Baski_Kropka Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Nie znam się, mam czarnego :P A poprzedni mimo że był srebrny, to jednak miał upigmentowaną mocno skórę... poza tym haszczaki to chyba inna bajka ^^ Quote
Onomato-Peja Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 [quote name='Vailet']Jaka ona jest piekniusia omnomniomniom :loveu: ale faktycznie ma wiecej rozowego, niz bialego :lol: A pierwsza fotka...hm... Wiedzialam ze to sie kiedys tak skonczy:diabloti:[/QUOTE] Ja też! :D [quote name='agutka']ty weż właściciela zagoń niech coś zrobi z tą skórą bo to na moje wygląda jak atopia skórna :/ powinna być kąpana lub zasypywana :( to co sobota? ;)[/QUOTE] Mówił, że był z nią u weterynarza i zalecili podawać jej wapno do wody co drugi dzień. Ale podsunę mu tą myśl, bo serio kiepsko psinka wygląda... Sobota! Pasują wczesne godziny? Tzn wczesne... Koło 10? [quote name='agutka']może fungidermu podrzucę na te pazury lub pudru na grzyba? jest wilgoć Leda też rdzewieje ale zawsze to trochę ulży ;)[/QUOTE] Byłoby w sumie super, łapy to ona ma aż spuchnięte między palcami. [quote name='Baski_Kropka']A ja mam takie pytanie... buliki mają skłonności do takich dziwnych problemów skórnych??[/QUOTE] Zdecydowanie tak. [quote name='Majkowska']Chyba ogólnie białe psy, nie?[/QUOTE] Białe zwierzaki. :lol: Quote
Onomato-Peja Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 Okej, to może spotkajmy się na końcowym 152. :) Chyba, że chce Ci się wysiąść chwilę wcześniej i przejść kawałek do plaży na pieszo. :eviltong: Quote
agutka Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 a ja tam terenów nie znam:shake: będę jechać 150 i co dalej? Quote
Onomato-Peja Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 O, no to po prostu wysiądziesz na przystanku "Oksywie Górne" i tam się spotkamy. :) Quote
Onomato-Peja Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 [center][quote name='Baski_Kropka']Nie znam się, mam czarnego :P A poprzedni mimo że był srebrny, to jednak miał upigmentowaną mocno skórę... poza tym haszczaki to chyba inna bajka ^^[/QUOTE] Nie słyszałam o nałogowych problemach skórnych u haszczy, więc pewnie a i owszem. :lol: Okej, jest 6:40, wczoraj o tej godzinie wracałam z psicami z porannego spaceru a dzisiaj nawet jeszcze nie wstały... :lol: Chyba ekscytacja z nich schodzi. [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/_MG_3389bc.jpg[/IMG] [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/057bc.jpg[/IMG] [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/060bc-1.jpg[/IMG] Jestem zakochana, coraz bardziej chcę bullka, ale nie w duecie z poczwarkiem! :lol: To już wiem.[/center] Quote
agutka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Baski_Kropka']A ja chce drugiego onka :P[/QUOTE] to w czym problem:cool3: Quote
Baski_Kropka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 W TZ :P Gdzieś już pisałam, że najpierw muszę być mobilna i musimy zmienić mieszkanie. Luby często w delegacje wyjeżdża a rodzinkę mam 100km od Częstochowy więc pociągiem to ja sobie nie pojeżdżę z dwoma :P Studia podróżowanie i takie tam no... Quote
Majkowska Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Nie rób innym ochoty:eviltong: Choć szczerze mówiąc bym się zastanowiła raz jeszcze widząc jaka masa białasów ma problemy zdrowotne... Quote
agutka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 [quote name='Majkowska']Nie rób innym ochoty:eviltong: Choć szczerze mówiąc bym się zastanowiła raz jeszcze widząc jaka masa białasów ma problemy zdrowotne...[/QUOTE] zawsze może być inny kolor ;) Quote
Amber Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Bull jest fajny, ale to wapno do wody jako rada od weta :shake: Radziłabym właścicielce go szybko zmienić i zapisać się do dobrego dermatologa, bo wapno to środek jedynie wspomagający najwyżej, nie wyleczy choroby, a ta jak widać po fotach jest dość zaawansowana. Szkoda psa, bo piękny. Quote
agutka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 moja sucz dostawała wapno doustnie ale to praktykuję gdy zeżre kurczaka i jednorazowo wysypie ;) w dodatku dostała w zeszłym roku tabsy typu zyrtec? alertec ? na odczulenie tzn wspomagacz nazwy nie pamiętam, Jak na moje albo jest coś nie tak z jej karmą albo to alergia kontaktowa, zakładam że gdyby odczyny zeszły pies byłby jeszcze bardziej aktywny Quote
Onomato-Peja Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Ona wygląda coraz gorzej... Z dnia na dzień... :roll: Jak do mnie przyjechała to wyglądała o niebo lepiej niż w tej chwili... Już nawet łazić jej się nie chce, bo czerwieni się jej skóra na zgięciach... Chyba podjadę z nią jutro do weta, nie wiem co mam z nią zrobić, dziwnie mi kierować nie swoim psem, nie wiem czy właściciel odda mi za wizytę i ew. leki kasę a ja nią w chwili obecnej nie sram. Zresztą on też nią nie sra, aż mi głupio pytać... Poinformuję go, że wygląda i czuje się coraz gorzej i zapytam o tego weterynarza, pierdzielę...:roll: Quote
agutka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 spytaj, widocznie cos się zaczeło nasilać, moja w zeszłym i w tym roku ma oczyska zawalone i byc moze cos w powietrzu uczula :shake: Quote
Onomato-Peja Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Okej, wczoraj dostała to wapno... I inną karmę, Dla seniorów, bo dla seniorów, ale klasę lepszą. Kupa od razu inna, dzisiaj też jakby mniej ją boli, ale w pachwinie pojawiły się czerwone kropeczki i mała ciągle to wylizuje. Będę jechała do weta po leki dla Raszpli, właściciel został już powiadomiony o stanie Raven. Może zdąży mi odpowiedzieć do 17-18, jak nie to podjadę i najwyżej wybulę... Mówi się trudno. Quote
Majkowska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='agutka']zawsze może być inny kolor ;)[/QUOTE] To wtedy już nie bull ;) Kurcze, biedna sucz... A to nie ma jakiejś karmy alergicznej?? Co do pachwin to pomyślałam o linie, bo chyba prowadzasz- Waldkowi całe pachy różowieją po ćwiczeniach na linie, wygląda paskudnie. Choć ona cała jest taka różowa, ale pewnie jak ją potrze to jej pogarsza. Quote
agutka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 dla seniorów? a co w składzie ma? na efekty trzeba czekać minimum tydzień ... na co ona jest właściwie uczulona coś wiesz? Quote
Onomato-Peja Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 [quote name='Majkowska']To wtedy już nie bull ;) Kurcze, biedna sucz... A to nie ma jakiejś karmy alergicznej?? Co do pachwin to pomyślałam o linie, bo chyba prowadzasz- Waldkowi całe pachy różowieją po ćwiczeniach na linie, wygląda paskudnie. Choć ona cała jest taka różowa, ale pewnie jak ją potrze to jej pogarsza.[/QUOTE] Dlatego zaczęłam ją puszczać bez linki, ta leniwa krowa i tak nie potrafi samodzielnie biegać. No niby ma, Brit z jagnięciną i ryżem, ale ja mam dla Raszpli również dla psiaków wrażliwych, tylko klasę lepszą - Brit Care. [quote name='agutka']dla seniorów? a co w składzie ma? na efekty trzeba czekać minimum tydzień ... na co ona jest właściwie uczulona coś wiesz?[/QUOTE] Jagnięcina i ryż, Brit Care. No w przypadku karmy tak, wiem, podejrzewam, że ta chwilowa poprawa była po podaniu wapna. Zresztą zmieniłam jej to żarcie też ze względu na to, że mało chętnie je jadła a im dłużej jej miska była wystawiona tym bardziej ona stawała się nerwowa. Na pewno na kurczaka a na co jeszcze... Nie wiem. Rozmawiałam z właścicielem. Ona jest cały czas na lekach, teraz była przerwa z powodów finansowych i po prostu przed wyjazdem już nie kombinował, stąd też pomysł z tym wapnem, ale powiedział, że jak wróci to się zgłasza z nią od razu do weterynarza po stałą receptę. No i to też wyjaśnia skąd aż takie pogorszenie jej stanu przez te kilka dni. Dzisiaj rano miała nawet dużo energii, trochę pobiegała... gdy jej uciekałam. :eviltong: Agutka, to o której będziesz na miejscu? Quote
Ty$ka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 O ja piernicze... to bulle są takie chorowite? skłonne do alergii? Przerąbane. Quote
Onomato-Peja Posted May 17, 2014 Author Posted May 17, 2014 [center]No nie jest to najzdrowsza rasa. Chociaż kolorowe mają na pewno o wiele mniej problemów. ;) Mała jakoś sobie żyje, wczoraj na spacerze zjadła gówno. :loveu: Byłam wyjątkowo uradowana sytuacją. :eviltong: Moja matka, która zarzekała się, że nie tknie tej psiej wołowiny coraz częściej wkrada mi się do pokoju, żeby małą pogłaskać. Hmnnn... :diabloti: [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/_MG_3409bc.jpg[/IMG] [IMG]http://i751.photobucket.com/albums/xx152/Bananera/CANON 50D/075bc.jpg[/IMG][/center] Quote
agutka Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 przekonuj mamę, przekonuj :diabloti: do kiedy ją masz? Quote
Baski_Kropka Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Z alergiami to przesrane :/ Wcale nei zazdroszczę. Kropka ma chyba alergię na roztocza i kicha dużo w domu... :/ A co roku kaszel ma na zimę:/ Quote
Recommended Posts