agata51 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Nie mam pojęcia jak :oops: - musisz znaleźć inne źródło informacji. Quote
Daga&Maks Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 na alegratce przy dodanym ogłoszeniu jest opcja wyróżnij i tam wystarczy kod wpisać ;) Quote
lunarmermaid Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dorobiłam Ufo ogłoszenia na www.vetmozga.com www.autogielda.pl www.adopcjapsa.pl www.cafeanimal.pl Mam nadzieję,że pojawi się w Metrze... Quote
agata51 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Daga & Maks napisał(a):na alegratce przy dodanym ogłoszeniu jest opcja wyróżnij i tam wystarczy kod wpisać ;) Wielkie dzięki. Już wysyłam. Quote
Karolcia_ko5 Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Ale gratka wyróżniona ! Dziękujemy!! ;) Quote
Sonia z B Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Czy w tym 2001 Ufo uciekła z domu i za to została oddana do schroniska, czy uciekła i sama tam wróciła? To wbrew pozorom ma znaczenie. Quote
Karolcia_ko5 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Podpytam się jeszcze... Wydaje mi się, że uciekła i przybiergła pod bramę schroniska. Ale nie daję 100%... Quote
Sonia z B Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 To fatalnie. Może ona się czuje w schronisku jak u "siebie w domu"? Jeśli ucieczka była w 2001 roku, czyli po krótkim pobycie, to czy sobie da radę teraz w innym miejscu? Quote
Karolcia_ko5 Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Ja osobiście uważam, że nie trafiła po prostu do odpowiednich ludzi.. nie dali jej czasu, nie próbowali dalej. Gdyby nadal chcieli jej pomóc przyjechali by po nią i lepiej zabezpieczyli przed ucieczką.. Nie znam szczegółów, ale jak widać tak nie było. Wróciła i po problemie. Znająć Ufo myślę, że da sobie radę, tylko potrzebuje odpowiednich, odpowiedzialnych i cierpliwych ludzi........ Quote
Sonia z B Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Wiem, że na początku pies musi być pilnowany, by się oswoił z nowym miejscem. Ale obawiam się, czy dla Ufo to nie będzie zbyt trudne. Ona nie zna warunków domowych. Nie zawsze jest możliwość 100% zabezpieczenia przed ucieczką, a ryzyko powrotu do Konina na piechotę dla psa może być przerażające. Interesuję się, bo jeśli moja tymczasowiczka znajdzie dom, to Ufo byłaby dla mnie psem na stałe. Quote
lunarmermaid Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Ja mam tymczasowicza,który był w schronisku 8 lat.Na początku nie dawał nawet się pogłaskać i zamiast mieszkać w domu,musiał zostać w kojcu,bo tam czuł się bezpiecznie.W domu tylko leżał,nie ruszał się,nie podchodził do jedzenia ani wody a na polku "odzyskiwał nóżki".Dopiero po 3 tygodniach dał się pogłaskać.A gdy poczuł się bezpieczny i "u siebie" to teraz można zostawić otwartą bramkę i on nigdzie nie pójdzie.Tak jakby się bał,że jak wyjdzie to straci swoje miejsce... Może z Ufo będzie tak samo...ona tym bardziej będzie potrzebować czasu na zaaklimatyzowanie się.A widać po zdjęciach,że jednak chce mieć swojego człowieka. Quote
Karolcia_ko5 Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Tirana no to miło słyszeć, że Ufo miała by u Ciebie szanse.....! Ja dużo też patrzę na charakter psa chodź wiadomo każdy psiak reaguje na nowe miejsca otoczenie inaczej, albo i też nie. Znając Ufo a trochę ją znam myślę, że jak z każdym pieskiem na początku będzie trudno, ale ona się przekona i zaklimatyzuje. Nie widzę przeciw wskazań by gdzieś jechała. Jeśli dajemy tu przykład Kudzia, to to trudniejszy przypadek i proszę jak się chłopak zadomowił, nabrał odwagi. Dlaczego by Ufo nie miała ? ? Mam obawy i wogóle..... ale to nie skreśla tego by Ufo gdzieś jechała. Myślę, że weszło by tu naprawdę sporo osób, które opowiedziały by o losach trudniejszych, bardziej problemowych psach, którym się udało. Quote
BUDRYSEK Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 o rany jaka bidulinka :( strasznie mi jej szkoda :( Tirania :loveu: Quote
agata51 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 No to trzymam kciuki za domek dla tymczasowiczki Tirany Quote
Karolcia_ko5 Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Jak tam toczą się sprawy ? Co tu taka cisza, gdzie się wszyscy podziali? ? :-( Quote
lunarmermaid Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Faktycznie cichutko...A ja cały czas odnawiam ogłoszenia,które się kończą... Quote
Karolcia_ko5 Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Tirania czy Ufo ma jeszcze szanse na DS u Ciebie ?? Quote
lunarmermaid Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Nie zapominamy o Ufolince...jest za ładna,żeby o niej zapomnieć. Quote
Karolcia_ko5 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Jestem ciekawa co u Tirani czy to aktualne.. ? ? W górę Ufolinko !! Quote
Recommended Posts