Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo Bube ja wiozłam do Hotelu (odbierając Ja od Ciebie ) ... i dlatego znalazła domek jako pierwsza :eviltong::evil_lol::diabloti: ale mi się na żarty wzięło ;)

Ja uważam, że można spróbować z WRO. Droga daleka, ale... moja pierwsza sunia Zorka pojechał do domku pod granicę z Czeachami, tak więc nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Ogłoszenia w gazecie super pomysł, ale tylko ze zdjęciem. Czy ktoś sie orientuje gdzie można takie ogłoszenie zrobić oraz ile kosztuje? A może ktoś ma znajomości w prasie ?? :roll:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buba to luzaczka była, zasiadła w samochodzie jakby zawsze miała kierowcę pywatnego :) faktem jest to, że na pewno przyniosłaś Jej szczęście, bo najtrudniej tak mi się wydawało przynajmniej do czasu zasiedzenia się Witki mają psiaki czarne i bure, teraz chyba zmieni mi się pogląd na rude :)

Kochana Ellig może ten tekst się nada:

[COLOR=#000066][B][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Szczeniak piękny i wyjątkowy![/SIZE][/FONT][/B][/COLOR]

[SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]SZCZENIAK IDEALNY![/B][/COLOR][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Historia Witki jest przykładem bezinteresownej psiej pomocy w walce o przetrwanie. Czasami nawet nas ludzi nie stać na taki gest... gest życia... Witka i Jej rodzeństwo została urodzona przez bezdomną psią matkę w opuszczonym garażu. Niestety psia mama z wyczerpania zmarła... szczeniaki nie miały szans na przeżycie. Wtedy właśnie pojawiła się inna bezdomna szczenna suczka, która przejęła szczeniaki i wykarmiła razem z własnymi, kosztem niestety swojego życia. Wtedy dopiero pojawił się człowiek i zabrał bezbronne psie dzieci. Z całej piątki psiego „rodzeństwa” została już tylko jedna perełka. Czeka na własny dom, gdzie będzie kochana i będzie mogła pokochać nowych właścicieli całym swym małym psim serduszkiem. Z pewnością jest to suczka niebanalnej urody. Waży [B]około 12 kg, ma około 10 miesięcy[/B]. Jest psem [B][SIZE=2]zdrowym, z pełnym kompletem szczepień – posiada własną książeczkę zdrowia. [/SIZE][/B]Jest to pies, który na co dzień odwdzięcza się człowiekowi uśmiechem – prawdziwym psim uśmiechem. Jest[B][SIZE=2] subtelna i delikatna[/SIZE][/B], jest też spokojna. Nie ma zapędów niszczycielskich, grzecznie zostaje sama w domu, nie ma żadnego problemu z innymi psami w domu. [B][SIZE=2]Nie ma też w sobie agresji,[/SIZE][/B] jest potulna i milusińska jak słodki młodziutki baranek. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][SIZE=2]Chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu.[/SIZE][/B] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czeka na swój dom w tzw. domu tymczasowym, czyli przejściowym do czasu znalezienia tego jedynego właściciela. Może Ty chciałbyś nim zostać?[/FONT][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Suczka przebywa [B]w Grodzisku Mazowieckim[/B] – bardzo dobra komunikacją miejska z Warszawą. Pomagamy w transporcie suczki do nowego domu.[/SIZE][/FONT]

[CENTER][SIZE=2][FONT=Times New Roman][B]Adoptując Kreseczkę na pewno zyskacie Państwo wspaniałego psiego przyjaciela do końca życia.[/B][/FONT][/SIZE][/CENTER]

[I]Warunkiem przemyślanej adopcji jest zgoda na rozmowę z wolontariuszem, zgoda na sterylizację pieska w odpowiednim momencie - zapobiega to rozmnażaniu oraz wielu groźnym chorobom, a także podpisanie umowy adopcyjnej.[/I]

Posted

oj tripti ... a gdzie informacja że złodziej z niej przedni :evil_lol::evil_lol:
zrób jej zdjęcia , nowe , najlepiej w jesiennym słoneczku ruda jest , będzie jeszcze piękniej wyglądać , ale gdzie teraz tego słońca szukać :):)

Posted

[quote name='tripti']Buba to luzaczka była, zasiadła w samochodzie jakby zawsze miała kierowcę pywatnego :) faktem jest to, że na pewno przyniosłaś Jej szczęście, bo najtrudniej tak mi się wydawało przynajmniej do czasu zasiedzenia się Witki mają psiaki czarne i bure, teraz chyba zmieni mi się pogląd na rude :)

Kochana Ellig może ten tekst się nada:

[COLOR=#000066][B][FONT=Times New Roman][SIZE=2]Szczeniak piękny i wyjątkowy![/SIZE][/FONT][/B][/COLOR]

[SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]SZCZENIAK IDEALNY![/B][/COLOR][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Historia Witki jest przykładem bezinteresownej psiej pomocy w walce o przetrwanie. Czasami nawet nas ludzi nie stać na taki gest... gest życia... Witka i Jej rodzeństwo została urodzona przez bezdomną psią matkę w opuszczonym garażu. Niestety psia mama z wyczerpania zmarła... szczeniaki nie miały szans na przeżycie. Wtedy właśnie pojawiła się inna bezdomna szczenna suczka, która przejęła szczeniaki i wykarmiła razem z własnymi, kosztem niestety swojego życia. Wtedy dopiero pojawił się człowiek i zabrał bezbronne psie dzieci. Z całej piątki psiego „rodzeństwa” została już tylko jedna perełka. Czeka na własny dom, gdzie będzie kochana i będzie mogła pokochać nowych właścicieli całym swym małym psim serduszkiem. Z pewnością jest to suczka niebanalnej urody. Waży [B]około 12 kg, ma około 10 miesięcy[/B]. Jest psem [B][SIZE=2]zdrowym, z pełnym kompletem szczepień – posiada własną książeczkę zdrowia. [/SIZE][/B]Jest to pies, który na co dzień odwdzięcza się człowiekowi uśmiechem – prawdziwym psim uśmiechem. Jest[B][SIZE=2] subtelna i delikatna[/SIZE][/B], jest też spokojna. Nie ma zapędów niszczycielskich, grzecznie zostaje sama w domu, nie ma żadnego problemu z innymi psami w domu. [B][SIZE=2]Nie ma też w sobie agresji,[/SIZE][/B] jest potulna i milusińska jak słodki młodziutki baranek. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][SIZE=2]Chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu.[/SIZE][/B] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czeka na swój dom w tzw. domu tymczasowym, czyli przejściowym do czasu znalezienia tego jedynego właściciela. Może Ty chciałbyś nim zostać?[/FONT][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Suczka przebywa [B]w Grodzisku Mazowieckim[/B] – bardzo dobra komunikacją miejska z Warszawą. Pomagamy w transporcie suczki do nowego domu.[/SIZE][/FONT]

[CENTER][SIZE=2][FONT=Times New Roman][B]Adoptując Kreseczkę na pewno zyskacie Państwo wspaniałego psiego przyjaciela do końca życia.[/B][/FONT][/SIZE][/CENTER]

[I]Warunkiem przemyślanej adopcji jest zgoda na rozmowę z wolontariuszem, zgoda na sterylizację pieska w odpowiednim momencie - zapobiega to rozmnażaniu oraz wielu groźnym chorobom, a także podpisanie umowy adopcyjnej.[/I][/QUOTE]
Oczywiscie tylko jakie zdjecia mam teraz wstawic?:)

Posted

[quote name='tripti']Tak dokładnie, dziś były bardzo miłe odwiedziny :) dziękujemy!!!

póki wszystko działa to biorę się za wstawianie zdjęć:

[IMG]http://images39.fotosik.pl/341/a38f1432afa426admed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/346/b6aa98507790ba64med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/341/6fdb9d562120834emed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/341/acdf4c9d0ec01d60med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/341/28708356f631f01emed.jpg[/IMG][/QUOTE]

może coś z tych ostatnich?

Posted

[quote name='tripti']jeszcze sztuk kilka:

[IMG]http://images47.fotosik.pl/346/4015046f34463c1fmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/346/ed0a803da178dd24med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images36.fotosik.pl/204/9d7e6b256ba09fccmed.jpg[/IMG][/QUOTE]

i tu jeszcze trzy.

Posted

[quote name='obraczus87']Justynko, wyslij dane do przelewu do Gosi :)[/QUOTE]

Ciocia ja wyślę tego maila zwrotnego w całości jak można. Właśnie zauważyłam, że pomyliłam adres mailowy Isadorki... jeszcze się dowiem czy te ulotki w kolorze, bo jak tak to 20 zł za 200 sztuk to się opłaca nawet na opcję z wysyłką, to dałabym komuś kto roznosi ulotki przy okazji lub ewentualnie sama bym obleciała domki jednorodzinne w grodzisku.

Posted

[quote name='tripti']a wiecie co, niedługo to pobijemy (Wy i my :) ) rekord czasowy adopcji szczeniaka na dogo..... jak już nie jesteśmy na pierwszym miejscu :)[/QUOTE]

Własnie....... martwi mnie to ogromnie. I Wy sie przyzwyczajcie... i Ona przede wszytskim.... ja pitole. Jakie to wszystko skomplikowane...

Posted

ogłoszenia ma tak jak inne psy, do głowy przychodzą mi jeszcze ta rundka po domkach i ewentualnie gazeta, ale to drugie to drogie i ja nie mam dojść.

najbardziej do szkoda tej psiny, bo my to rozumiemy, że musimy oddać, ale Ona nie zrozumie dlaczego ją zabrali... ma swoje kąty, swoje psy, przyzwyczajenia, rytm... do kitu z tym wszystkim...

Narazie nawet jak jakimś cudem pojawią się chętni do na pewno do 31 października nie pójdzie do nowego domu, nawet chyba z lekkim zapasem listopada, będziemy obserwować.

Posted

właśnie był taki bazarek kiedyś miałam nawet nabyć chustę, problem w tym, że jak jadą do sklepu do miasta to samochodem i to trzy, do tego niezawsze wysiadają nawet, po prostu czekają w samochodzie, bo Melka cały czas musi być w kontakcie z jazdą autem zwg na chorobę lokomocyjną i zawsze są wszystkie chętne na wyjście z domu, nasze osiedle jest duże, ogłoszenie przy sklepie było zostawione, a co do psów na osiedlu to głównie rasowce, pudelki, yorczki, onki i inne wyszukane, z głębszej wsi przychodzą kundelki... zaprzyjaźnieni psiarze wiedzą, że Ona szuka domu... problem w tym, że nie jest to miasto gdzie trafiają sie co chwila nowi ludzie i przepływ informacji jest szybszy, bo ten zobaczy ten zapyta i jakoś to idzie, lokalizacja na taką adopcję niestety kiepska, poza tym Ona musi się wyprowadzić na pewną odległość, bo obawiam się, że będzie wracać.

Posted

słuchajcie a miałby ktoś czas i możliwość pospacerowania z Nią w dzień po polach mokotowskich? lub po innym parku w jakiś najbliższy weekend? najwyżej chustkę zrobi się ręcznie... tylko ta cieczka teraz nieszczęsna...

Posted

[quote name='tripti']słuchajcie a miałby ktoś czas i możliwość pospacerowania z Nią w dzień po polach mokotowskich? lub po innym parku w jakiś najbliższy weekend? najwyżej chustkę zrobi się ręcznie... tylko ta cieczka teraz nieszczęsna...[/QUOTE]

Kochana ja mam w ten weeken akurat uczelnie od rana do nocy :(

Chustke ja mam kupioną na bazraku. Mniejsza i wiekszą. Ale dobrze by było gdyby ktoś zechciał z nia pospacerować w którys dzień. A nuż widelec :)

Posted

no to jest pomysł otwarty, może ktoś się niechcący znajdzie chętny :), być może (bo tego nigdy nie można być nigdy pewnym:)) Marcin zgodziłby się dowieźć do wawy, a później odebrać, bo On to na pewno nie będzie spacerował, mi też niestety od przyszłego weekednu wchodzi uczelnia, a do tego do końca listopada jestem uwikłana w egzaminy co kilka dni, więc z czasem krucho :(

Posted

być może uda się wyrukować Witkę w gazetce na terenie łodzi, jutro będzie wiadomo, do Łodzi jest w miarę blisko, więc to też bardzo dobra lokalizacja, oby się udało...