Kar0la Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziewczynka to ta druga, łaciata. Psiaki są chyba w okolicy Kielc. Quote
Agucha Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 agnieszka24 napisał(a):Proponuję zrobić dla maluchów bazarek imieninowy. Zawsze pare gorszy uzbiera się :) Za nadanie imienia 10 zł, więc przy szóstce maluchów będzie min. 60 zł. Przydały by się tylko ładne pojedyncze zdjęcia, oddzielnie dziewczynek, oddzielnie chłopaków. Moge zrobić bazarek, ale ktoś musiałby mi pomóc w podnoszeniu i rozsyłaniu ;) Juz to z Andrzejem uzgodniłam, ma mi podesłać fotki portretowe i zrobię ;) Też mam u niego dług wdzięczności :) No chyba, że Agnieszka - czujesz się na siłach ;) Ja nie mam zbytniego doświadczenia w tym :oops: Quote
Agucha Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Kar0la napisał(a):Dziewczynka to ta druga, łaciata. Psiaki są chyba w okolicy Kielc. Psiaczki są na Śląsku :) Quote
Igiełka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Witajcie Co jest potrzebne oprócz pomocy finansowej? Może mogłabym jakos pomóc. Quote
Kar0la Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Agucha napisał(a):Psiaczki są na Śląsku :) Ale yehonala pytała o te dwa szczeniaczki, które nie są u Slaya. Quote
Cajus JB Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziś zacznę wysyłać pw. Ogłoszenia mogę zacząć od poniedziałku. Jeśli trzeba. Quote
Agucha Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Może zabawki/gryzaki i ręczniki, żeby maluchom wymieniać w budzie... One ponoć łażą i mokną, a potem się telepią z zimna. Głuptasy jedne :) Najlepiej to niech Slay się wypowie. Quote
erka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 yehonala napisał(a):która z kudłatych sliczności to dziewczynka? gdzie przebywają szczeniorki? prosba o info. pozdrawiam AD Ta ciemniejsza to dziewczynka. I bardzo potrzebuje pomocy, bo dla białego chłopczyka juz bedzie dom. Psiaki bezdomnej suni na jakiejś wsi za Łopusznem. Nawet nie wiemy, czy ktoś sie opiekuje, może cos tam rzucą do jedzenia. Zgłaszała to dziewczyna, której babcia tam mieszka. I ona pojedzie tam w weekend i przywiezie do Kielc tego psiaczka, który ma mieć dom w Jedrzejowie. Gdyby był dom dla sunieczki, to przywiozłaby również ją. Jak nie będzie chetnych na nią , to biedulka zostanie tam sama. Quote
Kar0la Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Matko tylko nie to. Ona tam sama zginie. A Eliza nie dałaby rady wziąźć takiego okruszka przynajmniej na kilka dni? Quote
erka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ale to nie Eliza bierze tego chłopczyka, tylko jest dla niego dom stały w Jedrzejowie. Jak na razie to nie ma żadnego dt dla niej:(.A to taka kruszynka malutka. Napisałam juz pw do osby, która pytała na wątku o nia, może uda sie ja uratowac. Quote
Kar0la Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ja wiem, że nie Eliza. Tylko pomyslałam, że skoro jest transport do Jęrzejowa to może akurat mogłaby ją przechować przez kilka dni. Tylko, że dziewczyny też mają tam zatrzęsienie szczeniaków. Ja zrobiłam tej malutkiej kilka ogoszeń, ale tak na prawde jest tylko to jedno zdjęcie. A wiadomo, że w ogłoszeniach zdjęcia to podstawa. Quote
slay Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Witam, byłem dzisiaj u psiaków. Prawdopodobnie jutro je zaszczepię, koszt razem z książeczkami zdrowia to może być 350zł. Jest ich w końcu 7 piesków. Bardzo bym prosił o pomoc o ile to możliwe. 27 maja mają zostać odrobaczone a to tez będą pewnie koszty. Dzisiaj je odpchliłem frontlinem, od razu widać efekty, choć nie wiem czy nie będzie trzeba tego powtórzyć za 2 tygodnie. Nakarmiłem je dzisiaj surową wołowiną, bardzo im smakowała. Oto kilka filmów maluchów. Zdjęcia będą w sobotę, wtedy je powysyłam. http://img197.imageshack.us/i/img0010.mp4/ http://img684.imageshack.us/i/img0009.mp4/ Quote
erka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Slay, poczekaj na ewab, bo jeżeli pieniądze są zbierane na ŚTOZ, to musisz wziąć fakturę na ŚTOZ. Bardzo prosimy o pomoc finansową dla maluchów . Uważam ,że część pieniędzy powinien zbierać slay na swoje konto. Bo ŚTOZ musi mieć na wszystko pokrycie w fakturach, a przecież slay karmi psiurki nie tylko suchą karmą, a jak bedzie dawał im wołowinę, to zbankrutuje:evil_lol:. Quote
agnieszka24 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Agucha']Juz to z Andrzejem uzgodniłam, ma mi podesłać fotki portretowe i zrobię ;) Też mam u niego dług wdzięczności :) No chyba, że Agnieszka - czujesz się na siłach ;) Ja nie mam zbytniego doświadczenia w tym :oops: Agucha gdybyś chciała to zrób dla maluszków bazarek :) Tutaj sa dwie poprzednie edycje bazarku. Wystaraczy, że skopiujesz pierwszy post, powklejasz nowe zdjęcia i info. Napewno sobie poradzisz :) http://www.dogomania.pl/threads/177935-ZAMKNI%C4%98TY-NICowy-dzi%C4%99kujemy-%29 http://www.dogomania.pl/threads/182641-Chcesz-chrze%C5%9Bniaka-Wejd%C5%BA-i-wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaka-%29-cz.II-do-8-kwietnia A maluszki są cudowne i przesłodkie :loveu: Slay ogromne podziękowania dla Ciebie za opiekę nad gromadką :calus: Quote
slay Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [FONT=Arial]Mam trochę oszczędności więc z tego zabiorę, faktura będzie na TOZ. A wołowinę załatwił mi kumple który pracuje w zakładzie mięsnym, place jak za kiełbasę zwyczajnąJ Chce je już zaszczepić bo po działkach chodzą różne psy to raz a dwa niech je poogląda wet na wszelki wypadek, a szko[/FONT][FONT=Arial]da płacić tylko za wizytę i badania. [/FONT] Quote
ewab Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Maluchy ledwie się toczą. Slay dobrobyt mają, aż miło patrzeć:) Quote
Agucha Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Zapraszam na bazarek imieninkowy ;) http://www.dogomania.pl/threads/186018-Wysyp-quot-dzieci-quot-szukamy-rodzic%C3%B3w-chrzestnych!-Bazarek-trwa-do-31-maja-godz.24?p=14714676#post14714676 Podlinkowany baner: Quote
Wunia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 erka napisał(a):Uważam ,że część pieniędzy powinien zbierać slay na swoje konto. Bo ŚTOZ musi mieć na wszystko pokrycie w fakturach, a przecież slay karmi psiurki nie tylko suchą karmą, a jak bedzie dawał im wołowinę, to zbankrutuje:evil_lol:. zgadzam się, Slay poproszę Twoje konto na PW ;) Quote
Cajus JB Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Przez tą powódź nie zacząłem wysyłać pw. Dziś wyślę około 150 wieczorem. Quote
yehonala Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 erka napisał(a):Ta ciemniejsza to dziewczynka. I bardzo potrzebuje pomocy, bo dla białego chłopczyka juz bedzie dom. Psiaki bezdomnej suni na jakiejś wsi za Łopusznem. Nawet nie wiemy, czy ktoś sie opiekuje, może cos tam rzucą do jedzenia. Zgłaszała to dziewczyna, której babcia tam mieszka. I ona pojedzie tam w weekend i przywiezie do Kielc tego psiaczka, który ma mieć dom w Jedrzejowie. Gdyby był dom dla sunieczki, to przywiozłaby również ją. Jak nie będzie chetnych na nią , to biedulka zostanie tam sama. Napiszcie mi proszę czy te białe szczeniorki (chłopiec+dziewczynka ) będą duże? Pani szuka sunieczki, więc jeszcze prośba o potwierdzenie czy wsród 7-wspaniałych (na DT u slay'a) ten szczeniorek kudlaty w brązie to piesek czy suniek? Quote
Recommended Posts