alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Hej! No i jestem babcią!!! :loveu: Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje :) Najpierw pokażę jak Czucha rosła :cool3: 10 września 22 września 28 września 3 października Quote
alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 3 października I ostatni długi spacer przed narodzinami szczeniaczków 5 października Quote
alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 to kiedy będą szczeniaczki? i czekamy... Quote
alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Od niedzieli zaczęło być widać wyraźną różnicę w zachowaniu Czuszki - zrobiła się baaardzo spokojna. W nocy robiła sobie gniazdo na posłaniu. W poniedziałek rano zastanawiała się czy zjeść śniadanie co jest u Czuszki czymś niesamowitym bo ona nigdy nie zastanawia się czy coś zjeść :lol:, pani weterynarz stwierdziła lekkie rozwarcie i zaczęło się wielkie odliczanie! Od około 17 zaczęła sobie szukać spokojnego miejsca i całe szczęście spodobał jej się przecudny kojec, który zrobił mój zdolny Osobisty Małżonek :loveu: O 20:25 pojawiła się pierwsza dziewuszka! Żeby było ciekawiej w ogródku bo wyszłam z Czuszką na siusiu hehe. Czuszka w szoku, że coś jej wychodzi, ja w szoku, że nie wzięłam żadnej szmatki... No ale złapałam za szczeniaczka, rozerwałam błonę i pędem z maluchem do domu! Czuszka zajęła się sobą a ja maluchą. Powycierałam, odessałam wody, zajęłam się pępuszkiem i dałam wielce zdziwionej, świeżo upieczonej mamie :lol:, która po chwili zaczęła się nią ślicznie zajmować. Pierwsza dziewczynka urodziła się wielka jak wieloryb - ważyła 520g. dumna babcia :loveu: Quote
alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Po 25 minutach czyli o 20:50 pojawił się braciszek :) Ważył 374g. O 21:12 urodził się kolejny chłopczyk. Ważył 334g. Quote
Mudik Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 cudna!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: i takie sa pomarszczone smiesznie aaaa:loveu::loveu::multi: Quote
Matusz Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 piękności !! :loveu::loveu::loveu::loveu: Gratulacje !! :multi: Quote
alive Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 O 22:00 przyszła na świat drobniutka dziewczynka. Ważyła 264g :) Quote
panienkabubu Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Rozklejam się :placz:są cudowne :loveu: Quote
Jupi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 cudowne, cudowne, cudowne:loveu: wspaniała fotorelacja:multi: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 http://i37.tinypic.com/6eqlnl.jpg rzeczywiście widać różnicę, wielka ta dziewczyna:cool3::cool3: wszystkie są śliczniutkie:loveu: Quote
panienkabubu Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Ta pierwsza dziewczynka waży tyle co mój bernardyn suczka po urodzeniu, tzw. Groszek :loveu: Quote
sylrwia Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Trzymajcie się dziewczyny teraz dla Was intensywny czas:loveu: Quote
Mudik Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Piękneee:loveu::loveu::loveu:, a faktycznie pierwsza dziewczynka DUŻA:-o:p Quote
Kaśka (Hasta) Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 rudaski :loveu: "bo z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się..." - klucha i kruszyna :lol: a Czucha nawet z wielkim brzucholem wyglądała uroczo :) jak Chilunia? Czucha dopuszcza ją do maluchów? Quote
Asiaczek Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Dzięki za fotoreportaz z przychodzenia na świat Maluszków-rudasków. Różnice w wadze dziewczynek - niesamowite! A jak pozostali Członkowie Rodziny? Pzdr. Quote
Ploter Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 cudne, już mają imiona? jakiś konkurs ogłaszacie? Quote
lafuma-82 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Czuszka wyglądała bardzo zgrabnie do samego rozwiązania:loveu: Gratulacje!Niech maluchy rosną zdrowo! Quote
alive Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Kaśka (Hasta) napisał(a):rudaski :loveu: "bo z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się..." - klucha i kruszyna :lol: a Czucha nawet z wielkim brzucholem wyglądała uroczo :) jak Chilunia? Czucha dopuszcza ją do maluchów? Chilunia jest trochę zagubiona. Zawsze były razem a teraz Czuszka cały czas siedzi w kojcu. Strasznie podobają jej się kluski :) A Czuszka raz w ogóle na nią nie reaguje a raz burknie nieco pod nosem (tak jak na nas :roll:). Ogólnie jest ok - Chili czasem nawet włazi do kojca a Czuszka jest wtedy całkiem wyluzowana. Za to jak Czuszka wyrwie się czasem na 3 minuty od dzieciaków to pięknie wita się z Chilunią i na te 3 minuty wraca nasza normalna, wesoła Czuszka bo tak to siedzi dumna i poważna :cool3: Quote
alive Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Asiaczek napisał(a): A jak pozostali Członkowie Rodziny? Pzdr. Wszyscy mają się dobrze :). Kluski bardzo podobają się marysi ale niestety nie może się z nimi bawić bo teraz jej podstawową zabawą jest branie czegoś w rączkę, machanie tym i walenie w co popadnie :evil_lol:. Bardzo lubi też szczypać i gryźć swoim jednym ledwo widocznym zębem :evil_lol: Ja ciągle zakręcona - staram się godzić opiekę nad domem, Marysią i szczeniaczkami... Pańcio jak wraca z pracy to najpierw zajmuje się córą a potem pieskami a Chilunia j.w. :) Quote
alive Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Odpisuję osobno bo coś nie działa odpowiedanie zbiorcze :shake: Ploter napisał(a):cudne, już mają imiona? jakiś konkurs ogłaszacie? Imiona mamy wybrane już 4-5 ale jeszcze nie dopasowane do piesków. Brakuje nam jeszcze 1-2 imion dla dziewczynek - najchętniej węgierskich, więc jak ktoś chce to może nam pomóc. Imiona na literę "L" Quote
alive Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 lafuma-82 napisał(a):Czuszka wyglądała bardzo zgrabnie do samego rozwiązania:loveu: Gratulacje!Niech maluchy rosną zdrowo! hehehe no jasne... :lol: Bałam się chodzą z nią że ludzie sobie myślą, że tak zapasłam psa. :lol: Jak mi Marysia pozwoli to zaraz postaram się wrzucić dalszy ciąg fotek :) Quote
Ploter Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 już wkrótce "fachowa" pomoc nadchodzi.:p to ja jedno imię na L już znam hiihi Quote
alive Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Ploter napisał(a):już wkrótce "fachowa" pomoc nadchodzi.:p to ja jedno imię na L już znam hiihi O kurcze zapomniałam Mateuszowi powiedzieć o najeździe pomocników! :lol: Jak się nie zgodzi to najwyżej będziecie spać w samochodzie... :evil_lol: albo przemycę Was do garażu i karimaty dam - znaj me serce!!! :evil_lol: Quote
Recommended Posts