Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to prosze zadzwonić... To ja dziękuje ale to brzmi jak jakieś pożegnanie... moja kruszynka :( czemu rozstania zawsze tak bolą ? :( ale najważniejsze jest jej szczeście... więc niech już jak najszybciej do cb trafi..

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Angel czy ty również zajmujesz się tą sunią ze świeżbem ? może faktycznie namówić tu cioteczki i wujaszków do przekazania uzbieranych pieniążków które miały być na Śnieżynkę aby pomóc tamtej Kremci? co wy na to?

Posted

Kochana żadne pożegnanie będziemy razem pazurkami pisać na forum;))) jak sie wszystko zakończy szczęśliwie z tą adopcją oczywiście bo już dziś miałam łzy w oczach;(
no ale mam nadzieje że wszystko zakończy się szczęśliwie

Posted

Wszystkich serdecznie witam :) Śledze losy tej biedulki od poczatku kiedy sie pojawila informacja o niej na forum, mam świadomość że nie powinnam się wtrącać ( tym bardziej ze przed chwilką się po to zarejestrowałam:) ) i za to z góry przepraszam jezeli tym kogoś uraże ;) Kochani, nie napadajcie na Angel, nie wywierajcie na niej żadnej presji!!! Obowiązkiem tej dziewczyny, która uratowała tą psinkę, której najbardziej tu z wszystkich na niej zależy bo to ona się nią opiekowała i miała możliwość tak bardzo przywiązać jest znaleźć najlepszy w świecie domek... Tu nie ma licytacji - bo ja byłam pierwsza... liczy się to gdzie psinka bedzie miała lepiej. Sama działam w fundacji kociej w Łodzi i jak zgłaszają mi się chętni na kociaczka to nie patrze kto był pierwszy..., tylko jak mam wybór to się dowiaduje dokładnie wszystkiego, bo zwierzak nie ma głosu, na mnie spada odpowiedzialność i to ja musze zadecydować o jego dalszym losie, a chce żeby był jak najlepszy... Dlatego myśle że Angel powinna się też dowiedzieć co to jest za drugi domek, który się psinką zainteresował... Ja mam dwie sunie - jedną planowaną, a drugą przygarnęlam w zeszłe wakacje. Relacje pomiędzy nimi nie są najlepsze, ale ja nie miałam wyboru, znalezionej suni nie chciałam oddać do schroniska, a pomimo ogłoszeń nikt nie był chętny może dlatego że był to niezaładny kundelek... Sunie jeżeli nie znają się od małego to raczej nigdy za sobą nie przepadają, zresztą Westy są raczej psami bardzo zaborczymi. Mój wujek ma samca Westa i do swojego domu nie wpuścił by żadnego innego psa, co jezeli sunie się nie dogadają? Ta psinka już wystarczająco przeszła, lepiej żeby nie była teroryzowana teraz przez inną sunie, która nie wiedomo jak się zachowa. Może warto się dowiedzieć czy w drugim domu są jakieś zwierzęta? Albo doprowadzić do jakiegoś spotkania psiaków? Przepraszam, naprawde nie chciała bym kogoś urazić chodzi mi tylko o dobro sunii... Pozdrawiam

Posted

pół roku temu znalazłam sznaucerkę miniaturkę koło banku na moim osiedlu
nie widziała na jedno oczko była zima więc od razu zgarnełam ją do siebie
moja Fanta od samego początku super przywitała sunie
zaczęły się bawić i nie było zaborczości ani zazdrości
gdyby nie zgłosił się stęskniony właściciel sznaucerki sunia pewnie była by ze mną do dziś;) wiec co do mojej suni jestem pewna że serdecznie przyjmie Śnieżynkę
więc nie ma obaw co do Angel ja nie naciskam
jestem bardzo wdzięczna że uratowała sunię
ja po prostu zaproponowałam domek stały sądzę że gdyby Angel mogła ją zaadoptować to od razu była by u niej
jeśli chodzi o sprawdzenie czy u mnie są warunki
skoro ktoś ma jakiekolwiek obiekcje zapraszam serdecznie
ponadto zaprzyjaźniłam się z Panią Tereską co prawda telefonicznie ale chętnie skorzystam z jej wskazówek i jak sama pisała jest gotowa wpasć do mnie na kilka spotkań
więc jej chyba ufacie
wiem że jestem nowa na forum ale ciężko jest mi wirtualnie udowodnić że akurat u mnie będzie miała szczęśliwy domek
niestety sceptyków nie przekonam
chcę pomóc i wierzę że mi się uda osiągnąć sukces w leczeniu suńki zapewnię jej ciepły kochający domek
niestety na forum nie mogę nic więcej prócz deklaracji
co do psów może znasz koty ale każdy pies ma swój charakter i nie zależy to od rasy!
bo west jest taki a wilczur taki to błędne gadanie!
mam 5 letniego amstaffa u rodziców a jest jak potulny miś który wszystkim chce wejść na kolanka i dać buzi
i nigdy nikomu krzywdy nie zrobił
więc nie pisz że westy to zaborcze i zazdrosne psy nie można klasyfikować charakteru psa według rasy bo to pomyłka!

pozdrawiam

Posted

Masuimi33, zgadzam się z Tobą że każdy pies jest inny. Ludzie którzy mają jednego Westa, kupują lub adoptują potem drugiego i psy się dogadują. Przynajmiej tak wynika z moich obserwacji.
Może warto byłoby jednak dla uspokojenia wszystkich sprawdzić jak sunie na siebie zareagują. Myślę jednak, że przy odrobinie wysiłku z Twojej strony, się dogadają.
Bardzo się cieszę, że suńka tak szybko znalazła nowy domek i że będzie miała w nim koleżankę. Mojej bardzo brakuje toważystwa do zabaw, a my nie zawsze mamy czas zapewnić jej to towarzystwo, bo obydwoje pracujemy. Na razie czekamy, bo może znajdzie się Daga, a jeśli nie uda się jej odnaleźć w ciągu 2 lat to sprawimy Lawie koleżankę.
Nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę, że będziesz miała dwie białe kulki. Westy to naprawdę wspaniałe psiaki.

Posted

Nikt jeszcze nie wie, który domek jest tym najlepszym dla Śnieżynki, ale zgadzam się, że Angel jest teraz w emocjonalnym szachu, postawiona trochę pod ścianą ... nie ma właściwie wyboru ... a zdecydowanie powinna go mieć !!!!

... dobro suni jest najważniejsze, a nie to czy ktoś chce mieć drugiego pieska czy nie i czy już zaczął do niego tęsknić ;)

... warto zbadać co proponuje drugi domek i wybrac ten, który dla suni będzie najlepszy - z tym w pełni się zgadzam :)

Posted

kilka osób było już chętnych na sunie.. ale wole żeby trafiła właśnie do cb bo masz juz dośwaidczenie z ta rasą.. inne domki to poprostu takie że pies sie podoba.. a podobanie sie to nie wszystko... u cb bd miała opieke weta, doglad worty i innych dogomaniaków, bd miała relacje i zdjęcia suni-a tamtych osób nie znam... juz jutro jedzie :( ciesze sie bardzo ale to tak szybko sie darzyło wszystko.. normalnie już mi łzy leca.. :( moja kruszynka :) poprostu sob przynosi tyle radości.. przy niej nie idzie sie nie śmiać... i jeszcze jak widze ile przeszła a mimo tego ma ogromna miłość do człowieka... bd mi brakowało tego jej spojrzenia, lizania po rękach, biegania z tymi jej łapkami... kocham tego przytulaska! :)

Posted

Odnosnie finansow to jestem za tym by srodki Sniezynki przeznaczyc na najbardziej potrzebujacego zwierzaczka w tej chwili
pzdr.wszystkich
Angel 3maj sie Sniezynka jest na zawsze Twoja.............

Posted

ja tez jestem za..! Właśnie wróciłam z mojego ostatniego spaceru ze śniezynka.. było miło :) jak zawsze zresztą.. niunia biegała za mna i strasznie sie cieszyła :) tyle buziaków dostałam :loveu: ehhh... jak mi jej bd brakowało.. :( ale liczy sie jej dobro.. musi iśc do domku :) i napewno bd miała w nim super! tylkoo tak sie z nia zaprzyjaźniłam.. przeszłam z nia razem przez to jej cierpienie.. z ledwo stojącego na łapkach psa, który nie zwracał uwagi na nic do okoła, ciągłe zastrzyki, kroplówki-a teraz! biegająca, tryskająca energią, radoscią i miłością suczka, która wszystkich dookoła obdarza sympatią..:) tyle przeszła... pamiętam jak zobaczyłam ja pierwszy raz w tej klatce :( nie ma porównania z tym co jest dzisiaj.. nikt nie powiedziałby ze to ten sam pies! :0 mojaa Sniezynka kochana :)

spójrzcie na jej uśmiech :)

Posted

Angel, jesteś prawdziwym Aniołem dla Śnieżynki ... :loveu:

dzięki Twojemu wielkiemu sercu i zaangażowaniu łatwiej było jej znosić te wszystkie cierpienia i niedogodności.

Teraz z pewnością, będziecie obie tęsknić, ale masz prawo mieć wielką satysfakcję, że pomogłaś suni rozpocząć życie na nowo, w nowym kochającym domku, w nowej szczęsliwej psio-ludzkiej rodzinie :multi:

Głowa do góry, kolejny psiak, dzięki Tobie, będzie miał długie szczęśliwe zycie !!!!!!!!!!!!!

Posted

dziękuje za miłe słowa :) jestem naprawde bardzo szcześliwa ze mogłam jej pomóc... i tez bardzo sie do niej przywiązałam.. gdyby nie warunki jakie mam ( a sa nie za ciekawe-mieszkanie w bloku-3 małe pokoje-6 osób i dwa zwierzaki) to napewno bym ją wzięła! ale cóż szczęście że i tak jej się udało w tak szybkim czasie znaleźć dom.. :) będe tęsknić... straszniee... ale liczy sie jej szczęście :)

na pożegnanie dostałam od śniezynki najsłodszego buzioola pod słońcem :):(

Posted

[quote name='masuimi33']witam zaraz dzwonię do pani Oli i rano lecę po Śnieżynkę;)[/QUOTE]

Jak wspaniale, że to już finisz...i teraz tylko malutkiej pójdzie z górki:)

Posted

Śnieżynka startuje jutro do domku

moje maleństwo tak bardo bd mi ciebie brakowało :( nie wiem tak cięzko wyobrazić sobie że nie bd już nikt tak jak ty biegał za mną i ten wzrok.. już tęsknie..a jeszcze sie nie rozstałyśmy :(
a tu jeszcze kilka fotek z dziś:
"Kulanie w sianku"

Posted

[quote name='masuimi33']witam zaraz dzwonię do pani Oli i rano lecę po Śnieżynkę;)[/QUOTE]

Masuimi33 cieszę się że ta sunia szybko znalazła chętnych do adopcji ..
Ale muszę zadać to pytanie czy jestes przygotowana na koszty jej leczenia, które mogą byc niemałe ..
Ona powinna byc dokladnie zdiagnozowana , niepokoi również dlaczego potyka się ( niedowład ? ) chodzi o tą prawą, tylnią łapkę co dokladnie widać było na filmiku ..trzeba dowiedzieć sie dlaczego tak sie dzieje
Ta sunia zbyt wiele przeszła , miała bardzo złych właścicieli , nalezy jej się zatem dobry i kochający dom ....
Ale są kosztowne w utrzymaniu a szczególnie gdy trzeba je leczyć
Jestes na to przygotowana ? :roll:

Westy są bardzo inteligentne i mądre ..ich serduszka pełne są miłości dla włascicieli
lwie serce w puchatej kulce:loveu:
Chciałabym by tej umęczonej suni trafił sie wspaniały człowiek , odpowiedzialny , zasługuje na to

Posted

[quote name='avii']Masuimi33 cieszę się że ta sunia szybko znalazła chętnych do adopcji ..
Ale muszę zadać to pytanie czy jestes przygotowana na koszty jej leczenia, które mogą byc niemałe ..
Ona powinna byc dokladnie zdiagnozowana , niepokoi również dlaczego potyka się ( niedowład ? ) chodzi o tą prawą, tylnią łapkę co dokladnie widać było na filmiku ..trzeba dowiedzieć sie dlaczego tak sie dzieje
Ta sunia zbyt wiele przeszła , miała bardzo złych właścicieli , nalezy jej się zatem dobry i kochający dom ....
Ale są kosztowne w utrzymaniu a szczególnie gdy trzeba je leczyć
Jestes na to przygotowana ? :roll:

Westy są bardzo inteligentne i mądre ..ich serduszka pełne są miłości dla włascicieli
lwie serce w puchatej kulce:loveu:
Chciałabym by tej umęczonej suni trafił sie wspaniały człowiek , odpowiedzialny , zasługuje na to

Jezeli bedzie jej brakowalo srodkow finansowych na doprowadzenie Sniezynki..do normalnosci....nie martw sie......damy rade....zrobimy "wielka orkiestre dla Sniezynki a Angel bedzie "Owsiakiem";)..a TY avii
..bedziesz pierwsza ktora sie o tym dowie...

Posted

[quote name='worty']Jezeli bedzie jej brakowalo srodkow finansowych na doprowadzenie Sniezynki..do normalnosci....nie martw sie......damy rade....zrobimy "wielka orkiestre dla Sniezynki a Angel bedzie "Owsiakiem";)..a TY avii
..bedziesz pierwsza ktora sie o tym dowie...

Aaa jak tak to rozumiem że wszystko pod kontrolą :evil_lol:
pozdrawiamy zatem ,trzymamy kciuki i życzymy suni szybkiego powrotu do zdrowia i leniuchowania na poduchach .....

Posted

Cudne wieści, Westy to najwspanialsza rasa pod słońcem, uwielbiam swojego Scoobiego, ma charakterek ale jest niesamowicie inteligentną bestyjką, swą mądrością i szybkością uczenia pokonuje duże psy:-) To jest mój pies ideał, On to wie i wykorzystuje;-) Życzę dużo pięknych chwil dla Was.