togaa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Pipi jest sliczna! Młodziutka ,wesoła przylepa o błyszczącym,zadbanym, szorstkim futerku. Mądra i posłuszna. Psi ideał !!!! Mieszkała ze starszym małżeństwem ale jej Pani ciężko sie rozchorowała . Nie miał kto z sunią wychodzic na spacery i została przez dalsza rodzinę oddana do schroniska... Nie była w nim długo, została tam tez wysterylizowana. Ponownie trafiła do innych ,starszych ludzi jako prezent od ich wnuczki. Niestety, to był zły pomysł. Mimo wspaniałego ogrodu i pieknego domu,Pipi zamieszkała w piwnicy... Ale i tam przeszkadzała i Państwo postanowili zwrócic Pipi do schronu..... Nie mozna było na to pozwolić .:shake: Od niedzieli Pipi jest w domku awaryjnym, ale tylko na tydzień. W dodatku sunia sie rozchorowała. Zaczęła kaszleć, ma lekka temperaturę. Prawdopodobnie złapała w schronie kaszel kenelowy ...:-( Prosba o pomoc w szukaniu domku i leczeniu. Jest młoda, szybko wyzdrowieje.... [FONT=Times New Roman][SIZE=3][SIZE=5]kontakt w sprawie adopcji: [/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5]tel.0796-554-438[/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=5][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman]Konto do wpłat;[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]z dopiskiem dla chorej Pipi[/FONT] Quote
togaa Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Dzisiaj sunieczkę zawiezlismy do lecznicy, bo całą noc kaszlała. Straciła apetyt. Prawdopodobnie to jakies wirusowe świństwo które przywlokła ze schronu. Ksiażeczke ma wydaną w schronie 10 maja br. Quote
malagos Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 miaklam też suczke ze schroniska z kaszlem kenelowym, zaraziła , ale nie groźnie, wszystkie moje psy. Będzie dobrze, tylko trochę to potrwa. A suczka śliczna, ma niesamowitą tę czerń siersći :) Quote
togaa Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 O kurcze....Ona miała kontakt z moim Lolusiem z podpisu....Co zrobić, bo w domu jeszcze cztery..? Quote
ona03 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Pipi pokazuj się, może ktoś Cię zauważy, pomoże ..... Quote
E-S Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Strasznie podobna do naszej Negry, aktualnie u mnie na tymczasie ... identyczne są ... nawet chorują na to samo ... http://www.dogomania.pl/threads/186385-Negra-%C5%9Bliczna-czarna-szorstkow%C5%82osa-suczka-szuka-kochaj%C4%85cego-domku! Quote
togaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 No nie żartuj.... To mój drugi w życiu psiul do wyadoptowania....! Jest cudowna. Chyba ma w sobie coś wyżłowatego, bo bardzo interesuje sie ptakami. Okupuje klatke z kanarkami i poprzepedzała gołebie na działce czym podpadła DT, bo to gołebiarze....:mad: Quote
E-S Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Nie wiem jakie to mixy te sunie, moja mama mówi, że ze sznaucerem zmiksowane - ale ja nie znam i nie znałam nigdy żadnego sznaucera, kolega miał olbrzyma. Znajdzie dobry domek, jest śliczna, na pewno mądra i wierna :) Trzeba ją tylko światu pokazac :) Quote
togaa Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Z gołębiami jest problem, bo Pipi nie odpuszcza a Pan hoduje jakieś super championy..... Jak zeżre któregos, będzie afera. Nawet na zapach kur wystawiała i nos w górze ...wywąchała je,choc nie widziała...... Pies mysliwski całą gębą.... Quote
pom-pon Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 hej hej hej, jak tam ma się mała Pipi? dorzuciłam tam kilka groszy dla maluszki, niech jej na zdrowie wyjdą ;) Quote
Poker Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 dopiero trafiłam na Pipi, jest cudna.Gdzie ci ludzie maja oczy,że takiego fantastycznego psa nie widzą? Quote
togaa Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Naprawde jest psim ideałem... Niestety, kaszel nie ustaje.... Jak długo takie świństwo może w psie siedzieć ? Pom-poniku, Ty będziesz wiedziała....? Domek tymczasowy coraz bardziej zakochany.... Pan nazywa ja 'czarna perłą'.....Jedynie ten instynkt łowiecki mnie marwi. Klatka z kanarkiem wylądowała wysoko na szafie.... Tfu, tfu....nie chce zapeszyć... Zeby tylko ten kaszel ustapił.... Quote
Niebieska713 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 A badalyscie ja pod wzgledem robaczycy,obojawy sa podobne... Quote
_bubu_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 mamy wpłatę dla Pipi - 20zł od pom-pon dziękujemy ! Quote
Niebieska713 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Niebieska713 napisał(a):Podnosze PIPI.... I na dobranoc.... Quote
togaa Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Pipi widziałam disiaj przez moment z okna samochodu z tymczasowa Pańcią.... Ach, żeby ten kaszelek minął. Poprzedni piesek Pani chorował na serce, stąd kaszel bardzo żle Jej sie kojarzy i jest troche stanem zdrowia Pipi wystraszona... Pom-poniku, ja tez bardzo dziekuję.... Quote
E-S Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Togaa napisz CZYM Pipi była odrobaczana, wypytaj ludzi kiedy - o jakich porach kaszle, czy są pory dnia, w których nie kaszle. Jak zobaczysz psa - uciśnij jej tchawicę - nie mocno, jeśli zacznie kaszleć, to na pewno kaszel kenelowy, długo się to leczy, ok. miesiąca będzie kaszleć. Potem może jeszcze pokasływać. Jeśli kaszle głównie wieczorem i rano i nie kaszle przy uciśnięciu tchawicy - to robaki z obiegiem płucnym. Quote
togaa Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Najwiecej kaszle nad ranem i po ucisnięciu tchawicy. Np. jak ma obróżkę .... Kaszel wygląda tak, jakby małej utkneła kość w gardle.... Quote
Recommended Posts