Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bajeczka była w schronisku tylko na kwarantannie.4 maja została znaleziona na ulicy ze smyczą. Nie ma szczepień, nie jest odrobaczona, nie jest wysterylizowana. Wszystko przed nami

Posted

Jeżeli została znaleziona ze smyczą, to może komuś się zgubiła/uciekła, a temu komuś nie przyszło na myśl, żeby szukać jej w schronisku. No, ale chyba zbyt intensywne nie szuka (albo nie potrafi), jeżeli do tej pory jej nie znalazł, może w ogóle mu nie zależy, żeby znaleźć. A w takiej sytuacji nie pozostaje nic innego, jak szukać jej nowego domu.

Posted

tak, tylko zteraz zostałam sama jak palec;mąż, córka, zięć, moja mama uważają że nie mam serca. Syna nie było, więc jej nie znał ale koło południa po spacerze zadzwonił i pyta czy ja ją chcę na pewno oddać.
A ja muszę -3 psy to za duzo

Posted

O rany, to nieciekawa sytuacja.

Kiedy u mnie była na DT Zuzia - przesłodki, mały szczeniaczek - moja mama tez była zdania, że trzeba Ja zostawić.
Zuzia jakoś najbardziej ukochała sobie właśnie mamę.
Ale mieszkamy w bloku na 4 piętrze bez windy, 3 psy to pewnie jest do wykonania, ale łatwo nie jest.
Mnie tez serce pękało, ale Zuzia - teraz Figa - znalazła cudowny dom - super Ludzie, piękny, ogromny ogród.
I mama sama stwierdziła, że to jednak dla Niej było dużo lepsze rozwiązanie, niż zostać z nami

Posted

O raju:-)
Rodzina chce ją zatrzymać:-)
Ja gdybym wzięła 3 psa, dostałabym miano potrójnej wariatki, i tak nie kumają czemu mam dwa psy, mam na myśli resztę rodziny, typu mama, brat itd.
Jeśli miała smycz, to najpewniej albo ktoś ją odwiązał spod sklepu, albo wypsła się właścicielowi.
Albo...moje czarnowidzwo, jak zawsze a raczej realizm, właścicielowi coś się stało np zasłabł na ulicy, pogotowie go zabrało, psem się nikt nie zainteresował.
Potem te powodzie, akcje z psami.
Dajcie ogłoszenia do lokalnej prasy, może jej szukają, może do głowy nie przyjdzie im schron.
Mnóstwo ludzi nie korzysta z neta.

Posted

niestety domki nie wypaliły. Ostatni wydawał sie sensowny ale jak usłyszałam że poprzedni pies dość przeszedł zanim 4 koty go zaakceptowały więc stwierdziłam ze nie mogę Bajki narazac na taki stres.
Mam rację?

Posted

własnie wróciliśmy z działki. była 7 godzin, zmęczona ale wybiegana.Myslałam ze będzie bardziej niszczyć. Jak sie wybiega to jest potem Ok.
Jutro załatwie w schronie i szukam dalej domku.