Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Osa']Encorton to steryd który stosowany dłuższy czas prowadzi do cukrzycy po sterydowej, otyłości i kruchości naczyń krwionośnych powodując wielkie krwawe wylewy przy nawet minimalnym urazie
Stosowany jest także przy reakcjach alergicznych gdzie występuje obrzęk i naciek zapalny alergiczny. Wskazania są bardzo szerokie- min. kontaktowe zapalenie skóry,atopowe zapalenie skóry. Rutynowo stosowany w chorobach zapalnych z autoagresji czyli wtedy, gdy organizm walczy sam z własnymi komórkami. Na przykład w reumatoidalnym zapaleniu stawów.
Masz zaufanie do tego veta co to zalecił?[/QUOTE]

wiem wiele na temat sterydów,sama na nich jestem od lat
do weta mam ogromne zaufanie,leczył od szczeniaka moją Stefankę,operował jej niedrożność jelit po zjedzeniu kości,jak robiliśmy Rtg w Zabrzu to po jego ocenie stwierdzili,że niestety,nic się nie da zrobić,że wygląda to fatalnie,jak im powiedziałam dokąd Stefkę zabieram to sami powiedzieli,że tylko On.Przez tyle lat nie zawiodłam się na nim
nawet wtedy jak konającą Stefcię wiozłam do niego,wytłumaczył wszystko,uwijał się przy niej jak na OIOM-e
jak pojechałam za godzinę stwierdzić zgon...złego słowa nie usłyszałam,że po co,że sama widzę

było to z 8 lat temu jak byłą operowana
ale gdybym miała namiary na dobrego psiego alergologa...

Posted

Bgra, a Osa jest w kontakcie z Kocim Światem a oni ciągle mają jakiegoś psiaka z alergią nie mogą coś podpowiedzieć - a z Twoich terenów jest p. Teresa ona też zna wielu specjalistów już Ci pisałam :roll:

Posted

Kaśka ma specjalistów w Wa-wie ale ciężko tak "przez telefon" coś doradzić -
ja proponuję to o czym pisałam wcześniej- [FONT=arial][SIZE=2]VIRBAC Cortavance Spray-[/SIZE][/FONT]moim suczom pomaga.

Posted

[quote name='Osa']Kaśka ma specjalistów w Wa-wie ale ciężko tak "przez telefon" coś doradzić -
ja proponuję to o czym pisałam wcześniej- [FONT=arial][SIZE=2]VIRBAC Cortavance Spray-[/SIZE][/FONT]moim suczom pomaga.[/QUOTE]

na razie nie liże łapek...zobaczę co będzie
Osko dzięki serdeczne,już oblukałam w necie:):):)

Posted

[quote name='Osa']Pozdrawiamy - Halloween-owo
[IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/halloween/08.gif[/IMG][/QUOTE]

dołączę się [IMG]http://i47.tinypic.com/55s2us.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='haliza']Bardzo, bardzo dziękujemy [IMG]http://skupca.websnadno.cz/hearts2W18.gif[/IMG]to dla nas zaszczyt powitać cioteczkę...[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy za miłe przyjęcia :loveu: będziemy wpadać częściej, to dla Nas sama przyjemność :)

Posted (edited)

Zaglądałam do - [COLOR=#ff8c00][B]PUSZKA
[*] I CEZARKA
[*] I STINUSIA
[*] I KARUSIA
[*] I FAFIKA
[*] I FINUSI
[*] [/B][/COLOR]
[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-7DDBIRO-X9c/UICNFZ2Y7BI/AAAAAAAAU-0/y_jO8Xv5vSA/s1600/swieca+plonaca.jpg[/IMG][B][COLOR=#e69138][FONT=Georgia]Odeszli od nas
lecz ciągle są z nami
Ogrzejmy więc nasze serca
Ciepłymi wspomnieniami...[/FONT][/COLOR][/B]

Edited by haliza
Posted

A my dzisiaj w domku, właśnie się zastanawiamy jak tu wylec na dwór, lało przez całą noc i teraz też nie odpuszcza :mad:- biedna Amusia, nienawidzi takiej pogody :cool3:

Posted

[quote name='haliza']A my dzisiaj w domku, właśnie się zastanawiamy jak tu wylec na dwór, lało przez całą noc i teraz też nie odpuszcza :mad:- biedna Amusia, nienawidzi takiej pogody :cool3:[/QUOTE]

heloł:loveu:wczoraj u nas cały dzień lało a dzisiaj jest zimno ale słonecznie
nie męczyć mi tu zwierząt:mad:na łapkach wynieść,do siku wystawić i fruuu do domku pod kołderkę:evil_lol:

Hana na fazę...Alexa nosisz a ja?mam takie krótkie łapki:-(wynieś mnie chociaż i zanieś do domku:evil_lol::diabloti:dobra ...jak lało to uległam
z dwoma psami pod pachą z deka niewygodnie:razz:
ściskamy,miziamy,tulimy:loveu:

Posted

Tak, tak - święta prawda- Ami zasługuje na szczególne traktowanie /bo to Ami jest/- nie mato tamto - obowiązkowo rączki, siuu i może koo, szybko rączki i wioooo Panciu do domku na łóżeczko:mdrmed:.

A Hana ? - patrz jak wyżej...:evil_lol:

Posted

Więc u nas to wygląda tak - Tomiś na hasło "spacer" natychmiast leci do drzwi, wybiega na korytarz, turla się i czasem poszczekuje jak można tak się chrzanić z tym wyjściem [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI [/COLOR][COLOR=#000000]idziemy z Tomikiem[/COLOR], obejdziemy osiedle [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI[/COLOR] [COLOR=#000000], Tomik zostaje na dole a ja idę po Ami, czasami otworzy oko to na bank jest awantura jak biorę na ręce [/COLOR]:cool3:[COLOR=#000000] (oczywiście mówimy[/COLOR] o godz. tak 9 lub 9, 30) a jak nie to przelewa się jak worek z piaskiem na moim ramieniu :roll:, jest nieprzytomna, idziemy za 2, 3 blok pańcia stawia na trawce......konsternacja.....sprawdzenie w którym kierunku do domku no i myk w drodze powrotnej sii.......bo na pewno nie wpuści mnie do domku :shake:, czasami wraca od klatki bo ....przecież nie będę drugi raz wychodzić :p:diabloti:. No tak właśnie wygląda nasze pierwsze wyjście - Ami jeszcze nie dopomniała się, że ma taką potrzebę :mad:, wynoszę ją bo boję się, że pęcherz jej pęknie......

Posted

[quote name='haliza']Więc u nas to wygląda tak - Tomiś na hasło "spacer" natychmiast leci do drzwi, wybiega na korytarz, turla się i czasem poszczekuje jak można tak się chrzanić z tym wyjściem [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI [/COLOR][COLOR=#000000]idziemy z Tomikiem[/COLOR], obejdziemy osiedle [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI[/COLOR] [COLOR=#000000], Tomik zostaje na dole a ja idę po Ami, czasami otworzy oko to na bank jest awantura jak biorę na ręce [/COLOR]:cool3:[COLOR=#000000] (oczywiście mówimy[/COLOR] o godz. tak 9 lub 9, 30) a jak nie to przelewa się jak worek z piaskiem na moim ramieniu :roll:, jest nieprzytomna, idziemy za 2, 3 blok pańcia stawia na trawce......konsternacja.....sprawdzenie w którym kierunku do domku no i myk w drodze powrotnej sii.......bo na pewno nie wpuści mnie do domku :shake:, czasami wraca od klatki bo ....przecież nie będę drugi raz wychodzić :p:diabloti:. No tak właśnie wygląda nasze pierwsze wyjście - Ami jeszcze nie dopomniała się, że ma taką potrzebę :mad:, wynoszę ją bo boję się, że pęcherz jej pęknie......[/QUOTE]

Ha ha ha ale się uśmiałam z tej opowieści :cool3: U Nas też są same śpiochy w domu :evil_lol:A to może lepiej że Amusia się nie dopomina? ;)
U mnie dopominanie wygląda tak że Lila skacze mi po głowe kiedy już trzeba natychmiast wychodzić siiiii (a ja jeszcze śpie:oops:):diabloti:

Posted

[quote name='Osa']Tak, tak - święta prawda- Ami zasługuje na szczególne traktowanie /bo to Ami jest/- nie mato tamto - obowiązkowo rączki, siuu i może koo, szybko rączki i wioooo Panciu do domku na łóżeczko:mdrmed:.

A Hana ? - patrz jak wyżej...:evil_lol:[/QUOTE]

tak,tak...w nosidełko na dwie sztuki czas zainwestować;)

Posted

[quote name='haliza']Więc u nas to wygląda tak - Tomiś na hasło "spacer" natychmiast leci do drzwi, wybiega na korytarz, turla się i czasem poszczekuje jak można tak się chrzanić z tym wyjściem [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI [/COLOR][COLOR=#000000]idziemy z Tomikiem[/COLOR], obejdziemy osiedle [COLOR=#00ff00]AMUSIA ŚPI[/COLOR] [COLOR=#000000], Tomik zostaje na dole a ja idę po Ami, czasami otworzy oko to na bank jest awantura jak biorę na ręce [/COLOR]:cool3:[COLOR=#000000] (oczywiście mówimy[/COLOR] o godz. tak 9 lub 9, 30) a jak nie to przelewa się jak worek z piaskiem na moim ramieniu :roll:, jest nieprzytomna, idziemy za 2, 3 blok pańcia stawia na trawce......konsternacja.....sprawdzenie w którym kierunku do domku no i myk w drodze powrotnej sii.......bo na pewno nie wpuści mnie do domku :shake:, czasami wraca od klatki bo ....przecież nie będę drugi raz wychodzić :p:diabloti:. No tak właśnie wygląda nasze pierwsze wyjście - Ami jeszcze nie dopomniała się, że ma taką potrzebę :mad:, wynoszę ją bo boję się, że pęcherz jej pęknie......[/QUOTE]

mameczko ja ją rozumiem...sama zrywać się z rana nie lubię,włos potargany...

Posted

[quote name='ladyahia']Halizka, znalazłam wątek Tomika:multi: ale jak on wyglądał na pierwszym zdjęciu:shake: masakra. Żeby tak wszystkim pieskom mogło się poszczęścić...[/QUOTE]

i tego wszystkim potrzebowskim życzmy:loveu:

Posted

[quote name='Bgra']mameczko ja ją rozumiem...sama zrywać się z rana nie lubię,włos potargany...[/QUOTE]
Wczoraj mnie po prostu trafiło :mad::mad::cool3:, napisałam odpowiedzi dla Was, ja pot:cool3:wierdzić a tu szlag trafił dogo :cool3:.......no ale do rzeczy.....ja to chyba powinnam się cieszyć, że mam tak mało wymagające psiaczki, mogę wylegiwać się cały ranek a żadne nawet nie szypurnie :p. Gorzej kiedy muszę wyjść rano to sceny dantejskie :diabloti:

[quote name='ladyahia']Halizka, znalazłam wątek Tomika:multi: ale jak on wyglądał na pierwszym zdjęciu:shake: masakra. Żeby tak wszystkim pieskom mogło się poszczęścić...[/QUOTE]
Witamy Cię ladyahia i zapraszamy na nasze metamorfozy :Rose: bardzo nam miło Ciebie gościć w naszych skromnych progach :loveu:

[quote name='marmosia']I uścisków od maminek i miziaków od ciotek :)[/QUOTE]
O maminka się uaktywniła :loveu:, witamy i uściski ślemy :loveu:

Posted

Dzięki Halizko:multi: Moja Bajka chyba się nie nadaje na te metamorfozy, po przejściach trafiła w dobre ręce Dif i już śliczna i z błyszczącą sierścią trafiła do domku. Ale robię co mogę;) chucham, dmucham i przytulam, ale na razie z tego mojego dmuchania to tylko waga idzie w górę:angryy:
Ale Tomik to dopiero metamorfoza roku:loveu:

Posted

[quote name='ladyahia']Dzięki Halizko:multi: Moja Bajka chyba się nie nadaje na te metamorfozy, po przejściach trafiła w dobre ręce Dif i już śliczna i z błyszczącą sierścią trafiła do domku. Ale robię co mogę;) chucham, dmucham i przytulam, ale na razie z tego mojego dmuchania to tylko waga idzie w górę:angryy:
Ale Tomik to dopiero metamorfoza roku:loveu:[/QUOTE]
Nie, nie to nie tak prosto Tomiczek trafił do mnie - ze schroniska z za tych strasznych krat trafił do Agnieszki, później do Kociego Świata a dopiero do mnie na kanapę [IMG]http://grovit.cz/ZABAVNY_majka57/GIF/smajlici/zviratka/psi/24.gif[/IMG]

Posted

eeetam Halizko, ważne że nasze pieski są już u nas, bezpieczne, wylegują się z nami w łóżkach bardzo mocno kochane:loveu: pewnie szybko zapomną o tych złych chwilach. Choć były takie noce że Bajka chyba miała okropne koszmary, tak strasznie płakała we śnie :shake: budziłam i przytulałam jak dziecko, ale już przeszło i śpi spokojnie

Posted

-Tomiś to ile w końcu widziałeś tych stokrotek?
-tyle co maminka-jedną!
[IMG]http://images38.fotosik.pl/1849/ec0c572e78a53a94gen.jpg[/IMG]

kocham te Ami i Tomisia rozmowy:loveu:

Posted

Witam śliczne plaskatki.:loveu:
Będę już teraz częściej do nich zaglądać, powoli wychodzę z lasów.
Dzisiejsze zdjęcie, poznajesz to miejsce Halinko ?

[IMG]http://images34.fotosik.pl/457/c765bea610b59515med.jpg[/IMG]