Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='alive']nie ma nowych, więc znów starocie :)

niezadowolona

no znowu chcecie?? patyczek sobie jem!

:loveu:

na swojej pierwszej wystawie (poszlismy tylko pooglądać :))

z Gretą (na wystawie we Wrocławiu)

z Bilbem :)

ale słodki rudzielec

Posted

Fajerwerki, śnieg, muzyka,
już szampana każdy łyka,
Stary Rok się w Nowy zmienia,
Przeto szczęścia śle życzenia.
:cunao: :BIG::cunao: :BIG::cunao:

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']

piękna jest :loveu: alive ona na kazdym zdjęciu ma inny kolor oczu :lol:

tutaj Czuszka jest jeszcze młodziutka (ok pół roku) więc możliwe, że akurat zminiała kolor oczu na brązowy :)

Posted

[quote name='alive']

nie no ona jest boWska :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: sliczna cudowna :loveu: :loveu: :loveu:

alive, powinnam się na Ciebie obrazić, bo za każdym razem jak wchodzę do Ciebie do galerii, to coraz mocniej chcę mieć taką Czuszkę u siebie w domku :loveu: ło jezu mój TZ to mnie chyba z domu wyrzuci kiedyś w przyszłości, jak mu z domu zwierzyniec zrobię :loveu: hyyhyhyh

My również życzymy szczęśliwego nowego roku :)

Posted

panienkabubu napisał(a):

alive, powinnam się na Ciebie obrazić, bo za każdym razem jak wchodzę do Ciebie do galerii, to coraz mocniej chcę mieć taką Czuszkę u siebie w domku :loveu: ło jezu mój TZ to mnie chyba z domu wyrzuci kiedyś w przyszłości, jak mu z domu zwierzyniec zrobię :loveu: hyyhyhyh

jeśli wszystko ułoży się tak jak planujemy to na wiosnę 2008 będą szczeniaczki... już rozglądam się za potencjalnymi właścicielami... :cool3:

Posted

alive napisał(a):
jeśli wszystko ułoży się tak jak planujemy to na wiosnę 2008 będą szczeniaczki... już rozglądam się za potencjalnymi właścicielami... :cool3:

to za rok to za rok :cool3: o ja Cie sune :cool3: ze tak brzydko powiem haha :evil_lol: no to mam rok zeby rodzicow namowic na taką Czuszkę :loveu:

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']no no no to po sylwestrze rozumiem :lol:

No nie do końca ale po sylwestrze wyglądały podobnie! Czuszka to w sumie nawet gorzej wyglądała bo wieczorem dostała prochy uspokajające na strzelanie i jeszcze po przebudzeniu miała czerwone oczka i lekko oklapnięte dolne powieki. :roll:

[quote name='mamabazyla']

Ja cię kręcę :crazyeye: Czy ten język gdzieś się kończy ????

nie kończy!!! :evil_lol:

Posted

alive napisał(a):
No nie do końca ale po sylwestrze wyglądały podobnie! Czuszka to w sumie nawet gorzej wyglądała bo wieczorem dostała prochy uspokajające na strzelanie i jeszcze po przebudzeniu miała czerwone oczka i lekko oklapnięte dolne powieki. :roll:

A co podajesz za lek?On bez recepty?
Za rok Bigosek dostanie takowy na 100% bo był bardzo przestraszony a do tego sam:-(
A jakie są/ mogą być skutki uboczne?

Posted

bigos napisał(a):
A co podajesz za lek?On bez recepty?
Za rok Bigosek dostanie takowy na 100% bo był bardzo przestraszony a do tego sam:-(
A jakie są/ mogą być skutki uboczne?

Lek kupiłam u weterynarza - jest dla zwierząt, więc nie wiem jak to z receptami... nazywa się SEDALIN. Co do skutków ubocznych to nie wiem :shake: ale kiedy go kupowałam to pani weterynarz powiedziała, że psy bardzo różnie na niego reagują - jedne wcale a drugie zcina z nóg. Ponieważ Chili ma w nosie wystrzały kupiliśmy tylko dla Czuchy. Dała nam 3 tabletki, żebyśmy wypróbowali dzien wcześniej ile Czuszce trzeba będzie dać. Próby nie było bo nie chciałam jej przymulać ale w sylwestra podałam jej już około 18 jedną tabletkę. Ponieważ lek działa około 4 godzin liczyłam się z tym, że przed 12 jeszcze jej dam pół. A i jeszcze jedno - lek trzeba podać odpowiednio wcześniej, minimum 30 min. żeby zaczął działać i najlepiej w momencie kiedy pies nie jest jeszcze bardzo zdenerwowany bo wtedy mu nie pomoże. W każdym razie Czuszce po 15 minutach od podania oklapły dolne powieki (wyglądała jak besset), oczka zrobiły się czerwone a nogi były jak z ołowiu i nie bardzo chciałay z nią współpracować. Snuła się bidulka taka ociężała a jak usłyszała dzwonek do drzwi to biegnąc nogi się jej rozjechały i się wywaliła :shake: . Jeśli chodzi o strzały to nie olała ich zupełnie ale dużo spokojniej je zniosła. Miałam ją cały czas na oku bo specjalnie ze wzglądu na dziewczyny impreza sylwestrowa była u nas. Ponieważ około 22 zaczęła być dość żwawa dałam jej jeszcze ćwiartkę tabletki. Chili też dałam ociupinkę, żeby nie zazdrościła siostrze używek:evil_lol: . O 24 trochę bardziej się przestraszyła ale też nie tak jak zawsze. Była na tyle spokojna, że zostawiłam ją i Chili same w domu wcześniej zamykając wszystkie okna, drzwi, rolety i włączając głośno muzykę żeby zagłuszała huk petard :) a sama (znaczy z ekipą :)) udałam się na dach naszego bloku :p . Jak wróciliśmy Czuszka siedziała pod drzwiami ale nie była bardzo przestraszona, więc środki spisały się. Poźniej położyła się spać i dalsze wystrzały nie robiły na niej wrażenia - Chili zresztą tak samo :)
Najgorsze w tych tabletkach jest to, że pies strasznie po nich wygląda i jak jak w pierwszej chwili zobaczyłam Czuszkę to zaczęłam żałować, że jej dałam bo tak biednie wyglądała. Teraz oczywiście nie żałuję bo przynajmniej w miere spokojnie to znosła.
ufff....

A jak Bigos reaguje na hałas? Wpada w panikę czy chowa się?

Posted

Bigosek się bardzo boi:-(do 23-ciej siedział znim kolega, a później biedulek został sam:-(i chyba spanikował. Mimo nastawionej głośno muzyki i przyszykowanego na tę okazję miejsca spoczynku nic to nie dało i ucieła do łazienki gdzie chyba schował się w wannie
i wszystko porozwalał. Biedaczek:-(
Za rok nie obejdzie się bez konsultacji z wetem.
A Czuch chadza na polowania? Jak to jest z wystrzalami z broni u niej?

Posted

Czuszka całe szczęscie nie szaleje jak słyszy strzały ale chowa się w jakiś najdalszy, najciemniejszy kącik, siedzi i się trzęsie :(.
Co do polowań to Czuszka na takowe nie jeździ, więc nie wiem jak teraz ale na próbach polowych nie miała najmniejszego problemu z zaliczeniem strzału - nie bała się. Wydaje mi się, że strach przyszedł później po którymś sylwestrze :(. Albo może być też tak, że jednego huku się boi a innego nie... :niewiem:

Posted

[quote name='alive']Przebudzenie :cool3:

nie no jaki bombowy jezyk :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol:

odnosnie strzałów, to mój Benosław się tym nie przejmuje, jednak pies mojej siostry przeżył w tym roku pierwszy sylwester, a ze względu na to, że siostra z mężem wychozdili na imprezę, to zostawili Majora samego i zostawili mu oświecony telewizor :evil_lol: i jak wrócili z Sylwestra to dostałam smsa, że Major całą noc oglądał POLSAT, mimo, że miał pilot i mógł sobie zmienić kanał, to jednak wolał Polsat, hahah i w dodatku oglądał TV Market jak Siostra z mężem wrócili, ale na szczęście nic nie kupil, bo moja siostra nie mogła zostawić mu telefonu, a o pieniądzach zapomniała :evil_lol: :evil_lol:

nie wiem kto tu jest bardziej walniety moja siostra czy jej maz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

hehehe ciekawe czy w sylwestra była jakaś "różowa landrynka" ??

a przed chwilą jak byłam na spacerze z dziewczynkami to nakrzyczała na mnie jakaś pani idąca z dobermanem za to, że przecięłam jej drogę... :roll: Trochę nie rozumiem ludzi... to już do domu iśc normalnie nie można hmmm... powiedziałam pani, że moje psy są normalne a na dodatek to dwie suczki a jak jej pies jest agresywny to to jest jej problem i ja drogi zmieniać nie będę!!! :diabloti: byłam odważna bo pies był na smyczy i w kagańcu :evil_lol:

Posted

alive napisał(a):
hehehe ciekawe czy w sylwestra była jakaś "różowa landrynka" ??

a przed chwilą jak byłam na spacerze z dziewczynkami to nakrzyczała na mnie jakaś pani idąca z dobermanem za to, że przecięłam jej drogę... :roll: Trochę nie rozumiem ludzi... to już do domu iśc normalnie nie można hmmm... powiedziałam pani, że mojej psy są normalne a na dodatek to dwie suczki a jak jej pies jest agresywny to to jest jej problem i ja drogi zmieniać nie będę!!! :diabloti: byłam odważna bo pies była na smyczy i w kagańcu :evil_lol:

Hahaha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A nie mogłaś ja poszczuć papryczkami ??