Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Honey napisał(a):
A tam zaraz ostra, pikantna nieco ... :cool3:

agabass napisał(a):
smakowita :razz:

panienkabubu napisał(a):
sycąca :razz:

no no nie czaić mi się tu na moje dziewczynki łakomczuchy!!! :mad:

Posted

alive napisał(a):
trochę szkoda... :-( leżą teraz bidulki takie samotne w szafce :evil_lol:

A jezeli moge zapytac - dlaczego je scielas ? (z gory zaznaczam, ze ani ciut ciut nie znam sie na dredach i procesie ich platania ;) )

Posted

Hmmm w sumie to do końca nie wiem czemu... już conajmniej przez ostatnie 2 lata (miałam je przez 4) od czasu do czasu nachodziły mnie myśli żeby ściąć. Jeśli chce się mieć ładne dredy a nie jeden wielki kołtun jak ma wiele osób to trzeba o nie sporo dbać. Regularnie dokręcać (ponieważ nie wszystkie "nowe" włosy chcą się wkręcić w dreda dookoła linii włosów musiałam codziennie rano żeby nie mieć grzywy i "czeskiego piłkarza"), od czasu do czasu szydełkować wszystkie na całej długości, żeby nie były "włochate" (ja robiłam to średnio raz na pół roku ale zajmowało mi to około 3-7 dni), oczywiście myć o czym niektórzy mający dredy zapominają (wiąże się to z kilkugodzinnym schnięciem). Dochodziły problemy dużej głowy :evil_lol: tzn. problem z kupnem odpowiedniej czapki, problem z założeniem kaptura o czepku na basen już nie wsponiawszy :evil_lol: . Dodatkowo w lecie koc leżacy na karku był zabójczy, więc trzeba było się męczyć i wiązać w kok. Jest sporo dziedzin życia w których dredy są bardziej lub mniej uciążliwe. Nie są to jednak rzeczy na tyle męczące, żeby przeszkadzały na codzień ale po ścięciu mimo żalu odczuwa się niesamowity komfort :roll:

Posted

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :)
A jak toto zaczyna sie splatywac, na samym poczatku, fryzjer to robi ?
Pytam z czystej ciekawosci, bo ja sobie dredow nie wyobrazam na swojej glowie ;) , natychmiast probowalabym je rozczesac :lol:

Posted

Pewnie u niektórych fryzjerów można zrobić ale po pierwsze zrobienie zajmuje strasznie dużo czasu (u mnie 10 godzin) a po drugie kosztuje to krocie. Moje dredy były dziełem moich znajomych :p

Posted

alive napisał(a):
Pewnie u niektórych fryzjerów można zrobić ale po pierwsze zrobienie zajmuje strasznie dużo czasu (u mnie 10 godzin) a po drugie kosztuje to krocie. Moje dredy były dziełem moich znajomych :p

Wow... 10 godzin... :-o
Dzieki za opis, juz Cie nie bede meczyc o wiecej ;)

Posted

[quote name='alive']Hmmm w sumie to do końca nie wiem czemu... już conajmniej przez ostatnie 2 lata (miałam je przez 4) od czasu do czasu nachodziły mnie myśli żeby ściąć. Jeśli chce się mieć ładne dredy a nie jeden wielki kołtun jak ma wiele osób to trzeba o nie sporo dbać. Regularnie dokręcać (ponieważ nie wszystkie "nowe" włosy chcą się wkręcić w dreda dookoła linii włosów musiałam codziennie rano żeby nie mieć grzywy i "czeskiego piłkarza"), od czasu do czasu szydełkować wszystkie na całej długości, żeby nie były "włochate" (ja robiłam to średnio raz na pół roku ale zajmowało mi to około 3-7 dni), oczywiście myć o czym niektórzy mający dredy zapominają (wiąże się to z kilkugodzinnym schnięciem). Dochodziły problemy dużej głowy :evil_lol: tzn. problem z kupnem odpowiedniej czapki, problem z założeniem kaptura o czepku na basen już nie wsponiawszy :evil_lol: . Dodatkowo w lecie koc leżacy na karku był zabójczy, więc trzeba było się męczyć i wiązać w kok. Jest sporo dziedzin życia w których dredy są bardziej lub mniej uciążliwe. Nie są to jednak rzeczy na tyle męczące, żeby przeszkadzały na codzień ale po ścięciu mimo żalu odczuwa się niesamowity komfort :roll:

a teraz z perspektywy czasu - zrobiłabys dredy na nowo?

[quote name='alive']za oknami ochydnie, więc wkleję trochę słoneczka, zachodzącego co prawda ale zawsze!

jakie piekne :placz: :placz: :placz:
ja chce slonce a nie ulewy i wiatry :placz: :placz: :placz:
no juz ewentualnie na snieg sie moge zgodzic, ale taki nie plucha tylko taki mieciutki ;) ale lato :placz: :placz: gdzie jestes :placz: :placz:

Posted

panienkabubu napisał(a):
a teraz z perspektywy czasu - zrobiłabys dredy na nowo?

pewnie, że bym zrobiła!!! :p

anetta napisał(a):
Takie koty chodza po ulicy?? :eek:

Ano chodzą! Wszystkie kotki ze zdjęć to dzikuski :)

anetta napisał(a):
A teraz jakiej dlugosc masz wlosy?

Aktualnie około 9 mm :p

anetta napisał(a):
jakby sie cos palilo :razz:

jakby bomba wybuchła :cool3: