Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholerka, wyników jednak jeszcze nie ma... Powinny byc jutro. Raszpla ma podejrzenie babeszjozy...
Nie jest krytycznie, w domu jest ospała, jęczy często i ma biegunkę ze śluzem.
Czasem kłopoty z oddychaniem/kichanie a miejsce po kleszczu od miesiąca wygląda coraz gorzej. Czerwona gula bez sierści i na tym strupki.
Jednak apetyt ma i na dworze zachowuje się prawie, że normalnie... Nie wiem co o tym sądzic. Czekam więc znów do jutra...

Posted

Prawde mowiac miejsce po kleszczu jesli kleszcz siedzial dlugo to moze tak wygladac, a przynajmniej u nas tak jest. Jakis czas temu odpadl taki bydlak, a miejsce paskudnie wygladalo - lyse, strupy, czerwone i wielka gula.

Wyniki powinny byc po paru godzinach, dziwne ze tyle czekaja:shake::roll:

Kciuki wciaz!!

Posted

Badania nie są robione w tej lecznicy w której pobierali raszpli krew, tylko aż koło schroniska a to kawałek drogi, więc może dlatego, nie wiem. Miały byc dziś.
Z tym, że u Rasty zawsze ślad po kleszczu znikał w tydzień-2 a teraz trzyma miesiąc i ropka z niego wypływa własnie takiego strupa obrzydliwego tworząc... Fuj.

Posted

Może się zrobił 'tylko' stan zapalny i stąd ospałość i jęki. Musi być dobrze ;). Hexa w początkowym stadium babeszji (niedużo pierwotniaków w niej siedziało) nie chciała w ogóle na jedzenie patrzeć a żarłok z niej straszny. Gorączki nie ma? Leki wet jej jakieś dawał?

Posted

wynik pozytywny, rasta chora...
Stadium niegroźne - na razie praktycznie żadnych głównych objawów, ale jednak...
Dostała zastrzyk, który ma zabic wszystkie pierwotniaki, jednak jak będzie to się zobaczy na badaniu krwi za tydzień...
Cholernie się martwię o tę paskudę ;(

Posted

Stwierdziłam, że nie ma się co smucic, no stało się - trzeba walczyc.
Macie taką lalunię prosto z okładki mojego zeszytu, zdjęcia wczorajsze dziś niunia po zastrzyku obolała i markotna.

[URL="http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%280%29;"]
[/URL]

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Stwierdziłam, że nie ma się co smucic, no stało się - trzeba walczyc.
Macie taką lalunię prosto z okładki mojego zeszytu, zdjęcia wczorajsze dziś niunia po zastrzyku obolała i markotna.
[/QUOTE]

a ty ją jeszcze męczysz :mad::evil_lol:
z tą kokardką jej do pyska :loveu:

trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

Posted

Po zastrzyku pies miał źle się czuc przez 3 dni, a dziś już nic jej na szczęście nie męczy :)
Znów się fajna zrobiła myśka moja :) Mam dobre przeczucia, wyjdzie z tego szybciutko. Oby tylko nie było nawrotów.

Posted

Dostała taki bolesny zastrzyk? (Imizol)
Hexa do Imizolu dostała jeszcze coś przeciwzapalnego albo na obniżenie temp. - Be..., De..., (nie mogę rozczytać), a wieczorem kroplówka żeby wypłukać wszystko. Następnego dnia też kroplówka.

Posted

[quote name='*Monia*']Dostała taki bolesny zastrzyk? (Imizol)
Hexa do Imizolu dostała jeszcze coś przeciwzapalnego albo na obniżenie temp. - Be..., De..., (nie mogę rozczytać), a wieczorem kroplówka żeby wypłukać wszystko. Następnego dnia też kroplówka.[/QUOTE]

Nie wiem, cholera nic nie wiem, bo Rasta nie ma nic wpisane w książeczce tylko w komputerze u weta ma wszystko.
Ale dostała najpierw jakiś zastrzyk jeszcze kiedy nie było wiadomo, że to babeszja i jak się dowiedzieliśmy to kolejny, który miał zabic wszystkie pierwotniaki do tego tabletki zabijające bakterie i poprawiające tą błonę śluzową w jelitach - Metronidazol Polpharma. ma dostawac 2x pół tabletki przez 3 dni i to by było na tyle. Za jakis tydzień kontrolne badanie krwi i wtedy dowiemy się co dalej. tzn. czy już ok, czy jeszcze trzeba coś zrobic.

Ale Raszpla zachowuje się od wczoraj już całkiem normalnie, nic jej nie boli jest żywa i chętna do zabawy, więc myślę, że nie ma się czego bac.
[quote name='Pestka']Trzymam kciuki! ;)[/QUOTE]
za kciuki dziękujemy wszystkim

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Nie wiem, cholera nic nie wiem, bo Rasta nie ma nic wpisane w książeczce tylko w komputerze u weta ma wszystko.
Ale dostała najpierw jakiś zastrzyk jeszcze kiedy nie było wiadomo, że to babeszja i jak się dowiedzieliśmy to kolejny, który miał zabic wszystkie pierwotniaki do tego tabletki zabijające bakterie i poprawiające tą błonę śluzową w jelitach - Metronidazol Polpharma. ma dostawac 2x pół tabletki przez 3 dni i to by było na tyle. Za jakis tydzień kontrolne badanie krwi i wtedy dowiemy się co dalej. tzn. czy już ok, czy jeszcze trzeba coś zrobic.

Ale Raszpla zachowuje się od wczoraj już całkiem normalnie, nic jej nie boli jest żywa i chętna do zabawy, więc myślę, że nie ma się czego bac.
[/QUOTE]
Możesz jej dać też jogurt naturalny przed tymi tabletami ;).
Mi wet wszystko spisał, bo go o to poprosiłam, zdziwił się po co mi to ale wypisał :lol:.
No to dobrze dostała, bo Hexa też pierwszy zastrzyk miała jak przyszłam z gorączką i brakiem apatytu a drugi jak było pewne że to babeszja (pod mikroskopem nie było dokładnie widać pierwotniaków, więc do lab. krew wysyłał od razu a po kilku godzinach już wyniki miałam) i później kroplówka. Ten drugi zastrzyk był bolesny i Hexolina strasznie cierpiała przez moment :shake:. Hexolina żadnych tabletek nie dostała, wszystko w kroplówkach (tydzień ją leczyliśmy).

Super że Rasta czuje się lepiej :loveu:

Posted

[quote name='*Monia*']Możesz jej dać też jogurt naturalny przed tymi tabletami ;).
Mi wet wszystko spisał, bo go o to poprosiłam, zdziwił się po co mi to ale wypisał :lol:.
No to dobrze dostała, bo Hexa też pierwszy zastrzyk miała jak przyszłam z gorączką i brakiem apatytu a drugi jak było pewne że to babeszja (pod mikroskopem nie było dokładnie widać pierwotniaków, więc do lab. krew wysyłał od razu a po kilku godzinach już wyniki miałam) i później kroplówka. Ten drugi zastrzyk był bolesny i Hexolina strasznie cierpiała przez moment :shake:. Hexolina żadnych tabletek nie dostała, wszystko w kroplówkach (tydzień ją leczyliśmy).

Super że Rasta czuje się lepiej :loveu:[/QUOTE]

U nas kroplówka miała byc tylko jeśli rasta by się bardzo słabo czuła a tak się na szczęście nie stało :)

Takie wczorajsze:
[URL="javascript:void(0);"] [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/DSCF8736.jpg?t=1286123457[/IMG] [/URL]