Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='NiJaSe']Koosiek transport od Ciebie do mnie po zabiegach załatwie , gdyby byl potrzebny ten transporterek potrzebny to mam pod opieka takowy od ciotki Isadory , ktora napewno nie bedzie miala nic na przeciwko jego uzyciu[/QUOTE]
edit;kurcze sory ,za te kaprysy ale kazano mi unikac chemii to staram sie jej unikac :roll:
cholera a moze ja przesadzam ? moze te środki na kleszcze nie są aż tak szkodliwe jak mi się wydaje ? ma ktoś jakąś wiedze w tej kwestii ?

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NiJaSe']edit;kurcze sory ,za te kaprysy ale kazano mi unikac chemii to staram sie jej unikac :roll:
cholera a moze ja przesadzam ? moze te środki na kleszcze nie są aż tak szkodliwe jak mi się wydaje ? ma ktoś jakąś wiedze w tej kwestii ?[/QUOTE]

I właśnie dlatego piszę o problemie z odkleszczeniem suni... Najlepszym wyjściem byłoby, gdyby mała mogła zostać u mnie przez noc, wtedy odkleszczyłabym ją wieczorem, ale nie mam pewności, czy będzie taka możliwość. Jeśli nie, to spróbuję załatwić jej nockę u kogoś innego.

Posted

moj znajomy może ja przez noc przechowac , ten sam co ma ten transport nieszczesny za 90 z
on mieszka bliziutko mnie więc nastepnego dnia sama bym go od niego na spokojnie odebrala :)l

Posted

[SIZE=4][COLOR=Red][B]JAkby ktos szukał "super hoteliku" to bardzo proszę adresik, rozsyłajcie gdzie się da:[/B][/COLOR][/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32"]http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32[/URL]

Posted

[B]NiJaSe[/B], byłoby świetnie, bo ja w niedzielę jadę na festyn do Powsina z psem z azylu, więc do Ciebie musielibyśmy wieźć ją z samego rana, tak ten problem odpadnie. W takim razie pozostaje kwestia zabrania suni do weta, ale to jeszcze dogadam z ojcem i wieczorem dam znać, jak to wszystko będzie przebiegać.

[B]Idusiek[/B], na stronie schronu Lilka ma wpisane szczepienie i odrobaczenie - wiecie może, kiedy były robione?

[SIZE=2][quote name='Isadora7'][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Red][B]JAkby ktos szukał "super hoteliku" to bardzo proszę adresik, rozsyłajcie gdzie się da:[/B][/COLOR]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32[/URL][/SIZE] [SIZE=2][/QUOTE][/SIZE]

Kiedyś prosiłam jedną z osób, które miały tam psa, o "recenzję" hotelu. Ogólnie ta osoba była na tak, ale stwierdziłam, że nie są to warunki, jakich szukam dla Cygana (staruszek, schorowany, deprecha), a już zwłaszcza nie za taka cenę. Napisałam o tym na wątku psa i dostałam równy opie*dol od tamtej osoby, jak to Alince będzie przykro... Teraz to dopiero Alince jest przykro.
W każdym razie od kilku osób już słyszałam, że tam wcale nie jest tak pięknie, jak się powszechnie twierdzi...

Posted

to juz od dawna wiadomo o Alinie chyba ...

a wracajac do Lilki- odeobaczona była na wejsciu. ale nie wiem na 100 % czy załapała sie na szczepienie na wsciekliznę, bo robione jest 2 razy w roku- w lutym i we wrzesniu.

Posted

nie wiem dokładnie,ale na pewno trzeba powtórzyc- każdego psa trzeba jeszcze raz odrobaczyc.

Od kiedy jest? Na koniec lutego jej nie było, tzn nie była widziana w schronie.
a dokładne infromacje moge miec jutro, jak zadzwonię do schronu i zapytam P Janusza, zeby sprawdził w dokumentach.

Posted

mozet nie byc. serio mówię.
ja kazdym pisze ze są szczepione, bo raczej są - ale tu przypadkow moze byc kilka: ma szczepienie jezeli jest z Siedlec, Łukowa (?) albo Urli, ma czipa jak jest z Ostrowi lub Siedlec.
jak jest z innych okolic to czeka na szczepienia do wrzesnia.

ps. masz zapchana skrzynkę- chciałam wyslac numer tel.

Posted

[quote name='anita_happy']ale wieści..ale wieści..
a ja tu przybiegam z info, ze sie znalazł DT dla białsaki..a ona juz ma walizki spakowane :)

heh...

powodzenia piękniocho w kolorze white!!![/QUOTE]

[B]Anita[/B], to może zamiast Lilki mógłby tam trafić ten biedak: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186422-POMOCY-DT-na-JU%C5%BB-%28-pies-na-ulicy-ma%C5%82y-po-wypadku-%28-BARDZO-PRZESZKADZA-ludziom-Wwa[/URL] ?

Posted

Sukę zdecydowanie trzeba [B]gruntownie[/B] odrobaczyć, najlepiej aniprazolem albo czymś podobnym, co bije tasiemca. I zabezpieczyć p. kleszczom też. W schronisku przy każdym przyjęciu pies ma wpisywane orobaczenie dehinelem i fiprex, ale czy faktycznie to dostaje? Bywa różnie w tłumie psów. Zresztą w takim zbiorowisku zazwyczaj wszystkie psy są zarobaczone, a z naszych doświadczeń wynika, że ostrowskie hmm.... szczególnie.

Posted

Lilka z przyczyn niezależnych musi poczekać jeszcze tydzień na transport do NiJaSe. Potrzebujemy deklaracji na transport! Na razie mamy tyle:

Agata51 - 20 zł
Akrum - 10 zł

= 30 zł

Brakuje jeszcze ok. 60 zł!

Posted

dzisiaj kolo wyszkowa mru znalazla haszczaka jak sie potem okazala z rozwijajaca sie babeszja , haszczak trafil do mnie i w zwiazku z tym musialam odlozyc przyjazd Lilki ...po prostu obawiam sie ,ze nie dalabym sobie rady z piątką psów , moje to moje ale tu ten chory i Lilenka z ktora od poczatku trzeba by pracować. Przepraszam Lilenko ale tu chodzilo o zycie innego psiaka

Posted

[quote name='Pliszka']Dołożę 10zł do transportu. Poproszę o numer konta.[/QUOTE]

Dziękuję! :) Nr konta jeszcze ustalam, jak będę miała pewny, to prześlę.

Posted

haszczak zostanie ile trzeba być może że tylko tydzień bo mam dom chętny na haszczaka jeszcze z czasow Nikona , natomiast chodzi bardziej o to ze nie chce w jednym momencie brac na siebie obowiązku opieki nad psem nie do konca zdrowym i sunia ktora od progu potrzebuje uwagi. Najzwyczajnie w swiecie moze zabraknac jednej mnie.
Nie wiem jak Ci opisać co to za znajomy , dla mnie jego referencje i odpowiedzalnośc sa na tyle wiarygodne ,ze jestem w stanie powierzyc mu pod opieke w razie potrzeby swoje psy a w przypadku Lilki spedzilaby u niego tylko jedna noc

co masz na mysli pisząc smutne ??
jesli masz jakies ale to je wypowiedz , mialam obawy odzywac sie tutaj widzac Ciebie ale to o nie Twoja osobe tu chodzilo tylko o Lilkę a pies jest dla mnie wazniejszy niz moje anse

link do haszczaka
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186507-Znaleziony-m%C5%82ody-haszczak-w-okolicy-Wyszkowa-[/url]!!!!!