tayga Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Biankę poznałam dzisiaj rano. Straż Miejska nie dawała sobie rady z jej odłowieniem. Mają chyba za małe doświadczenie, bo wystarczyło przykucnąć, wyciągnąć rękę z parówką i psinka leżała mi pod stopami. Akcja miała miejsce pod jednym z marketów. Spotkany tam taksówkarz mówił, że widział ją wczoraj idącą w kierunku Gubina od strony Lubska, ok 5 kilometrów od miasta. Cały dzień myślę o bidulince... jest taka podobna do mojej Nali. Zakochałam się... muszę jej pomóc. W momencie znalezienia Bianka miała "obrożę" z łańcucha połączonego śrubą. Był tak ciasny, że psinka się dusiła. Szyja jest całkowicie pozbawiona sierści :( Stado pcheł spowodowało zapalenie skóry na grzbiecie. Bianka została potraktowana Advocatem, dostała antybiotyk. Jest młodziutka, ma około roku. Trochę wystraszona. Zapewne była bita, kładzie się i mruży oczy gdy za szybko zbliża sie rękę do jej głowy. Poza tym rewelacyjna!!! Bardzo kontaktowa. Ładnie chodzi na smyczy, siada, podaje łapkę. Błagam pomóżmy jej... Nasz urząd z powodu przepełnienia w kojcach chce wezwać hycla... Bianka nie może trafić do schronu :( Quote
polubek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 mogę się przytulić? zrobię banerki a ty ściągaj ludzi na wątek ja długo dziś nie posiedzę bo rano na zajęcia do wieczora " class="ipsImage" alt="">****** bianka prosze banerki ja już zmykam spać bo konam Quote
Plicha Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Matko jakis koszmar, tutaj zagłodzony husky Jasper na łańcuchu, teraz ta sunia z łańcuchem na szyi, czy ludzie poszaleli? Na 3 zdjęciu trochę mi Fuksia z pyszczka przypomina :) Jak możemy jej pomóc, ogłoszenia? Chyba nie zabiorą jej do schronu :( Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Ją do schronu? Prędzej skonam niż na to pozwolę!! Szukam jej tymczasu, to wspaniała sunia. Zapomniałam w pierwszym wątku napisać, że Bianka dziwnie chodzi... na rozstawionych szeroko łapkach, lekko utyka. Mam nadzieję, ze to tylko dlatego, ze wcześniej trzymana na uwięzi przeszła ogromną odległość i nóżki ją bolą. Quote
Estrella Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 urocza psinka.. rzeczywiście - siostra Bastera :) Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Plicha... z ogłoszeniami trzeba kilka dni poczekać, zobaczę co z łapkami, poznam psinke lepiej. Ona jest okropnie brudna :( Pod białą (a właściwie to kremową) okrywą jest strasznie usmarowana. Z pachwin i głowy wyciągnęłam kleszcze :( Quote
Lucyna Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Jestem, jestem Tayguniu, a gdzie ona przebywa? W kojcu interwencyjnym? Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Lucyna napisał(a):Jestem, jestem Tayguniu, a gdzie ona przebywa? W kojcu interwencyjnym? Dziękuję Lucynko kochana za przybycie :) Tak, jest w kojcu interwencyjnym... siedzi razem z Kukim :( Urząd chce wezwać hycla w przyszłym tygodniu... ale Bianki nie dam choćbym miała ją zamknąć u siebie w garażu na ten czas. Teraz tak pomyslałam... mam wielka nadzieję, ze sunia nie jest w ciąży :( Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 polubek napisał(a):mogę się przytulić? No takich pytań nie zadawaj!! :) polubek napisał(a):zrobię banerki a ty ściągaj ludzi na wątek Rozgłaszam gdzie mogę :( Quote
Lucyna Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Coś będziemy myśleć skarbie, teraz mam problem z innym pieskiem, muszę go wyciągnąć z hotelu od AlinyS :-( Quote
Lucyna Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Tayguniu jest straszny problem z tym pseudohotelikiem - baba oszustka - nie będę pisać - podam linka http://www.dogomania.pl/threads/186445-Psy-z-hoteliku-u-Alinys-wsp%C3%B3lna-pomoc-poszkodowanym sprawa z Koreczkiem powoli się wyjaśnia... Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Poczytałam... masakra!!! Powinni babę posadzić:mad: A ja zawsze mówię, że u mnie psiaki mają nie najlepsze warunki. W porównaniu z "hotelikiem" to tutaj raj. Quote
Lucyna Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Pewnie podadzą ją do sądu, ale najpierw trzeba psiaki pozabierać na cito, aby do schroniska nie trafiły. Quote
Plicha Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Mam nadzieję że sunka nie jest w ciąży i że z łapkami będzie wszystko ok. Quote
tayga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Ja też mam nadzieję, że sunia nie zaciążyła i że okaże się zdrowa. Jutro mnie nie ma cały dzień, skoro świt muszę wyjechać na coroczne spotkanie bibliotekarzy do Łęknicy, wieczorem z kolei inna imprezka. Nie będę miała chwili na odwiedzenie psiaków, ale jak tylko coś złego będzie się działo to Rysiu do mnie zadzwoni. W niedzielę podjadę... i chciałabym żeby się okazało, że Bianka odpoczęła i porusza się normalnie. Quote
bela51 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Taygo, u Ciebie same piekne psy i wszystkie, tak bardzo skrzywdzone.Bianka to istne cudo. Quote
koosiek Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Jej, ona wygląda jak mój paskud :( Na razie zapisuję. Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Wczoraj udało mi się wyadoptować Kukiego z którym Bianka mieszkała w kojcu. Ona jest taka kochana... i tak bardzo wystraszona, że wyć się chce :( Na mnie reaguje spokojnie, boi sie innych psów, a do mężczyzn podchodzi pełzając :( I przy tym zero agresji. Cudowna sunia. Quote
Recommended Posts