Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Na pewno znajdzie się dla Niej domek. Może poprosić o ładne allegro dla Bianki? Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Allegro zrobię, gratkę też... Chciałabym psinke wykapać i zaprowadzić do weta. Szkoda, że u mnie nie sprawdzę czy nie jest przypadkiem w ciąży :( Wydaje mi się, że może być po cieczce... bo sierść ma kremową, a w miejscu sromu brunatną. Wycieku żadnego nie zauważyłam. Matko... oby ona ropomacicza nie miała :( W kojcowych warunkach trudno nawet sterylkę zrobić... bo jak ją potem zostawić na słomie?:placz: Quote
Plicha Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Taygo nie zamartwiaj się, może Bianka też będzie miała szczęście, w końcu śliczna z niej sunia :) A sterylkę już w nowym domku się zrobi. Trzeba być dobrej myśli, to młoda, łagodna sunia, na pewno kogoś zauroczy :) Quote
bela51 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Taygo, nie martw sie na zapas. Do weta ja zabierz jeśli mozesz, ale nie mysl o najgorszym. Moze trzeba zaczac zbieraz na jakis hotelik? Darczyńcy Skrzacika nie przeniesliby deklaracji? Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Nie wiem dlaczego myslę, że suni może coś być... Chyba zacznę zbierać na sterylkę, może bazarek pora sklecić. Poprosiłam administratora gubińskiej strony internetowej o zamieszczenie na stronie głównej apelu o DT (chociaż na czas sterylki). Zgodził się! Rozmawiałam z Panią z urzędu (o 17 spotkałam w Tesco), Bianka nie pojedzie do schroniska. Ale jeden kojec awaryjnie musi być pusty. Mamy w kojcu jednego agresora, który się nadaje chyba tylko do wywiezienia. Psiak pogryzł 3 osoby na ulicy, przeszedł obserwację, siedzi w kojcu do którego wejść każdy sie boi. Ja się nie podejmę szukania dla niego domu, bo to chodząca bomba. Na mnie już się rzucił, zdołałam odskoczyć. Weterynarz zna psiaka, sugeruje uśpienie. Pies ma 15 lat :( Quote
bela51 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ja mogłabym Ci podesłac zdjecia jakiejs letniej bizuterii. Takie kolorowe naszyjniki. Chcesz? Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [quote name='bela51']Ja mogłabym Ci podesłac zdjecia jakiejs letniej bizuterii. Takie kolorowe naszyjniki. Chcesz? No pewnie! A tymczasem zobaczcie jak się nasz admin pięknie spisał :) http://gubin.com.pl/ Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Umieściłem Biankę na nk. http://nasza-klasa.pl/profile/25776426/gallery/album/15/826 Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Dziękuję :) Fajny masz profil na n-k... same zwierzaki :) Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 tayga napisał(a):Dziękuję :) Fajny masz profil na n-k... same zwierzaki :) Jest tam kilka moich zdjęć. :lol: Ale to rzadkość. :lol: Quote
Plicha Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 No to Bianka już sie światu pokazuje to już tylko kciuki trzymać :) Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Umieszczę Biankę jutro na jeszcze jednym moim profilu na nk. Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Chyba wezmę z Ciebie przykład :) Też mam dwa profile :) Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Mam nadzieje, że znajomi też powklejają. Zawsze kilka galerii więcej. Trzeba z tym uważać, bo ja już haseł nie pamiętam. :evil_lol: Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Cajus JB napisał(a):Trzeba z tym uważać, bo ja już haseł nie pamiętam. :evil_lol: Trzeba mieć jedno do wszystkiego :) Dzisiaj u mnie burza za burzą, ulewy że świata nie widać... biedne te kojcowe futrzaki :( Quote
Cajus JB Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Niby to jest cały czas jedno hasło, ale ma modyfikacje i nigdy nie pamiętam jakie. :evil_lol: U nas dziś było słonecznie, a po 16-ej deszczowo, burza była, ale niewielka i krótko. I bez tego życie w schronisku nie jest łatwe. Quote
tayga Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 W Gubinie nie ma schroniska :) Nasze miasto nie ma nawet umowy z żadnym... Psy przebywają w kojcach interwencyjnych urzędu miasta. Jak się zapełnią kojce (4 sztuki) wtedy trwa poszukiwanie schronu, które przyjmie zwierzaki. Alternatywa jest taka - albo ja zajmuję się futrzakami, szukam domów itd (Urząd czasami karmę kupi) i wtedy psiaki mają "odroczony wyrok", albo wywóz. W zeszłym roku wyjechały dwa psy (chyba z dwudziestu kilku znajd), ale wyjątkowo agresywne. W tym roku jeszcze ani jeden. Kotami też się zajmuję... I padam czasami na pysk, miewam megadoły, mówię "nigdy więcej"... i nie potrafię przestać pomagać. Quote
Cajus JB Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Nieciekawa sytuacja. Bianka super się prezentuje. Prezencik http://nasza-klasa.pl/#profile/33050822/gallery/album/3/15 Myślałaś o wspólnym wątku dla psiaków? Quote
Plicha Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ostatnie zdjęcie Bianki, to z jezorkiem kapitalne! :) Taygo Ty nie możesz się załamywać bo psiaki z Gubina mają tylko Ciebie :loveu: Quote
tayga Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Pchły wymordowane, ale jeszcze kleszcze znalazłam :( Z nóżkami wydaje mi się, że wszysto ok... Bianka chyba faktycznie przeszła kawał drogi. A jak wcześniej była trzymana na łańcuchu bez ruchu, to taki "spacer" mógł spowodować ból. Już nie chodzi ładnie na smyczy, ciągnie jak lokomotywa :) Quote
tayga Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Cajus JB napisał(a):Myślałaś o wspólnym wątku dla psiaków? Trzeci profil na n-k?? Właściwie dlaczego nie? W czwartek zrobię, będę miała sporo czasu :) Quote
bela51 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 A nie dogadaliby sie z Fuksiem? Moze mogłabys dac ich do wspolnego boksu? Tylko Fuksiowui trzeba by obciac j... Quote
tayga Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 Fuksiowy kojec jest mały, druga buda nie wlezie :( Quote
Grosziwo Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 No ciotka jestem i ja i oczywiście ślicznotę mam już na swoim profilu nk. Quote
Recommended Posts