Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chcemy pomóc kotom ze schroniska,w którym adopcje są prawie zerowe.Miasto nasze jest nieduże,dookoła wsie,a kotów pełno.
Staramy się wyciagać koty adopcyjne tzn.łagodne a także chore,szczególnie maluszki narażone są na wirusy i często nie dają rady z nimi walczyć.

Zdjęcia str.1,5,6

Wczoraj poszłam porobić im zdjęcia....doła mam do dzisiaj:shake:

Ten kocurek jest już wycofany,siedzi w budce,widać,że zdrowy nie jest(a obok niego jak widać na zdjęciu leży jeden z maluszków)

Maluszków jest ze dwadzieścia(większość ma już koci katar)

Jeden maluszek jasno-rudy ma pękniety wrzód na szyi,jest słaby,dostaje antybiotyk,w schronisku nie ma szans:shake:

Podaje konto na które zbieramy pieniądze na koty:
JOANNA GONCIARZ
BANK PKO BP
37 1020 3639 0000 8302 0092 9133
w tytule koniecznie:nick z dogo-,,Koty-Szczytno,,

WPŁATY:
Czerda-100zł
asl-20zł(za bazarek Marchewy)
Gameta-45zł(za bazarek Marchewy)
p.W.Trzcińska 200zł
Ela S z miau -50zł
Anetka sss-100zł
Wujek i ciocia-50zł
BasiaD-50zł
Dzika Figa-200zł
Nowa Pani Maćka-100zł
Madcat1981-38,80zł(za bazarek)
Marchewa-55zł(za bazarek)

RAZEM:1008,80ZŁ
Dziękujemy;)

Wydatki:
Weterynarz,leki-100zł
Test Maćka -80zł
Paliwo-40zł-to pokryłam ja z własnej kieszeni
Karma-26zł
Karma-23zł
Kastacja białego kocura-60
Maść-40zł
Eutanazja białego kocura-50zł
Paliwo(sob-niedz.)-51zł
Rachunek z kliniki w Olsztynie-80zł
Rachunek za weta-50zł
Rachunek za weta z dt w Olsztynie-43zł
Rachunek za test na grzyba 12,00zł
Jedzenie-47zł

Razem:1008,8zł-662zł=346,80zł

OGŁOSZENIA:
Szczytno:
http://szczytno.com.pl/[email protected]&d=1275309561

Ale.gratka
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5361...osi_o_dom.html

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5361..._szczytno.html

Allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1063060202

http://allegro.pl/item1063049203_szczyt ... o_dom.html

Lokalna gazeta Kurek Mazurski-ogłoszenie ze zdjęciem,ma się ukazać w środę.

[B]Bazarki:
http://www.dogomania.pl/threads/1865...2#post14775862/B]

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najgorsze jest to,że ludzie przynoszą do schroniska znalezione koty z myślą,że tu będą miały opiekę,a prawda jest taka,że one miałyby większą szansę na wolności,tak jak ten kocur.
Jest w schronisku od 2 tygodni,serce pęka na jego widok,kot chce do ludzi wskakuje na kolana,wręcz błaga o dotyk,a jak się wychodzi rzuca się na siatkę i wyciąga łapki.Nie mogę o nim zapomnieć.Na razie jest zdrowy.
Zobaczcie sami:

Posted

Biedaki ...:( Ten biały podobny jest do mojego Kastorka, i też taka przylepa. Trzeba by go jak najszybciej stąd wyciągnąć, póki jeszcze jest zdrowy. Masz rację, pisząc, że większe szanse na przeżycie miałyby na wolności...:(

Posted

Niestety w Szczytnie nie ma dt ani dla psów,ani dla kotów.
Ostatniego rudego kotka wyciągnęłam ze schronu już chorego i zawiozłam do mamy na przechowanie,ale pierwszej nocy odszedł za TM.....spóźniłam się............moja mam więcej kotów nie chce,bo przeżyła to bardzo,a po drugie jest teraz u niej moja siostra z małym dzieckiem.

Posted

Chyba zakładałaś wątek temu rudaskowi
[*] :(
A jak u Was z adopcjami? Biorą ludzie koty ze schroniska?
Ja w obecnych warunkach nie mogę dać DT. A swoich też już mam piątkę - 4 koty i dużą, starą sunię.

Posted

Tak,ten rudasek miał wątek na dogo,ale nie doczekał się nowego domu.
Adopcji kotów prawie nie ma,ludzie boją się chorób i tego,że się przyzwyczają,a potem kot odejdzie za TM.
I dlatego nawet te zdrowe skazane są na długi pobyt,a potem choroby i koło się zamyka.

Posted

Ojejku, serce się kraje..Ale tego zdrowego białaska trzeba wyciągnąć, dooki jeszcze zdrowy..Ludzie w ogóle maja jakieś głupie przesądy na temat kotów.Pewnie dlatego że są bardziej niezależne i tajemnicze niż psy..A to przecież takie słodkie miziaki..Ja mogę pomagać tylko finansowo.. Podnosze te kicie, tak mi ich bardzo żal, mam nadzieje, że chociaż niektórym sie poszczęści...

Posted

Tego białego chcemy razem z koleżanką(która była też wczoraj na kociarni i płacze do dzisiaj po tej wizycie,a sama ma 3 koty i 2 psy,w pracy 2 następne dokarmia)jutro zabrać białego i zobaczyć jak on do psów się zachowuje,może gdzieś go wciśniemy tymczasowo(planu żadnego nie mamy).........nie wiem sama co robić,ale zostawić go tam po prostu nie możemy i już.

A tego chorego kociaka z wrzodem chiałabym zabrać w niedzielę do weta w Olsztynie,bo jadę ze swoimi psami,ale nie wiem co z nim potem zrobić.On długo w schronisku nie pociągnie.

Zaraz będę robiła bazarek dla nich na leczenie,karmę itp.

Posted

Patrzymy na klatkę dla królików,czy to nie jest jakieś rozwiązanie,można by było ją postawić u mnie i brać po kilka maluchów.

Ale czy uda nam się na nią szybko uzbierać?może pójdziemy do Towarzystwa w Szczytnie,zapytamy czy nam pomogą,musimy działać,bo to już za długo trwa,a koty cierpią i odchodzą za TM.

Posted

Podeślij mi na pw nr konta, spróbuję Ci przesłać 50,00 na ratowanie tych futerek...Może ktoś jeszcze będzie chętny..Jak to dobrze, że Ty tam jesteś..

Posted

Biedne kociaczki:-(
Mogę załatwić dla rudego kociaka leczenie po kosztach leków i pobyt w klinice w Olsztynie.
tylko musiałby ktoś przywieźć malucha do Olsztyna w Poniedziałek lub w Niedziele do południa ( od 12 mamy imprezę adopcyjną i nie dam rady sie wyrwać później)

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Mogę załatwić dla rudego kociaka leczenie po kosztach leków i pobyt w klinice w Olsztynie.
tylko musiałby ktoś przywieźć malucha do Olsztyna w Poniedziałek lub w Niedziele do południa ( od 12 mamy imprezę adopcyjną i nie dam rady sie wyrwać później)

podajcie mi konto , wpłącę 100 zl na leki , na cokolwiek , bo bez pieniędzy nic nie zrobicie , najjlepiej jakby zrobić jakieś deklaracje , oczywiście izolować i leczyć , na pewno nawiążcie kontakt z jekąś ogganizacją , pospieszmy się.....pomocy!!!

Posted

To straszne:-( Patrzę na te bezbronne istotki i serce mi się kraje. Czy mają wątek na miau? Wezmę wątek w podpis, może więcej osób zajrzy.

Posted

Marchewa masz rację. Kociarnia to umieralnia. Jedna kotka ma przepuklinę. Ten wielki kociak z kociarni jest taki kochany że szok. Po nogawce wskakuje mi na kolana a później liże i liże i liże. Ostatnio całą koszulkę miałam obślinioną przez niego ;):loveu:

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):

To wielka szansa dla niego,dziękuję.
Ja mam internet tylko w pracy,podaj mi proszę numer tel. do siebie.Na pewno ktoś jutro kotka przywiezie.
Mój tel.693960672

Posted

auraa napisał(a):
To straszne:-( Patrzę na te bezbronne istotki i serce mi się kraje. Czy mają wątek na miau? Wezmę wątek w podpis, może więcej osób zajrzy.

Na miau nie jestem zalogowana,po prostu nie mam tyle czasu,jak już pisałam internet mam tylko w pracy,jeżeli ktos może o nich napisać na miau będę wdzięczna.

Posted

Dzisiaj koleżanka zabiera białego kocura do siebie sprawdzić jak on do psów się zachowuje,jeżeli ok,to jak moje psy go zaakceptują(a będzie to trudne)kot zostanie u mnie na ds.

Dzisiaj jestem umówiona z kierowniczką Towarzystwa i będę ją prosić o jakąś pomoc.

Dziewczyny,dziękuję za pomoc finansową,może zrobić tym kotom skarpetę:,,Koty-Szczytno,,podam konto na które będziemy zbierać pieniądze,rozliczenie będzie w 1 poście.