ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 [quote name='monisieczka']Norka w zasadzie po codziennych gonitwach sklada siem z futra i kleszczy. ja juz chyba z tym kur*****wem się zaprzyjaźnie bo łaza stale po podlodze i zbieramy je garściami z siebie. Norka zakroplona jest fiprexem i ma bajeroska obroże... załamka bo te goooowna sa wielkości prawie 10groszówki. Nie wiem czy nie moga się dopchac do Noraskowej skóry, ale sa takie lekko tracone.... załamka....[/quote] nooo bo bialoleka slynie z kleszczy jak male samochodziki:razz: .mozesz sie zaprzyjazniac.daj im troche wlasnej krwi na talerzyku to moze ci zakapuja ktore sa zakazone zebyc wiedziala w ktore walic a na ktore szkoda energii marnowac.:diabloti:
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']zaaaszaaalaaala sobie panienka a co:cool3: :lol:[/QUOTE] zaszalała pinda jedna- obsikała kanapę no :crazyeye: :-o głupek
Szira/Gosia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']gosia wezmiemy jedno opakowanie xxl na spolke.ja biore 2 a w opakowaniu sa 3.calosc kosztuje 45 zl to trzeba to podzielic na 3 i juz.[ale bredze]:roll: :cool1: . aaa fiprex xxl jest od 40 do 60.albo cos popierniczylam.trzeba troszku wiekszy jak dla onka.czyli w sumie ten do 40 ci styka.ja kropie 40-60.[/QUOTE] OK czyli ja 15 zł a ty 30:lol: Dzisiaj zakropliłam tym XL :roll: ale dlatego że nie było tego większego:-( a czas mnie gonił bo Szirka tylko obróżkę ma:lol:
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 [quote name='Pyros-Aga']zaszalała pinda jedna- obsikała kanapę no :crazyeye: :-o głupek[/quote]no co wymsklo jej sie w tym szale cial:loveu:
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 [quote name='Szira/Gosia']OK czyli ja 15 zł a ty 30:lol: Dzisiaj zakropliłam tym XL :roll: ale dlatego że nie było tego większego:-( a czas mnie gonił bo Szirka tylko obróżkę ma:lol:[/quote]ok.nooo fajnie bo tym trzecim bym siebie chyba zakropila.babeszja jest nawet w parku saskim:cool1: .maniana na calego.
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']no co wymsklo jej sie w tym szale cial:loveu:[/QUOTE] [B]ze strachu [/B]obsikała,a ja przecież od jakiegoś czasu istna oaza spokoju jestem :eviltong: no to chyba przesada jest zeby sikać na mój widok :shake:
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 czekaj, czekaj, to jeśli Pyros waży 28 kilo a Tika 26 to jakimi ich zakraplać?
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 pyros xl styknie ale tike trzeba walnac xxl.pyrosowi xxl tez nei zaszkodzi ale on niekoniecznie musi dostac taka pigule. biedna dziewczynka:loveu: .strasznie slodka jest.dlaczego no dlaczego ja nie mam tkaich slodkich onkow:placz: tylko takie kretyny niedorozwiniete:roll: .....
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='Eddiii']Ayshe - takie glupie pytanie - bo rzeklas kiedys by wieksza dawke dawac spot on niz wg wagi. Timon dostaje advantix 25-40 i nie ma wiekszych chyba :hmmmm: wazy 36. to jakie mam mu dac :niewiem: sa 4-10, 10-25, 25-40 :roll: czy cus innego wogole :help1: a i ma obroze preventic :cool1:[/quote] [B]Ayshe[/B] - sie podniose sama bo nijakiej odpowiedzi nie uzyskuje :mad: a co wy wszyscy z fiprexem :roll:
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 [quote name='Eddiii'][B]Ayshe[/B] - sie podniose sama bo nijakiej odpowiedzi nie uzyskuje :mad: a co wy wszyscy z fiprexem :roll:[/quote]oczywiscie ze ci odpisalam.tym najwiekszym do 40 to styknie chociaz znajac moja panikarska nature dokropilabym jeszcze troche. a co z fiprexem?ano nic.jakos tak sie fiprexujemy ostatnio grupowo:cool3: :lol:
saJo Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Eddii Ja tez zapodaje ten przedzial dl Bolsa. Gnojek nawet dostaje mniejszy, do 15 kg (wazy 26) bo nie widze potrzeby podawania mu wiekszego, skoro ten dziala doskonale. Zreszta, przyszla wiosna, zaraz schudnie, bo przecierz jest milion wazniejszych rzeczy niz jedzenie :lol: a teraz wyglada idelnie (wedlug mojej miarki afkors).
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']pyros xl styknie ale tike trzeba walnac xxl.pyrosowi xxl tez nei zaszkodzi ale on niekoniecznie musi dostac taka pigule. biedna dziewczynka:loveu: .strasznie slodka jest.dlaczego no dlaczego ja nie mam tkaich slodkich onkow:placz: tylko takie kretyny niedorozwiniete:roll: .....[/QUOTE] Tikę walnąć xxl bo taka gruba jest, co??:cool3: no jest słodka to fakt. muszę sie przestawić, bo gadam do niej jak do Pyrosa a ona nie kuma czaczy :cool3: :roll: i tylko sie gapi " mama ale co ty chcesz?? ja zrobie tylko o co chodzi :crazyeye: :niewiem: :hmmmm: " proces myślowy zupełnie inny od Pyrosowego " ja zrobie, ja zrobie, ja zrobie :Dog_run: :ghost_2: tylko co to miało być ?? :B-fly:
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']oczywiscie ze ci odpisalam.tym najwiekszym do 40 to styknie chociaz znajac moja panikarska nature dokropilabym jeszcze troche. a co z fiprexem?ano nic.jakos tak sie fiprexujemy ostatnio grupowo:cool3: :lol:[/quote] ciekawe gdzie bo jakos nie widze :mad: sie upominac musze :lol: no to styknie do 40 czy nie :niewiem: ja tez panikara :oops: oczywiscie pytanie lepszy fiprex czy advantix pozostanie bez odpowiedzi :hmmmm: [quote name='saJo']Eddii Ja tez zapodaje ten przedzial dl Bolsa. [/quote] :loveu:
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Eddiii-zakraplasz tym co ci sie sprawdza.wiec tu nie ma miejsca na to lepsze a to nie bo tak jak z zarciem wybiera pies.a wlasciwie w przypadku tym dokladnie:kleszcz:razz:
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 no wiem, wiem, ale sie boje, wiesz czemu :-( starczy ten do 40. czy dac wiecej? zrobie tym. jak znajde jakas lajze to bede zmieniac.
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 [quote name='Eddiii']no wiem, wiem, ale sie boje, wiesz czemu :-( starczy ten do 40. czy dac wiecej? zrobie tym. jak znajde jakas lajze to bede zmieniac.[/quote]dokladnie.ja po prostu znajduje takie male wysuszone zdechle czasem na dywanie.albo wyczesuje jak sie w klaki zaplacze.jak znajede jakiegos zywego i zywotnego to zmienie na cos innego.zakrapialam juz wszystkim i zawsze cos znajdowalam.a teraz nico to zakrapiam fiprexem.:p
marmara_19 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 hmm a moje po fiprexaxh i frontlinach maily jakas alergie;/ ja zostane przy kiltixach... glownie sugeruje sie cena... i tym, ze rok temu byly jakies kleszcze ale po zlaozeniu obrozy.. i zdychaly... pozneij byl spokoj..
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 u mnie obroze odpadaja:shake: .przy tych moich debilach to wyrzucanie pieniedzy doslownie w bloto bo tam szybko laduja owe obroze:roll:
marmara_19 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 u mnie obroze wytrzymuja.. alfa cekina lapie za futro przy glowe.. ale doslownei jak mu doskakuje do pyska to tylko futro chwyta;p on z koeli jak ja juz zcaezpia to albo lapa ja pacnie;p albo lapie za kark paszcza.. wiec obroze jeszcze nie ucierpialy:D
BeataG Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Co Wy za jakieś dziwne oznaczenia tego fiprexu macie? :crazyeye: Moje dostają fiprex L i on jest od 20 do 40 kg. XL jest od 40 do 60, a XXL to ja w ogóle nie widziałam.
Szira/Gosia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='BeataG']Co Wy za jakieś dziwne oznaczenia tego fiprexu macie? :crazyeye: Moje dostają fiprex L i on jest od 20 do 40 kg. XL jest od 40 do 60, a XXL to ja w ogóle nie widziałam.[/QUOTE] Ja tam nie wiem:oops: powiedziano:cool3: że jest XXL to piszę że jest:evil_lol: jak nie ma to bierzemy XL:lol:
Ewa-Jo Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [quote name='ayshe']gosia wezmiemy jedno opakowanie xxl na spolke.ja biore 2 a w opakowaniu sa 3.calosc kosztuje 45 zl to trzeba to podzielic na 3 i juz.[ale bredze]:roll: :cool1: . aaa fiprex xxl jest od 40 do 60.albo cos popierniczylam.trzeba troszku wiekszy jak dla onka.czyli w sumie ten do 40 ci styka.ja kropie 40-60.[/QUOTE] Oki to ja tez sie podłacze z pytaniem Joshua wazy 39,60 /ostatnio tyle wazył jakis miesiac temu/ja mu dałam frontlajna 20-40. Czy to nie za mało? w zeszłym roku dostawał frontline i nosił prewentica -nigdy nie widziałam na nim kleszcze ale moze wzrok juz nie ten i dlatego. W sumie na 2 poprzednie Onki to zaliczyłam chyba tylko 1 kleszcza i załapał go Joster w wieku 2 lat na mazurach - całe konsylium w liczbie chyba 10 dwunoznych mu go wykręcało. Sean chyba nigdy kleszcza sie nie dorobił -nie pamietam a jezeli nawet to nie wiecej niz jednego. Albo mieliśmy farta albo środki były odpowiednie no i nie da sie ukryć ze ilośc kleszczy za zycia poprzednich onków a teraz to niebo i ziemia. Oki wracajac do tematu Beata czy dokropić mu jeszcze czy załozyc tylko prewentica jak w zeszłym roku/ co 4 tygodnie frontl lub fripex do 40kg i co 4 miechy preventic/ . prewentic niby nie traci na kompielach /a jak tylko wpuszcza wode do stawików to muchomorek z niej nie wyjdzie/ no i jednak te 4 miechy ma waznosci.
Szira/Gosia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 No dobra doczytałam:lol: nie ma XXL są takie: - 1 tubka 1 ml (S - zawierająca 75 mg fipronilu) na psa do 10 kg, - 1 tubka 2 ml (M - zawierająca 150 mg fipronilu) na psa o masie od 10 do 20 kg, - 1 tubka 4 ml (L - zawierająca 300 mg fipronilu) na psa o masie 20-40 kg, - 1 tubka 5,5 ml (XL - zawierająca 375mg fipronilu) na psa o masie 40-60 kg, - 2 tubki 5,5 ml dla psa o masie powyżej 60 kg. No więc bierzemy XXL:lol: :lol: :lol:
sporyszka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 a jak się dużo fiprexujecie to jest teraz promocja :-) [URL]http://www.fiprex.pl/start.htm[/URL]
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Help! Okazuje się że Tikę bolą te resztki kłów które ma i to tak że nie może pogryźć karmy. To by wyjaśniało brak zainteresowania zabawkami. Czy z takimi zębami coś mozna zrobić? One wyglądają jaby się ułamały w połowie i widać po środku nerw :shake: to chyba musi boleć :-(
Recommended Posts