Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

funia napisał(a):
no własnie,,,,kiedy one znajda dom ? Takie słodkie kluchy ...Tylko patrzec cieczka bedzie ....
Jaka decyzja ? Czy robimy juz ,czy po pierwszej cieczce ?

Jeśli mogę:cool3:ja jestem za sterylkami po zakończeniu okresu dojrzewania czyli dopiero po 1 cieczce:p

Posted

Wczoraj Kaja I Maja zostaly zaszczepione na wściekliznę .U Mai zaczeła sie cieczka ....Wetka dokładnie obejrzala.
Wet .wystawi fakturę za szczepienia na stowarzyszenie na kwotę 40zł

Maja za kilka dni jak cieczka sie rozkręci bedzie musiala byc na indywidualnych spacerach bo Argo jest bardzo wyczulony na te sprawy ...

Posted

Leje jakby sie chmura urwała od dwóch dni .Więc i psiaki skwaszone .Maja i Kaja spierają się ze soba w boksie .Siostrzane kótnie ,przeciez to młodziutkie psiaki ...

Posted

[quote name='funia']Leje jakby sie chmura urwała od dwóch dni .Więc i psiaki skwaszone .Maja i Kaja spierają się ze soba w boksie .Siostrzane kótnie ,przeciez to młodziutkie psiaki ...[/QUOTE]

Skąd ja to znam:evil_lol:

Posted

Allegro się skończyło, a odzewu żadnego :(

Mizianko dla was dziewczynki
[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG]

I spacerek

[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_27.gif[/IMG][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_27.gif[/IMG]

Bo pogoda nawet ładna ...słonko świeci :)

Posted

Jestem .
Kaja i Maja rosna i maja sie dobrze .Ta cieczka to chyba jakis blef .....Bo niby psy ja podwąchuja to ja nie zauważylam zadnych wycieków .Maja potrafi dokuczyc Kaji nieżle ,ale jak dzisiaj zabralismy ja za ogrodzenie to piszczała do niej więc jednak sie kochaja.Wygłupom i zabawom nie ma końca ,Zapraszam na wątek hoteliku sa piekne zdjęcia .
Chodzimy z mimi na smyczy ,jest cięzko bo sie boja /Ale juz po woli czaja ,ze nikt im krzywdy nie robi a smycz oznacza spacer po za wybieg .Więć jest to miłe skojarzenie .
A teraz troszke matematyki niestety .
Dziewczynki przyjełam jako szczeniaki po 6 zł od jednej .W tej chwili ważą juz po 17 kg ( jedna ) .Jestem zmuszona podniesc cene hotelowania od nastepnego okresu rozliczeniowego na 8 zł doba .To i tak jest dobra cena bo biore 8 zł za psa do 7kg włacznie .

Posted

Kaja jest wieksza od siostry ,ma dłuzsze łapy .Waży 16 ,5 kg.Jest ciagle spragniona pieszczot ( mysle ,ze po trosze ma to znaczenie ze była długo ze mna podczas choroby i zżyła sie ).Jest wesoła i przyjacielska ,skacze wita i podgryza po rekach z radosci .Widać tez ,ze Kaja woli spokój bo duzo wczeniej niz Maja kończy zabawy i siada w spokojnym miejscu przygladajac sie zabawom innych .Jak to szczeniak ( juz panna) niszczy co popadnie i drze w strzepy .Brardzo wysoko skacze więc trzeba uczulac domy z malutkimi dziećmi .Uczymy chodzić na smyczy( na razie idzie srednio ,ale nie ma tragedii).Kaja uwielbia jesc mogłaby to robic non stop.Jest podległa w stadzie (mysle ze zwierzeta czuja jej przebyte choroby)i własciwie jest najniżej w stadzie .Dobrze byłoby aby zamieszkała w domku .Pozostawiona w domu moze niestety niszczyc i skomlec .U nas jest praktycznie non stop na dworze bo zgadza sie z innymi psami .

Posted

Maja jest niższa od Kaji ,ale za to bardziej masywna waży 17 kg.Jest wesoła ,przyjacielska .Stara sie ustawiac Kaje i okazywac swoja wyższosc więc ma silniejszą osobowosc .Bardziej zapamietuje ,ze czegos nie wolno .Chociaż za chwile robi to samo .Ale mam wrażenie ,ze zostaje jej więcej w głowie .Jest niezmordowana jeśli chodzi o zabawy .Zamęczyłaby konia ....naprawde .Ona nigdy nie ma dosyc .Uwielbia meczyć Argo .Wiedzie prym w niszczeniu ,rozrywaniu :evil_lol:.To coo powiesze na płocie i zapomne zdjac to zaraz jest poszarpane .Na smyczy chodzi w miare .Jeszcze pocwiczymy .W boksie tak jak Kaji zdarza sie zrobić siku albo kupe .Ale raczej zachowuja czystośc .Maja nie daje soba rzadzic odgryza sie jak ja psy denerwuja i juz .Namietnie kopie doły ,Cała reszta stoi i przyglada sie .Mysle ze tak jak Kaja przydałby sie domek z ogrodem ,ale jeśli ktos z blku zechce to trzeba uczulic na to ,ze od małego sa non stopem na dworze .Tylko na noc lub deszcz szły do boksów .