Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję bardzo Ewelinko!! :)

To szczeniaki Sonii - jamniczki, o której pisałam w sierpniu. Nikt nie mógł znaleść jej norki i szczeniaków. Dopiero tydzień temu zaczęły się rozłazić po okolicy i mama dowiedziała się gdzie są. Sunia oszczeniła się gdzieś pod krzakami. Podobno ludzie je dokarmiają, więc maluchy przeżyły. Było ich 7, zostało 5. Na zdjęciach jest tylko trójka najbardziej odważnych szczeniaków, które wyszły z norki. Czarne maluchy to pieski - wrodziły się do mamy i będą jamnikowate, ruda to sunia - cały tatuś :) Zaraz założę im wątek. Dobrze by było znaleść im jakieś schronienie, bo noce coraz zimniejsze i deszcz pada. Coraz więcej tych szczeniaków.. :(

Posted

Zapłaciłam dzisiaj za hotel Azy i Barta. Iza jest kochana, że trzyma nasze psiaki i nie upomina się o pieniądze. Ale ona też ma swoje zobowiązania i pieniążki były jej potrzebne.
Dzięki Waszej pomocy uzbieraliśmy 391 zł :multi: Dołożyłam od siebie 109 zł do równego rachunku. Bo już mi wstyd, że psiaki siedzą drugi miesiąc bez uregulowanego rachunku za hotel..

Przelałam dziś Izie 500 zł (za hotel od 3 sierpnia do 3 września)

W niedzielę jest 3 października, więcmamy 500 zł długu... :-(

Do tego skończyła się karma dla Barta i Azy. :placz: Proszę, uzbierajmy choć 100 zł na worek Brita dla psiaków! Iza daje im karmę swoich psów. To złota kobieta - nie upomni się, nie powie, tylko dba o Azę i Barta jak o swoje psiaki..

Posted

Dziękuję Magdalenko :) Właśnie aktywowałam kilka ogłoszonek. Tylko gumtree odrzuciło dodane przez ciebie ogłoszenie, bo nie usunęłam swojego. Gdybyś mogła za dwa dni powtórzy, byłabym wdzięczna :)

Posted

[quote name='agnieszka24']Zapłaciłam dzisiaj za hotel Azy i Barta. Iza jest kochana, że trzyma nasze psiaki i nie upomina się o pieniądze. Ale ona też ma swoje zobowiązania i pieniążki były jej potrzebne.
Dzięki Waszej pomocy uzbieraliśmy 391 zł :multi: Dołożyłam od siebie 109 zł do równego rachunku. Bo już mi wstyd, że psiaki siedzą drugi miesiąc bez uregulowanego rachunku za hotel..
Przelałam dziś Izie 500 zł (za hotel od 3 sierpnia do 3 września)
W niedzielę jest 3 października, więcmamy 500 zł długu... :-(

Do tego skończyła się karma dla Barta i Azy. :placz: Proszę, uzbierajmy choć 100 zł na worek Brita dla psiaków! Iza daje im karmę swoich psów. To złota kobieta - nie upomni się, nie powie, tylko dba o Azę i Barta jak o swoje psiaki..
Aga dzięki, znajdziemy im domki:)

[quote name='2411magdalenka']hopsam nasze psiory!!!! Ciooootkiiii pomóżcie... 500 zł plus 100 zł na karmę to ogromna kwota!!!
O jak dobrze Magdalenko że jesteś;)

[quote name='paulinken']Podajcie mi nr konta, cośtam wpłacę, ale niewiele, niestety...
Dziękujemy pięknie;)

Posted

to się tak nie da na dłuższą metę...moze lepiej pogadać z rodziną właściciela działki, zeby je tam dać i zbierać na karmę? już brakuje ponad 600 zł (kolejny miesiąc i 100 co Aga dołożyłaś)...i skad tu brać jak na każdym wątku jest wołanie o kasę na to czy tamto? czarno to widzę niestety...

Albo zastanowić się, do którego schronu je zawieźć...coś trzeba zrobić i to na już - bo przyjdzie zima, kasy ni ma i co wtedy? Aga nie pracujesz, żeby utrzymywać psy w hotelu!!!

Posted

Andziu z działką to nie wypali. Tam nie ma nikogo. Poza tym Aza pięknie się otworzyła, jeśli wróci na ulice to znowu się wycofa i cała praca Izy pójdzie na marne. Teraz sunia jest strasznie kochana, przytulaśna, domaga się pieszczot. To nie jest takie proste.. szkoda psiaków, bo sa takie ufne i kochane, uwielbiają dzieci, mogą mieszkać z niemowlakiem. Bart jest uciekinierem, jak się go nie dopilnuje to potrafi przeskoczyć ogrodzenie, ale pobiega i wróci. Oba chodzą Izie przy nodze bez smyczy. Musimy znaleść im dom! Trzeba ruszczyć z ogłoszeniami. Andziu, mam wielką prośbę, czy mogłabyś psiakom wystawić allegro?

Posted

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Owieczką. W najbliższych dniach dostanę od niej rzeczy na bazarek.
Prawdę mówiąc, też nie chciałabym, aby wrócily na ulicę, albo do schronu. Musimy spróbować zawalczyć !
Przeglądam różne wątki i często widzę, że bywają sytuacje beznadziejne, a jednak udaje się !

Posted

ja też nie skończyłam jeszcze ogłaszać, tylko teraz będę mieć mniej czasu... a może kupię jeszcze psiakom ogłoszenia? zasługują na domki... i tyle już Ciotki walczyłyście, że powinnyście lada dzień coś WYwalczyć.
trzymam kciuki..