Darianna Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Mocno trzymam a rudym ogony powiązałam w supełki :) Quote
Onomato-Peja Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Cholerka, wyników jednak jeszcze nie ma... Powinny byc jutro. Raszpla ma podejrzenie babeszjozy... Nie jest krytycznie, w domu jest ospała, jęczy często i ma biegunkę ze śluzem. Czasem kłopoty z oddychaniem/kichanie a miejsce po kleszczu od miesiąca wygląda coraz gorzej. Czerwona gula bez sierści i na tym strupki. Jednak apetyt ma i na dworze zachowuje się prawie, że normalnie... Nie wiem co o tym sądzic. Czekam więc znów do jutra... Quote
Agnes Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Prawde mowiac miejsce po kleszczu jesli kleszcz siedzial dlugo to moze tak wygladac, a przynajmniej u nas tak jest. Jakis czas temu odpadl taki bydlak, a miejsce paskudnie wygladalo - lyse, strupy, czerwone i wielka gula. Wyniki powinny byc po paru godzinach, dziwne ze tyle czekaja:shake::roll: Kciuki wciaz!! Quote
Onomato-Peja Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Badania nie są robione w tej lecznicy w której pobierali raszpli krew, tylko aż koło schroniska a to kawałek drogi, więc może dlatego, nie wiem. Miały byc dziś. Z tym, że u Rasty zawsze ślad po kleszczu znikał w tydzień-2 a teraz trzyma miesiąc i ropka z niego wypływa własnie takiego strupa obrzydliwego tworząc... Fuj. Quote
*Monia* Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Może się zrobił 'tylko' stan zapalny i stąd ospałość i jęki. Musi być dobrze ;). Hexa w początkowym stadium babeszji (niedużo pierwotniaków w niej siedziało) nie chciała w ogóle na jedzenie patrzeć a żarłok z niej straszny. Gorączki nie ma? Leki wet jej jakieś dawał? Quote
Onomato-Peja Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 wynik pozytywny, rasta chora... Stadium niegroźne - na razie praktycznie żadnych głównych objawów, ale jednak... Dostała zastrzyk, który ma zabic wszystkie pierwotniaki, jednak jak będzie to się zobaczy na badaniu krwi za tydzień... Cholernie się martwię o tę paskudę ;( Quote
gops Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 jak widac obroze na kleszcze i krople nie zawsze dzialaja ehh trzymamy nadal kciuki zeby bylo tylko lepeij! Quote
Ana04 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Będzie dobrze, musi być! Trzymam kciuki :glaszcze: Quote
Onomato-Peja Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Stwierdziłam, że nie ma się co smucic, no stało się - trzeba walczyc. Macie taką lalunię prosto z okładki mojego zeszytu, zdjęcia wczorajsze dziś niunia po zastrzyku obolała i markotna. [URL="http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%280%29;"] [/URL] Quote
*Monia* Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Biedne suczydło :-(. Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :kciuki: Quote
NightQueen Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Onomato-Peja']Stwierdziłam, że nie ma się co smucic, no stało się - trzeba walczyc. Macie taką lalunię prosto z okładki mojego zeszytu, zdjęcia wczorajsze dziś niunia po zastrzyku obolała i markotna. [/QUOTE] a ty ją jeszcze męczysz :mad::evil_lol: z tą kokardką jej do pyska :loveu: trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Quote
Migori Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Rasta trzymaj sie mała! Trzymaj kciuki i wytrwałości w walce. Quote
Onomato-Peja Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Po zastrzyku pies miał źle się czuc przez 3 dni, a dziś już nic jej na szczęście nie męczy :) Znów się fajna zrobiła myśka moja :) Mam dobre przeczucia, wyjdzie z tego szybciutko. Oby tylko nie było nawrotów. Quote
*Monia* Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Dostała taki bolesny zastrzyk? (Imizol) Hexa do Imizolu dostała jeszcze coś przeciwzapalnego albo na obniżenie temp. - Be..., De..., (nie mogę rozczytać), a wieczorem kroplówka żeby wypłukać wszystko. Następnego dnia też kroplówka. Quote
Onomato-Peja Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 [quote name='*Monia*']Dostała taki bolesny zastrzyk? (Imizol) Hexa do Imizolu dostała jeszcze coś przeciwzapalnego albo na obniżenie temp. - Be..., De..., (nie mogę rozczytać), a wieczorem kroplówka żeby wypłukać wszystko. Następnego dnia też kroplówka.[/QUOTE] Nie wiem, cholera nic nie wiem, bo Rasta nie ma nic wpisane w książeczce tylko w komputerze u weta ma wszystko. Ale dostała najpierw jakiś zastrzyk jeszcze kiedy nie było wiadomo, że to babeszja i jak się dowiedzieliśmy to kolejny, który miał zabic wszystkie pierwotniaki do tego tabletki zabijające bakterie i poprawiające tą błonę śluzową w jelitach - Metronidazol Polpharma. ma dostawac 2x pół tabletki przez 3 dni i to by było na tyle. Za jakis tydzień kontrolne badanie krwi i wtedy dowiemy się co dalej. tzn. czy już ok, czy jeszcze trzeba coś zrobic. Ale Raszpla zachowuje się od wczoraj już całkiem normalnie, nic jej nie boli jest żywa i chętna do zabawy, więc myślę, że nie ma się czego bac. [quote name='Pestka']Trzymam kciuki! ;)[/QUOTE] za kciuki dziękujemy wszystkim Quote
*Monia* Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [quote name='Onomato-Peja']Nie wiem, cholera nic nie wiem, bo Rasta nie ma nic wpisane w książeczce tylko w komputerze u weta ma wszystko. Ale dostała najpierw jakiś zastrzyk jeszcze kiedy nie było wiadomo, że to babeszja i jak się dowiedzieliśmy to kolejny, który miał zabic wszystkie pierwotniaki do tego tabletki zabijające bakterie i poprawiające tą błonę śluzową w jelitach - Metronidazol Polpharma. ma dostawac 2x pół tabletki przez 3 dni i to by było na tyle. Za jakis tydzień kontrolne badanie krwi i wtedy dowiemy się co dalej. tzn. czy już ok, czy jeszcze trzeba coś zrobic. Ale Raszpla zachowuje się od wczoraj już całkiem normalnie, nic jej nie boli jest żywa i chętna do zabawy, więc myślę, że nie ma się czego bac. [/QUOTE] Możesz jej dać też jogurt naturalny przed tymi tabletami ;). Mi wet wszystko spisał, bo go o to poprosiłam, zdziwił się po co mi to ale wypisał :lol:. No to dobrze dostała, bo Hexa też pierwszy zastrzyk miała jak przyszłam z gorączką i brakiem apatytu a drugi jak było pewne że to babeszja (pod mikroskopem nie było dokładnie widać pierwotniaków, więc do lab. krew wysyłał od razu a po kilku godzinach już wyniki miałam) i później kroplówka. Ten drugi zastrzyk był bolesny i Hexolina strasznie cierpiała przez moment :shake:. Hexolina żadnych tabletek nie dostała, wszystko w kroplówkach (tydzień ją leczyliśmy). Super że Rasta czuje się lepiej :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 [quote name='*Monia*']Możesz jej dać też jogurt naturalny przed tymi tabletami ;). Mi wet wszystko spisał, bo go o to poprosiłam, zdziwił się po co mi to ale wypisał :lol:. No to dobrze dostała, bo Hexa też pierwszy zastrzyk miała jak przyszłam z gorączką i brakiem apatytu a drugi jak było pewne że to babeszja (pod mikroskopem nie było dokładnie widać pierwotniaków, więc do lab. krew wysyłał od razu a po kilku godzinach już wyniki miałam) i później kroplówka. Ten drugi zastrzyk był bolesny i Hexolina strasznie cierpiała przez moment :shake:. Hexolina żadnych tabletek nie dostała, wszystko w kroplówkach (tydzień ją leczyliśmy). Super że Rasta czuje się lepiej :loveu:[/QUOTE] U nas kroplówka miała byc tylko jeśli rasta by się bardzo słabo czuła a tak się na szczęście nie stało :) Takie wczorajsze: [URL="javascript:void(0);"] [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/DSCF8736.jpg?t=1286123457[/IMG] [/URL] Quote
Darianna Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Raszpla z kokardką przesłodka :) Nie ma to jak wykorzystywać przymusowe unieruchomienie psa ;) A za zdrowienie mocno kciuki trzymamy! Quote
Paula03 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Quote
Recommended Posts