beria Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Chodnikowe rysunki są niesamowite :crazyeye: I Bigoski zdrowieją :multi: [quote name='samograj']Ja też tu wezmę się za rymy i Bigosowej cudną psinę dyskretnie tutaj wypieścimy!!! Już teraz widzę jego minę:-o Widzę jak oczka swoje mróży jak"nóżków kilometry całe" się uginają, bo mu służy to wirtualne:smyr!smyr!, małe:lol: ALE CHAŁA:oops: (CH czy H?):oops:[/QUOTE] :klacz: :klacz: :klacz: Quote
bigos Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 [quote name='Wiedźma'] [B][FONT=Times New Roman]Bigos: potrawa narodowa, [/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]wieszcz w epopei ją opiewał,[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Sycąca, pyszna, wonna, zdrowa...[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Ech, długo by na cześć jej śpiewać...[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]A cóż dopiero, kiedy do niej[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Dodamy gorzką czekoladę, [/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Przemądry wzrok, kłapciaste uszy, [/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]I nóżków* kilometry całe![/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Klękać, narody! Oto wyżeł,[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Bigosik, Bigos, Bigosiątko!!![/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman].....................................................[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]W zamian za wierszyk, droga Pańciu,[/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman]Specjalnie dla mnie – jedno zdjątko.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman]-------------------------------------------------------[/FONT] [FONT=Times New Roman]*licentia poetica[/FONT][/quote] [B]Wiedźma[/B] -dziękuję:Rose::Rose::Rose: Nic bardzie mnie nie "nasyca" z rana niż taki wspaniały wierszyk od Ciebie... [B]Taura[/B] - witamy. Ty się kobito odezwij. Bigosek wraca do formy - możnaby zrobić domowe zakończenie sezonu agility;) [B]anetta[/B]- prawda? A Bigosek na szczęście dochodzi do siebie:p [B]Alicjarydzewska[/B] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/2043/bbbbbbbbbbbbbbok2.jpg[/IMG]- Witaj Alu i Ozzulku:p Miło Was "widzieć" w naszej galerii:multi::multi::multi: [B]gochgoch[/B] - co to ma znaczyć prześmiewco? samograj - dziękuję za akcent humorystyczny i wspaniały, rymowany wierszyk [QUOTE]Ja też tu wezmę się za rymy i Bigosowej cudną psinę dyskretnie tutaj wypieścimy!!! Już teraz widzę jego minę:-o Widzę jak oczka swoje mróży jak"nóżków kilometry całe" się uginają, bo mu służy to wirtualne:smyr!smyr!, małe:lol: [/QUOTE] [B]beria [/B]- witaj:multi::multi::multi: Quote
agabass Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [quote name='bigos'][CENTER][IMG]http://users.skynet.be/J.Beever/images/fly.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://users.skynet.be/J.Beever/images/selfportrait.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://www.bbc.co.uk/birmingham/content/images/2006/01/29/julian_beever_rr_470x353.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://www.coolopticalillusions.com/chalk-art/3d-bottle-painted-on-sidewalk.jpg[/IMG][/CENTER] [/quote] ale piękne malunki :cool3: prawdziwy talent Bigosowy cudny mordecznik Quote
gochgoch Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [quote name='bigos'] [B]gochgoch[/B] - co to ma znaczyć prześmiewco?[/quote] [FONT=System] łe no fajowo się spotkałyśmy....tymbardziej, że nie czytałam wcześniej tego postu.... :evil_lol:[/FONT] Quote
bigos Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 [quote name='gochgoch'][FONT=System] łe no fajowo się spotkałyśmy....tymbardziej, że nie czytałam wcześniej tego postu.... :evil_lol:[/FONT][/quote] nio;) Ale szkoda, że się w niedzielę nie spotkałyśmy:shake: Quote
Behemot Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [CENTER][IMG]http://users.skynet.be/J.Beever/images/selfportrait.jpg[/IMG] [LEFT]Rewelacja! To jest prawdziwy artysta! [/LEFT] [/CENTER] Quote
gochgoch Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [quote name='bigos']nio;) Ale szkoda, że się w niedzielę nie spotkałyśmy:shake:[/quote] [FONT=System]daj spokój! ta pogoda....:shake:[/FONT] Quote
bigos Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 [quote name='gochgoch'][FONT=System]daj spokój! ta pogoda....:shake:[/FONT][/quote] Dzisiaj jest fajna i już myślę o jakimś małym wypadzie na rowerek, ale mam po pracy angielski i pewnie jak wrócę do domku to już będzie ciemno:placz::placz::placz: Quote
nomu Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 [quote name='bigos'] [CENTER][IMG]http://www.coolopticalillusions.com/chalk-art/3d-bottle-painted-on-sidewalk.jpg[/IMG][/CENTER] [/quote] TAk on jest super! Nie dośc, że świetnie maluje to robi to trójwymiarowo! Poprostu mistrz!! Quote
Vectra Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Czesć Bigosy :multi::multi: dawno mnie nie było u was :oops: Życze duuużo zdrówka :loveu: to jest super :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [IMG]http://img239.imageshack.us/img239/2228/rozkladjazdy1xe.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 i [I]co u Bigoska .....coś pisałaś o wetku:razz:[/I] Quote
bigos Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 [quote name='[B']Vectra[/B];2356203]Czesć Bigosy :multi::multi: dawno mnie nie było u was :oops: Życze duuużo zdrówka :loveu: [/quote] Witaj Vectra:loveu::loveu::loveu: Zaszyłaś się w tej swojej galerii i ani mysleć wchodzić do innych:mad: No, ale zważywszy na to jakie tam dyskusje się toczą to nie dziwota:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [B]Alicjarydzewska - [/B]witaj Alu:loveu::loveu::loveu: cyt: [QUOTE] Wczoraj byliśmy u weta. Kolejny zastrzyk co by "wyczyścić" krew. Wet mnie uspokoił mówiąc,że wszystko będzie ok tylko potrzeba czasu. Za tydzień kolejny, ostatni zastrzyk. Mam nadzieję, że sierść w końcu zacznie odrastać - powiedział,że to kwestia czasu:p[/QUOTE] Ja już widzę poprawę jeśli chodzi o kondycję sierści i skóry:multi::multi::multi: Quote
an3czka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='bigos'] Ja już widzę poprawę jeśli chodzi o kondycję sierści i skóry:multi::multi::multi:[/quote] [I][B]To super!![/B][/I] [I][B]A mi coś Basco kuleje, cholibka:cool1: [/B][/I] [I][B]Wczoraj na spacerze wbił sobie w podusie kolec, który szybko wyciągnęliśmy (w całości!). Niedługo później zaczął kulec na tę łapę. Wyoglądałam, wymacałam całą łapę. Nie piszczy, nie zabiera jej, nie wiem co jest grane. Dziś też utyka...[/B][/I]:roll: Quote
alive Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 an3czka - gdyby Tobie wbił się kolec w stopę też by Cię to bolało nawet po wyjęciu :). Zagoi się i przestanie boleć. Spoglądaj mu tylko czasem na łapkę czy nic się nie babrze. Czuszka jak sobie jakiś miesiąc temu przecięła poduchę to kulała przez co najmniej 3 dni ale z każdym dniem coraz mniej :) Quote
alive Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='bigos'] Ja już widzę poprawę jeśli chodzi o kondycję sierści i skóry:multi::multi::multi:[/quote] barzo się cieszymy, że Bigosek wraca juz do zdrowia :multi: Quote
an3czka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='alive']an3czka - gdyby Tobie wbił się kolec w stopę też by Cię to bolało nawet po wyjęciu :). Zagoi się i przestanie boleć. Spoglądaj mu tylko czasem na łapkę czy nic się nie babrze. Czuszka jak sobie jakiś miesiąc temu przecięła poduchę to kulała przez co najmniej 3 dni ale z każdym dniem coraz mniej :)[/quote] [B][I]Ale ten kolec nie był jakiś duży i nie wbił się głęboko. Jakieś dwie godzinki po wyciągnięciu nie mogłam już zlokalizować miejsca ukłucia. Poza tym ostatniej zimy bywało, że Basco miał popękane do krwi poduchy i to dość głęboko i nie kulał. Z reszta nie wiem, może masz rację:roll: [/I][/B] [B][I]Tak czy siak, na 11.30 idziemy do weta:p [/I][/B] [B][/B] Quote
alive Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='an3czka'] [B][I]Tak czy siak, na 11.30 idziemy do weta:p [/I][/B] [/quote] ostrożności nigdy za wiele - ja tez jestem panikara i ciągle biegam do weta :lol: Quote
an3czka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='alive']ostrożności nigdy za wiele - ja tez jestem panikara i ciągle biegam do weta :lol:[/quote] [B][I]Ja od jakiegoś czau nawet nie panikuję, ale w tym przypadku wolę się upewnić. W sobotę polowanie - 7 godzin ganiania non stop, więc wolę mieć pewność, że z łapką nic się nie dzieje[/I][/B]:p Quote
bigos Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 [quote name='an3czka'][B][I]Ja od jakiegoś czau nawet nie panikuję, ale w tym przypadku wolę się upewnić. W sobotę polowanie - 7 godzin ganiania non stop, więc wolę mieć pewność, że z łapką nic się nie dzieje[/I][/B]:p[/quote] Ale macie fajnie z tym polowankiem:p Mam nadzieję, że z podusią Basculka będzie wszystko ok:glaszcze: Ja to już tak nie latam z każda pierdołą do weta, bo byłabym co chwila:roll: Ale w tym przypadku jest to jak najbardziej uzasadnione;) [QUOTE][B][I]Poza tym ostatniej zimy bywało, że Basco miał popękane do krwi poduchy i to dość głęboko i nie kulał. Z reszta nie wiem, może masz rację:roll: [/I][/B][/QUOTE] Proponuję smarować przed wyjściem na śnieg poduszki wazelinką:roll: To zapobiega pęknięciom poduszek Quote
bazylowa Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 A jak tam Bigosowo - wetowe sprawy?? Podobało się badanie w mikroskopie ciemnej ściany... tfu... ciemniego pola?? Obejrzałaś sobie obraz spod mikroskopu?? Quote
bigos Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 [quote name='mamabazyla']A jak tam Bigosowo - wetowe sprawy?? Podobało się badanie w mikroskopie ciemnej ściany... tfu... ciemniego pola?? Obejrzałaś sobie obraz spod mikroskopu??[/quote] "Już po badaniu.... Byłam pod ogromnym wrażeniem tej metody. Krew zaraz po pobraniu (bez utrwalenia) pod mikroskop podłączony pod monitor komp. Uznali, że homeostaza (równowaga) jest zachwiana, dużo krwinek białych jest uszkodzonych lub w stanie rozpadu co oznacza, że organizm się broni. Czyli są jeszcze pozostałości po babeszjozie:-( Wątroba jest uszkodzona. Dieta zbyt bogata w białko. Wet podała dwa zastrzyki + Derma-oil na skórę. Najpierw musimy "wyczyścić" krew, żeby móc leczyć zmiany skórne. Jesli teraz leczylibyśmy skórę to byłaby ona tylko zaleczona-krew jest zanieczysczona i zmiany skórne mogłyby nawracać:-(" Mam dostać od weta zdjęcia, które wykonywał w trakcie obserwacji pod mikroskopem. Metoda naprawdę robi wrażenie:crazyeye: Quote
an3czka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 [quote name='bigos']Ale macie fajnie z tym polowankiem:p Mam nadzieję, że z podusią Basculka będzie wszystko ok:glaszcze: [/QUOTE] [I][B]Z podunią już dobrze:multi: [/B][/I] [I][B][QUOTE][/B][/I] [QUOTE] Proponuję smarować przed wyjściem na śnieg poduszki wazelinką:roll: To zapobiega pęknięciom poduszek[/quote] [I][B]Smarowałam i wazeliną i specjalnymi środkami, ale wyobraź sobie bieganie przez 7 godzin w temp. -20, -25 stopni. Nic nie pomoże! Z resztą poduszki generalnie były w bardzo dobrej kondycji. Peknięcia pojawiały się sporadycznie:p [/B][/I] Quote
bigos Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 [QUOTE][I][B]Z podunią już dobrze:multi: [/B][/I][/QUOTE] :multi::multi::multi::multi:Bardzo mnie to cieszy:p W takim razie trzymamy kciuki w sobotę za Basculka:multi::multi::multi: Quote
bazylowa Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 No właśnie o to mi chodziło... Obraz spod mikroskupu na ekranie monitora... Efekt świetny!!!! Obraz z mikroskopu z ciemnym polem jest genialny :lol: A dlaczego jest problem z wątrobą :roll::roll: Czyżby jeszcze pamiątka po tym wstrętnym choróbsku????:shake::shake: Na szczęście wątroba to sprytny gruczoł i pewnie sobie poradzi :) Życzymi Bigoskowi zdrowia :lol::lol: Ah... zapraszamy do naszej galerii... zaległosci odrobione :cool3::cool3: Quote
bigos Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 [quote name='mamabazyla']No właśnie o to mi chodziło... Obraz spod mikroskupu na ekranie monitora... Efekt świetny!!!! Obraz z mikroskopu z ciemnym polem jest genialny :lol: A dlaczego jest problem z wątrobą :roll::roll: Czyżby jeszcze pamiątka po tym wstrętnym choróbsku????:shake::shake: Na szczęście wątroba to sprytny gruczoł i pewnie sobie poradzi :) Życzymi Bigoskowi zdrowia :lol::lol: Ah... zapraszamy do naszej galerii... zaległosci odrobione :cool3::cool3:[/quote] Nio, genialny:crazyeye: Ten miniwykładzik u weta trwał zaledwie 30min a zrobił na mnie ogromne wrażenie:p Bigosek ma teraz tzw. [I]"syndrom wątrobowo-skórny"[/I] czyli uszkodzona wątroba i choroba skóry:shake: Teraz jesteśmy na karmie z jagnięciną. Quote
Recommended Posts