Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję sylwija za zaproszenie - niestety pomóc finansowo nie mogę, przynajmniej na razie... wyć się momentami chce z bezsilności :( Będę podnosić wątek i jak poluzuje u mnie finasowo postaram się wesprzeć... Trzymaj się Jasperku!

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odpowiem szybciutko na pytania vegi.

Tak w schronisku są wolontariusze, ale nie każdy z nich może wejść na teren schroniska. Wyprowadzają na spacerach psy.
tak są spacery, ale wychodzą psy na nie tylko w niedzielę i tylkopsy z boksów ogólnych czyli przeznaczone już do adopcji, po kastracji/sterylizacji i zaczipowane. My nie decydujemy które wyjdą na spacer. Pilnujemy mniej więcje kolejności, czyli kolejno wychodzą psy od boksu 1 do 23, potem Muszkieter z budy wolnostojącej. Spacer wypada na psiaka raz na 2, trzy miesiące. Stąd nie zawsze jesteśmy w stanie powiedzieć o psach wiele.

Dalej pracownikom w gryzienie do końca bym nie wierzyła, ich gryzą psy, które nawet cienia agresji na spacerach nie wykazują. To mądre psiaki pamiętają każdy szturchaniec, łapanie na chwytak itd.

Posted

[quote name='paulinken']Jestem na zaproszenie. Nie dam rady teraz całego wątku przekopać, ktoś może mi streścić?[/QUOTE]

na poprzedniej stronie pytalam o to samo,rzuc okiem.

Posted

[quote name='ocelot']Odpowiem szybciutko na pytania vegi.

Tak w schronisku są wolontariusze, ale nie każdy z nich może wejść na teren schroniska. Wyprowadzają na spacerach psy.
tak są spacery, ale wychodzą psy na nie tylko w niedzielę i tylkopsy z boksów ogólnych czyli przeznaczone już do adopcji, po kastracji/sterylizacji i zaczipowane. My nie decydujemy które wyjdą na spacer. Pilnujemy mniej więcje kolejności, czyli kolejno wychodzą psy od boksu 1 do 23, potem Muszkieter z budy wolnostojącej. Spacer wypada na psiaka raz na 2, trzy miesiące. Stąd nie zawsze jesteśmy w stanie powiedzieć o psach wiele.

Dalej pracownikom w gryzienie do końca bym nie wierzyła, ich gryzą psy, które nawet cienia agresji na spacerach nie wykazują. To mądre psiaki pamiętają każdy szturchaniec, łapanie na chwytak itd.[/QUOTE]

eh wiec nie za rozowo sie dzieje. powiedz prosze jescze czy jest mozliwosc hm popracowac z psem zeby mogl trafic do boksow adopcyjnych? lub po prostu wchodzic do innych boksow zeby te np z kwarantanny mialy mozliwosc wyjscia. zeby nie byly poszkodowane. ile u Was jest psiakow w shcronie.
a co do psiakow, to nie ma wspanialszych zwierzakow na swiecie:)

Posted

Podobno - Jasper już po kastracji, obyło się po komplikacji.
Pisze 'podobno' - bo ciezko sie rozmawialo, chyba pan mnie nie do końca słyszał :)

Potwierdziłam już jamorowi, ze Jaspera przywiozę w sobotę lub niedziele.

Mi się wydało dziwne w tym schronisku, że zrobienie zdjęć wymagało zgody, pracownik dzwonił do kierownika, czy może nas wpuścić, żebyśmy zrobili zdjęcia haszczakom, na szczęście wcześniej uzgodniła to ocelot. Potem nie bardzo chcieli pozwolić, żeby zrobić psom z kwarantanny zdjęcia od strony 'wybiegu' - w boksach strasznie ciemno i marnie widać..

Posted

[quote name='sylwija']Podobno - Jasper już po kastracji, obyło się po komplikacji.
Pisze 'podobno' - bo ciezko sie rozmawialo, chyba pan mnie nie do końca słyszał :)

Potwierdziłam już jamorowi, ze Jaspera przywiozę w sobotę lub niedziele.

Mi się wydało dziwne w tym schronisku, że zrobienie zdjęć wymagało zgody, pracownik dzwonił do kierownika, czy może nas wpuścić, żebyśmy zrobili zdjęcia haszczakom, na szczęście wcześniej uzgodniła to ocelot. Potem nie bardzo chcieli pozwolić, żeby zrobić psom z kwarantanny zdjęcia od strony 'wybiegu' - w boksach strasznie ciemno i marnie widać..[/QUOTE]

hm o co chodzi w ty6ch schroniskach ze nie pozwalaja na zdjecia czy spacery.mnie sie zawsze wydawalo ze im powinno zalezec na wydaniu psa.a tu robia jakies problemy.nawet jakby kase brali sa psy, to wydadza jednego a na jego mijesce przyjdzie kolejny,wiec nie wiem co sie dzieje z tymi ludzmi.

Posted

nikt nie kupuje cegiełek dla jaspera :(
pierwszy dzień był dobry, ale kolejny - brak
rozsyłajcie, prosze [url]http://allegro.pl/zaglodzony-mix-husky-jasper-blaga-o-pomoc-i1397415433.html[/url]

Posted

właśnie przed chwilą zauważyłam dziękujemy :loveu:
cioteczki, a czy Jasper ma wydarzenie na FB? mogę jak by co zrobić i wkleję od razu tam tą aukcję na allegro

Posted

Sylwija, jestem na zaproszenie. Stałej deklaracji niestety nie dam rady:(
Jak zostanie mi coś w kieszeni po stałych opłatach to postaram się kupić cegiełkę.

Guest Elżbieta481
Posted

Czy konto do wpłat jest dobre?Bo w ajencji coś nie ,,wchodzi,,..Jeszcze raz poprosimy..
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Czy konto do wpłat jest dobre?Bo w ajencji coś nie ,,wchodzi,,..Jeszcze raz poprosimy..
Elżbieta[/QUOTE]

wysłałam pw. z numerem konta :)

Posted

[quote name='waldi481']Dziękuję.To jest jednorazowa wpłata.
Elżbieta[/QUOTE]
każdy grosz się liczy. dziękuję w imieniu Jaspera :loveu: (nie wiem co się stało że mój post jest przed postem waldi481

Guest Elżbieta481
Posted

Dziękuję.To jest jednorazowa wpłata.
Elżbieta

Posted

Cioteczki napisał do mnie Pan z allegro z pytaniem o Jaspera, że zastanawia się nad jego adopcją, ale jak reaguje na koty, ponieważ ma dwa koty w domu. Nie chce streszczać tego co napisałam więc po prostu tu go wkleję: "Witam! Niestety nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, nie znam go osobiście, ale z tego co wiem to Jasper przebywa w schronisku gdzie nawet pracownicy nie pozwalają wyjść z nim na spacer, więc nawet nie wiemy jaki jest, wczoraj dopiero został wykastrowany, choć proszono o to schronisko od kilku miesięcy(niestety większość schronisk w Polsce jest tak źle nastawiona, a bez kastracji powiedzieli że go nie wydadzą), ponieważ dziewczyny chciały go wziąć do hotelu, żeby go lepiej poznać i doprowadzić do dobrego stanu. Prawdopodobnie już w ten weekend go wezmą do tego hotelu. Zapraszam na wątek Jaspera, tam są aktualne wieści, najlepiej będzie jeśli Pan by się tam zarejstrował i będzie Pan mógł śledzić jego losy, zadawać pytania oraz oczywiście proszę powiedzieć że jest Pan zainteresowany adopcją. Ja od razu napiszę tam o Pana propozycji. Oczywiście przed adopcją będzie wizyta przedadopcyjna. Tu jest link do jego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/185054-Jasper-Haszczak-na-%C5%82a%C5%84cuchu-zag%C5%82odzony-bez-szans-na-popraw%C4%99-!!!!-POM%C3%93%C5%BBMY-MU!!/page20[/url] . Pozdrawiam"

Posted

Przepraszam bardzo za ciszę , ale wątek zakładany był bardzo dawno na prośbę pani Prezes naszego Tozu , wtedy chciałam się podjąć pomocy Jasperowi , później pani prezes podjęła inną decyzję , a teraz jeśli jest ktoś kto chciał by wątek poprowadzić bardzo będę wdzięczna .

Posted

czyli co będzie? bierze go ktoś w końcu do hotelu? prowadzeniem wątku powinien się zająć ktoś kto zna Jaspera troszkę przynajmniej albo przynajmniej miał aktualne informacje co z nim się dzieje.

Posted

Hej Jasperku, już po zabiegu, mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz i do hotelu pojedziesz. :)

Zajrzyj - Dogomaniaczka-POŻAR [url]http://www.dogomania.pl/threads/199645-Dogomaniaczka-w-potrzebie-PO%C5%BBAR-Rodzina-Journey-straci%C5%82a-wszystko-psy-walcz%C4%85-o-%C5%BCycie[/url]

Zajrzyjcie, bardzo proszę, do ONki Miki [url]http://www.dogomania.pl/threads/199646-Akcja-quot-Cegie%C5%82ki-quot-tylko-5-z%C5%82-a-mo%C5%BCe-tak-wiele!-do-14.01.11r[/url].