anhata Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dnia 12 maja dostałam informacje o suni, która urodziła 2 szczeniaki na dworzu.Obecnie szczeniaki mają ponad 3 tygodnie. Zaczynają już pomału chodzić. Przebywają w bardzo niebezpiecznym miejscu przy ulicy, gdzie jeżdżą tiry, a w godzinach popołudniowych kręci się pełno studentów. Od pana, który je dokarmia, dowiedziałam się, że w tym tygodniu ktoś w ich miejsce rzucił butelką. Było pełno szkła... A wczoraj dzieci woziły sobie jedno maleństwo na rowerze. Sunię trzeba wysterylizować, ale nie można od razu po porodzie. Szczeniaki nie mogą trafić do schroniska, gdyż nie mają szczepień i wiadomo umrą. Nie mam, gdzie ich przetrzymać. Oto psia mama Malutki chłopczyk I jego Sliczna, mała siostra Quote
anhata Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 właśnie od nich wracam....trochę się tam pokręciłam..szczeniaki są pod głazami, pewnie ze względu na pogodę....jutro jadę na szkolenie, więc będę wieczorem...mama pilnuje sprawy....dzięki dziewczyny ! Quote
wiking042 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ja też już jestem. Pytałem Cię w wątku Grety i Malty, co z pieskami, ale już tu jestem i wszystko wiem... Quote
wiking042 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Dzisiaj piesków już tam nie ma. Wiesz coś na ten temat, Anhata? Quote
Monday Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Miejscówkę mają całkiem całkiem. Mądra suńka, takie miejsce wypatrzeć. Może popytać w schronisku czy nie przywieźli suni ze szczeniakami? Może ktoś ich zgłosił tam... Quote
malagos Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 A sunia jest? Czy wszyscy zniknęli? Zaraz mam czarne mysli........... Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 anhata napisał(a):Dnia 12 maja dostałam informacje o suni, która urodziła 2 szczeniaki na dworzu.Obecnie szczeniaki mają ponad 3 tygodnie. Zaczynają już pomału chodzić. Przebywają w bardzo niebezpiecznym miejscu przy ulicy, gdzie jeżdżą tiry, a w godzinach popołudniowych kręci się pełno studentów. Od pana, który je dokarmia, dowiedziałam się, że w tym tygodniu ktoś w ich miejsce rzucił butelką. Było pełno szkła... A wczoraj dzieci woziły sobie jedno maleństwo na rowerze. Sunię trzeba wysterylizować, ale nie można od razu po porodzie. Szczeniaki nie mogą trafić do schroniska, gdyż nie mają szczepień i wiadomo umrą. Nie mam, gdzie ich przetrzymać. Cholercik...Psiaki zniknely,zeby nie stalo sie im cos zlego... Quote
anhata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 wzcoraj mnie nie było cały dzień w domu. Jest dobrze. Wszystko napiszę jak wrócę. Jak się wkleja tutaj zdjęcia?? Quote
tula Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Anhata musisz najpierw zarejestrowac sie na jakims portalu na który wkleja się zdjęcia np na Fotosiku, tam zamieścisz fotki a potem tu kopiuje się linki do zdjęć, ja przynajmniej tak robię:) Quote
Monday Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='tula']Anhata musisz najpierw zarejestrowac sie na jakims portalu na który wkleja się zdjęcia np na Fotosiku, tam zamieścisz fotki a potem tu kopiuje się linki do zdjęć, ja przynajmniej tak robię:) tula, a wiesz że można konwertować zdjęcia online na stronie www.tinypic.com - to podpowiedź administratora. Nie logujesz się, nie masz konta, nie masz limitów.... Quote
wiking042 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [SIZE="5"]Instrukcja wstawiania zdjęć przez www.tinypic.com bez rejestrowania się: 1. Wchodzimy na stronę www.tinypic.com i wybieramy plik do wklejenia 2. Wybieramy rozdzielczość (640x480 - taka jest jeszcze dopuszczalna na DOGO), następnie klikamy PRZEŚLIJ TERAZ, i chwilę trzeba poczekać, aż otworzy się nowa strona z adresem. Im większy plik tym dłużej trwa konwersja. 3. Kopiujemy adres z tego miejsca miejscu: 4. Otwieramy wątek na DOGO, wchodzimy w pole edycji nowego posta i klikamy w ikonkę: 5. Pojawi się pole. do którego wklejamy skopiowany adres. Zatwierdzamy OK Quote
wiking042 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 6. Kolejne zdjęcia wklejamy analogicznie, wracając na pierwszą stronę przez kliknięcie Widzę, że się spóźniłem, ale już nie będę kasował. Może się jeszcze komuś przyda? :lol: Pieski są śliczne, ale co z nimi??? Quote
anhata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Piszę to już drugi raz...ehh Obecnie psia rodzinka przebywa w DT. Panią, która się teraz opiekuje zwierzakami, poznałysmy w piątek późnym wieczorem. Pani martwiła sie o nie też i nie mogła spać po nocach. Powiedziałyśmy jej o dogo, adopcjach itd. Pani w pierwszej chwili nie dowierzała. Nic dziwnego. Wspólna akcja zabrania psiaków została przeprowadzona w sobotę rano. Narazie szczeniaki muszą byc z matką, gdyz nie jedzą same. Sterylke suni tez można zrobić po pewnym czasie. Z Panią jestesmy w kontakcie. Quote
anhata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 dzięki tula, Monday red i inni dzieki wiking, pewnie, ze sie przyda Quote
tula Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Anhata jak już będzie czas to bedziemy ogłaszać maluchy, dobrze że cała rodzinka jest bezpieczna:) Quote
anhata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 tak tula...dzieki ! ZDJĘCIA PSIEJ RODZINKI ZNAJDUJĄ SIĘ NA 1. STRONIE Quote
AnnaA Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Wszystko wskazuje na to, że jest nowa dogomaniaczka. Witamy! Quote
Recommended Posts