Asiaczek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 A Twoje psiowe dzieci to będzie można zobaczyc na wystawach? Pzdr. Quote
panienkabubu Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Asiaczek napisał(a):A Twoje psiowe dzieci to będzie można zobaczyc na wystawach? Pzdr. A odpowiem za Gosię i powiem, że podobno wszystkie........ :mdleje::loveu::multi: Quote
Asiaczek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Wszystkie?!?!?! Uh, no to pofarciło się Wam w Nowych Właścicielach...:lol: Pzdr. Quote
panienkabubu Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='Asiaczek']Wszystkie?!?!?! Uh, no to pofarciło się Wam w Nowych Właścicielach...:lol: Pzdr. Kilka dni temu rozmawiałam z Gosią i zapytałam o to które będą wystawiane, na luzaku pomyślałam, że pewnie 1 lub 2, a czasem i o tego jednego wystawcę ciężko. Za moment dostaję od Gosi odpowiedź, na jeszcze większym luzaku niż mój, że wszystkie ........ :mdleje: <- ta minka określa moją reakcję hihi. Ale bardzo się cieszę i gratuluję!:multi: Quote
Asiaczek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 No to ja będę wypatrywała Gosiowych Rudzielców na wystawach. Od kiedy mam zacząć to wypatrywanie? Pzdr. Quote
Saskja Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Z jednej strony to się pofarciło z tymi wystawiającymi właścicielami, z drugiej strony - jeśli wziąć pod uwagę, że z niemal każdej wystawianej suczki wyrasta teraz hodowla... To niedługo zrobi się taka "nadprodukcja" węgrów, jak obecnie jest u weimarów. No ale wiadomo, miło jest zobaczyć swoje "dzieci" na wystawie, zwlaszcza jeśli ładnie, umiejętnie wystawione :-) Gosia, ja też będę wypatrywać. Quote
Patisa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Saskja']Z jednej strony to się pofarciło z tymi wystawiającymi właścicielami, z drugiej strony - jeśli wziąć pod uwagę, że z niemal każdej wystawianej suczki wyrasta teraz hodowla... To niedługo zrobi się taka "nadprodukcja" węgrów, jak obecnie jest u weimarów. Saskja nie powinnaś się martwić. jeżeli będzie rzeczywiście nadprodukcja, to hodowcy przystopują trochę.;) U dalmatów np. jest "długowieczna nadprodukcja", tak to nazwę, hodowli jest mało, ale i tak hodowcy rzadko dopuszczają suki, bo ludzie kupują dalmaty na bazarach. A potem się dzieją z nimi takie rzeczy http://www.dogomania.pl/forum/f28/dalmat-z-jozefowa-bity-problemy-z-nerkami-walczy-o-zycie-umiera-pomocy-128468/ :sadCyber: Na dobitkę, mało który właściciel rodowodowego dalmata jeździ na wystawy ( nie opłaca sie ) i w rezultacie, hodowca nie wie co sie tak naprawde dzieje z jego psiakami. A dzieja sie czasem straszne rzeczy...:eek2: Ty powinnaś sie cieszyć, bo widząc swoje "dzieci" na wystawach masz pewnośc,z ę mają super właścicieli, którzy mają ambicję i naprawde kochają rasę. A pozatym... co za duma widzieć jak nasze "dziecko" zdobywa zacne tytuły :Cool!: Quote
Patisa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 I skromnie dopowiem...bo po to tu wpadłam - zawsze jak przeglądam "kto co kiedy napisał i gdzie?" to nie mogę ominąć Waszej galerii. To "Czuszka" bardzo się wyróżnia. Piękne imię:loveu: Quote
sylrwia Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Saskja napisał(a):Z jednej strony to się pofarciło z tymi wystawiającymi właścicielami, z drugiej strony - jeśli wziąć pod uwagę, że z niemal każdej wystawianej suczki wyrasta teraz hodowla... To niedługo zrobi się taka "nadprodukcja" węgrów, jak obecnie jest u weimarów. No ale wiadomo, miło jest zobaczyć swoje "dzieci" na wystawie, zwlaszcza jeśli ładnie, umiejętnie wystawione :-) Gosia, ja też będę wypatrywać. Saskja niestety rude powoli zaczynają gonić szare. Ba nawet jeden "hodowca", który hodował inne wyżły zakupił specjalnie węgra i teraz dodatkowo rude "produkuje" bo jak twierdzi cytat "węgry sprzedają sie jak świerze bułeczki" i chyba tyle na ten temat ...:roll: Quote
alive Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Hej :) Rzeczywiście wszystkie moje szczeniaczki mają próbować szczęścia na wystawach ale tak naprawdę tylko połowa właścicieli myśli o wystawach poważniej. Druga połowa ma zobaczyć jak to to wygląda :) Nikogo męczyć o wystawy nie zamierzam no chyba, że ze szczeniaczka wyroście wyjątkowo ładny pies - wtedy będę bo uważam, że szkoda żeby się geny marnowały :P Dwójka moich wnucząt myśli o dość rychłym rozpoczęciu kariery :) Prawdopodobnie 2-3 będą na lipcowej wystawie w W-wie (oczywiście pod czujnym okiem mamy :) ) Faktycznie węgrów robi się coraz więcej i niestety rozmnażane są suki, których ze względu na rasę nie bardzo warto rozmnażać ale tego niestety nie da wytłumaczyć się ich właścicielom. Co gorsze zdarza się, że mimo wad szczeniąt (wnętorstwo, zbyt długa sierść) wynikających z jakiś złych genów suki jest ona dopuszczana po raz kolejny z podobnym skutkiem... "Wadliwe" egzemplarze oczywiście wystawiane nie są, na stronie hodowli również ich nie widać, ale ich rodzeństwo, które ma ogromną szansę te wady przenosić, ładnie radzi sobie na wystawach przez co zapewne będzie rozmnażane. Przerażające, bo ktoś komu powinno zależeć na "jakości" ukochanej rasy myśli wyłącznie o zaspokojeniu własnych ambicji... I gdzie tu piękna idea hodowli psów rasowych :shake: Quote
wiq Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 a tam wystawy, pic na wodę, powiedz lepiej, czy jakieś będą polować:cool3::eviltong: p.s. miło Cię znów widzieć na dogo:multi: Quote
Asiaczek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Rrrrrany, nie wejdę do lasu...:lol: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 No, dobra! W pola tez nie będę chodziła...;) Pzdr. Quote
wiq Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 bomba! :multi: nie spodziewałam się szczerze mówiąc, ale tak to ja mogę być zaskakiwana:evil_lol: Quote
panienkabubu Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 no to rewelka!!! :klacz::klacz::klacz: Quote
alive Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Wiq jak mogłaś we mnie wątpić!? :-( Nawet nie wiecie jak ciężko było przejść mój casting żeby stać się właścicielem dziecięcia Czuszki... :evil_lol: Quote
wiq Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 no wiesz, miałaś kiedyś dready, to się niezbyt kojarzy ze światopoglądem promyśliwskim:evil_lol: Quote
Kaśka (Hasta) Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='alive'] Nawet nie wiecie jak ciężko było przejść mój casting żeby stać się właścicielem dziecięcia Czuszki... [/quote] na czym polegal? :razz: [quote name='wiq']no wiesz, miałaś kiedyś dready, to się niezbyt kojarzy ze światopoglądem promyśliwskim[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
shangri_la Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ho ho, to i ja bede wypatrywac bacznie Czuszkowych dzieci an wystawach :cool3: a tak w ogole to...cos dawno zdjec nie bylo :evil_lol: pozdrowienia Quote
alive Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='wiq']no wiesz, miałaś kiedyś dready, to się niezbyt kojarzy ze światopoglądem promyśliwskim:evil_lol:[/quote] No wiesz... się jest mgr inż. ochrony środowiska i się wie, że równowaga przyrody jest tak zaburzona, że bez myśliwych ani rusz!!! :cool3: Sama strzelać do zwierzaków bym nie mogła ale nie mam nic przeciwko temu jeśli są zachowane wszelkie reguły :) Quote
alive Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Cos mi nie chce odpowiadać zbiorczo, więc muszę w osobnych postach :shake: [quote name='Kaśka (Hasta)']na czym polegal? :razz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Na wyborze najlepszych z najlepszych oczywiście hehe Nawet odpadła jedna sławna aktorka bo nie spełniała moich oczekiwań dotyczących idealnego właściciela vizsla :diabloti: Quote
alive Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='shangri_la']ho ho, to i ja bede wypatrywac bacznie Czuszkowych dzieci an wystawach :cool3: a tak w ogole to...cos dawno zdjec nie bylo :evil_lol: pozdrowienia Ano proszę wypatrywać i kibicować!!! :multi: A na życzenie zdjęcia moich trzech córek kurde coś mi się więcej nie chce na serwer wrzucić :placz: Quote
Recommended Posts