Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martka1982']No to ja się pochwalę,że wiem i powiem skąd to imię - bo gdy schron odwiedzała nasza pani weterynarz to Ufo nigdy nie była tam gdzie ostatnio, czyli znikała jak ufo...taką historię kiedyś usłyszałam. Z tego co wiem to Ufo była adoptowana, nie wiem czy nawet nie więcej niż raz ale wracała, tylko nie pamiętam dlaczego.... a możesz się dowiedzieć ?? taka informacja byłaby cenna jeśli chodziłoby o tekst do ogłoszeń dla naszego Ufoludka.

Posted

Brysio napisał(a):
Karolcia link niestety nie działa:(

wpisałam w google i znalazłam wątek.

Kochane jak można pomóc? co robimy?

Zrobiłem dokładnie tak samo.

Posted

Witam wszystkie cioteczki!! ;). Działamy...
Z tego co wiem to była adoptowana może z 3 razy, uciekała i wracała do schroniska... albo gryzła obcych... to znaczy próbowała ząbkami łapać..
Myślałam dość poważnie o DT jej u mnie, ale będę mieć teraz bardziej potrzebującego, pokaleczonego Szczyrka...
No nie wiem na razie zaczynamy od porządnych ogłoszeń suni i allegro....(czekamy na zdjęcia). Moja część ogłoszeń jest na pierwszej..

Posted

Niestety Ufo dzisiaj chyba coś "ugryzło" bo nie raczyła wyjść spod stołu i o żadnym spacerze nie było mowy. Będzie z nią ciężko, bo ona nie pozwala sobie założyć smyczy ani obroży.

Posted

martka1982 napisał(a):
Niestety Ufo dzisiaj chyba coś "ugryzło" bo nie raczyła wyjść spod stołu i o żadnym spacerze nie było mowy. Będzie z nią ciężko, bo ona nie pozwala sobie założyć smyczy ani obroży.

hehehe A ja jej założyłam i smycz i obrożę ;) I wyszłam na spacer, średnio potrafi chodzić, po prostu się troszkę boi, myślę, że parę spacerków i będzie Ok ;). Zaraz wrzucę foto.

Posted

Zgłaszam się na prośbę Karolci ,choć niewiele mogę tu pomóc.Może ewent. dorzucę kilka zl jednorazowo na dt -i podniosę wątek.
Ladna ,fajna sunia -ale jest chyba raczej zrezygnowana i smutna-nie ma w niej radości .I trudno się suni dziwić -po 12 latach spędzonych w schronie i 3 nieudanych /widocznie/ adopcjach. Pewnie jednak tęskni za swoim ,dobrym domem jednak . Widocznie w schronie ma lepiej niż w nieudanych domach ,jesli uciekala z nich do schronu z powrotem . A to dobrze świadczy o tym schronie .

Z tego co zauwazylam i wywnioskowałam przy sprawie adopcji i ratowania suni Heli z przytuliska w Kazimierzu Wlkp./kolo Konina -to koninski schron i jego personel można chyba uważać za jeden z nielicznych dobrych schronów w naszym kraju .Mam nadzieję.

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Czy ja wiem, wydaję mi się, że nie... Nie raz widziałam ją głaskaną przez pracowników czy wolontariuszy. Marta może to kwestia zaufania..... ?

wydawało mi się,że clinta zna dobrze

Posted

Nie wiem... a może po prostu nie miała ochoty. W każdym razie ja wzięłam ją bez problemów ;)
Witamy olga7 ! Miło będzie jeśli wesprzesz nas chociaż na wątku... Co do jej ucieczek, uciekała do schroniska bo tu mieszkała tyle czasu, a jak jej adopcje trwały kilka dni to gdziesz miała wracać. Gdyby poczuła się w którymś z domky bezpiecznie, pewnie już by w nim została i nie uciekała...
Zdaję mi się, że czy to by był DT czy dom stały Ufo musiała by przygarnąć osoba, która chociażby z początku poświęciła jej baaaardzo dużo czasu i, która pozwoli jej się oswoić z nowym miejscem.
Lara dziękujemy za allegro!!!

Posted

agata51 napisał(a):
Lara, wyróżnisz allegro? Wyślę kaskę, jak tylko odnajdę się na dogo - dopiero co wróciłam z wakacji.

Szukacie dla Ufolki jakiegoś DT?

Oki, nie ma sprawy ;)