Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romas']Dla Aysha serdeczne Gratulacje :-)
Poczytalam Was troche ,bo wczoraj udalo mi sie potropic.I natknełam sie na opowiesc BeatyG jak ogladala "Sage rodu Forsytow " i ten charakterystyczny glos Soamesa Forsyte'a.
Ja moze byłam ciutek starsza mialam chyba z 10 lat i tez nie za bardzo pozwalali mi ogladac ta "Sage ..." .A moja mama potrafila roztrzasac rodzinne koligacje Forsyteow jak wlasnej rodziny :-)
Myslalam ,ze nikt juz tego filmu nie pamieta tylko ja .
A serie " Krolowie Przekleci " tez zaczelam czytac jako 14stolatka i pokochalam.Mam czesc seri ale nie wszystkie i bardzo zaluje ,ze nie udalo mi sie tego do konca kupic.
Sorry za ta dygresje ale dawno nie trafilam na ludzi o tozsamych doswiadczeniach w dziedzinie ksiazek i podgladactwa filmow i az sie wzruszylam czytajac ,ze sa takowi :-)[/QUOTE]
link do niektorych pozycji królow przekletych [url]http://alejka.pl/s/kr%F3lowie+przekl%EAci.html[/url] moze cos bedzie czego nie masz. A na Sadze to się wychowało moje pokolenie ,ktore jest ciutka starsze -juz hehehehe emeryckie .a Druon to był chyba wydawany w latach 70tych przez Krakowskie wydawnictwo literackie.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe']ayshe prosila o przekazanie informacji:
wyniki:
Chita:289pkt.,ocena vorzuglich,TSB=ausgepragt(a)
A-100pkt.
B-93pkt.
C-96 pkt.

Shado:271pkt.,ocena sehr gut,TSB=ausgepragt(a)
A-90pkt.
B-90pkt.
C-91pkt.
sedzia:Hans-Joachim Bock,LG09.

Iwona[/QUOTE]

[B][COLOR="Blue"]GRATULACJE!!!!!!![/COLOR][/B] :sweetCyb: :klacz: :thumbs: :laola:

Posted

[quote name='Ewa-Jo']a Druon to był chyba wydawany w latach 70tych przez Krakowskie wydawnictwo literackie.[/quote]

Zgadza się i potem był w tym wydawnictwie kilkakrotnie wznawiany (ja mam wydanie z 1991 roku). A pod koniec lat 90 prawa kupiła Muza i tam też było kilka wydań. Niektóre tomy można znaleźć w księgarniach internetowych.

A Saga była emitowana po raz drugi w 1987 roku, więc trochę młodsze pokolenie też miało szansę ją obejrzeć - jeśli nie zraziło się tym, że serial jest czarno-biały. :evil_lol:

Posted

[quote name='BeataG']Zgadza się i potem był w tym wydawnictwie kilkakrotnie wznawiany (ja mam wydanie z 1991 roku). A pod koniec lat 90 prawa kupiła Muza i tam też było kilka wydań. Niektóre tomy można znaleźć w księgarniach internetowych.

A Saga była emitowana po raz drugi w 1987 roku, więc trochę młodsze pokolenie też miało szansę ją obejrzeć - jeśli nie zraziło się tym, że serial jest czarno-biały. :evil_lol:[/QUOTE]
hehehe ja jestem z tego pokolenia ,ktore ma pierwsze wydania. A Sage najpierw czytałam a dopiero potem oglądałam .Serial bardzo mi sie podobał choć w wielu przypadkach jezeli czytałam najpierw książkę to oglądany potem film nie spełniał oczekiwań.

Posted

Ja też przeważnie najpierw czytałam książki, a dopiero potem oglądałam ich ekranizacje (z Sagą akurat było odwrotnie, bo mama kupiła wydanie, które wyszło tuż po emisji serialu), bo moi rodzice mieli takie zasady wychowawcze, że czytać jako dziecko mogłam wszystko, natomiast oglądać już niekoniecznie. Pamiętam, jaka byłam wściekła na mamę, że nie pozwoliła mi obejrzeć "Kolumbów" (miałam wtedy 12 lat), których przeczytałam pierwszy raz jakieś 2 lata wcześniej. I bardzo długo musiałam potem czekać na wznowienie serialu.

Posted

o jesoo o boszsz:sweetCyb: .Nie wytrzymam muszem sie z wami podzielic:bigcool: .Nie chce zapeszyc ale nie wytrzymam.:cool1:
Bylismy dzis z mym TZ obaczyc mieszkanko dla nas:razz: .Masakra jakie fane.A najfajniejsze es to,że jest pod miastem,z dala od tego zgiełku,a z klatki wychodzi sie na polanke pod lasem:cool2: .To byłby raj dla booraczaka!:loveu: Teraz miszkamy w centrum.Co prawda do lasu mamy 20 min drogi,ale tam na głupie siku mozna by brać piłeczkie i sie wyhasać.Ale jakby co to nie chciałam zapeszyc.chce na zadupie!:drinking: :cunao: :ylsuper:

Posted

padam na pysk.wrocilismy o czwartej rano i padlam plasko.:cool1: .ogolnie jestem baaardzo niezadowolona ze swojej pracy w czasie egzaminu i nie bardzo nam poszlo.absolutnie powinnismy dostac po 1 ocenie w dol.albo zdawac jeszcze troche pozniej.tyle ze to byl labedzi spiew shado.on juz praktycznie nie ma czym trzymac rekawa-nie wiem jak wogole mu sie udaje na nim utrzymac.:hmmmm: .pozorant jak po egzaminie zobaczyl czym ten pies sie trzymal na rekawie to przecieral oczy ze zdumienia.4 pienki siekaczy,ulamane gorne kly plasko przy dziasle,dolne w przeddzien ulamania trzymajace sie na slowo honoru.shado trzyma rekaw na lamaczach.no i musi w zwiazku z tym b.mocno trzymac.slady poszly mu srednio-liczylam na ok.95 pkt.ale oznaczanie poszlo slabo.byl napalony jak gooopek.trzeba bylo go przywiazac do haka od granicy to moze by mu sie troche pary spuscilo bo naprawde:stupid: .posluszenstwo poszlo calkiem przyzwoicie aczkolwiek to co moglismy spierniczyc to spierniczylismy-nie sprawilam zawodu:roll: ...najwiecej pukntow oberwalo nam sie za rownanie-shado wykazywal duuuzy entuzjazm w zwiazku z tym rownal pod katem nie duzym ale troche zad odstawial no i wklejony w noge:-? .obrona poszla dobrze.na konwoju troszke nadmiaru entuzjazmu i za to troszku nam sie polecialo
chita ....no slady to norma....chyba rzeczywiscie w listopadzie damy rade wystartowac w MN FH.jest po prostu....no.....az do bolu dokladna,rowna w tempie,no chitanga.....
posluszenstwo to no wolna koncowka aportu.ja juz stracilam nadzieje na wypracowanie tego.chita byla baaardzo bita.w zwiazku z tym powrot to same CSy.a juz powrot z czyms w pysku to normalnie :oooo wladco moj wybacz ze sei osmielam to tryzmac w pysku zamiast zlozyc ci w ofierze bo to twoje ,twoje,wybacz ze wzielam to do pyska ale mi kazalas oooo ja biedna osmielam sie......i takie klimaty.:shake: .leb nizej niz klab,uszy po skobie,glowa plasko,siada z mina-tylko mnie nie zabij....jakos sie jej udalo nie odwalic pelnej gamy obciachu ale myslalam ze sie rozplacze z rozpaczy:-( .przez przeszkode oczywiscie bylo ok bo ona zapomina ,problem jest tylko w powrocie z aportem na plaskim.reszta poszla ok.
obrona poszla.....no chitangowato:splat: .czyli kompletny czub:help1: :painting: .leeeeceeeee....wybija sie w takiej odleglosci ze ja zamykalam oczy leci gdzies i rozczapierza te swoje paluchy jak laduje na pozorancie.nie jest to norrrrmalne:mdleje: .na rewirze malo sie na zakretach nie zabila w kazdym razie z poslizgiem na wirazach i poszczekujac sobie zdaniami:icon_roc: .moim zdaniem ten pies jest nienormalny:cooldevi: .cala obrone wszyscy obecni mieli problemy z opanowaniem smiechu bo to co ten czub wyprawia to norrrmalnie zalamka.oczywiscie upierdzielila mnie w noge i dwa razy w udo z radosci posiadania pozoranta.aaaa na socjalu shado posapywal z niecierpliwosci kiedy to sedzia zacznie go glaskac i czochrac.siedzial przy nodze i z mina szczesliwego imbecyla posapywal soobie:oops: .boszsz.....ja po prostu myslalam ze sie pod ziemie zapadne z tymi baranami.:scared: .ja oczywiscie tez zachowywalam sie jak rabnieta np. cale rownaj z chita szczerzylam sie jak gooopi do sera bo chita....no jest durna....i ja nie moge z tym jej jestem jestem oooo jestem szczesliwaaaa i zaraz sobie wkicam na ciebie albo wgryze sie w kurtke i tak sobie porownamyyyy:sweetCyb: .a ja modlilam sie zeby tylko nie zrobila czegos entuzjastycznego:lol!: .poza tym mialam wrazenie ze na do mnie wskoczy mi na glowe bo taka miala mine.generalnie maniana.

Posted

aaaa no i dzieki za gratulacje ale to byl tylko egzamin schh1 -nie zawody.no i co do shado....kazdy by go zrobi do schh.ten pies to taki tluczek nakrecony.zrobienie z onem egzaminu schh1 to naprawde niewielki trud.

Posted

Trzeba miec duzo chartu ducha ,jakby mnie pies tak upierdzilił w nog e to chyab bym sie poddala .
Mimo wszystko :-) Gratulacje Aysha :-) i nie badz taka skromna :-)

Ja wlasnie mam w domu to wydanie Krolow z 91 roku , rok urodzenia mojego drugiego dziaciatka,zeby nie zwariowac musialam czytac cos naprawde wciagajacego :-)
A Sage rodu Plantagenetow( czy jak sie to pisze ) pamietacie :-) ?

Aysha chce jeszcze dodac ,ze tropilam w sobote i musze powiedzic ,ze nawet te kilka lekcji co mialam u Ciebie z Bianka dalo widoczny rezultat.Jej praca a praca Zuzi to jest roznica.

Posted

Romas-sie ciesze i skromna nie jestem tylko realna.:p .upierdzielial a ugryzla to roznica.po prostu mam o trzy krwiaki wiecej w kolekcji.na chite nie mozna nawet ostrzej powiedziec nic bo potem odkrecasz to pol roku bo sie czolga jak na nia spojrzysz.wiec trza zeby zaciskac. i wytrzymac gooopafke.:roll: :diabloti:

Posted

[quote name='mch']brawo ayshe , brawo za chite , ale ode mnie to za shado masz szacuneczek ,oj szacuneczek :lol: .[/quote]shado jest po prostu normalnym onem.tzn jet durny jak but i ma sieczke w gowie i szmergla ale uwielbia pracowac z czlowiekiem i tego nic i nikt nie zmieni w onie.jesli jest normalny.moja zasluga to tylko praca na cwiczaku.jakby pies byl do dooopy to nic by nie pomoglo.takie mam zdanie.na pewno w rok nie zrobilibysmy BH,FH2 i teraz SchH1.teraz bedziemy sie bawic w..RH.z planami na gruzy.jak starczy zycia :loveu:dziadkowi .jak nie bedziemy nic robic to ja bym zwariowala bo on jest strasznie upierdliwy.np.nie zauwazyl ze stopnial snieg.i chce kuleczek.teraz biega za ....garstka ziemi....coooorazzzz gorzejjjj z procesami myslowymi:).

Posted

[quote name='Eddiii']Ayshe wielkie gratulacje :laola:
i przestan banialudzic ze jestes ogolnie bardzo niezadowolona :roll:[/QUOTE]

Ale przecież Ona musi marudzić:razz: widziałaś kiedyś onkarza zadowolonego ze swojego psa:evil_lol: bo ja nie:evil_lol:

Posted

[quote name='marmara_19']ja, ja, ja! ja bylam wczoraj zadowolona z mojego glooopola na skzoleniu.. z siebie samej mniej:P ale to byl nasz wspolny debiut;p[/QUOTE]

No to Ty inna jesteś:eviltong: ja wiecznie jestem nie zadowolona:oops: nawet jak dobrze było:oops:

Posted

hehe mysmy byli pierwszy raz w ogole na czyms takim.. ckein byl uczony: sa peiski.. to zabawa, nie ma pieskow-to cwiczymy.... wiec truuudno bylo oj trudno... ale w wieksozci ja zawalilam jak zawsze.. musze sama nad soba pocwiczyc:D:D hehe ale nigdy wczesniej ja sama nei yblam z zadnym spem na szkoleniu:oops:

Posted

[quote name='marmara_19']hehe mysmy byli pierwszy raz w ogole na czyms takim.. ckein byl uczony: sa peiski.. to zabawa, nie ma pieskow-to cwiczymy.... wiec truuudno bylo oj trudno... ale w wieksozci ja zawalilam jak zawsze.. musze sama nad soba pocwiczyc:D:D hehe ale nigdy wczesniej ja sama nei yblam z zadnym spem na szkoleniu:oops:[/QUOTE]

Szira też jest pierwszym psem na którym uczę się wszystkiego, dlatego biedna jest:oops: oj biedna:oops: co prawda tylko na zajęciach bo jak już wracamy do domu to ja o wszystkim co złe zapominam i znowy jest moim małym najmądrzejszym misiem pod słońcem:loveu:
wiem że błedy mojego psa są powodowane przezemnie ale pocieszam sie że młoda jestem i jeszcze zdążę sie wszystkiego nauczyć:lol: najważniejsze że próbuje i nie poddaję się:roll: chociaż czasami mam ochotę :scared:

Posted

[quote name='gryzka']Serdeczne gratulacje i wyrazy podziwu dla Wspaniałej Trójki od kocicy belgijskiej z przewodnikami.:lol:[/quote]czyzby gemmowie sie odezwali?:cool3: :crazyeye: :loveu: .

Posted

[quote name='marmara_19']ja, ja, ja! ja bylam wczoraj zadowolona z mojego glooopola na skzoleniu.. z siebie samej mniej:P ale to byl nasz wspolny debiut;p[/quote]przejdzie ci na pierwszych zawodach albo egzaminie;) :evil_lol:

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Ale przecież Ona musi marudzić:razz: widziałaś kiedyś onkarza zadowolonego ze swojego psa:evil_lol: bo ja nie:evil_lol:[/quote]no w sumie onkarze zawsze jojcza to fakt.:diabloti:

Posted

boszsz jaka piekna pogoda dzisiaj:loveu: .zyc sie chce.slecze dzisiaj na bemowie robimy wiosenne porzadki.uwe szaleje:mad: :evil_lol:

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Ale przecież Ona musi marudzić:razz: widziałaś kiedyś onkarza zadowolonego ze swojego psa:evil_lol: bo ja nie:evil_lol:[/quote]

[quote name='ayshe']no w sumie onkarze zawsze jojcza to fakt.:diabloti:[/quote]

no ale zeby tyle sie rozpisac jaka to totalna porazka byla :roll: a dostali punktow na maksa prawie ;)
[SIZE=1]wpadne w kompleksy przez ciebie :diabloti: [/SIZE]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...