NiJaSe Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='NiJaSe']Koosiek transport od Ciebie do mnie po zabiegach załatwie , gdyby byl potrzebny ten transporterek potrzebny to mam pod opieka takowy od ciotki Isadory , ktora napewno nie bedzie miala nic na przeciwko jego uzyciu[/QUOTE] edit;kurcze sory ,za te kaprysy ale kazano mi unikac chemii to staram sie jej unikac :roll: cholera a moze ja przesadzam ? moze te środki na kleszcze nie są aż tak szkodliwe jak mi się wydaje ? ma ktoś jakąś wiedze w tej kwestii ? Quote
koosiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='NiJaSe']edit;kurcze sory ,za te kaprysy ale kazano mi unikac chemii to staram sie jej unikac :roll: cholera a moze ja przesadzam ? moze te środki na kleszcze nie są aż tak szkodliwe jak mi się wydaje ? ma ktoś jakąś wiedze w tej kwestii ?[/QUOTE] I właśnie dlatego piszę o problemie z odkleszczeniem suni... Najlepszym wyjściem byłoby, gdyby mała mogła zostać u mnie przez noc, wtedy odkleszczyłabym ją wieczorem, ale nie mam pewności, czy będzie taka możliwość. Jeśli nie, to spróbuję załatwić jej nockę u kogoś innego. Quote
NiJaSe Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 moj znajomy może ja przez noc przechowac , ten sam co ma ten transport nieszczesny za 90 z on mieszka bliziutko mnie więc nastepnego dnia sama bym go od niego na spokojnie odebrala :)l Quote
Isadora7 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [SIZE=4][COLOR=Red][B]JAkby ktos szukał "super hoteliku" to bardzo proszę adresik, rozsyłajcie gdzie się da:[/B][/COLOR][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32"]http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32[/URL] Quote
koosiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [B]NiJaSe[/B], byłoby świetnie, bo ja w niedzielę jadę na festyn do Powsina z psem z azylu, więc do Ciebie musielibyśmy wieźć ją z samego rana, tak ten problem odpadnie. W takim razie pozostaje kwestia zabrania suni do weta, ale to jeszcze dogadam z ojcem i wieczorem dam znać, jak to wszystko będzie przebiegać. [B]Idusiek[/B], na stronie schronu Lilka ma wpisane szczepienie i odrobaczenie - wiecie może, kiedy były robione? [SIZE=2][quote name='Isadora7'][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Red][B]JAkby ktos szukał "super hoteliku" to bardzo proszę adresik, rozsyłajcie gdzie się da:[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc/page32[/URL][/SIZE] [SIZE=2][/QUOTE][/SIZE] Kiedyś prosiłam jedną z osób, które miały tam psa, o "recenzję" hotelu. Ogólnie ta osoba była na tak, ale stwierdziłam, że nie są to warunki, jakich szukam dla Cygana (staruszek, schorowany, deprecha), a już zwłaszcza nie za taka cenę. Napisałam o tym na wątku psa i dostałam równy opie*dol od tamtej osoby, jak to Alince będzie przykro... Teraz to dopiero Alince jest przykro. W każdym razie od kilku osób już słyszałam, że tam wcale nie jest tak pięknie, jak się powszechnie twierdzi... Quote
idusiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 to juz od dawna wiadomo o Alinie chyba ... a wracajac do Lilki- odeobaczona była na wejsciu. ale nie wiem na 100 % czy załapała sie na szczepienie na wsciekliznę, bo robione jest 2 razy w roku- w lutym i we wrzesniu. Quote
koosiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 A na wejściu to znaczy? Dnia i godziny może nie wymagam, ale gdybym mogła wiedzieć, ile tygodni temu to było ;) Quote
idusiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 nie wiem dokładnie,ale na pewno trzeba powtórzyc- każdego psa trzeba jeszcze raz odrobaczyc. Od kiedy jest? Na koniec lutego jej nie było, tzn nie była widziana w schronie. a dokładne infromacje moge miec jutro, jak zadzwonię do schronu i zapytam P Janusza, zeby sprawdził w dokumentach. Quote
idusiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 mozet nie byc. serio mówię. ja kazdym pisze ze są szczepione, bo raczej są - ale tu przypadkow moze byc kilka: ma szczepienie jezeli jest z Siedlec, Łukowa (?) albo Urli, ma czipa jak jest z Ostrowi lub Siedlec. jak jest z innych okolic to czeka na szczepienia do wrzesnia. ps. masz zapchana skrzynkę- chciałam wyslac numer tel. Quote
koosiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Trochę oczyszczona, w razie czego wyślij na maila. Quote
anita_happy Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 ale wieści..ale wieści.. a ja tu przybiegam z info, ze sie znalazł DT dla białsaki..a ona juz ma walizki spakowane :) heh... powodzenia piękniocho w kolorze white!!! Quote
koosiek Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='anita_happy']ale wieści..ale wieści.. a ja tu przybiegam z info, ze sie znalazł DT dla białsaki..a ona juz ma walizki spakowane :) heh... powodzenia piękniocho w kolorze white!!![/QUOTE] [B]Anita[/B], to może zamiast Lilki mógłby tam trafić ten biedak: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186422-POMOCY-DT-na-JU%C5%BB-%28-pies-na-ulicy-ma%C5%82y-po-wypadku-%28-BARDZO-PRZESZKADZA-ludziom-Wwa[/URL] ? Quote
Akrum Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 i o to chodzi :) w końcu musi się uśmiechnąć szczęście dla tak pięknej i mega przestraszonej kruszynki... Quote
Fela Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Sukę zdecydowanie trzeba [B]gruntownie[/B] odrobaczyć, najlepiej aniprazolem albo czymś podobnym, co bije tasiemca. I zabezpieczyć p. kleszczom też. W schronisku przy każdym przyjęciu pies ma wpisywane orobaczenie dehinelem i fiprex, ale czy faktycznie to dostaje? Bywa różnie w tłumie psów. Zresztą w takim zbiorowisku zazwyczaj wszystkie psy są zarobaczone, a z naszych doświadczeń wynika, że ostrowskie hmm.... szczególnie. Quote
koosiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Lilka z przyczyn niezależnych musi poczekać jeszcze tydzień na transport do NiJaSe. Potrzebujemy deklaracji na transport! Na razie mamy tyle: Agata51 - 20 zł Akrum - 10 zł = 30 zł Brakuje jeszcze ok. 60 zł! Quote
Pliszka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dołożę 10zł do transportu. Poproszę o numer konta. Quote
NiJaSe Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 dzisiaj kolo wyszkowa mru znalazla haszczaka jak sie potem okazala z rozwijajaca sie babeszja , haszczak trafil do mnie i w zwiazku z tym musialam odlozyc przyjazd Lilki ...po prostu obawiam sie ,ze nie dalabym sobie rady z piątką psów , moje to moje ale tu ten chory i Lilenka z ktora od poczatku trzeba by pracować. Przepraszam Lilenko ale tu chodzilo o zycie innego psiaka Quote
koosiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Pliszka']Dołożę 10zł do transportu. Poproszę o numer konta.[/QUOTE] Dziękuję! :) Nr konta jeszcze ustalam, jak będę miała pewny, to prześlę. Quote
idusiek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 a haszczka zostanie u ciebie tylko tydzien? co z nią potem? i co to za znajomy ktory miałby ją potem wziac? smutne to :( Quote
NiJaSe Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 haszczak zostanie ile trzeba być może że tylko tydzień bo mam dom chętny na haszczaka jeszcze z czasow Nikona , natomiast chodzi bardziej o to ze nie chce w jednym momencie brac na siebie obowiązku opieki nad psem nie do konca zdrowym i sunia ktora od progu potrzebuje uwagi. Najzwyczajnie w swiecie moze zabraknac jednej mnie. Nie wiem jak Ci opisać co to za znajomy , dla mnie jego referencje i odpowiedzalnośc sa na tyle wiarygodne ,ze jestem w stanie powierzyc mu pod opieke w razie potrzeby swoje psy a w przypadku Lilki spedzilaby u niego tylko jedna noc co masz na mysli pisząc smutne ?? jesli masz jakies ale to je wypowiedz , mialam obawy odzywac sie tutaj widzac Ciebie ale to o nie Twoja osobe tu chodzilo tylko o Lilkę a pies jest dla mnie wazniejszy niz moje anse link do haszczaka [url]http://www.dogomania.pl/threads/186507-Znaleziony-m%C5%82ody-haszczak-w-okolicy-Wyszkowa-[/url]!!!!! Quote
Recommended Posts