ayshe Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 [quote name='jfn']A no to świetnie. :multi: Zamierzam z Ciebie powyciskac troche wiedzy przy okazji. :cool3::eviltong::evil_lol:[/quote]radze wyciskac .bo inaczej ja skrotami myslowymi lece:diabloti:. dzisiaj chwale:agis-ktora naprawde zaczela mysle [czasem]na obronie,maxa ktory super wyszedl z konfliktu z pozorantem[max boi sie palki-zawsze tak bylo]i ze super pracuje na gluchej,Eddiii-szczegolnie za rzetelna prace z timonem troszke dzisiaj chaotycznym,szire ktora super dala mi sie wyciszyc,whoo za super poprawienie chwytu na gluchej [mimo problemow ze zlapaniem na poscigu z waruj i wyciszanie-no malusia jest ale serducho ma wielkie] .moja prosba wielka-nie tryzmajcie psow tak dlugo na socjalu.wyjscie na pozoranta ma byc nagorda za komende na socjalnym.proooosze.nieporozumienie dzisiaj dlatego wyniklo z maxem.bo on szedl slicznei potem[bo myslalam ze agis juz go wypusci]wprowadzilam go w "korytarz "a agis zaczela krecic kolejne kolka i max spadl z dynamiki. mozemy juz spokojnie praocwac bez linek ale troszke jeszcze ustabilizujemy sytuacje. [B]dziewczyny jutro ten chlopak moze pryzjechac ale nie iwem czy od razu dam mu rekaw i zaczne uczyc.niech sobie popatrzy.najlepiej byloby gdyby wzial szire i timona na pierwszy raz bo one po prostu najlepiej robia poscig i czolowke.[/B] z maxem troche pracy jeszcze nas czeka ale bylam z niego dizsiaj dumna naprawde,deedee-no nie bardzo sie nadaje jeszcze a bu stabilizuje sie pieknie na rekawie i boje sie ot spieprzyc zeby nie wrocil chaos bo za swieza sprawa jeszcze.moze sprobowac podac rekaw jak zobacze ze skuma cos o popedach jakis mikroskopijny poscig...moze..zobaczymy ... ps.aaan ooo i inka-malinka po prostu rewelka na wyciszeniu przez pozoranta.zabojcza jest.hekate-fajnie,agnieszka widze ze poczytala i zaczyna przykladac sie do szczegolow,suka nadal na konflikcie z przewodnikiem ale jest juz troszke lepiej,zdecydowanei nadal gryzak,na poduszcze czy klinie konflikt sie zwieksza-heki po prostu stara sie byc za grzeczna.no i rude malenstwo bawiace sie zupelnie juz w ipo-coca,duuuzo checi i spontana:).
Pyros-Aga Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='ayshe'] [B]dziewczyny jutro ten chlopak moze pryzjechac ale nie iwem czy od razu dam mu rekaw i zaczne uczyc.niech sobie popatrzy.najlepiej byloby gdyby wzial szire i timona na pierwszy raz bo one po prostu najlepiej robia poscig i czolowke.[/B] [/QUOTE] Ok. Potwierdziłam jutrzejsze przyjście- tyle, że on kończy pracę o 19 więc się chwilkę spóźni :roll:
Animacja Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [URL]http://www.youtube.com/watch?v=uRaCv4Njcnk&mode=related&search=[/URL] :lol: bahaha jak malinek i jego mamusia zwycięzyli groźnego pozoranta głupaffffka:evil_lol:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 no niby z sensem-atak tylko na komende i takie tam bajery.tylko ze....w realnej sytuacji przy drugim pozorancie pies trzyma reke z "bronia"a napastnik do drugiej wyciaga noz i po prostu konczy z psem.za takim psem powinien stac zawsze funkcjonariusz mundurowy z bronia.takie psy sa zbyt cenne[szkolenie itd]zeby skoncyzc zycie na takiej akcji. jak to milo ze nie rzucacie sie z psem na mnie i-obawiam sie ze pogonilabym i was i psa:diabloti: majac palke czy bat:evil_lol: .ale to takie smichutki som:evil_lol: . natomiast rzeczywiscie psy schutzhundowe wogole nie nadaja sie na psy do obrony cywilnej i lwasnei tak dokladnie ma byc.jak ktos sieo bawia napadu to niech se paralizator kupi.nigdy bym nie narazila swiadomie wlasnego psa uzywajac go do obrony cywilnej. leentje nigdy juz nei bedzie w pelni sprawna i zdrowa po postrzale.i stal za nia funkcjonariusz-tyle ze on tez oberwal.a ona mu uratowala zycie.suka sie sprawdzila-popedy wszystkie ma na miejscu.ale wolalabym zeby to juz sie nigdy mojemu psu nie zdarzylo. sama tez nie zdecydowalabym sie na specjalne szkolenie w tym kierunku.nie mogac obronic psa.pies atakuje i natychmiast dostaje wsparcie funkcjonariusz z bronia.tylko tak .
Romas Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ale zauwazyliscie jak potem w tej sali w obecnosci dzicka cwicza.I moim zdaniem klada wiekszy nacisk na zrozumienie komendy niz na precyzje.To mi sie bardzo podobalo ,ze psy słuchały co sie do nich mowiło nie bedac jednoczesnie automatami.Bardzo fajny trening. W pierwszej chwili to myslałam ,ze to moze faktycznie Inka :-) Widzieliscie to [URL]http://www.youtube.com/watch?v=XgNEQ5t7CNY[/URL] ach ,ech ,matko , nic wiecej nie da sie powiedziec.
nenemuscha Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 No i wybrałam... [URL="http://parchimer-land.foren-city.de/topic,390,-enzo-von-den-grauen-von-monstab.html#2474"][IMG]http://parchimer-land.foren-city.de/templates/subSilver/images/icon_minipost.gif[/IMG][/URL][SIZE=1]Verfasst am: 30 Mai 2007 16:19[/SIZE] [SIZE=1] Titel: Enzo von den Grauen von Monstab[/SIZE][URL="http://parchimer-land.foren-city.de/posting.php?mode=quote&p=2474"][SIZE=1][IMG]http://parchimer-land.foren-city.de/templates/subSilver/images/lang_german/icon_quote.gif[/IMG][/SIZE][/URL] ZB: V HD/ED: a normal SchH 3 Kkl.1 schwarzgrauer sehr typvoller Rüde Mutter Sindy vom Schäferliesel, Vater Sven vom Gräfental [IMG]http://www.pedigreedatabase.com/pictures/430479.jpg[/IMG] Bild eigefügt von Bina [URL="http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/430479.html"][COLOR=#006699]http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/430479.html[/COLOR][/URL]
Animacja Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 <<<jak to milo ze nie rzucacie sie z psem na mnie i-obawiam sie ze pogonilabym i was i psa:diabloti: majac palke czy bat:evil_lol: .ale to takie smichutki som:evil_lol: .>>> I tam :razz: my to byśmy uciekły, ale Whoo "opasła" by Cię inapewno i pokonala śmiechem:evil_lol:
shida Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='Animacja']<<<jak to milo ze nie rzucacie sie z psem na mnie i-obawiam sie ze pogonilabym i was i psa:diabloti: majac palke czy bat:evil_lol: .ale to takie smichutki som:evil_lol: .>>> I tam :razz: my to byśmy uciekły, ale Whoo "opasła" by Cię inapewno i pokonala śmiechem:evil_lol:[/quote] bo whoo ma niepowtazalna taktyke :diabloti: - osacza pozoratna tak by pekal ze smiechu i niemogl sie dalej ruszac :eviltong: a co kazdy sposob dobry :cool3: nie ma masy to fortelikiem - precie jak bedzie pakal ze smiechu to nie pobiegnie nawet jesli to tylko malutki borderek bedzie na rekawie :loveu: sobie radzic jakos trzeba jakos :eviltong: a przy okazji ma 2 w 1 ;) rekawek i pasienie -wszystko to co malenstwo kocha najbardziej :loveu: a jakby nie bylo rekawka to najwyze stanelaby z ta jej smutna minka i robila wielkie oczka i jak tu wtedy malenstu nie dac rekawka ? :roll:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='Romas']Ale zauwazyliscie jak potem w tej sali w obecnosci dzicka cwicza.I moim zdaniem klada wiekszy nacisk na zrozumienie komendy niz na precyzje.To mi sie bardzo podobalo ,ze psy słuchały co sie do nich mowiło nie bedac jednoczesnie automatami.Bardzo fajny trening. W pierwszej chwili to myslałam ,ze to moze faktycznie Inka :-) Widzieliscie to [URL]http://www.youtube.com/watch?v=XgNEQ5t7CNY[/URL] ach ,ech ,matko , nic wiecej nie da sie powiedziec.[/quote] to tatus surykataaa:multi: :loveu: .wlasnie to wrzucilam na temat tresura. precyzja na ipo to tez zrozumienie-szybko zrobie szybko dostane rekaw.takie treningi sa fajne przemyslane i logiczne ale ja mam po prostu do tego dystans.bo psa rownei latwo zabic jak czlowieka.rownei latwo zranic.i wole zeby moje psy nigdy mnie nie bronily. aaaaa znooowu to zrobilam...sorki najpierw robie a potem mysle..8)
Pyros-Aga Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Moderator zaraz spuści łomot za pisanie postów jeden pod drugim :mad: :eviltong:. Ayshe- czy możesz mi powiedziec na którym filmiku mogę podpatrzeć prawidłowe lonżowanie? Bo te które wstawiasz raczej pokazują trening do momentu lonżowania. A może na którymś z naszych? To sobie klatka po klatce obejrze i może coś załapię :oops:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 zaraz cos znajede .tyle ze sie obawiam ze wtedy to bedizecie robic to "tak jak na filmie"i znowu doopa z tego bedzie.wolalabym zebyscie sie nauczyli tego na co nalegam-obserwacji psa i dizalania w okreslonym kierunku.
Pyros-Aga Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='ayshe']zaraz cos znajede .tyle ze sie obawiam ze wtedy to bedizecie robic to "tak jak na filmie"i znowu doopa z tego bedzie.wolalabym zebyscie sie nauczyli tego na co nalegam-obserwacji psa i dizalania w okreslonym kierunku.[/quote] Też bym wolała, ale jak człowiek urodził się matołem to tylko naśladować potrafi :candle: :siara:Ja w miarę łapię, ale jak przychodzi co do czego to :wallbash:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 wrzucilam.poczatek lonzowania jeszcze bez wyciszania i koncowy efekt lacznei z wywieszeniem za zly chwyt,praca z pomocnikiem,oraz donoszeniem do pozoranta[to robilismy czesciowo u tych co sie juz da].prosze sie przyjrzec 2 filmowi,wbic go na blache bo to jest nastepna faza.tyle ze jak dochodiz praca z pomocnikiem to wy juz woigole w matrixe jestescie.:mad:
Lara Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [B]Kochani czy ktos bedzie w Zyrardowie w niedziele z Waszej grupy?[/B] Bo w niedziele - mam nadzieje :angryy: - dostane Wasze gappayowe zakupy, to moglabym od razu Wam przekazac. Gappay sobie zrobil wakacje niestety i generalnie sami widzicie jak to jest, sezon szkoleniowy w pelni a Ci wakacjuja :shake:
nenemuscha Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 :loveu: No nie a ja czekałam na tonę gratulacji za dobry wybór,ochy i achy co do wyglądu..itd...tak dla poprawienia nastroju
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='nenemuscha']:loveu: No nie a ja czekałam na tonę gratulacji za dobry wybór,ochy i achy co do wyglądu..itd...tak dla poprawienia nastroju[/quote]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no pies fajniacki ale ja to wole takie w typie ellute mohnwiese:loveu: :roll: :evil_lol: albo lorda conneforde bo poza wszystkim pies musi chodizc w czolowce na plycie.no lae ja ot zawsze sie przyczepie;)...musze powiedziec ze umaszczenie superanckie.najladniejsze z wilczastych.taki byl Heban spod Miecza Nike:loveu: .
nenemuscha Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 No i pare nieprzespanych nocy..normalnie kociokwik z tym wyborem..żeby tylko sie udało...:modla:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='nenemuscha']No i pare nieprzespanych nocy..normalnie kociokwik z tym wyborem..żeby tylko sie udało...:modla:[/quote]trzymam wszystkie kciukasy i poprosze o trzymanie swoich.juz niedlugo sie upomne:evil_lol: .
AM Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [quote name='nenemuscha']No i pare nieprzespanych nocy..normalnie kociokwik z tym wyborem..żeby tylko sie udało...:modla:[/quote] Trzymamy kciuki :cool3:
jfn Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Argh, tułałam sie po Polach przez półtorej godziny i Was nie znalazlam... :placz::placz::placz: Ayshe, moge przyjsc jutro? Przynajmniej wiem gdzie jest dolek...:shake::eviltong:
saJo Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6462319#post6462319[/URL] :loveu: Jak dzis pamietam slowa alantani po piewszych zajeciach tropienia: moj pies nie bedzie takim napalonym , dzimgajacym psem jak te (tu bylo wskazanie na moje psy :roll: ). Moj bedzie kochanym, spokojnym owczarkiem :loveu: :evil_lol:
ayshe Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 [quote name='jfn']Argh, tułałam sie po Polach przez półtorej godziny i Was nie znalazlam... :placz::placz::placz: Ayshe, moge przyjsc jutro? Przynajmniej wiem gdzie jest dolek...:shake::eviltong:[/quote]boszsz mamy zajecia ZAWSZE w dolku-od chyba 2 miechow.:cool3: :evil_lol: .jasne ze mozesz przyjsc jutro na 20.:evil_lol:
Recommended Posts