Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalam e- maila z domku Tofika ( Chipa)

Nasz chłopczyk stracił klejnociki.

"witam
Tofik został już wykastrowany. Przeżyłam dzień grozy bo po narkozie był tak zestresowany, ze nie mógł chodzić! Jadł i pił ale nie siusiał przez cały dzień! Nie miałam pojęcia co robic... no ale po zastrzyku rozluźniajacym wrócił do siebie:). Teraz biega w kołnierzu.
uff...bardzo mnie wystraszył....

Pozdrawiam Sylwia"

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, pierwszy, ale postępuje z nim jak stara psiara. Od razu odjajczyla naszego panicza, co by mu zapaszki suczek w cieczce nie spędzały snu z powiek.
Mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie i zapomni o tym, co mu dyndało między nogami.

Posted

na szczęscie mnie nie znienawidził po tym zabiegu:) Wrócił już do formy... a jaki ma apetyt:sabber:. Za poradą wolontariuszki przestawiłam Tofika na suchą karmę purina ( dzięki Ola - miska jest teraz wylizywana do dna)

a dla Pani ani specjalna fotka z pozdrowieniami

Posted

Toficzku aleś ty PIĘKNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewatonieja mówiła mi przez tel, ze jest twoja fotka na dogomanii, ale nie miałam dostępu do internetu i aż mnie skręcało z ciekawości do tej pory.
Nie, no, kochany. Ty nie trafiłeś do jakiegoś tam domku, ale do prawdziwego SPA.

Pozdrowienia z Brzezin ode mnie i p. Małgosi dla Ciebie i twojej nowej rodzinki.
Toficzku, choć chwyciłeś mnie od razu za serce to nie tęskne za tobą, bo jestem spokojna o twój los.

Pani Sylwio po kastracji panicz może mieć wilczy apetyt , wiec korytko trza mu podnieść troszku do góry, co by nam chłopisko nie utyło za mocno.

• 1 month later...
Posted

Na dworze zimno, a ja mam cieplutki domek. Tylko czasem kot siada na kolanach mojej pani...A przecież to moje miejsce! Bardzo szybko się uczę. Potrafie juz kilka komend : siad, daj łapę, zostaw. Ale nie aportuję... wole pobiegać w kółko ze znalezioną plastikowa butelką:) Wtedy jestem taki szczęsliwy.
Tofik

Posted

O matuchno, ale on CUDNY!
Ta zadowolona minka, te śliczne, błyszczące oczy pozbawione strachu mówią wszystko.
Serce mi tak skacze z radochy, ze się poryczałam.
Pani Sylwio, to cud, że chłopak trafił na was, na tak cudowna rodzinę. Po prostu CUD!
Kocham was za to co dla niego zrobiłyście.

• 1 month later...
Posted

słuchajcie - Tofik to nie jest byle jaki tam kundel, To rasowy pies!
własnie wyszukałam jego rasę. wywodzi się z Finlandii i słuzy do zaganiania reniferów.
To wypisz wymaluj fiński lapphund. wpisałam w google nazwę i same Tofiki:).
No Tofik jest nieco mniejszy ma 40 cm a nie 50 i waży 8 kg. a nie 15. Ale umaszczenie, siersc i charakter pasują.
No nic, to teraz nie pozostaje mi nic innego jak kupić renifera!

• 6 months later...
Posted

wypadałoby dodać nowe wiesci o Tofiku...chłopak zmężniał i czuje się stróżem domu;).
Dziwi mnie jednak to, ze na niektórych szczeka a na innych nie. np listonosz nie ma u niego szans, a do inkasenta od grzejników to się na kolana wpycha...
Podobnie jest z psami. Ale w koncu i ludzie jednych lubią a drugich omijają.

a to takie porównanie przed i po

I tydzień

i teraz

Pozdrawiam

Posted

stracił trochę włosia PORTEK od razu mu lżej,
co do poczuwania się do obrony domu przed obcymi to i tak mu długo to zajęło, mój pies po 3 mies juz czuł sie panem i władcą mieszkania i podwórka, chociaż warunków fiz. ku temu nie ma, ale to widać w głowie siedzi mocno, nawet u wykastrowanych
ehh oczy ucieszone na takie widoki, dzieki za fotki

Posted

No, wyczesany, wymuskany jak prawdziwy gentelmen.
Matko, jaki on śliczniutki.
Sylwia w ubiegłym roku bidulek nawet nie zdążył wylinieć, a teraz wyszczotkowany pięknie.
Coż, z tymi listonoszami to jakaś dziwna przypadłość. Moje suki tez tak mają
Sylwia , dziękuję za fotki, nawet nie wiesz jak bardzo się ciesze, ze trafił na taki kochany domek.