Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Manu! Wielkie dzięki! :D

Teraz jak juĆŒ są fotki, to moĆŒe znajdzie się ktoƛ chętny, kto przygarnie tę parkę!
Parka do zaprzęgu idealna, zĆŒyte ze sobą, mƂode, energiczne... tylko brać! :wink:

Posted

W BeƂchatowie zagnąƂ pies lub suczka husky

Nic dokƂadnie nie wiem bo zobaczyƂam ogƂoszenie ze zdjęciem na przystanku a jechaƂam autobusem więc nie zdÄ…ĆŒyƂam przeczytać (i tak jestem ƛlepa)
Jutro postaram się coƛ dowiedzieć ale miejcie oczy szeroko otwarte.

Posted

[quote name='Runa']W BeƂchatowie zagnąƂ pies lub suczka husky

Nic dokƂadnie nie wiem bo zobaczyƂam ogƂoszenie ze zdjęciem na przystanku a jechaƂam autobusem więc nie zdÄ…ĆŒyƂam przeczytać (i tak jestem ƛlepa)
Jutro postaram się coƛ dowiedzieć ale miejcie oczy szeroko otwarte.
Dziƛ znalazƂam to ogƂoszenie i zadzwoniƂam - taką ma formę na BS:

26.05.2005 (wczesnym rankiem) w BeƂchatowie (woj. Ƃódzkie) na ul. SƂonecznej - os. Ć»oƂnierzy POW zaginąƂ pies Siberian Husky. Umaszczenie czarno-biaƂe, oczy brązowe, ma 1 rok, tatuaĆŒ w uchu.
Maska typu Myszka Miki, ale poƛrodku lekko falista strzaƂka. Wkrótce zdjęcia.

Posted

[quote name='Manu']
26.05.2005 (wczesnym rankiem) w BeƂchatowie (woj. Ƃódzkie) na ul. SƂonecznej - os. Ć»oƂnierzy POW zaginąƂ pies Siberian Husky. Umaszczenie czarno-biaƂe, oczy brązowe, ma 1 rok, tatuaĆŒ w uchu.
Maska typu Myszka Miki, ale poƛrodku lekko falista strzaƂka. Wkrótce zdjęcia.

Pies jest juĆŒ u swoich wƂaƛcicieli :D

ZostaƂ ukradziony z posesji :evil: , następnie sprzedany komuƛ, a poniewaĆŒ znalazƂ się ƛwiadek, to po nitce do kƂębka doszli do miejsca pobytu psa i zostaƂ on odebrany naiwnemu kupcowi 8) ...lub gƂupiemu, bo co sobie myƛlaƂ kupując psa z tatuaĆŒem za ƛmiesznie maƂą kwotę ? :x

Posted

I caƂe szczęƛcie. Monia a moĆŒesz napisać z jakiego osiedla byƂ ten naiwny kupujący? MoĆŒe być na gg lub prv bo coƛ mi chodzi po gƂowie

Posted

szwendajac sie na allegro zauwaĆŒyƂam taką aukcję :
"
Witam oddam w dobre ręce pieska rasy ALASKAN MALAMUT piesek jest chowany w domu wiek psa 3 lata jest pięknego srebrno czarnego koloru, bardzo dobrze uƂoĆŒony kocha dzieci i rodzine ,bardzo grzeczny sƂucha kazdego polecenia,niema z nim ĆŒadnych kƂopotĂłw.powĂłd oddania to to iĆŒ straciƂam prace a na dodatek zachorowaƂa mi mama,a jak wiadomo taki piesek kosztuje .bardzo gorąco polecam --Dodam ze piesek ma wszystkie szczepienia i ksiÄ…ĆŒeczke zdrowia wabi sie ALAN.
"
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=52672243 tu link do tej aukcji .

Posted

Witam,

ZostaƂ ukradziony z posesji , następnie sprzedany komuƛ, a poniewaĆŒ znalazƂ się ƛwiadek, to po nitce do kƂębka doszli do miejsca pobytu psa i zostaƂ on odebrany naiwnemu kupcowi

No wszystko fajnie, ale co jest ze zƂodziejem? Bo jeĆŒeli raz ukradƂ i sprzedaƂ (i tak nie wierzę, ĆŒe kupujący nie wiedziaƂ o tym, ĆŒe pies mĂłgƂ być kradziony) to ukradnie drugi raz.

BARDZO proszę o informację na ten temat, bo naprawdę takie coƛ nie powinno uchodzić pƂazem zƂodziejowi. JeĆŒeli nic nie zostaƂo zrobione, to jestem gotĂłw osobiƛcie odwiedzić zaradnego handlarza i raz na zawsze wyperswadować koleszce tego typu pomysƂy. To waĆŒne!

Posted

W Gliwicach jest do oddania pies rasy syberian husky z rodowodem, nazywa się Shanee (Szenik), ma 5 lat. Umaszczenie rudo-biaƂe. Do ludzi bardzo przyjacielski, pieszczoch, ale jest troche agresywny do psów (samców). Szenik jest bardzo silny, biega regularnie w zaprzęgu na ƛrednich dystansach oraz startuje na zawodach, dlatego powinien trafić do kogoƛ z kim będzie mógƂ dalej trenować.
JeĆŒeli ktoƛ ma jeszcze jakieƛ pytania to pisać na priv.

Oto kilka fotek:

A tu jeszcze z tyƂu w zaprzęgu :
http://img.photobucket.com/albums/v484/dogolandia/Trening%20w%20Tworogu/Widokzzaprzgu.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v484/dogolandia/Trening%20w%20Tworogu/Tadekzpsiakami.jpg

Posted

Kilka dni temu we WrocƂawiu zaginęƂa 1,5 roczna suczka Alaskan Malamute.Jest koloru wilczastego i ma brązowe oczy.Wabi się Inari.Znalazcę proszę o kontakt pod numerem telefonu 032/4353282 l,mail [email protected] lub do mnie [email protected]

Znaleziono psa Husky w miejscowoƛci Pod Debe pod Warszawą. WƂaƛciciel z ksiÄ…ĆŒeczką psa lub bliĆŒszymi informacjami o psie proszony jest o kontakt pod numerem 608 022 025. Pies byƂ zabiedzony i jest ranny.

Posted

Nowego domu szuka okoƂo 1,5 roczny Siberian Husky, bez rodowodu, szaro-biaƂy, krĂłtki wƂos, niebieskooki,przyjaĆșnie nastawiony do ludzi i innych psĂłw.Nie sprawia kƂopotĂłw wychowawczych.MieszkaƂ w mieszkaniu. ZostawaƂ sam w domu. Nie biegaƂ dotychczas w zaprzęgu.Zdjęć na razie nie mam, ale psa znam i wiem, ĆŒe ma sylwetkę biegacza, tzn. dosyć wysoki, dƂugie nogi, szczupƂy.MiƂy psiak.

Posted

[quote name='szybszy_od_dylizansu']

Znaleziono psa Husky w miejscowoƛci Pod Debe pod Warszawą. WƂaƛciciel z ksiÄ…ĆŒeczką psa lub bliĆŒszymi informacjami o psie proszony jest o kontakt pod numerem 608 022 025. Pies byƂ zabiedzony i jest ranny.
Psa znaleziono tak mniej więcej na początku maja. WƂaƛciciela nie odnaleziono, a psa zaadoptowaƂ weterynarz. :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='SZAMAN']Nowego domu szuka okoƂo 1,5 roczny Siberian Husky, bez rodowodu, szaro-biaƂy, krĂłtki wƂos, niebieskooki,przyjaĆșnie nastawiony do ludzi i innych psĂłw.Nie sprawia kƂopotĂłw wychowawczych.MieszkaƂ w mieszkaniu. ZostawaƂ sam w domu. Nie biegaƂ dotychczas w zaprzęgu.Zdjęć na razie nie mam, ale psa znam i wiem, ĆŒe ma sylwetkę biegacza, tzn. dosyć wysoki, dƂugie nogi, szczupƂy.MiƂy psiak.

Kochani!

Zamieszczam zdjęcie Helmuta.

Jeƛli ktos jest zainteresowany, niech pisze do mnie na priv. Podam mu nr do wƂaƛcicielki psiaka. Pies ma 2 lata, pozostaƂe informacje tak jak wyĆŒej.
Musi znaleĆșć dom do 10.07.

[b]OGƁOSZENIE JUƻ NIEAKTUALNE !!
[b]

Posted

DostaƂam maila, z ktĂłrego wynika, ĆŒe 29 czerwca znaleziony zostaƂ haszczak pod Warszawą.

"Wczoraj pod Warszawą w Nieporęcie znalazƂam pieska rasy husky,
ktĂłrego
ktoƛ porzuciƂ w lesie. Wydaje mi się, ĆŒe psa potrącono. Jest
wychudzony,
ma zwichniętą Ƃapę i do tego wszystkiego kleszcze. Pewnie to nie
wszystko .
Zabieram go dzisiaj do Warszawy i spróbuję troszkę podleczyć
Popytajcie znajomych, moĆŒe ktoƛ będzie mĂłgƂ mu pomĂłc, moĆŒe ktoƛ go
przygarnie, zanim trafi do schroniska. Pies jest naprawdę piękny.
JeĆŒeli coƛ się uda zaƂatwić,
proszę skontaktujcie się ze mną - Mirka 888-739-502. "

Posted

Jakiƛ czas temu w Ɓasku niedaleko BeƂchatowa znaleziono psa prawdopodobnie husky (ludzie, ktĂłrzy go widzieli twierdzą, ĆŒe husky). Na razie tyle.

Posted

Julka Skoczynska zadzwonila do mnie przed chwila, bo w nocy znalazla w
okolicach Wlodzimierzowa (kolo PiotrkĂłw - SUlejĂłw) mlodego huskiego. Lazil
za jakimis ludzmi, wybadala czy nie jest niczyj w okolicy, a w koncu potem
biegl za jej samochodem. Dzisiaj ma go przetrzymac jakis facet w okolicy,
ale dluzej schronienia mu nie da. Ponoc 9interesowal sie tym psem ktos z
okoic, bo ma jakas suke, ale Jula sadzi , ze to chyba nie jest naj;eszy dom
dla tego psa. Dzisiaj Jula mu po nieog pojechac, bo inaczej gosc go po
porstu wyrzuci. Ale sama nie ma mozliwosci trzymania kolenego psa, ma dwie
swoje suki, brak miejsca, i krĂłliki za plotem. Moze znacie kogos chetnego do
adopcji, albo wiecie komu zginal?? Julka w ostatecznosci moze przetrzymac
psa max. przez 2-3 dni (i tak nie wiadomo jak zareaguje na inne psy), potem
bedzie go czekalo schronisko. ;-((
albo moze wiecie komu pies zginal?

to fragmenty jej listu:
wracajac z Lodzi ok godz.22 natknelam sie na wlĂłczacego haszczaka.Konkretnie
biegal w okolicach miejscowosci WlodzimierzĂłw,niedaleko trasy
PiotrkĂłw -SulejĂłw.Pora pĂłznawa,ale troche popytalam ludzi o tego psa. (...)
Pies wygladal na mlodego ,byl w dobrej kondycji,masc szara lub wilczasta
(jesli brak swiatla nie zmylila mnie) oczy niebieskie z ciemnymi
plamkami,chetny do wsiadania do samochodu,bez obrozy. Ja niestety nie mam
mozliwosci nawet tymczasowego przygarniecia psa,wiec trzeba by bylo cos
pilnie zorganizowac.Natomiast,gdy on tam do rana bedzie moge po niego
pojechac i podrzucic do kogos w okolicach Lodzi.
PIlna sprawa........

PIES MA JUĆ» NOWY DOM