Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frania nadal dobrze, jest ruchliwa, kontaktowa, oczka czyste, apetyt w miarę, wodę pije. Tylko od wczoraj wieczora do dzisiaj rana zrobiła trzy rzadkie koopki i jest ślad po wymiocinach (piana z wodą). Dzisiaj przyjedzie wet zapodać jej kolejną dawkę surowicy (działanie surowicy może mieć mniejsze działanie po szczepionce), antybiotyk i coś tam jeszcze. Musi sie udać Frani... Mańka jak się okazało miała zaawansowane długotrwałe zapalenie płuc :-(

Posted

Rozumiem z Twojego postu Murko, ze to bylo zaawansowe, dlugotrwale - NIELECZONE - zapalenie pluc?

Trzymamy kciuki za Franusie :kciuki: Dobrze, ze wet jest taki solidny i ze dzisiaj przyjedzie z surowica.

Posted

Po drugiej dawce surowicy i antybiotyku powinno byc lepiej. Nieustannie trzymamy kciuki za Franie :kciuki: I oczywiscie zapomnialam dopisac, ze dokladam sie do leczenie Frani.

Posted

Oby Frania jak najszybciej wyzdrowiała. Własciwie to ona w ostatniej chwili opuściła schronisko. Strach pomyślec co by było gdyby została jeszcze kilka dni. Ulka bardzo dziękujemy za pomoc w leczeniu Frani:Rose:. Wiecie co dopiero teraz zauważyłam , że Frania ma imie po śW. Franciszku, może będzie nad nią czuwał i psina wyzdrowieje.

Posted

Frania nadal w normie, koopki sie normują (już nie są biegunkowe i coraz gęstsze), nie ma wymiotów. Co prawda widać, że sunia jest osłabiona, ale poza tym żadnych objawów. Apetyt ma i jest wesoła. Codziennie TZ zapodaje jej teraz zastrzyki.
Bardzo garnie się do ludzi.

Posted

To dobrze, ze sytuacja chorobowa Frani opanowana i ze sunia nie zauwazyla, ze nie ma mamusi. Widac, ze wielka z niej przylepka i kochana sunia. Troche podobna do Żelki od Basi 1968.
Ciekawe czy jeszcze ciut urosnie czy juz taka zostanie?

Posted

Wplacilam dzisiaj na psiaki, w tym tez na leczenie Franusi. Mysle, ze za wczesnie na ogloszenia, trzeba dziewczynke wyleczyc, zaszczepic, wysterylizowac.

RADUNIU, prosimy o banerek Aprilki i Frani. Ja mam miejsca w podpisie, to bym wstawila.

Posted

Chcę wszystkim bardzo podziękować za pomoc dla Frani.Wiem ,że to na nas spoczywa obowiązek jej utrzymania, ale to naprawdę bardzo miłe jak w przypadku, choroby spieszycie z pomocą, organizujecie transport, ogłoszenie itp. To dla nas nie tylko wsparcie finansowe, ale taki jasny promyczek w tych ostatnim ponurym okresie.

Posted

Filipki, my jak rodzina, trzeba sie wspierac. Poza tym nei wiadomo czy uda nam sie wyciagnac ze schroniska jakies kolejne psiaki, nieciekawie to wyglada, vide watek mielecki.

Posted

Czytałam wątek mielecki i po prostu brak mi słów. Tyle psów znalazło domy , karma , budy , sprzątanie ,sterylki. Jak można . Tylko tych biednych piesiów żal.

Posted

Frania nadal ok, jest smutniasta trochę, ale nie wiem czy to nie taki jej urok, bo apetyt ma, ładnie je, koopki coraz bardziej zbliżone do normy. Poza tym wszystko ok, straszna z niej przylepka, ale jest bardzo delikatna i ostrożna, poddańczo reaguje na inne psy.

Posted

Tak to juz w zyciu bywa, raz jest lepiej, raz gorzej. Teraz akurat sa ciezkie, niewdzieczne czasy. Rozmijamy sie priorytetami ze schroniskiem, nam chodzi o zwierzaki, zeby w gownach nie staly, zeby mialy czysta wode, szczepienia, zeby nie umieraly na nosowke. Im, zeby mieli komfort 'pracy', zeby nic nie pisac na dogomanii. Najgorsze te ostatnie dni, kiedy sie zastanawialysmy skad wziac kase na szczepienia p. wirusowkom, to tez zostalo zle odebrane.

Ciesze sie niezmiernie, ze Franusia ma sie lepiej, ze żyje!

Posted

Zauważyłam, że Frania od wczoraj podnosi tylnią nóżke i ją potrząsa. Nie cały czas, ale czasem. Słania się też trochę na nóżkach. Wet mówil, że to może być tik pozostały po nosówce :(
Jeśli już koopki się unormowały, nie ma biegunki to nie ma już co ją faszerować lekami, trzeba czekać. Można ew. podawać jej jakieś witaminki. Przeglądnę co mam, może coś tam wynajdę dla niej.