tomcug Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='andzia69']czy Brzesko to mieszkanie w bloku, dziewczyna młoda - chyba maturzystka? miałam dzisiaj czy wczoraj tel. w sprawie Aronka właśnie z tych okolic i miałam wysłać propozycje psiaków...[/QUOTE] Andziu, jutro ma dojśc do wizyty adopcyjnej w Brzesku, w końcu sie zadeklarowano. Ale ta osoba nie mieszka w bloku, tylko w domku jednorodzinnym. Jutro bedę wiedziała wszystko. Pozostaje nam Aronek, chciała go dziewczyna ze świętokrzyskiego, do jutra ma mi konkretnie dać odpowiedź czy sie decyduje. Quote
tomcug Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='Diuna B.']A co się Tince stało?[/QUOTE] Tinka dostała bardzo wysokiej temperatury, zaczęła się przewracać - dziewczyna natychmiast zawiozła ją do Kielc. Lekarz potwierdził, że sunia była w stanie krytycznym, ale powinno być ok. Nie jest to żadna wirusówka czego bardzo się obawiano, więc rokoeania są dobre. Quote
Iv_ Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Biedna maleńka :shake: Dobrze, że z nią już ok. I szczęście w nieszczęściu, że stało się to nie na tym CPN, bo pewnie odeszłaby biedula. Trzymam kciuki Tinko! Quote
Potter Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 To była tężyczka wskutek dramatycznego spadku wapnia w organizmie. Quote
tomcug Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 [quote name='Potter']To była tężyczka wskutek dramatycznego spadku wapnia w organizmie.[/QUOTE] Potter, Tobie też bardzo dziekuję! :buzi: Ty wiesz, za co! Quote
Andy B. Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [B]Potter - [/B]wygladasz tu na tajemniczego aniola... ;) co z rodzinka??? Quote
tomcug Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Po południu bedę miała wieści o sunieczce, ale powinno byc dobrze. Byłyśmy umówione, że jakby coś się działo to będę informowana telefonicznie. Tak, że brak wiadomości to dobre wiadomoci, mam nadzieję. ;) Quote
Diuna B. Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Tężyczka jest faktycznie skrajnie niebezpieczna dla psich mam ;liczą się dosłownie minuty. Quote
tomcug Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Diuna B.']Tężyczka jest faktycznie skrajnie niebezpieczna dla psich mam ;liczą się dosłownie minuty.[/QUOTE] Właśnie tak, jestem bardzo wdzięczna opiekunce, że zachowała sie tak odpowiedzialnie. Uratowała zycie Tince. :loveu: Quote
eliza_sk Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Rzeczywiście sprawna akcja zadecydowała :) Teraz musi być tylko lepiej. Quote
tomcug Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Domek w Brzesku sprawdzony, wygląda na to, że jedanak Ares może się pakować. :loveu: Porozmawiałam sobie z naszą panią od tymczasu i opowiedziała mi sporo o chcarakterku naszych szczeniaków. Myslę, że to ważne informacje. Pani z Brzeska nie ma preferencji co do płci, po wysłuchanie zdecydowała się na Aresa - to taka kochana, ciepła klucha, bardzo spkojna, niezaczepliwa i ustępliwa. Sara to "kawał cholery" :evil_lol: - rządzi psiakami, podszczypuje, szarpie, gryzie co popadnie. To pies mający cechy dominujące i myślimy, że najlepiej żeby trafił do domu, gdzie ludzie bedą bardzo świadomi tego, jaka ona jest i poprowadzą dziewczynke tak, by wyrosła na porządnego psa. :cool3: Raczej nie polecamy do domu z dziećmi. Tinka to cudowne stworzenie, spolegliwa, zakochana w człowieku, wpatrzona w niego jak w obrazek. Stara się być cały czas obok człowieka, sygnalizuje potrzeby fizjologiczne, psi ideał. Kto ją dostanie wygra los na loterii, oby tylko potrafił to docenić. Czekam na foty suni i ruszam z ogłoszeniami. Quote
Agucha Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jakie super wieści!!! Nadal zaciskam kciukasy za całą rodzinkę :) Quote
tomcug Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Z Tinusią już dobrze, jest w domciu. Ania mówi, że cały czas drepcze za nią, wpatrzona jak w obrazek, całą sobą słucha, kiedy się do niej przemawia. To cudna, spokojna, zrównoważona i bardzo spolegliwa sunia. Pies bez wad. :p Quote
tomcug Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Zara i Ares zostaną zaszczepieni zaraz po przyjściu do nowego domku, teraz chcemy zaszczepić Sarę, bo coś nie widać kolejki po nią i załatwimy sterylkę Tince, niech tylko całkiem dojdzie do siebie. Każdy grosiczek na wagę złota.:oops: Quote
Potter Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Stowarzyszenie zapłaciło dzisiaj 133,50 zł za leczenie Tiny. Quote
tomcug Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Potter']Stowarzyszenie zapłaciło dzisiaj 133,50 zł za leczenie Tiny.[/QUOTE] Potter, jestem dozgonnie wdzięczna. :Rose::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
eliza_sk Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 To ja byłam przekonana, że to dziewczyny maja domki ... :) Quote
tomcug Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Sara ma szanse na domek w Kielcach, bardzo pilnie potrzebna wizyta przedadopcyjna w Kielcach! Kto pomoże?????????? Quote
andzia69 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='tomcug']Sara ma szanse na domek w Kielcach, bardzo pilnie potrzebna wizyta przedadopcyjna w Kielcach! Kto pomoże??????????[/QUOTE] a gdzie ta wizyta ma być? Quote
tomcug Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 [quote name='andzia69']a gdzie ta wizyta ma być?[/QUOTE] Andziu, już mam osobę do wizyty, teraz zaciskam kciuki. Quote
ewelinka_m Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 jutro idziemy na wizytę razem z Linssi,jeśli wszystko pójdzie dobrze będę mieć Sarę stale na oku, domek jest kilka bloków dalej ode mnie;) Quote
Recommended Posts