14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 To TY + Josh=cały ON:evil_lol: !Wspaniale sie uzupełniacie:eviltong: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):No widzisz jak bym sie jeszcze wydarła to by dopiero było. mam pytanko apropos sladów.Cy moge sie posłużyć takim małym aluminiowym pudełeczkiem w kształcie serduska po pierniku czy musi byc plastikowe?Bo to chyba nie chodzi o to zeby pies czuł ze tam es żarcie tylko odbierał to jako nagrode(żarcie) za dojście do samego pudełeczka po śladzie?pudelko ma jedna role.ta rola jest to ze jet zamkniete;).trzeba zaznaczyc jego znalezienie i poczekac az pancia przypelznie,otworzy i da smakola ze srodka.moze byc aluminiowe w zwiazku z tym.chodzi o nauke czekania przy przedmiocie.mozna inaczej ale ten sposob jest najlatwiejszy.przedmiot=nagroda. Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Ewa-Jo napisał(a):Joshua jest 1/2 onka :cool1: -ciagnie na spacer ,tą drugą 1/2 onka chyba jestem ja bo ciagnę ze spaceru a Joshua snuje sie za mną jak g.....w przeręblu starając sie odwieść mnie od pomysłu powrotu do domu.no bo juz do domku?a tyle jeleni na polach do rzucania:evil_lol: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):To TY + Josh=cały ON:evil_lol: !Wspaniale sie uzupełniacie:eviltong:nawet nei wiesz jak bardzo kazdy wlasciciel pasuje do swojego psa.poza mna oczywiscie bo ja taka kopnieta jak moje pieseczki nie jestem:roll: Quote
saJo Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ayshe napisał(a):poza mna oczywiscie bo ja taka kopnieta jak moje pieseczki nie jestem:roll: Zaplulam monitor :evil_lol: Quote
14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ayshe napisał(a):pudelko ma jedna role.ta rola jest to ze jet zamkniete;).trzeba zaznaczyc jego znalezienie i poczekac az pancia przypelznie,otworzy i da smakola ze srodka.moze byc aluminiowe w zwiazku z tym.chodzi o nauke czekania przy przedmiocie.mozna inaczej ale ten sposob jest najlatwiejszy.przedmiot=nagroda. Własnie o to mi chodziło:p o role pudełeczka.To bedzie aluminiowe.Jest małe i Aicha nie zauważy go z daleka i pobiegnie zobaczyć co to.:mad: :evil_lol: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 saJo napisał(a):Zaplulam monitor :evil_lol:no co?:cool3: .ja nie latam jak goopek bezsensu i nie wgryzam sie w co popadnie:roll: :cool3: :evil_lol: Quote
14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 :diabloti: zobaczymy jak uwe wróci:evil_lol: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):Własnie o to mi chodziło:p o role pudełeczka.To bedzie aluminiowe.Jest małe i Aicha nie zauważy go z daleka i pobiegnie zobaczyć co to.:mad: :evil_lol:najpierw zamiast pobiegnie zobaczyc co to zrob z nia wysylanie kierunkowe do pudelka i/albo naprzod zeby zalapala.onki zero jedynkowe som.ja bym tam w procesy myslowe nie wierzyla zbytnio:evil_lol: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a)::diabloti: zobaczymy jak uwe wróci:evil_lol:no wgryzaniem bym tego nie nazwala:oops: :evil_lol: Quote
14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ayshe napisał(a):najpierw zamiast pobiegnie zobaczyc co to zrob z nia wysylanie kierunkowe do pudelka i/albo naprzod zeby zalapala.onki zero jedynkowe som.ja bym tam w procesy myslowe nie wierzyla zbytnio:evil_lol: Czyli,że co?Najpierw wysyłam do pudełka?Ma je zaznaczyć?I potem jak załapie idzie do pudełka po śladzie i zaznacza?:oops: :roll: :eviltong: :cool1: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):Czyli,że co?Najpierw wysyłam do pudełka?Ma je zaznaczyć?I potem jak załapie idzie do pudełka po śladzie i zaznacza?:oops: :roll: :eviltong: :cool1:no.bo najpierw musi zalapac ze to wogole cos do zaznaczania.sama raczej na to nie wpadnie tylko przyleci do ciebie:dawaj nagrode znalazlam takie cus.najpierw lopatologia potem egzekwowanie myslenia.odwrotnei z onem sie nie da.:lol: Quote
saJo Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ayshe napisał(a):no co?:cool3: .ja nie latam jak goopek bezsensu Mysle, ze gdyby przecietny Kowalski zobaczylby jak cwiczysz z psem, stwierdzilby, ze "po co ty tak latasz bez sensu?" :eviltong: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :eviltong: ayshe napisał(a):i nie wgryzam sie w co popadnie:roll: :cool3: :evil_lol: a ja tam wiem.....ale wtykasz palce w rozne dziwne miejsca, szczegolnie w jednym chyba tikaczu jesli dobrze pamietam...to prawie jedno i to samo, ONek ma lepiej rozwiniete zeby, to ich uzywa, czlowiek ma lepiej rozwiniete paluchy :eviltong: Quote
14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 A z nią to bedzie tak-o znalazłam takie cuś!Fane!Sprawdzimy łapką.FAANEEEEEEEEEEEE!bierim w paszcze i uciekam,bo pańcia zobaczy i bedzie krzyczeć FEEEEEEEEEEEE:evil_lol: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 saJo napisał(a):Mysle, ze gdyby przecietny Kowalski zobaczylby jak cwiczysz z psem, stwierdzilby, ze "po co ty tak latasz bez sensu?" :eviltong: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :eviltong: a ja tam wiem.....ale wtykasz palce w rozne dziwne miejsca, szczegolnie w jednym chyba tikaczu jesli dobrze pamietam...to prawie jedno i to samo, ONek ma lepiej rozwiniete zeby, to ich uzywa, czlowiek ma lepiej rozwiniete paluchy :eviltong:no faktycznie jak tak na to spojrzec...:roll: ...nieeee one sa durnowate a ja jezdem tenteges...noo...yntyligentna:cool3: :multi: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):A z nią to bedzie tak-o znalazłam takie cuś!Fane!Sprawdzimy łapką.FAANEEEEEEEEEEEE!bierim w paszcze i uciekam,bo pańcia zobaczy i bedzie krzyczeć FEEEEEEEEEEEE:evil_lol:no taki scenariusz tez jest mozliwy,tym bardziej linka i do kierunkowego/naprzodu marsch:diabloti: Quote
ayshe Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 14ruda napisał(a):Linka es.Uzywamy codziennie.:pcodziennie?a na grzyb? Quote
14ruda Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 a rano chodzim do parku a tam policja łazi tera i bym ładny papier dostała za psa bez smyczy.a tak to i nie zwieje,i cwiczym przywołanie i mam spokój jak widzą,że pies pod kontrolą. Quote
ayshe Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 aaaaha:cool1: . jaki ladny dzionek wstal:multi: oby sie nie schrzanil:cool3: :mad: Quote
marmara_19 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 14ruda napisał(a):boszsz dzis trafiłam na obrońce maltretowanych piesków:roll: .Myslałam,że mnie krew zaleje.:angryy: Idziem z booraczakiem do parku rano sie wylatkać:cool1: .Idziemy,tzn.pies z przodu ciągnacy jak parowóz,łeb w dole,ogon w górze i dawa holownik-byle szybciej w parku:diabloti: .Ja za nia na wyciągnietej urwanej w połowie juz ręce półkłusem.Ogólnie lecimy jak potłuczone:evil_lol: .Se moge mieć wszystko a pies ma mnie gzieś.Patrze linka sie odwiazuje od obrozy,złapałam psa za obroze,"STÓJ"(obok ruchliwa ulica) i k...nagle słysze piszczy mi jakies dziewcze nade mną,czy by mi było miło jakby mnie ktoś tak prowadził.:mad: Se mysle o co jej chodzi?Pies mnie ciągnie-a co ma mnie pchać?:evil_lol: I sie wydziera na ulicy,że pies sie boi,bo tak idzie i w ogóle zasrany obronca :angryy: zwierzątek,która pierwszy raz widzi psa w akcji "spacerek"(szybko,szybko pancia szybciej,do lasu,sybko!!!!:mad: ),bedzie sie na mnie wydzierac.Nie wdałam sie w dyskusje,bo po co?Obok stała policja:cool3: -jakos nie chciała ich zawiadomić. Niestety kiedy idziemy do parku czy lasu booraczak ciągnie jak koń,a ja za nia lece i co chwile próbuje ja zwolnić.Czasem skutkuja korekty smyczą,krótkie szarpniecie,ale nie zawsze uda mi sie trafic do niej z nagrodą(w miare szybko:oops: ) i dalej ciągnie.Czsem ma takie dni,że idzie sobie obok na luźnej smyczy i jest luz.Sie nauczy.Jestem debilem szkoleniowym i musi to troche potrwać.A nastepnym razem wezme gryzak i jak przy......le to sie odechce ludzi zaczepiać.:diabloti: hehe mamy podobnie.. ale jak peis biegnie do auta badz wie,ze idziemy na laki.. ale wtedy sie wkurzam, troche klne:D i mowie "noga".. i to noga jest zcesto powtarzane.. ale ejstesmy w stanie dojsc spokojnie o miejsca spaceru:D:D Quote
Ewa-Jo Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 ayshe napisał(a):no co?:cool3: .ja nie latam jak goopek bezsensu i nie wgryzam sie w co popadnie:roll: :cool3: :evil_lol: zgadza sie nie latasz tylko podskakujesz wyma****ac wszystkimi czterema kończynami:diabloti: :diabloti: . Gestykulacja jest u ciebie bardzo mocno rozwinieta. Zgadza sie nie wgryzasz sie w co popadnie jesteś bardziej wybredna wgryzasz sie w kursantów .:eviltong: :diabloti: :diabloti: Quote
ayshe Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 jak mam nie wymachiwac kiedy mnie szlag trafia?:diabloti: :evil_lol: ...nooo iiiiwgryzac sie jeszcze nei wgryzalam ale zaczne:multi: :eviltong: Quote
BeataG Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Eeee tam. :evil_lol: A mnie się dzisiaj bardzo podobało na szkoleniu, znacznie bardziej niż na spacerze, z którego przed chwilą wróciłam - tam w dołku przynajmniej nie ma wiatru. ;) A Marcie to ja chyba bukiet kwiatów kupię albo co, za to, że ten mój pies coś umie i mimo indolencji pańci jakoś specjalnie od grupy nie odstajemy. :loveu: Quote
Romas Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Czytam sobie i czytam i doczytałam ,ze Aysha mysli wyjechac z naszego pieknego kraju.To czy ja sie jeszcze załapie potropic troche pod Twoim kierunkiem Aysha,bo widze ,ze moge sie obudzic z reka w nocniku ?? To gdzie teraz tropienia sie odbywaja ?Moge ze swoimi łysolkami przyjechac ?Zestraszyłam sie ,bo widze ,ze sytuacja nabrzmiewa . Quote
Recommended Posts