Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!
No i jestem babcią!!! :loveu:

Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje :)

Najpierw pokażę jak Czucha rosła :cool3:
10 września

22 września

28 września

3 października

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od niedzieli zaczęło być widać wyraźną różnicę w zachowaniu Czuszki - zrobiła się baaardzo spokojna. W nocy robiła sobie gniazdo na posłaniu.
W poniedziałek rano zastanawiała się czy zjeść śniadanie co jest u Czuszki czymś niesamowitym bo ona nigdy nie zastanawia się czy coś zjeść :lol:, pani weterynarz stwierdziła lekkie rozwarcie i zaczęło się wielkie odliczanie! Od około 17 zaczęła sobie szukać spokojnego miejsca i całe szczęście spodobał jej się przecudny kojec, który zrobił mój zdolny Osobisty Małżonek :loveu:
O 20:25 pojawiła się pierwsza dziewuszka! Żeby było ciekawiej w ogródku bo wyszłam z Czuszką na siusiu hehe. Czuszka w szoku, że coś jej wychodzi, ja w szoku, że nie wzięłam żadnej szmatki... No ale złapałam za szczeniaczka, rozerwałam błonę i pędem z maluchem do domu! Czuszka zajęła się sobą a ja maluchą. Powycierałam, odessałam wody, zajęłam się pępuszkiem i dałam wielce zdziwionej, świeżo upieczonej mamie :lol:, która po chwili zaczęła się nią ślicznie zajmować.
Pierwsza dziewczynka urodziła się wielka jak wieloryb - ważyła 520g.

dumna babcia :loveu:

Posted

Kaśka (Hasta) napisał(a):
rudaski :loveu:
"bo z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się..." - klucha i kruszyna :lol:
a Czucha nawet z wielkim brzucholem wyglądała uroczo :)
jak Chilunia? Czucha dopuszcza ją do maluchów?

Chilunia jest trochę zagubiona. Zawsze były razem a teraz Czuszka cały czas siedzi w kojcu. Strasznie podobają jej się kluski :) A Czuszka raz w ogóle na nią nie reaguje a raz burknie nieco pod nosem (tak jak na nas :roll:). Ogólnie jest ok - Chili czasem nawet włazi do kojca a Czuszka jest wtedy całkiem wyluzowana.
Za to jak Czuszka wyrwie się czasem na 3 minuty od dzieciaków to pięknie wita się z Chilunią i na te 3 minuty wraca nasza normalna, wesoła Czuszka bo tak to siedzi dumna i poważna :cool3:

Posted

Asiaczek napisał(a):

A jak pozostali Członkowie Rodziny?

Pzdr.

Wszyscy mają się dobrze :).
Kluski bardzo podobają się marysi ale niestety nie może się z nimi bawić bo teraz jej podstawową zabawą jest branie czegoś w rączkę, machanie tym i walenie w co popadnie :evil_lol:. Bardzo lubi też szczypać i gryźć swoim jednym ledwo widocznym zębem :evil_lol:
Ja ciągle zakręcona - staram się godzić opiekę nad domem, Marysią i szczeniaczkami...
Pańcio jak wraca z pracy to najpierw zajmuje się córą a potem pieskami a Chilunia j.w. :)

Posted

Odpisuję osobno bo coś nie działa odpowiedanie zbiorcze :shake:

Ploter napisał(a):
cudne, już mają imiona? jakiś konkurs ogłaszacie?

Imiona mamy wybrane już 4-5 ale jeszcze nie dopasowane do piesków. Brakuje nam jeszcze 1-2 imion dla dziewczynek - najchętniej węgierskich, więc jak ktoś chce to może nam pomóc.
Imiona na literę "L"

Posted

lafuma-82 napisał(a):
Czuszka wyglądała bardzo zgrabnie do samego rozwiązania:loveu:
Gratulacje!Niech maluchy rosną zdrowo!

hehehe no jasne... :lol:
Bałam się chodzą z nią że ludzie sobie myślą, że tak zapasłam psa. :lol:

Jak mi Marysia pozwoli to zaraz postaram się wrzucić dalszy ciąg fotek :)

Posted

Ploter napisał(a):
już wkrótce "fachowa" pomoc nadchodzi.:p
to ja jedno imię na L już znam hiihi

O kurcze zapomniałam Mateuszowi powiedzieć o najeździe pomocników! :lol:
Jak się nie zgodzi to najwyżej będziecie spać w samochodzie... :evil_lol: albo przemycę Was do garażu i karimaty dam - znaj me serce!!! :evil_lol: