Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie kontaktowałam się z Panią Anną.

Miałam w tym tygodniu ponownie próbować kontaktować się z Aki, ale niestety od poniedziałku jeżdżę z Olisiem po lekarzach i przyznam szczerze - nie miałam siły.

• 1 month later...
Posted

W związku z kierowanymi przez Panią Annę, w korespondencji mailowej, zarzutami dotyczącymi mojej niefachowej pomocy psom, a wręcz działaniu na ich niekorzyść,
w dniu dzisiejszym poprosiłam właścicielkę Rufusa o umieszczanie wpisów (związanych z opłaceniem Jego szkolenia) na tym wątku.

Mam nadzieję, że znajdą się tutaj również zdjęcia Rufusa z nowego domu.

Przy okazji jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim Dogomaniakom oraz darczyńcom spoza forum za szczerą pomoc, ogromne zaangażowanie i wsparcie finansowe.

Posted

?????
że co????
Ty Marta niby działasz na niekorzyść psów???

wow... tego się nie spodziewałam... tyle lat pomagasz i tu nagle ktoś od tak Cię obraża?

Posted

Jakbym Ci wszystko miała napisać, to by Ci się włosy na głowie zjeżyły.

Napiszę w skrócie:
- brak z mojej strony informacji dotyczącej zachowania Brutusa
- pretensja o przekazanie pieniędzy ze skarbonki Brutusa na inne bezdomne psy w potrzebie, skoro były to pieniądze Brutusa ( a tak w ogóle to pieniądze zostały rozdysponowane po 4 miesiącach od wyjazdy psa do DS. Przy czym obiecane DS pieniądzę w dalszym ciągu czekają na opłacenie szkolenia Brutka)
- nieodpowiedzialne pomaganie psom
- udawana dobroczynność...

...itd itp...

Przepraszam, ale nie chcę już więcej o tym pisać, bo jest mi i tak bardzo przykro.

• 2 weeks later...
Posted

Napisałam maila do Ds Rufusa... Nie potrafię zapomnieć o tym psiaku.
Mam cichą nadzieję, że zaistniała sytuacja to jakieś nieporozumienie.

Wierzę, że Rufus spędzi w tym Domu wiele szczęśliwych lat...

Posted

[QUOTE]Napiszę w skrócie:
- brak z mojej strony informacji dotyczącej zachowania Brutusa
- pretensja o przekazanie pieniędzy ze skarbonki Brutusa na inne bezdomne psy w potrzebie, skoro były to pieniądze Brutusa ( a tak w ogóle to pieniądze zostały rozdysponowane po 4 miesiącach od wyjazdy psa do DS. Przy czym obiecane DS pieniądzę w dalszym ciągu czekają na opłacenie szkolenia Brutka)
- nieodpowiedzialne pomaganie psom
- udawana dobroczynność..[/QUOTE]

Czy to jakiś żart?

Pieniądze dla Rufusa pochodziły z naszych dobrowolnych datków. Skoro Brutus znalazł dom, mieliśmy prawo rozdysponować je inaczej, przekazać bardziej potrzebującym. Przecież to tak naprawdę były nasze pieniądze. Nowa Pani Rufuso - Brutusa chyba nie ma wystarczającego rozeznania w sytuacji. A tak w ogóle, dobrze by było, aby przesłała jakieś zdjęcie Brutusa, ale w "jasnych", nie budzących wątpliwości okolicznościach. Na podstawie tych, które były załączane do tej pory, nie można tak naprawdę dokładnie ocenić w jakim stanie jest pies i w jakich warunkach egzystuje. I to np. dla mnie jest podejrzane...
Ja również przywiązałam się do Brutusa i interesują mnie bardzo jego dalsze losy.

Posted

[quote name='obraczus87']Napisałam maila do Ds Rufusa... Nie potrafię zapomnieć o tym psiaku.
Mam cichą nadzieję, że zaistniała sytuacja to jakieś nieporozumienie.

Wierzę, że Rufus spędzi w tym Domu wiele szczęśliwych lat...[/QUOTE]
i co, jest jakiś odzew w ogóle?

Posted

[quote name='obraczus87']W związku z kierowanymi przez Panią Annę, w korespondencji mailowej, zarzutami dotyczącymi mojej niefachowej pomocy psom, a wręcz działaniu na ich niekorzyść,
w dniu dzisiejszym poprosiłam właścicielkę Rufusa o umieszczanie wpisów (związanych z opłaceniem Jego szkolenia) na tym wątku.

Mam nadzieję, że znajdą się tutaj również zdjęcia Rufusa z nowego domu.

Przy okazji jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim Dogomaniakom oraz darczyńcom spoza forum za szczerą pomoc, ogromne zaangażowanie i wsparcie finansowe.[/QUOTE]

To jest jakas paranoja..........

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Szkoda, że ten wątek zamiera. Czy nikomu już nie zależy na losie Brutusa? Wizyta sprawdzająca po adopcji powinna być w standardzie. Zdjęcia nie wystarczą. Nie pokażą, jakie są relacje między psem, a nowymi właścicielami, czy pies jest zdrowy i bezpieczny. A moźe Brutus trafił do schroniska...bo Pani nie miała wystarczająco dużo determinacji w pracy nad jego zachowaniem?

Posted

Szkoda, że ten wątek zamiera. Czy nikomu już nie zależy na losie Brutusa? Wizyta sprawdzająca po adopcji powinna być w standardzie. Zdjęcia nie wystarczą. Nie pokażą, jakie są relacje między psem, a nowymi właścicielami, czy pies jest zdrowy i bezpieczny. A może Brutus trafił do schroniska...bo Pani nie miała wystarczająco dużo determinacji w pracy nad jego zachowaniem?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='obraczus87']Maciek - czy Ty masz kontakt z Aki? Pani Anna próbuje się z Nią skontaktować, niestety bezskutecznie. Ja również próbowałam. Rufus powinien mieć stały kontakt ze szkoleniowcem.... nie wiem czy nie będzie trzeba poszukać kogoś z Poznania, choć nie ukrywam, że Aki już poznała Rufusa i wolałabym, aby Ona szkoliła psiaka..[/QUOTE]
To wpis z 30 maja. Teraz dopiero przeczytałem. Niestety wcześniej ununąłem subskrybcje skoro Brutus-Rufus już był jakiś czas bezpieczny:oops:
I tak nic bym nie pomógł bo mój kontakt z Aki urwał się dużo wcześniej. Nie wiem czy ma to jeszcze znaczenie, ale "znam" w Poznaniu dobrego (moim zdaniem) behawiorystę.
Co dalej z Brutusem-Rufusem?