Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 rrraannnyyy jeszcze z tymi kleszczami zmartwienie :shake: Quote
shida Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 whoo tez miala sama obroze sabunolu :((((((((( kelszcza nie znalazlam na niej co prawda ale.... obajwy typowe ? jak sie miewa? heh :((( az strach sie bac ! dobrze ze wczoraj zakroplilam oba fiprexem :) i to w ciut wiekszej dawce ;) a wlasnei ktos potrzebuje cos na kleszcze - bo bede kupowala ;) Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 to slonko kup mi dwa xxl bo ja musze kropic chite i shado zdaje sie pod koniec przyszlego tygodnia bo reszte kropilam jakos tak tydzien temu:cool1: .kanapowce wale fiprexem bo one wiecej po krzaczorach biegaja rozniastych natomiast reszta jedzie na sabunolu i mam spokoj ale tamte nie maja okazji wlezc w kleszczowiska. Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 ps.no teraz na razie to pierwsza babeszja wiec objawy pewnie w miare typowe.w warszawie babeszje psy lapaly jak tylko sie ciut cieplej zrobilo:shake: Quote
monisieczka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ayshe napisał(a):ps.no teraz na razie to pierwsza babeszja wiec objawy pewnie w miare typowe.w warszawie babeszje psy lapaly jak tylko sie ciut cieplej zrobilo:shake: Norka w zasadzie po codziennych gonitwach sklada siem z futra i kleszczy. ja juz chyba z tym kur*****wem się zaprzyjaźnie bo łaza stale po podlodze i zbieramy je garściami z siebie. Norka zakroplona jest fiprexem i ma bajeroska obroże... załamka bo te goooowna sa wielkości prawie 10groszówki. Nie wiem czy nie moga się dopchac do Noraskowej skóry, ale sa takie lekko tracone.... załamka.... Quote
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Ayshe - takie glupie pytanie - bo rzeklas kiedys by wieksza dawke dawac spot on niz wg wagi. Timon dostaje advantix 25-40 i nie ma wiekszych chyba :hmmmm: wazy 36. to jakie mam mu dac :niewiem: sa 4-10, 10-25, 25-40 :roll: czy cus innego wogole :help1: a i ma obroze preventic :cool1: Quote
shida Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 to jak ma jeszcze obroze to styknie chyba :) przy fiprexie jest 1ml na 10kg wagi psa... ja ma whoo 16-17kg wale 2,5ml ale ona ma dluga siersc ;) na maxa daje tyle samo a on ma 23kg ;) Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 to ja poproszę fiprex x2 i roboran + kerabol, obróżki w następnym rzucie bo nie dam rady na raz. :roll: Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Doczekałam się aż sucz się ozywi- mam wodnika :multi: wlazła do bajorka i sie taplała jak gupia, potem zaczęła ogryzać moje ręce :multi: Ale zdarzyło się też coś co mnie trochę podłamało: posikała się jak podniosłam głos :crazyeye: bo pakowała się na kanapę mokra ( po tym bajorku), a ja właśnie wołałam ją do wanny. Biedactwo, coś musi być na rzeczy, bo aż taka straszna nie jestem :-( Quote
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Pyros-Aga napisał(a):Doczekałam się aż sucz się ozywi- mam wodnika :multi: wlazła do bajorka i sie taplała jak gupia, potem zaczęła ogryzać moje ręce :multi: Ale zdarzyło się też coś co mnie trochę podłamało: posikała się jak podniosłam głos :crazyeye: bo pakowała się na kanapę mokra ( po tym bajorku), a ja właśnie wołałam ją do wanny. Biedactwo, coś musi być na rzeczy, bo aż taka straszna nie jestem :-( okropna mamcia krzyczy na dziewczynke :mad: no fakt cos musi w tym byc :-( fajnie ze sie rozbrykuje :loveu: Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Eddiii napisał(a):okropna mamcia krzyczy na dziewczynke :mad: no fakt cos musi w tym byc :-( fajnie ze sie rozbrykuje :loveu: no okropna, okropna :shake: kanapę mam za karę obsikaną :roll: może ona mi na złość zrobiła :eviltong: :p żarcik:p Quote
Szira/Gosia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 shida napisał(a): a wlasnei ktos potrzebuje cos na kleszcze - bo bede kupowala ;) Ja poprosze 1 fiprex xxl:lol: tylko powiedz ile to kosztuje:lol: Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Szira/Gosia napisał(a):Ja poprosze 1 fiprex xxl:lol: tylko powiedz ile to kosztuje:lol:gosia wezmiemy jedno opakowanie xxl na spolke.ja biore 2 a w opakowaniu sa 3.calosc kosztuje 45 zl to trzeba to podzielic na 3 i juz.[ale bredze]:roll: :cool1: . aaa fiprex xxl jest od 40 do 60.albo cos popierniczylam.trzeba troszku wiekszy jak dla onka.czyli w sumie ten do 40 ci styka.ja kropie 40-60. Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Eddiii napisał(a):okropna mamcia krzyczy na dziewczynke :mad: no fakt cos musi w tym byc :-( fajnie ze sie rozbrykuje :loveu:zaaaszaaalaaala sobie panienka a co:cool3: :lol: Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 monisieczka napisał(a):Norka w zasadzie po codziennych gonitwach sklada siem z futra i kleszczy. ja juz chyba z tym kur*****wem się zaprzyjaźnie bo łaza stale po podlodze i zbieramy je garściami z siebie. Norka zakroplona jest fiprexem i ma bajeroska obroże... załamka bo te goooowna sa wielkości prawie 10groszówki. Nie wiem czy nie moga się dopchac do Noraskowej skóry, ale sa takie lekko tracone.... załamka.... nooo bo bialoleka slynie z kleszczy jak male samochodziki:razz: .mozesz sie zaprzyjazniac.daj im troche wlasnej krwi na talerzyku to moze ci zakapuja ktore sa zakazone zebyc wiedziala w ktore walic a na ktore szkoda energii marnowac.:diabloti: Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ayshe napisał(a):zaaaszaaalaaala sobie panienka a co:cool3: :lol: zaszalała pinda jedna- obsikała kanapę no :crazyeye: :-o głupek Quote
Szira/Gosia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ayshe napisał(a):gosia wezmiemy jedno opakowanie xxl na spolke.ja biore 2 a w opakowaniu sa 3.calosc kosztuje 45 zl to trzeba to podzielic na 3 i juz.[ale bredze]:roll: :cool1: . aaa fiprex xxl jest od 40 do 60.albo cos popierniczylam.trzeba troszku wiekszy jak dla onka.czyli w sumie ten do 40 ci styka.ja kropie 40-60. OK czyli ja 15 zł a ty 30:lol: Dzisiaj zakropliłam tym XL :roll: ale dlatego że nie było tego większego:-( a czas mnie gonił bo Szirka tylko obróżkę ma:lol: Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Pyros-Aga napisał(a):zaszalała pinda jedna- obsikała kanapę no :crazyeye: :-o głupekno co wymsklo jej sie w tym szale cial:loveu: Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Szira/Gosia napisał(a):OK czyli ja 15 zł a ty 30:lol: Dzisiaj zakropliłam tym XL :roll: ale dlatego że nie było tego większego:-( a czas mnie gonił bo Szirka tylko obróżkę ma:lol:ok.nooo fajnie bo tym trzecim bym siebie chyba zakropila.babeszja jest nawet w parku saskim:cool1: .maniana na calego. Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ayshe napisał(a):no co wymsklo jej sie w tym szale cial:loveu: ze strachu obsikała,a ja przecież od jakiegoś czasu istna oaza spokoju jestem :eviltong: no to chyba przesada jest zeby sikać na mój widok :shake: Quote
Pyros-Aga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 czekaj, czekaj, to jeśli Pyros waży 28 kilo a Tika 26 to jakimi ich zakraplać? Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 pyros xl styknie ale tike trzeba walnac xxl.pyrosowi xxl tez nei zaszkodzi ale on niekoniecznie musi dostac taka pigule. biedna dziewczynka:loveu: .strasznie slodka jest.dlaczego no dlaczego ja nie mam tkaich slodkich onkow:placz: tylko takie kretyny niedorozwiniete:roll: ..... Quote
Eddiii Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Eddiii napisał(a):Ayshe - takie glupie pytanie - bo rzeklas kiedys by wieksza dawke dawac spot on niz wg wagi. Timon dostaje advantix 25-40 i nie ma wiekszych chyba :hmmmm: wazy 36. to jakie mam mu dac :niewiem: sa 4-10, 10-25, 25-40 :roll: czy cus innego wogole :help1: a i ma obroze preventic :cool1: Ayshe - sie podniose sama bo nijakiej odpowiedzi nie uzyskuje :mad: a co wy wszyscy z fiprexem :roll: Quote
ayshe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Eddiii napisał(a):Ayshe - sie podniose sama bo nijakiej odpowiedzi nie uzyskuje :mad: a co wy wszyscy z fiprexem :roll:oczywiscie ze ci odpisalam.tym najwiekszym do 40 to styknie chociaz znajac moja panikarska nature dokropilabym jeszcze troche. a co z fiprexem?ano nic.jakos tak sie fiprexujemy ostatnio grupowo:cool3: :lol: Quote
Recommended Posts