Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[quote name='Livka']Witam !
Bardzo proszę o pomoc dla Misia, psiaka, który już jako szczeniaczek został uratowany od śmierci, a teraz jego ukochana Pani odeszła na zawsze :( i Misiek wylądował w schronisku. Zupełnie sobie tam nie radzi :shake:
Oto jego wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242708-Misiek-w-schronisku-sobie-nie-radzi-Pomocy![/URL]

Każdy grosik to szansa dla Misia ...
Bardzo prosimy ![/QUOTE]

A na co te pieniążki i w jakiej wysokości?

Posted

[quote name='agusiazet']A na co te pieniążki i w jakiej wysokości?[/QUOTE]
Chcemy Misia jak najszybciej wyciągnąć ze schronu do hoteliku bo obawiamy się o jego życie - albo zagryzą go inne psy albo z łatką agresora może zostać uśpiony.
Pieniążki są potrzebne na jego utrzymanie w hoteliku, ewentualnego weta i promocję.

Trochę już uzbieraliśmy deklaracji, jest bazarek, ale to wciąż za mało żeby Miś mógł być bezpieczny.
Proszę o 100 zł jeśli można i zobowiązuję się do wpłaty wymaganych 25 %.

Posted

[quote name='Livka']Chcemy Misia jak najszybciej wyciągnąć ze schronu do hoteliku bo obawiamy się o jego życie - albo zagryzą go inne psy albo z łatką agresora może zostać uśpiony.
Pieniążki są potrzebne na jego utrzymanie w hoteliku, ewentualnego weta i promocję.

Trochę już uzbieraliśmy deklaracji, jest bazarek, ale to wciąż za mało żeby Miś mógł być bezpieczny.
Proszę o 100 zł jeśli można i zobowiązuję się do wpłaty wymaganych 25 %.[/QUOTE]

Ok, dziękuję za odpowiedź, jestem zatem za udzieleniem pomocy Misiowi.

Posted

[quote name='agusiazet']Ok, dziękuję za odpowiedź, jestem zatem za udzieleniem pomocy Misiowi.[/QUOTE]

[quote name='Monika z Katowic']Ja także jestem za udzieleniem biednemu Misiowi pomocy.[/QUOTE]

Serdecznie dziękuję w imieniu Misia :Rose::Rose::Rose:

Posted

Otrzymałam, ale nie mogę zrobić przelewu, nie wiem dlaczego rachunek nie reaguje na polecenie wykonania przelewu, spróbuję wieczorem.

Otrzymałam deklarację Lary, dziękuję, stan konta 434 zł 96 gr.

Posted

Cieszę się, że mogliśmy pomóc Lusi:)

Otrzymałam przelew od agusiazet za maj 25 zł, wykonałam przelew 100 zł dla Misia, stan konta wynosi 359 zł 96 gr.

Livka, zwrot 20 zł na konto skarpety powinien być wykonany w terminie do 29 czerwca br.

Posted

Witam.

Poszukuję pomocy dla ślepego psiaka (ma ponad 8 lat), który tylko dzięki zaangażowaniu Pani, która chce go uratować, uniknął uśpienia. Niestety, obecnie przetrzymywany jest w piwnicy... dlatego pilnie potrzebny jest dla niego jakiś kąt...

Założyłam mu wątek. Chciałabym także dorzucić się do Skarpety.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243540-%C5%9Alepy-staruszek-poszukuje-ciep%C5%82ego-k%C4%85ta-%28Dolny-%C5%9Al%C4%85sk%29?p=20869837#post20869837[/url]

Posted

[quote name='agusiazet']Jestem za pomocą pieskowi, tylko napisz o jaką kwotę prosisz, bo jako nie deklarowicz musisz dokonać w określonym teminie 20% zwrotu od otrzymanej sumy![/QUOTE]

Dziękuję! Zapoznałam się dokładnie z "regulaminem" z pierwszej strony i jeśli chodzi o tę kwotę, to nie jestem w stanie na ten moment w tej kwestii dokładnie się określić, ponieważ przede wszystkim potrzebowałabym dla niego jakiegoś "miejsca" - czyli chyba w jego wypadku pozostaje tylko jakieś dożywotnie DT... Leczenie psiaka zostało opłacone, więc głównie potrzebny byłby dla niego jakiś kąt... Tylko kogo szukać? Do kogo pisać?

A skoro już przybyłam tutaj, to bez względu na to, czy poproszę o finansowe wsparcie dla tego biedaka (przydałoby się nadać mu jakieś imię...), czy nie, to i tak chciałabym dorzucić jakiś "grosz", bez związku z tą konkretną sprawą. Poproszę zatem info z danymi na pw :)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Dziękuję! Zapoznałam się dokładnie z "regulaminem" z pierwszej strony i jeśli chodzi o tę kwotę, to nie jestem w stanie na ten moment w tej kwestii dokładnie się określić, ponieważ przede wszystkim potrzebowałabym dla niego jakiegoś "miejsca" - czyli chyba w jego wypadku pozostaje tylko jakieś dożywotnie DT... Leczenie psiaka zostało opłacone, więc głównie potrzebny byłby dla niego jakiś kąt... Tylko kogo szukać? Do kogo pisać?

A skoro już przybyłam tutaj, to bez względu na to, czy poproszę o finansowe wsparcie dla tego biedaka (przydałoby się nadać mu jakieś imię...), czy nie, to i tak chciałabym dorzucić jakiś "grosz", bez związku z tą konkretną sprawą. Poproszę zatem info z danymi na pw :)[/QUOTE]

Dziękujemy pięknie za deklarację, dane podeślę wieczorem:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Monika z Katowic']Ojej! :( Zrobiło się w kasie tragicznie malutko pieniędzy... :([/QUOTE]

Z punktu widzenia skarbnika, który nie może znaleźć następcy - idzie w dobrym kierunku, wydać pieniądze i zamknąć konto. Żart, ale zakrawa na prawdziwy:)

Posted

[quote name='agusiazet']Z punktu widzenia skarbnika, który nie może znaleźć następcy - idzie w dobrym kierunku, wydać pieniądze i zamknąć konto. Żart, ale zakrawa na prawdziwy:)[/QUOTE]

Heh, no własnie ;) ale szkoda by było, skarpeta już tylu psiakom pomogła...

Posted

Patrząc ze smutkiem, ale realistycznie - jeszcze cztery pieski dostaną pomoc i ...:-(:-(:-(

[COLOR=#000080][SIZE=3][B]Wygląda na to, że zawiesimy, po trzech latach, działalność Skarpety im. Talcott.[/B][/SIZE][/COLOR]:-(:-(:-(

Posted

Może nie będzie tak źle:) Na razie zbieram kasę do momentu, aż znajdzie się osoba chcąca przejąć obowiązki skarbnika, no chyba, że tej kasy już nie będzie w ogóle:(

Posted

W najbliższym czasie wpłacę moje 25%, jak tylko wpłynie wypłata :roll::oops:

Może powinnyście poszukać skarbnika spoza Skarpety - szkoda byłoby zawiesić działalność, niesiecie nieocenioną pomoc :Rose: