Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Allegro zrobię, gratkę też...
Chciałabym psinke wykapać i zaprowadzić do weta.
Szkoda, że u mnie nie sprawdzę czy nie jest przypadkiem w ciąży :(
Wydaje mi się, że może być po cieczce... bo sierść ma kremową, a w miejscu sromu brunatną. Wycieku żadnego nie zauważyłam.
Matko... oby ona ropomacicza nie miała :(
W kojcowych warunkach trudno nawet sterylkę zrobić... bo jak ją potem zostawić na słomie?:placz:

Posted

Taygo nie zamartwiaj się, może Bianka też będzie miała szczęście, w końcu śliczna z niej sunia :) A sterylkę już w nowym domku się zrobi. Trzeba być dobrej myśli, to młoda, łagodna sunia, na pewno kogoś zauroczy :)

Posted

Taygo, nie martw sie na zapas. Do weta ja zabierz jeśli mozesz, ale nie mysl o najgorszym. Moze trzeba zaczac zbieraz na jakis hotelik?
Darczyńcy Skrzacika nie przeniesliby deklaracji?

Posted

Nie wiem dlaczego myslę, że suni może coś być...
Chyba zacznę zbierać na sterylkę, może bazarek pora sklecić.
Poprosiłam administratora gubińskiej strony internetowej o zamieszczenie na stronie głównej apelu o DT (chociaż na czas sterylki). Zgodził się! Rozmawiałam z Panią z urzędu (o 17 spotkałam w Tesco), Bianka nie pojedzie do schroniska. Ale jeden kojec awaryjnie musi być pusty.
Mamy w kojcu jednego agresora, który się nadaje chyba tylko do wywiezienia. Psiak pogryzł 3 osoby na ulicy, przeszedł obserwację, siedzi w kojcu do którego wejść każdy sie boi. Ja się nie podejmę szukania dla niego domu, bo to chodząca bomba. Na mnie już się rzucił, zdołałam odskoczyć. Weterynarz zna psiaka, sugeruje uśpienie. Pies ma 15 lat :(

Posted

Cajus JB napisał(a):
Trzeba z tym uważać, bo ja już haseł nie pamiętam. :evil_lol:

Trzeba mieć jedno do wszystkiego :)
Dzisiaj u mnie burza za burzą, ulewy że świata nie widać... biedne te kojcowe futrzaki :(

Posted

Niby to jest cały czas jedno hasło, ale ma modyfikacje i nigdy nie pamiętam jakie. :evil_lol:

U nas dziś było słonecznie, a po 16-ej deszczowo, burza była, ale niewielka i krótko. I bez tego życie w schronisku nie jest łatwe.

Posted

W Gubinie nie ma schroniska :)
Nasze miasto nie ma nawet umowy z żadnym...
Psy przebywają w kojcach interwencyjnych urzędu miasta. Jak się zapełnią kojce (4 sztuki) wtedy trwa poszukiwanie schronu, które przyjmie zwierzaki.
Alternatywa jest taka - albo ja zajmuję się futrzakami, szukam domów itd (Urząd czasami karmę kupi) i wtedy psiaki mają "odroczony wyrok", albo wywóz.
W zeszłym roku wyjechały dwa psy (chyba z dwudziestu kilku znajd), ale wyjątkowo agresywne. W tym roku jeszcze ani jeden.
Kotami też się zajmuję...
I padam czasami na pysk, miewam megadoły, mówię "nigdy więcej"... i nie potrafię przestać pomagać.

Posted

Pchły wymordowane, ale jeszcze kleszcze znalazłam :(
Z nóżkami wydaje mi się, że wszysto ok...
Bianka chyba faktycznie przeszła kawał drogi. A jak wcześniej była trzymana na łańcuchu bez ruchu, to taki "spacer" mógł spowodować ból.
Już nie chodzi ładnie na smyczy, ciągnie jak lokomotywa :)

Posted

Cajus JB napisał(a):
Myślałaś o wspólnym wątku dla psiaków?

Trzeci profil na n-k??
Właściwie dlaczego nie?
W czwartek zrobię, będę miała sporo czasu :)