Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek został w perfidny sposób wciśnięty młodemu, naiwnemu chłopcu jako zapłata za towar. Chłopak chcąc zarobić trochę pieniążków udał się na targowisko będzińskie w celu sprzedaży radia. Radio kupił od niego handlarz piesków. Niestety zamiast pieniążków otrzymał jako zapłatę szczeniaka. Nie pomogły tłumaczenia chłopca, że mają już w domu dwa przygarnięte pieski. Nie miał też serca pozostawić psinę na pastwę losu.
Rodzina, u której przebywa szczeniak to ludzie bardzo skromni, ale o dużym sercu. Wielokrotnie pomagali mi, udzielając tymczasowo schronienia bezdomnym psiakom. Dwa pieski, które nie znalazły domków stałych pozostały już u nich. Kolejny piesek jest dla nich dużym obciążeniem. Tym razem to oni proszą o pomoc w znalezieniu szczeniakowi dobrego domu.
Według książeczki, którą otrzymał chłopak psina płci męskiej jest urodzona 15.03.2010 r., jest zaszczepiona i odrobaczona. Wiek raczej się zgadza. Psinka jest malutka. Zapowiada się co najwyżej na średniego psa. Co do szczepień rodzina ma mi przekazać książeczkę, to może uda się ustalić jej wiarygodność.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasza napisał(a):
Henikar, podaj dane kontaktowe do ogłoszeń proszę.

JASZA wielkie dzięki. Narazie nie mam dostępu do mojego komputera, bo jest aktualizowany. Narazie podaję mój nr telefonu 506051825. Wczoraj założyłam jeszcze jeden wątek o szczeniaku wyrzuconym na moim osiedlu w worku. Za chwilę się odezwę i dam więcej danych.

Posted

Szczeniak jest naprawdę uroczy. Postaram się jutro zamieścic ogłoszenia i zrobic plakaty. Dzisiaj miałam naprawdę cięzki dzień. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Posted

Mylą mi się te dwa szczeniorki "Twoje"..
Ten z worka i ten za radio ....
Obydwa piękne, mam nadzieję, że szybciutko domy znajdą....

Posted

Jasza napisał(a):
Mylą mi się te dwa szczeniorki "Twoje"..
Ten z worka i ten za radio ....
Obydwa piękne, mam nadzieję, że szybciutko domy znajdą....

Ten szczeniaczek jest młodszy i mniejszy (wg książeczki z 15.03.). U mnie w domu jest ten wyrzucony w worku. Ale oba są urocze.

Posted

Jasza napisał(a):
Wiem, wiem,ale mylą mi się wątki...:oops::oops:
Nadaj im może imiona, będzie prościej, jak myślisz?

OK Ten psina, nawet ma imię. Zaraz zadzwonię do pani, u której jest i zapytam.