AniaGucio Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ellig napisał(a):Jestem jak to sa tymczasy to trzeba uderzyc do odpowiedzialnych za psy i to jak najszybciej, teraz staramy sie pomoc psom i kotom z nad Wisly:( Elu, jest organizowana jakaś akcja?? Quote
Ellig Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='AniaGucio']Elu, jest organizowana jakaś akcja?? Na razie nic nie mozna zrobic policja nie wpuszcza w poblize Wisly nie wiemy czy tam jeszcze sa:( Jeśli któryś z wałów wzdłuż warszawskiego odcinka Wisły przerwie i do miasta wleje się woda, to właśnie oddział kierowany przez Mostowskiego będzie miał za zadanie ratowanie zwierząt na terenie stolicy. Trzeba dzwonić na 986 Quote
KarolinaB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Proszę piszcie do TVP Info, może powiedzą, wtedy na pewno znajdą się chętni. http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt Quote
KarolinaB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Czy ktoś może podać adres? Chcę go umieścić w ogłoszeniach. Quote
Anusian Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Napisałam do TVP INFO, TVN24 i Polsatu i Was proszę o to samo. Tak jak w poprzednim przypadku, im więcej tym lepiej... [email protected] a tutaj formularze kontaktowe http://www.tvp.pl/o-tvp/kontakt http://www.polsat.pl/Kontakt,2859/index.html Quote
KarolinaB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Tu jeszcze email do dziennikarza TVN, który prowadzi relację z Warszawy - [email protected] Quote
Awit Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Nad Wisłą mieszkają bezdomne psy i koty? Nie wiedziałam. A kto ich dokarmiał, ty Ellig? Quote
julka1 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziękuję wam wszystkim za zainteresowanie, niedawno wróciłam do domu i do komputera. Napisałam ten apel bo nie wiedziałam, czy uda się rozlokować wszystkie psy. Dopiero popołudniu okazało się, że sytuacja będzie opanowana, także zabrałam jednego psiaka i pojechałam do domu. Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję. Widzę, że można na was liczyć, będę pamiętała. Śpijcie spokojnie, pozdrawiam Quote
esperanza Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 By cokolwiek można było zorganizować potrzebne są konkrety- miejsce, namiary... Quote
Anusian Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Skoro sytuacja jest pod kontrolą to dobrze, ale najgorzej ma być jutro, więc trzeba trzymać rękę na pulsie. Quote
julka1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Psy są wywiezione także nic im nie zagraża. Wrócą dopiero jak sytuacja się ustabilizuje. Quote
Kociabanda2 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Przychodzę na wezwanie Ellig. Mieszkam w Jabłonnie. Widzę, że akcja na razie wstrzymana. Niestety nie mogę wziąć do domu pieska tak całkiem w ciemno, bo mam jeszcze koty w domu i własnego psa. No i w tej chwili jest jeszcze tymczasowicz, ale jakby co to dajcie znać - popytam po znajomych i sąsiadach czy na te kilka dni powodzi, by nie wzięli. Jedna sąsiadka już wyraziła chęć pomocy gdyby zaszła konieczność ewakuacji :) Jednak psiak musiałby być mniejszy od jej psa i nieagresywny. Quote
Kociabanda2 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 julka1 napisał(a):Psy są wywiezione także nic im nie zagraża. Wrócą dopiero jak sytuacja się ustabilizuje. no to super :) Quote
carolinascotties Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='julka1']W hoteliku znajdującym się za Jabłonną przebywa 8 psów, które według zaleceń Policji muszą być dzisiaj zabrane. Grozi przerwanie wału także trzeba jak najszybciej zabrać je z tego terenu. Ja jestem w stanie zabrać jednego psa, nie wiem co z resztą. W tej chwili nie mam możliwości kontaktu z osobą która decyduje o losie tych zwierząt. Z tego co wiem to psy nie są agresywne, także nie powinny sprawiać większych problemów. Czy w razie potrzeby ktoś mógłby wziąć psa/psy do czasu ustania zagrożenia? dopiero tu trafilam... czy wiadomo cos o psach? Quote
Dżoana Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Wiem, że to forum o psach głównie ale czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda sytuacja ze zwierzątkami z Dąbrowy Górniczej? http://www.tvn24.pl/0,1657054,0,1,powodz-grozna-takze-dla-zwierzat,wiadomosc.html Z tego co tu widać nie wesoło. Niestety nic nie mogę znaleźć na necie a to mi nie daje spokoju. Jeśli ktoś coś wie - napiszcie! Quote
julka1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dzięki już wszystko opanowane, psy są bezpieczne. Quote
Ellig Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Awit napisał(a):Nad Wisłą mieszkają bezdomne psy i koty? Nie wiedziałam. A kto ich dokarmiał, ty Ellig? Dostarczamy karme dla "karmicieli" kotow i psow nad Wisla:) Quote
katik Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Dawno tam nie byłam i nie orientuję się jak teraz wygląda sytuacja zwierząt w mini zoo. Jednak tam mało dba się o zwierzęta, często głodne, nieprzycięte kopyta. Quote
Recommended Posts