Jump to content
Dogomania

powódź - schroniska, przytuliska, dogomaniacy w potrzebie

Recommended Posts

Posted

> Fundacja Rottka
> Granat teraz BOSMAN
> Nasz rottweiler zabrany z interwencji w Legionowie
>
> Mieszka w Piaskach gmina Kłomnice koło Czestochowy
> W wyniku podtopienia psy "wypłyneły" ale nie maja jak wrocic do domu
sa
> na suchym terenie idą w stronę czestochowy.Potrzebna pomoc zeby ktoś
> podjechał od połnicnej strony czestochwy .Właściciel nie ma
mozliwości
> wydostanie sie z domu
> Rottweiler ma na imię Bosman , druga suka Owczarek -SAWA
>
> kontakt 601622433

http://www.dogomania.pl/threads/185999-Uciekaj%C4%85-przed-powodzi%C4%85-Bosman-i-Sawa

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o tych łąkach co pisałam to tam jest koryto rzeki, potem łąka, a potem wał... a za wałem bloki, w mieście są wyższe zabezpieczenia, no zobaczymy jak jutro będzie, sama mieszkam we Wrocławiu koło Radwanic, jak się na Oławę jedzie, a Oława już zalana, Siechnice podobno też, Mokry Dwór też... zobaczymy jutro

Posted

Przepraszam że tutaj ale zupełnie nie wiem co robić, dzwoniła do mnie kobieta (okolice Lubina), poprosiłam o maila , oto on:
"Witam.
Przed chwilka rozmawialm z Pania odnosnie mojej nieciekawej sytuacji,odnosnie powodzi,ewakuacji i psow ktore przygarnelismy-a w chwili obecnej mamy problem gdyz zostalismy umieszczeni w chlewni z tymi psami(a miedzy nimi sa rowniez moje wlasne)i prawde powiedziawszy na taka okolicznosc mam ich za duzo.Prosze o pomoc w zaadoptowaniu 7 psiakow-4 rasy mieszanej,2 syberian huski(parka),1 owczarek niemiecki,i mieszaniec bullmastifa sunia,ale niestety nie nadaje sie z przebywaniem z innymi psami.Wszystkie wymienione psiaki sa to psy po przejsciach,po dlugotrwalej resocjalizacji,jednak w ciagu dalszym bez prawdziwego domu.Bardzo proszę o pomoc.
Z gory dziekuje J... K....
p.s Pieski w chwili obecnej przebywaja w miejscowosci Dłużyce gm ścinawa,,jest to stara świniarnia do ktorej zostalismy ewakuowani i przebywa tam mąż z synem ze zwierzętami,gdyż nie możemy zostawić ich tam samych.W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić do mnie pod nr.tel.605xxxxxx
Jeszcze raz dziekuję za zainteresowanie cała ta sytuacją. "

Nie znam nikogo z okolic, może podpowiecie coś, zupełnie nie wiem jak to ruszyć, jestem 140 kilometrów od tego miejsca,bez kogos na miejscu nie jestem w stanie nic zrobić!

Posted

straszna sytuacja :roll: chyba w tamtych okolicach też są jacyś dogomaniacy
to jest woj. dolnosląskie
stonka załóż nowy wątek w dziale dolnośląskie

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/186071-Podkarpacie..-psy-i-koty-ton%C4%85-zapomniane-przez-wszystkich.-B%C5%81AGAMY-O-POMOC

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich

Witam,
bardzo prosimy o pomoc w ratowaniu psów i kotów z rejonu Tarnobrzega. Najbardziej potrzeba łodzi i miejsc, poza tym jak wiadomo jedzenia i leków. Błagamy o POMOC!!
Wiem że nasze stosunki z dogomania są jakie są ale bardzo prosimy o pomoc. Gdybyśmy mieli łodzie już jutro o świcie moglibyśmy wyruszyć na poszukiwanie zwierząt potrzebujących pomocy. 504-010-685

Sytuacja jest straszna, psy toną ograniczone łańcuchami, pływają martwe zwierzęta gospodarcze. Trasa Tarnobrzeg- Sandomierz zalana. Woda sięga dachów niższych budynków. Dodatkowo są plany żeby rozwalić wał chroniący zalane miejscowości przed Łęgiem by nie zalało Gorzyc więc sytuacja się pogorszy.

Najlepiej gotowe - karme i koce wysyłać do nas

Nr konta
Bank Spółdzielczy w Tarnobrzegu (nr konta 32 9434 0002 2001 1045 6107 0001)
Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „Ogród św. Franciszka”.
z dopiskiem "powódź"

PRZYCHODNIA DLA ZWIERZĄT „KOLARGOL”
ul. Sikorskiego 25, 39-400 Tarnobrzeg
tel./fax 015/ 822 27 89, 0604/17 97 15

PRZYCHODNIA DLA ZWIERZĄT „REX-1”
ul. Sienkiewicza 66, 39-400 Tarnobrzeg
tel. 015/ 822 41 22, 0606/ 346 420

GABINET WETERYNARYJNY „LESSI”
ul. Sienkiewicza 34, 39-400 Tarnobrzeg
tel.fax 015/ 822 93 78

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/186167-Dorothy-zala%C5%82o.-Biesko-Bia%C5%82a.-Potrzebna-pomoc.-R%C4%99ce-do-pracy.-Siano.?p=14729078&viewfull=1#post14729078

Zakładam wątek bo Dorothy znalazła się w potrzebie. Zalało Ją. Jej zwierzęta, którymi się opiekuje potrzebują pomocy. Teren zamienił się w grzęzawisko. Konie nie mają pewnego i stałego lokum. Brakuje siana. Potrzebne są ręce do pomocy przy uporządkowaniu terenu. Zapowiadane są burze na najbliższe dni. Nie zostawiajmy Dorothy samej.

Potrzebna pomoc w Bielsko-Białej

Fundacja i konto

Fundacja TERRA SPEI ( ZIEMIA NADZIEI )

[email protected]

http://www.terraspei.pl/

siedziba Fundacji :

ul.Akacjowa 1245

43-374 Buczkowice

NUMER KONTA

Bank Zachodni WBK O/Bielsko-Biała 98 1090 1740 0000 0001 1383 4358

Posted

Krakowskie schronisko potrzebuje kocy, legowisk, posłań
w Krakowie potrzebują w hurtowych ilościach wszystkiego tego, co nadaje sie dla psów, jako posłanie: koce, kołdry, legowiska, większe "szmatki"...
i nie musza to być nowe rzeczy! nawet jakiś stary koc, nawet z dziurami też będzie OK, przy tym błocie i warunkach, te rzeczy są jednorazowego użytku..

http://www.dogomania.pl/threads/186044-Krakowskie-schronisko-potrzebuje-kocy-legowisk-pos%C5%82a%C5%84?p=14717003&viewfull=1#post14717003

Posted

a czy mozna tu podawa linki do informacji z innych stron o potrzebujacym schronisku ?? znalazlam informacje np o zalanym schronisku w czestochowie na ich stronie internetowej. Nie wiem jaka tam jest sytuacja ...

Posted

pewnie że można
przeklejaj nie tylko linki, ale i apele o pomoc
o to chodzi, żeby było wiadomo jak najwięcej o miejscach potrzebujących różnych form pomocy - każdy z nas wtedy będzie mógł pomyśleć gdzie i w jaki sposób może pomóc

Posted

[quote name='danal1983']wlasnie mam problem z wklejeniem linku[/QUOTE]
spróbuj w taki sposób:
na szarym pasku na górze każdego postu z prawej strony jest krzyżyk i numer postu
kliknij na to, jak się otworzy w nowym oknie to skopiuj jego adres

Posted

Apel o pomoc psom uratowanym w powodzi w sandomierzu

Sandomierz walczy z Wielką Wodą, Sandomierzanie z lichymi wałami i czasem, a my w Przytulisku na Wiśniowej z ograniczeniami i zmęczeniem, bo odkąd fala zburzyła spokój po prawej stronie Wisły, staliśmy się przystanią dla zagubionych, zapomnianych i porzuconych psiaków. Trafiają do nas od kilkunastu godzin, a ich liczba rośnie w zastraszającym tempie. Przywożone przez Strażaków, Strażników Miejskich, Policjantów, Weterynarzy i osoby prywatne. Przerażone, mokre, zziębnięte, często podtopione i poobijane. Kundelki i arystokracja, duże i małe, te najmłodsze i całkowite staruszki. Jest suczka, która lada chwila będzie miała małe i wychudzony bernardyn. Są dwa piękne wilczury i smutna bokserka. POTRZEBUJĄ NASZEGO WSPARCIA!

JAK MOŻECIE POMÓC? Potrzebujemy kocy i karmy lub dofinansowania
http://www.dogomania.pl/threads/186091-Apel-o-pomoc-psom-uratowanym-w-powodzi-w-sandomierzu?p=14721056&viewfull=1#post14721056