalej dziarsko maszeruje.

Szczotka ulubiona pozycja to spanie na plecach z "kopytkami" do góry, chętnie tez korzysta z kanapy.
Lubi pieszczoty, drapanie za uszkiem.
Krótko mówiąc przemiły psiak, bardzo przyjacielski, żadnych uprzedzeń, żadnych negatywnych reakcji, do rany przyłóż. Nawet to
okaleczone uszko dodaje mu uroku.

Pies został odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie ..

CHCESZ POKAZAC SZCZOTKOWI jaki TEN swiat piękny i kolorowy

ZADZWOŃ
ON CZEKA NA SWÓJ DOM

dane do kontaktu:
woj. kujawsko-pomorskie, Toruń
Ania , tel. 883 763 977,

e-mail: [email protected]

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy.

Posted

Kama mozna jeszcze dodac ,ze amorus byl przepedzany przez ludzi kamieniami spod tych krzaczkow..itp. zeby tak troszke jeszcze bardziej scisnelo komus serce;)

a tak juz serio to jestem pewna ze wlasnie tak bylo i to z udzialem starszych pan i dzieciakow...bo ich sie boi , boi sie tez podniesionej reki np. z pileczka, wiec podejrzewam ze nie raz dostal kamieniem...lub kijem

koty amorus zaczol ganiac wiec lepiej bez kotow , do dzieci tez nie bardzo ani tych bardzo malych ani starszakow np. 10letnich...

Posted

poprawiłam i chyba będzie dobrze ... wysyłam do ogłoszeń bo tam kolejka że ho ho

rita wstaw może ten tekst na pierwszą stronę - jest w miarę aktualny , może ktoś pomoże go ogłaszać ....

kama210 napisał(a):

Szczotek – przemiły, przyjacielski sznaucerek jakich mało...
a może terierek...
Jaki ma rodowód sam pewnie nie wie...

Szczotek został porzucony w dzień targowy – miał obrożę z wielkim kółkiem od łańcucha... co może świadczyć że większość swojego życia mógł spędzić na łańcuchu …
.. większość lub nawet całe swoje życie – bo Szczotek to młody pies … a groźnym stróżem to na pewno nie jest – może więc to był powód wyrzucenia go na ulicę ….
… przemykał ukradkiem po ulicach Szydłowca … uciekając przed innymi psami … musiał zostać kiedyś przez nie dotkliwie pokiereszowany – psiak ma odgryziony kawałek uszka …
… spał wówczas pod tujami w ogródku pizzerii – to był wówczas jego dom i chwilowe schronienie ...
Obecnie dzięki zaangażowaniu wielu osób przebywa w domu tymczasowym w Toruniu , gdzie dochodzi do siebie po tułaczce na ulicach i nabiera praktyki jako pies domowy … i w pełni na to miano już zasługuje … jest już gotowy do adopcji ...
Szczotek to mały, terierkowaty piesio

• zdrowy i młody – około 1,5 roku
  • waży około 13 kg, sięga prawie do kolana

• bez problemu zostaje sam w domu, zachowuje spokój, nie niszczy
  • potrafi zachować czystość w mieszkaniu
  • umie chodzić na smyczy
  • zna podstawowe komendy
  • posłuszny, grzeczny, uwielbia kontakt z człowiekiem, skory do zabaw , uwielbia spacery

Może trafić do domu gdzie jest suka lub pies NIE BĘDĄCY DOMINANTEM …

... koty też toleruje, ale uciekające przed nim lubi pogonić …
Najlepiej do domu bez małych dzieci /poniżej 10 lat .../

Szczotek boi się gwałtownych ruchów, podniesionych głosów...to bardzo delikatny i wrażliwy piesek.
Boi się podniesionej ręki - nawet z piłeczkę - musiał być widocznie odpędzany kamieniami ...
Do nowych osób - zwłaszcza starszych pan....bardzo ostrożny...nieufny, owszem macha kita ,ale trzyma się z daleka...na spacerkach jeśli się kogoś boi...zatrzymuje się, ale po chwili i zachętach dalej dziarsko maszeruje.

Szczotka ulubiona pozycja to spanie na plecach z "kopytkami" do góry, chętnie tez korzysta z kanapy.
Lubi pieszczoty, drapanie za uszkiem.
Krótko mówiąc przemiły psiak, bardzo przyjacielski, żadnych uprzedzeń, żadnych negatywnych reakcji, do rany przyłóż. Nawet to
okaleczone uszko dodaje mu uroku.

Pies został odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie ..

CHCESZ POKAZAC SZCZOTKOWI jaki TEN swiat piękny i kolorowy

ZADZWOŃ
ON CZEKA NA SWÓJ DOM

dane do kontaktu:
woj. kujawsko-pomorskie, Toruń
Ania , tel. 883 763 977,

e-mail: [email protected]

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy.