Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ellig napisał(a):
Jestem jak to sa tymczasy to trzeba uderzyc do odpowiedzialnych za psy i to jak najszybciej, teraz staramy sie pomoc psom i kotom z nad Wisly:(

Elu, jest organizowana jakaś akcja??

Posted

[quote name='AniaGucio']Elu, jest organizowana jakaś akcja??
Na razie nic nie mozna zrobic
policja nie wpuszcza w poblize Wisly nie wiemy czy tam jeszcze sa:(

Jeśli któryś z wałów wzdłuż warszawskiego odcinka Wisły przerwie i do miasta wleje się woda, to właśnie oddział kierowany przez Mostowskiego będzie miał za zadanie ratowanie zwierząt na terenie stolicy.

Trzeba dzwonić na 986

Posted

Dziękuję wam wszystkim za zainteresowanie, niedawno wróciłam do domu i do komputera. Napisałam ten apel bo nie wiedziałam, czy uda się rozlokować wszystkie psy. Dopiero popołudniu okazało się, że sytuacja będzie opanowana, także zabrałam jednego psiaka i pojechałam do domu.

Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję. Widzę, że można na was liczyć, będę pamiętała. Śpijcie spokojnie, pozdrawiam

Posted

Przychodzę na wezwanie Ellig. Mieszkam w Jabłonnie. Widzę, że akcja na razie wstrzymana. Niestety nie mogę wziąć do domu pieska tak całkiem w ciemno, bo mam jeszcze koty w domu i własnego psa. No i w tej chwili jest jeszcze tymczasowicz, ale jakby co to dajcie znać - popytam po znajomych i sąsiadach czy na te kilka dni powodzi, by nie wzięli.
Jedna sąsiadka już wyraziła chęć pomocy gdyby zaszła konieczność ewakuacji :) Jednak psiak musiałby być mniejszy od jej psa i nieagresywny.

Posted

[quote name='julka1']W hoteliku znajdującym się za Jabłonną przebywa 8 psów, które według zaleceń Policji muszą być dzisiaj zabrane. Grozi przerwanie wału także trzeba jak najszybciej zabrać je z tego terenu.
Ja jestem w stanie zabrać jednego psa, nie wiem co z resztą. W tej chwili nie mam możliwości kontaktu z osobą która decyduje o losie tych zwierząt.
Z tego co wiem to psy nie są agresywne, także nie powinny sprawiać większych problemów.

Czy w razie potrzeby ktoś mógłby wziąć psa/psy do czasu ustania zagrożenia?
dopiero tu trafilam... czy wiadomo cos o psach?

Posted

Awit napisał(a):
Nad Wisłą mieszkają bezdomne psy i koty?
Nie wiedziałam. A kto ich dokarmiał, ty Ellig?

Dostarczamy karme dla "karmicieli" kotow i psow nad Wisla:)

Posted

Dawno tam nie byłam i nie orientuję się jak teraz wygląda sytuacja zwierząt w mini zoo. Jednak tam mało dba się o zwierzęta, często głodne, nieprzycięte kopyta.