Piromanka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [INDENT] Po na ostatnie rozliczenie: [INDENT] [COLOR=DarkGreen][U][B]AKTUALIZACJA:[/B][/U][/COLOR] [B]Doszły wpłaty:[/B] [B][COLOR=#800080]Paulinken - 25 zł TERESA BORCZ - 20 zł czerda - 50 zł Ewa S. Warszawa - 10 zł ZDRAPKA - 50 zł Havanka - 15 zł bico - 30 zł Halina St. z Kielc- 40 zł Justa - 10 zł KAMI_23 - 20 zł bico - 36 zł kapusta - 100 zł [U]Razem: 406 zł[/U] [COLOR=DarkGreen]Bardzo dziękujemy!!!!!!!! [COLOR=Black]Wydatki: [COLOR=Red]110 zł - transport do DT [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]14 zł - karma (1 kg Nutry Nuggets z jagnięciną i ryżem) 10,5 zł - obroża przeciwpchelna Beaphar 14 zł - karma (1 kg znów tej samej) 10 zł - gryzaki różne[/COLOR][/B] [COLOR=Red][B]10 zł odrobaczenie, 26 zł wścieklizna, 50 zł choroby zakaźne, 4 zł książeczka, 14 zł karma (Nutra Nuggets z jagnięciną i ryżem)[/B][/COLOR] [COLOR=Red][B]50 zł - BARF[/B][/COLOR] 22,50 zł - BARF 11 zł - piłeczka 4 zł - szarpak 3,5 zł - identyfikator 2zł- piłka 12 zł - gumtree [B][COLOR=#800080][COLOR=DarkGreen][COLOR=Black][COLOR=Red] [SIZE=4][COLOR=DarkSlateGray] PIXEL ma na koncie 45,00 zł[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B] [/INDENT] [/INDENT] Quote
Jola i Czterołapy Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Popatrzcie, proszę! Może znacie kogoś, kto pokocha takiego futrzaka??? [url]http://www.dogomania.pl/threads/1908...pomocy...-NERO[/url] Przepraszam za OT! Quote
Ewa&Duffel Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Wspaniałe wieści ! Pixel na pewno będzie szczęśliwy w nowym domku :) Wyobrażam sobie,że trudne musiało być dla was rozstanie z nim, ale na pewno z czasem wszystko się ułoży ;) Quote
Bonsai Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Dzięki Piromanko za rozliczenie. Pytanie dalej co z kasą skieruję do kapusty, co? Quote
Rudzia-Bianca Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='Bonsai']Ja się nie nadaję na tymczasa. :( Za bardzo to przeżywam, podobnie mój TŻ i pies. Nadal bardzo tęsknimy za Pixelem. Wiemy, że trafił do bardzo dobrego domu, co nas nieco pociesza, ale wciąż to przeżywamy. :shake: To był nasz pierwszy tymczas i póki co ostatni. Pies u nas stał się normalny, przystosowany do życia w wielkim mieście. Mamy wiedzę, doświadczenie. Ale póki co za bardzo nas boli i musimy to wszystko przetrawić. Z wieści o Pixelku, to jego rodzinka szuka klubu agility, jest dalej karmiony BARFem, Pani pytała się mnie o szczegóły na temat tej diety, nie chce mu zmieniać żarełka, bo mu to bardzo odpowiada. Pixel bawi się, biega na lince, którą dostał ode mnie w wyprawce. Czytają książki, które im pożyczyłam. Psiak chodzi krok w krok za Panią i za 12-letnią Zuzą.[/QUOTE] Bonsai popatrz na to od innej strony, nie patrz na siebie , na swoje smutki popatrz na uśmiechnięte pysio Pixela i pomyśl że to on mógłby być smutny , czasem mogłoby nie być już wcale jakiegoś psiaka , kociaka co to przy tym nasze smutki i co wybierasz :) Ja tak do tego podchodzę i wszystko wygląda inaczej ... Quote
Bonsai Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Pewnie i tak... Ale na razie to wszystko jest zbyt świeże. Pixel podobno na dłuższe spacery chodzi już bez linki, ładnie wraca na zawołanie. Zuza codziennie z nim ćwiczy, ostatnio miałam maila z pytaniem jak wydłużać siad. Jest dalej karmiony dieta BARF, poleciłam też zakup KONGa i gryzaków - śmierdzieli. Myślę, że pójdę go odwiedzić, ale najwcześniej raczej za miesiąc. ;) A jutro wyjeżdżam na upragniony obóz tropieniowy z Pieguskiem. Do zobaczenia 26 sierpnia! Quote
Rudzia-Bianca Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='Bonsai']Pewnie i tak... Ale na razie to wszystko jest zbyt świeże. Pixel podobno na dłuższe spacery chodzi już bez linki, ładnie wraca na zawołanie. Zuza codziennie z nim ćwiczy, ostatnio miałam maila z pytaniem jak wydłużać siad. Jest dalej karmiony dieta BARF, poleciłam też zakup KONGa i gryzaków - śmierdzieli. Myślę, że pójdę go odwiedzić, ale najwcześniej raczej za miesiąc. ;) A jutro wyjeżdżam na upragniony obóz tropieniowy z Pieguskiem. Do zobaczenia 26 sierpnia![/QUOTE] Bardzo się cieszę że Pixel tak cudownie trafił , Bonsai bawcie się dobrze z Piegiem :) Quote
wojtuś Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 I ja sie ciesze z domu Pixelka:) Pozdrawiam pięknie:) Quote
kapusta Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Bonsai']Dzięki Piromanko za rozliczenie. Pytanie dalej co z kasą skieruję do kapusty, co?[/QUOTE] I skierowała. Nie bardzo wiem czemu akurat do mnie, bo lista darczyńców jest obszerna. Ale jeśli w istocie mam prawo coś proponować to, zgodnie z sugestią Bonsai, niech idzie na kundelka z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/190695-Kalisz-labek-kaukaz-i-mini-kundelek-g%C5%82odne-i-poranione-potrzebne-deklaracje-[/url]!! Quote
kamilawa Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Kapusto :) Pytanie zostało skierowane do Ciebie, ponieważ to reszta z Twoich pieniążków :) dziękujemy bardzo za pomoc innym bidulkom :) Quote
Bonsai Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Hej, ja właśnie wróciłam z obozu tropieniowego. Dzięki kapusta za decyzję o pieniążkach. Dustiemu się przydadzą, to bardzo fajny psiaczek, niedługo dostanę jego nowe fotki i będę go ogłaszać. A Pixelek? Wszystko u niego dobrze. Uczy się nowych sztuczek, od września idzie do szkoły. :) Psiej, oczywiście. I dobrze, że nie podjęłam decyzji, by wydać go do domu z małym dzieckiem. Do dziś umyka przed nimi w popłochu. Może i by się w końcu przyzwyczaił, jednak to byłby dla niego ogromny stres. A teraz wiedzie spokojne, ale ciekawe życie. Trafił mu się domek. ;) Chcą się już ze mną spotkać na spacer, ale... ja chyba jeszcze nie dam rady. ;) Quote
kamilawa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='Bonsai']Hej, ja właśnie wróciłam z obozu tropieniowego.[/QUOTE] I jak? Podobało się? :) [quote name='Bonsai']A Pixelek? Wszystko u niego dobrze. Uczy się nowych sztuczek, od września idzie do szkoły. :) Psiej, oczywiście. I dobrze, że nie podjęłam decyzji, by wydać go do domu z małym dzieckiem. Do dziś umyka przed nimi w popłochu. Może i by się w końcu przyzwyczaił, jednak to byłby dla niego ogromny stres. A teraz wiedzie spokojne, ale ciekawe życie. Trafił mu się domek. ;) [B]Chcą się już ze mną spotkać na spacer, ale... ja chyba jeszcze nie dam rady.[/B] ;)[/QUOTE] No eeeej, ciotka! My na foty z nowego domu czekamy! :) Przełam się, chłopaczek ma fajny domek. A na pewno chciałabyś go zobaczyć :razz::eviltong: Quote
Bonsai Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Obóz bardzo super. :) ;) A o zdjęcia jak na razie poprosiłam rodzinkę Pixelka. :eviltong: Quote
Bonsai Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Świeżutkie zdjęcia od Pikselka: [IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/Gizyckooboz2010134.jpg[/IMG] [IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/Gizyckooboz2010005.jpg[/IMG] [IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/Gizyckooboz2010003.jpg[/IMG] Quote
Atomowka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jaka piękna mordka uśmiechnięta:loveu: Chciałabym tylko takie zdjęcia oglądać na dogo Quote
Bonsai Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Dziś miało być spotkanko, ale stchórzyłam i przeniosłam na połowę września. Młodemu też mógłby się chyba zrobić mętlik w głowie, gdyby znów nas zobaczył... A tymczasem.... Zajrzyjcie proszę na wątek pięknego czekoladowego psiaka, który błąka się w Radzyminie... Może będziecie mieli pomysł, jak pomóc. [img]http://img829.imageshack.us/img829/4575/dscf7669.jpg[/img] Wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191729-OKOLICE-WA-WY(RADZYMIN)-wyrzucony-brązowy-psiak-Kto-moze-pomóc[/url] Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 We wtorek byłam u Pixela. Chłopak zmężniał, dostał jeszcze bardziej bujnej sierści. :loveu: Cieszył się na mój widok niesamowicie. Pokazał mi świeżo nauczone sztuczki. ;) Cała rodzinka jest w nim zakochana, on też jak zwykle uśmiechnięty. :) W sobotę będzie jego pierwszy dzień w szkole. Specjalnie dla niego zostały kupione mięciutkie dywaniki, gdzie z przyjemnością się wyleguje, ale na kanapę też ma wstęp w granicach rozsądku. ;) Kilka zabawek już skończyło swój żywot. :) Jego rodzinka bardzo chętnie chłonie nową wiedzę, chcą z pewnością jak najlepiej dla niego. Nie byłam u nich długo, ale bardzo serdecznie zapraszali mnie na kolejne odwiedziny. :) [IMG]http://i909.photobucket.com/albums/ac294/piegus_foto/JS7H5014.jpg[/IMG] Quote
kamilawa Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Widać, że jest szczęśliwy! Cieszę się Olu, że jednak się odważyłaś :) Marzyłam o takim domku, który właśnie będzie pracował nad nim :) Dla niego to jest super zabawa, dla jego rodzinki pewnie też :) Podeślę fotki z nowego domu pani Halinie :) Quote
Atomowka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Wygląda na to,że Pixel trafił na rodzinę stworzona dla siebie :) Radosny, uśmiechnięty, szczęśliwy Quote
Delph Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Widzisz, nie taki diabeł straszny... :razz: Ja też bardzo tęsknię za moimi tymczasami, cały czas powtarzam, że gdybym miała warunki, to bym zostawiła u siebie każdego z tych psiaków :eviltong: Ale gdy dostaję wiadomości z nowych domków, albo jadę w odwiedziny do tych uśmiechniętych pysków to tak jakoś się ciepło na duszy robi, że im się udało :lol: Quote
Bonsai Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Rodzinkę ma naprawdę fajną, w zasadzie doskonałą, ma opiekę jak u nas, z tą różnicą, że jesteśmy nieco bardziej doświadczeni, ale jego rodzinka szybko i chętnie się uczy, więc i ta różnica niedługo się zatrze. Są Pikselkiem zachwyceni. Mi było ciężko, ale wiem, że dobrze trafił i cały czas mogę go odwiedzać. Jakby nie patrzeć, farciarz z niego, tyle ludzi go kocha. :) :) :) Quote
Delph Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 No i o to chodzi, to że my sobie trochę pocierpimy z tęsknoty to pryszcz w porównaniu ze szczęściem takiego psiaka, że wreszcie ma swoich ludzi :lol: Quote
Piromanka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Mam na koncie Pixelka jeszcze 45 zł. Na jakiego psiaka mają zostać przeznaczone? Proszę o podane wątku psa. Quote
Recommended Posts