henikar Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Piesek został w perfidny sposób wciśnięty młodemu, naiwnemu chłopcu jako zapłata za towar. Chłopak chcąc zarobić trochę pieniążków udał się na targowisko będzińskie w celu sprzedaży radia. Radio kupił od niego handlarz piesków. Niestety zamiast pieniążków otrzymał jako zapłatę szczeniaka. Nie pomogły tłumaczenia chłopca, że mają już w domu dwa przygarnięte pieski. Nie miał też serca pozostawić psinę na pastwę losu. Rodzina, u której przebywa szczeniak to ludzie bardzo skromni, ale o dużym sercu. Wielokrotnie pomagali mi, udzielając tymczasowo schronienia bezdomnym psiakom. Dwa pieski, które nie znalazły domków stałych pozostały już u nich. Kolejny piesek jest dla nich dużym obciążeniem. Tym razem to oni proszą o pomoc w znalezieniu szczeniakowi dobrego domu. Według książeczki, którą otrzymał chłopak psina płci męskiej jest urodzona 15.03.2010 r., jest zaszczepiona i odrobaczona. Wiek raczej się zgadza. Psinka jest malutka. Zapowiada się co najwyżej na średniego psa. Co do szczepień rodzina ma mi przekazać książeczkę, to może uda się ustalić jej wiarygodność. Quote
Jasza Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Jestem. Prześlij proszę zdjęcia, wstawię na wątek. Quote
MartynaP Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 nie łudziłabym sie ze psiak jest odrobaczony ani tym bardziej zaszczepiony handlarze z Będzinskiego targu pięknie fałszują książeczki czekam na fotki ;) Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Henikar, podaj dane kontaktowe do ogłoszeń proszę. Quote
Jasza Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5139327_malutki_szczeniaczek_szuka_domu.html http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Malutki-szczeniaczek-szuka-domu-W0QQAdIdZ204508233 http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/12094/ Na razie podałam swój telefon. Jeśli zadzwoni lub napisze ktoś konkretny, skieruję do Ciebie, poproszę o numer telefonu. Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jakie cudo, z ogłoszeń się będą bić o niego! :) Quote
Avilia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jejku jaki podobny do tego mojego znalezionego maluszka!Będę do maleństwa zaglądać,w wolnej chwili postaram się o jakieś ogłoszenia. Quote
henikar Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Jasza napisał(a):Henikar, podaj dane kontaktowe do ogłoszeń proszę. JASZA wielkie dzięki. Narazie nie mam dostępu do mojego komputera, bo jest aktualizowany. Narazie podaję mój nr telefonu 506051825. Wczoraj założyłam jeszcze jeden wątek o szczeniaku wyrzuconym na moim osiedlu w worku. Za chwilę się odezwę i dam więcej danych. Quote
henikar Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Szczeniak jest naprawdę uroczy. Postaram się jutro zamieścic ogłoszenia i zrobic plakaty. Dzisiaj miałam naprawdę cięzki dzień. Dziękuję wszystkim za pomoc. Quote
Jasza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Mylą mi się te dwa szczeniorki "Twoje".. Ten z worka i ten za radio .... Obydwa piękne, mam nadzieję, że szybciutko domy znajdą.... Quote
henikar Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jasza napisał(a):Mylą mi się te dwa szczeniorki "Twoje".. Ten z worka i ten za radio .... Obydwa piękne, mam nadzieję, że szybciutko domy znajdą.... Ten szczeniaczek jest młodszy i mniejszy (wg książeczki z 15.03.). U mnie w domu jest ten wyrzucony w worku. Ale oba są urocze. Quote
Jasza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Wiem, wiem,ale mylą mi się wątki...:oops::oops: Nadaj im może imiona, będzie prościej, jak myślisz? Quote
henikar Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jasza napisał(a):Wiem, wiem,ale mylą mi się wątki...:oops::oops: Nadaj im może imiona, będzie prościej, jak myślisz? OK Ten psina, nawet ma imię. Zaraz zadzwonię do pani, u której jest i zapytam. Quote
henikar Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Niestety nie ma imienia. Pani woła na niego MAŁY. Quote
Recommended Posts