Brysio Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Karolcia link niestety nie działa:( wpisałam w google i znalazłam wątek. Kochane jak można pomóc? co robimy? Quote
marysia55 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='martka1982']No to ja się pochwalę,że wiem i powiem skąd to imię - bo gdy schron odwiedzała nasza pani weterynarz to Ufo nigdy nie była tam gdzie ostatnio, czyli znikała jak ufo...taką historię kiedyś usłyszałam. Z tego co wiem to Ufo była adoptowana, nie wiem czy nawet nie więcej niż raz ale wracała, tylko nie pamiętam dlaczego.... a możesz się dowiedzieć ?? taka informacja byłaby cenna jeśli chodziłoby o tekst do ogłoszeń dla naszego Ufoludka. Quote
martka1982 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Oczywiście, dowiem się. Postaram się zrobić to jutro, bo będę w schronie:) Quote
Cajus JB Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Brysio napisał(a):Karolcia link niestety nie działa:( wpisałam w google i znalazłam wątek. Kochane jak można pomóc? co robimy? Zrobiłem dokładnie tak samo. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Witam wszystkie cioteczki!! ;). Działamy... Z tego co wiem to była adoptowana może z 3 razy, uciekała i wracała do schroniska... albo gryzła obcych... to znaczy próbowała ząbkami łapać.. Myślałam dość poważnie o DT jej u mnie, ale będę mieć teraz bardziej potrzebującego, pokaleczonego Szczyrka... No nie wiem na razie zaczynamy od porządnych ogłoszeń suni i allegro....(czekamy na zdjęcia). Moja część ogłoszeń jest na pierwszej.. Quote
marysia55 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nocna porą zaglądam do naszej Ufo-milusińskiej :-) Pokaż sie malutka ludziskom, może komuś wpadniesz w oczko i domek prosto z dogomanii cie weźmie. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Dziś jestem pierwsza!! W górę, może będą jakieś zdjęcia.... Quote
martka1982 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Niestety Ufo dzisiaj chyba coś "ugryzło" bo nie raczyła wyjść spod stołu i o żadnym spacerze nie było mowy. Będzie z nią ciężko, bo ona nie pozwala sobie założyć smyczy ani obroży. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 martka1982 napisał(a):Niestety Ufo dzisiaj chyba coś "ugryzło" bo nie raczyła wyjść spod stołu i o żadnym spacerze nie było mowy. Będzie z nią ciężko, bo ona nie pozwala sobie założyć smyczy ani obroży. hehehe A ja jej założyłam i smycz i obrożę ;) I wyszłam na spacer, średnio potrafi chodzić, po prostu się troszkę boi, myślę, że parę spacerków i będzie Ok ;). Zaraz wrzucę foto. Quote
Karolcia_ko5 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Ufo dziś... Jeśli chodzi o jej zdrowie to wszystko ok, psinka jest w dobrej kondycji.. Quote
martka1982 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 To może ona boi się facetów i dlatego nie chciała spod stołu wyjść? Quote
Karolcia_ko5 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Czy ja wiem, wydaję mi się, że nie... Nie raz widziałam ją głaskaną przez pracowników czy wolontariuszy. Marta może to kwestia zaufania..... ? Quote
__Lara Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1033404926 Ktoś chce wyróżnić? Quote
Olga7 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Zgłaszam się na prośbę Karolci ,choć niewiele mogę tu pomóc.Może ewent. dorzucę kilka zl jednorazowo na dt -i podniosę wątek. Ladna ,fajna sunia -ale jest chyba raczej zrezygnowana i smutna-nie ma w niej radości .I trudno się suni dziwić -po 12 latach spędzonych w schronie i 3 nieudanych /widocznie/ adopcjach. Pewnie jednak tęskni za swoim ,dobrym domem jednak . Widocznie w schronie ma lepiej niż w nieudanych domach ,jesli uciekala z nich do schronu z powrotem . A to dobrze świadczy o tym schronie . Z tego co zauwazylam i wywnioskowałam przy sprawie adopcji i ratowania suni Heli z przytuliska w Kazimierzu Wlkp./kolo Konina -to koninski schron i jego personel można chyba uważać za jeden z nielicznych dobrych schronów w naszym kraju .Mam nadzieję. Quote
martka1982 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Karolcia_ko5 napisał(a):Czy ja wiem, wydaję mi się, że nie... Nie raz widziałam ją głaskaną przez pracowników czy wolontariuszy. Marta może to kwestia zaufania..... ? wydawało mi się,że clinta zna dobrze Quote
Karolcia_ko5 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Nie wiem... a może po prostu nie miała ochoty. W każdym razie ja wzięłam ją bez problemów ;) Witamy olga7 ! Miło będzie jeśli wesprzesz nas chociaż na wątku... Co do jej ucieczek, uciekała do schroniska bo tu mieszkała tyle czasu, a jak jej adopcje trwały kilka dni to gdziesz miała wracać. Gdyby poczuła się w którymś z domky bezpiecznie, pewnie już by w nim została i nie uciekała... Zdaję mi się, że czy to by był DT czy dom stały Ufo musiała by przygarnąć osoba, która chociażby z początku poświęciła jej baaaardzo dużo czasu i, która pozwoli jej się oswoić z nowym miejscem. Lara dziękujemy za allegro!!! Quote
carolinascotties Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Pieknota - wierzyc sie nie chce, ze tyle lat w schronie spedzila... :shake: Quote
agata51 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Lara, wyróżnisz allegro? Wyślę kaskę, jak tylko odnajdę się na dogo - dopiero co wróciłam z wakacji. Szukacie dla Ufolki jakiegoś DT? Quote
__Lara Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 agata51 napisał(a):Lara, wyróżnisz allegro? Wyślę kaskę, jak tylko odnajdę się na dogo - dopiero co wróciłam z wakacji. Szukacie dla Ufolki jakiegoś DT? Oki, nie ma sprawy ;) Quote
carolinascotties Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 w watku Rona z padaczka ( z mojego podpisu)- Olga napisala o platnym tymczasie - http://www.dogomania.pl/threads/184857-Dom-Tymczasowy-(P%C5%82atny)-Okolice-Wroc%C5%82awia niestety tam nie zaopiekuja sie psem z padacza - wiec moze Ufo? Quote
Karolcia_ko5 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Hm... to co zbieramy deklaracje na DT? ? ? Quote
Recommended Posts