Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vailet']Jaka ona jest piekniusia omnomniomniom :loveu: ale faktycznie ma wiecej rozowego, niz bialego :lol:

A pierwsza fotka...hm... Wiedzialam ze to sie kiedys tak skonczy:diabloti:[/QUOTE]
Ja też! :D
[quote name='agutka']ty weż właściciela zagoń niech coś zrobi z tą skórą bo to na moje wygląda jak atopia skórna :/ powinna być kąpana lub zasypywana :(

to co sobota? ;)[/QUOTE]
Mówił, że był z nią u weterynarza i zalecili podawać jej wapno do wody co drugi dzień.
Ale podsunę mu tą myśl, bo serio kiepsko psinka wygląda...

Sobota! Pasują wczesne godziny? Tzn wczesne... Koło 10?
[quote name='agutka']może fungidermu podrzucę na te pazury lub pudru na grzyba? jest wilgoć Leda też rdzewieje ale zawsze to trochę ulży ;)[/QUOTE]
Byłoby w sumie super, łapy to ona ma aż spuchnięte między palcami.
[quote name='Baski_Kropka']A ja mam takie pytanie... buliki mają skłonności do takich dziwnych problemów skórnych??[/QUOTE]
Zdecydowanie tak.
[quote name='Majkowska']Chyba ogólnie białe psy, nie?[/QUOTE]
Białe zwierzaki. :lol:

Posted

[center][quote name='Baski_Kropka']Nie znam się, mam czarnego :P
A poprzedni mimo że był srebrny, to jednak miał upigmentowaną mocno skórę... poza tym haszczaki to chyba inna bajka ^^[/QUOTE]

Nie słyszałam o nałogowych problemach skórnych u haszczy, więc pewnie a i owszem. :lol:

Okej, jest 6:40, wczoraj o tej godzinie wracałam z psicami z porannego spaceru a dzisiaj nawet jeszcze nie wstały... :lol: Chyba ekscytacja z nich schodzi.

[IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/_MG_3389bc.jpg[/IMG]

[IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/057bc.jpg[/IMG]

[IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/060bc-1.jpg[/IMG]

Jestem zakochana, coraz bardziej chcę bullka, ale nie w duecie z poczwarkiem! :lol:
To już wiem.[/center]

Posted

W TZ :P
Gdzieś już pisałam, że najpierw muszę być mobilna i musimy zmienić mieszkanie. Luby często w delegacje wyjeżdża a rodzinkę mam 100km od Częstochowy więc pociągiem to ja sobie nie pojeżdżę z dwoma :P
Studia podróżowanie i takie tam no...

Posted

[quote name='Majkowska']Nie rób innym ochoty:eviltong:
Choć szczerze mówiąc bym się zastanowiła raz jeszcze widząc jaka masa białasów ma problemy zdrowotne...[/QUOTE]

zawsze może być inny kolor ;)

Posted

Bull jest fajny, ale to wapno do wody jako rada od weta :shake: Radziłabym właścicielce go szybko zmienić i zapisać się do dobrego dermatologa, bo wapno to środek jedynie wspomagający najwyżej, nie wyleczy choroby, a ta jak widać po fotach jest dość zaawansowana. Szkoda psa, bo piękny.

Posted

moja sucz dostawała wapno doustnie ale to praktykuję gdy zeżre kurczaka i jednorazowo wysypie ;) w dodatku dostała w zeszłym roku tabsy typu zyrtec? alertec ? na odczulenie tzn wspomagacz nazwy nie pamiętam, Jak na moje albo jest coś nie tak z jej karmą albo to alergia kontaktowa, zakładam że gdyby odczyny zeszły pies byłby jeszcze bardziej aktywny

Posted

Ona wygląda coraz gorzej... Z dnia na dzień... :roll:
Jak do mnie przyjechała to wyglądała o niebo lepiej niż w tej chwili... Już nawet łazić jej się nie chce, bo czerwieni się jej skóra na zgięciach...
Chyba podjadę z nią jutro do weta, nie wiem co mam z nią zrobić, dziwnie mi kierować nie swoim psem, nie wiem czy właściciel odda mi za wizytę i ew. leki kasę a ja nią w chwili obecnej nie sram. Zresztą on też nią nie sra, aż mi głupio pytać...
Poinformuję go, że wygląda i czuje się coraz gorzej i zapytam o tego weterynarza, pierdzielę...:roll:

Posted

Okej, wczoraj dostała to wapno... I inną karmę, Dla seniorów, bo dla seniorów, ale klasę lepszą.
Kupa od razu inna, dzisiaj też jakby mniej ją boli, ale w pachwinie pojawiły się czerwone kropeczki i mała ciągle to wylizuje.
Będę jechała do weta po leki dla Raszpli, właściciel został już powiadomiony o stanie Raven. Może zdąży mi odpowiedzieć do 17-18, jak nie to podjadę i najwyżej wybulę... Mówi się trudno.

Posted

[quote name='agutka']zawsze może być inny kolor ;)[/QUOTE]

To wtedy już nie bull ;)

Kurcze, biedna sucz...
A to nie ma jakiejś karmy alergicznej??
Co do pachwin to pomyślałam o linie, bo chyba prowadzasz- Waldkowi całe pachy różowieją po ćwiczeniach na linie, wygląda paskudnie. Choć ona cała jest taka różowa, ale pewnie jak ją potrze to jej pogarsza.

Posted

[quote name='Majkowska']To wtedy już nie bull ;)

Kurcze, biedna sucz...
A to nie ma jakiejś karmy alergicznej??
Co do pachwin to pomyślałam o linie, bo chyba prowadzasz- Waldkowi całe pachy różowieją po ćwiczeniach na linie, wygląda paskudnie. Choć ona cała jest taka różowa, ale pewnie jak ją potrze to jej pogarsza.[/QUOTE] Dlatego zaczęłam ją puszczać bez linki, ta leniwa krowa i tak nie potrafi samodzielnie biegać.
No niby ma, Brit z jagnięciną i ryżem, ale ja mam dla Raszpli również dla psiaków wrażliwych, tylko klasę lepszą - Brit Care.

[quote name='agutka']dla seniorów? a co w składzie ma? na efekty trzeba czekać minimum tydzień ... na co ona jest właściwie uczulona coś wiesz?[/QUOTE]
Jagnięcina i ryż, Brit Care. No w przypadku karmy tak, wiem, podejrzewam, że ta chwilowa poprawa była po podaniu wapna.
Zresztą zmieniłam jej to żarcie też ze względu na to, że mało chętnie je jadła a im dłużej jej miska była wystawiona tym bardziej ona stawała się nerwowa.
Na pewno na kurczaka a na co jeszcze... Nie wiem.

Rozmawiałam z właścicielem.
Ona jest cały czas na lekach, teraz była przerwa z powodów finansowych i po prostu przed wyjazdem już nie kombinował, stąd też pomysł z tym wapnem, ale powiedział, że jak wróci to się zgłasza z nią od razu do weterynarza po stałą receptę.
No i to też wyjaśnia skąd aż takie pogorszenie jej stanu przez te kilka dni.

Dzisiaj rano miała nawet dużo energii, trochę pobiegała... gdy jej uciekałam. :eviltong:

Agutka, to o której będziesz na miejscu?

Posted

[center]No nie jest to najzdrowsza rasa.
Chociaż kolorowe mają na pewno o wiele mniej problemów. ;)

Mała jakoś sobie żyje, wczoraj na spacerze zjadła gówno. :loveu: Byłam wyjątkowo uradowana sytuacją. :eviltong:
Moja matka, która zarzekała się, że nie tknie tej psiej wołowiny coraz częściej wkrada mi się do pokoju, żeby małą pogłaskać.
Hmnnn... :diabloti:

[IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/_MG_3409bc.jpg[/IMG]

[IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/075bc.jpg[/IMG][/center]