Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tu z całej siły kciuki trzymam!!!
U nas wszyscy zdrowi i oby tak zostało! Pomijam Anusiowe katary... jak się pcha na siłę wszystkie bakterie z rąk do nosa, to katar musi być! :)

Posted

No wreszcie kciuki odpowiednio trzymane ;)

JARA DZIŚ WYBYŁA DO SWOJEGO DOMU!!! :D MA WRESZCIE SWOICH LUDZI :D

Zamieszkała w domu z ogrodem w Zamościu.
Na razie jeszcze nie mogę w to uwierzyć... Mam nadzieję, że się zaklimatyzuje szybko i nie będzie z nią problemów (od wejścia porozdawała nowych Państwu sto tysięcy buziaków :) )...
Państwo przekazali 50 zł na potrzeby innych psiaków. Odczekam chwilę, aby nie zapeszyć i zrobię rozliczenie Jarkowej skarpety - przekażę pozostałość na innego psiaka pod naszą opieką.

Posted

Od długiego czasu tylko czytałam ale nie pisałam...za to teraz nie wytrzymałam ;)-

Jara> samego psioszczęścia piękna suczynko!!! I niech ci się spełni!!!
Trzymam kciuki za pierwsze dni w DS...

Posted

Nasz biedny piesek z depresją trochę rozrabia w DS :)
Ale ogólnie jest ok, zwrotu nie ma w planach ;)

Zwróćcie uwagę na antyjarciowe zabezpieczenie furtki:

Posted (edited)

Jarka ma już na koncie objedzenie drzwi... powyciąganie pańci rąk na spacerze (pańcia ma teraz ok. metr dłuższe ręce ;) )... podkradanie kanapek ze stołu... skakanie na klamkę furtki (uprzedziliśmy i stąd zabezpieczenie)... nocne szczekanie... ale pańciostwo i tak twierdzi, że sunia jest fajna ;) i że już się do nich przyzwyczaiła z wzajemnością ;)
Jarka zaliczyła już nawet kąpiel (przekazaliśmy szampon, maść Triderm i Encorton w razie - tfu, tfu - nasilenia alergii).
Także pierwsze lody przełamane... można już chyba mówić o happy endzie :)

Szczerze powiem, że straciłam już nadzieję, że znajdzie się DS dla suni... a tu taka niespodzianka :) DS ma nawet doświadczenie jeśli chodzi o alergię, ich poprzednia sunia miała podobne problemy.
Dla nich wielkie dzięki za podarowanie suni domu :loveu:

Chciałam w tym momencie podziękować serdecznie wszystkim za bycie z nami i Jarą przez ten cały czas, przede wszystkim za wsparcie finansowe, ale także za obecność na wątku, pomoc w ogłoszeniach itd.... bez was nie udało by się to wszystko! :loveu::loveu::loveu:

Przy okazji zrobię rozliczenie Jarciowej skarpety:
2695,25 zł (wpłaty) - 2555,40 zł (koszty) = +139,85 zł
Pozostałość po Jarci, czyli kwotę 139,85 zł przekazuję na konto Kurusia, naszego weterana nad weterany, któremu domu już nikt nawet nie szuka:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...dom-(/page65

Edited by Murka
Posted

Nasza Jarcia trafiła do psiego raju :)
Wątpię, żeby tęskniła za nami ;)

Oto kolejna porcja fotek Jary. Miewa się™ dobrze, panoszy na cał‚ego. Ostatnio pogonił‚a są…siedzkiego kota tak, aż znalazł się na ogrodzeniu, ł‚amią…c pazurek. Musiałam się™ nieźle tł‚umaczyć‡. Biega za samochodami (może to trauma?), chodzi luzem na spacery, wraca na zawołanie (czasami jej się nie chce, ale udaję™, że idę w drugą… stronę:) Wczoraj pogonił‚a zają…ca, aż się kurzył‚o. Zdjęcia przestawiają… psa po ką…pieli oraz przy ulubionej zabawie - zabawy w szarpanie starego kapcia. Sztuczki różne uskutecznia, gdy nagrodą… jest żół‚ty ser (siada, daje łapkę™, kładzie się™). Aktualnie leży przede mną… i wygrzewa koś›ci na podgrzewanej podłodze:) Pozdrawiamy serdecznie.

• 2 weeks later...
Posted

Jara pozdrawia :)

Przesyłam nowe zdję™cia Jarej, cho㇠imion ona ma już wiele:), np. ostatnie to Pani Kręcidupa ze względu na ekspresywne poranne powitania. Oboje z kotem mają… obyczaj budzenia nas o 6.00, on chce wejść, ona wyjść z domu lub odwrotnie. Jara zwiedza coraz to dalsze okolice, biegając za czym się™ da, za sportowcami różnego kalibru też. Różnie bywa z przychodzeniem na zawołanie, noszę w kieszeni smaczki, to czasem przybiega, chyba, że się™ wwą…cha, to wówczas jest problem. Z czasem jednak się™ reflektuje i biegnie co tchu. Terenu pilnuje tak, że nie ma szans, by ktoś obcy wszedł, szczególnie, gdy przyjedzie dużym samochodem. A siłę w zę™bach ma - przecią…ga za pomocą… kapcia lub skakanki moje 8-letnie dziecko ważą…ce też 23 kg (nie wiem, czy widać na filmie). Z kotem różnie się™ układa, zapę™dza go zwyczajem pasterskim za kanapę™, gdzie też biedak się™ stoł‚uje z pewnych względów. Ale budą… się™ nie chcą… podzielić‡. Chociaż dziś› razem na dywaniku leżeli... Do samochodu wsiada szybciej niż ja. Tak jak dziś› - wskoczył‚a a potem nagle przy męża mego wysiadaniu nie wiadomo, kiedy wyskoczył‚a i ogłupiał‚a w niewielkim wprawdzie mieście: z parkingu wpadł‚a do Biedronki i zaraz wypadł‚a wprost w moje rę™ce. Najadłam się™ strachu i klienci pewnie też:) Teraz ś›pi w centrum zainteresowania.