Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hałabajówka']Witam, ja w sprawie Jagi Kingi... wet zgodził się zrobić sterylkę za 250zl.
W tej cenie jest zabieg, opieka po zabiegu w tym antybiotyki i środki przeciwbólowe oraz kubraczek.[/QUOTE]

No to SRUUUUUUUUUUUUUUUU z mala do lecznicy :):):) /Agnieszka

Posted

umówiłam ją na przyszły poniedziałek bo stwierdziliśmy z wetem że dobrze by było ja ociupinkę odchudzić.
Jak ma wyglądać procedura? Kinga mi nie przekazała dokładnie co i jak się ma odbyć bo nie wiedziała czy się zgodzicie.

Posted

[quote name='Hałabajówka']umówiłam ją na przyszły poniedziałek bo stwierdziliśmy z wetem że dobrze by było ja ociupinkę odchudzić.
Jak ma wyglądać procedura? Kinga mi nie przekazała dokładnie co i jak się ma odbyć bo nie wiedziała czy się zgodzicie.[/QUOTE]

[B][COLOR=#ff0000]Ustalam na początku proste zasady:

[/COLOR][/B]- sterylizować będziemy suki bezdomne, w DT, hotelach (póki co suki pod opieką Fundacji nie będą brane pod uwagę)

- obowiązywać będzie kolejka - wg kolejności zgłoszeń

-[B] sterylizacje aborcyjne będą wykonywane poza kolejnością [/B](planowana jest stała pula na tego typu zabiegi)

- osoba zgłaszająca sukę [B]zobowiązana jest do znalezienia lecznicy o niewygórowanych cenach![/B] (dobrze, jeśli klinika jest sprawdzona)
(wykluczone sterylizację za np. 400zł, w takich sytuacjach możliwe odmówienie zabiegu...)

-nie zwracamy za ubranka posterylkowe, szczepienia , odrobaczanie itp.

[B]Pamiętajcie, że z akcji ma skorzystać jak największa liczba suk.
[/B]
[B][COLOR=mediumturquoise]Poszukujemy tez lecznice weterynaryjne, które będą wykonywały zabiegi po kosztach ;-)[/COLOR][/B]

- sterylizacje będą refundowane,[B] tylko[/B] po przesłaniu faktury z kopią oraz opisu według ujednoliconego wzoru,
[URL="http://pkzui.com/t/akcja%20sterylizacja/zal_do_faktury_Akcja_Sterylizacja.doc"][COLOR=#4444ff]- w wordzie - klik[/COLOR][/URL]
[URL="http://pkzui.com/t/akcja%20sterylizacja/zal_do_faktury_Akcja_Sterylizacja.pdf"][COLOR=#4444ff]- w pdf - klik[/COLOR][/URL]

- osoby ,które skorzystały ze środków Akcji Sterylizacja każdorazowo zamieszczają link do wątku suni,

- po sterylizacji przysyłamy zdjęcia suni

- osoby korzystające z puli Akcja Sterylizacja są zobowiązane przez okres co najmniej 2 tygodni do
zamieszczenia banerka Akcji Sterylizacja na swoim profilu

- jeśli osobą zgłaszającą będzie [B]stały wpłacający/deklarowicz [/B]fundusz refundować będzie[B] 100% kwoty
zabiegu, [/B][SIZE=2]w innych przypadkach zwrot jest 50%[/SIZE]

[I][B]Zastrzegam, że w przypadku, gdyby akcja się rozwinęła, do tego stopnia, że wspólnie stwierdzimy, że wymogi można zawęzić - zrobimy to. [/B][/I]

[B]

[SIZE=4][COLOR=green]Jak pomóc?[/COLOR][/SIZE][/B]

- wpłatami stałymi
- wpłatami jednorazowymi
- bazarkami
- propagowaniem akcji
- zamieszczaniem banerka na swoim profilu

[B]Faktury i kopię z opisem wysyłamy ;
Fundacja Ostatnia Szansa 01-494 Warszawa ul. Jana Blatona 3 lok 141 NIP 525 234 91 99
[/B]
To jest z pierwszego postu Soemy z uzupelnieniem

[B]UWAGA, sa jeszcze środki na sunie de facto domne , takie co to co roku albo i dwa razy w roku obsypuja szczeniaczkami , a któraś z Was dogomaniaczek czy dogomaniaków ma na to oko , jeżeli są kotki to już przeznaczamy 750 zł na nie ,mnie wychodzi 5 koteczek po 150 zł , na razie :) Agnieszka ugania się za kasą na te cele . zostały jeszcze środki z Projektu Buda , coś mi się tu ociągacie ...:mad: Ewa[/B]

Posted

[quote name='ostatniaszansa'][B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B]UWAGA, sa jeszcze środki na sunie de facto domne , takie co to co roku albo i dwa razy w roku obsypuja szczeniaczkami , a któraś z Was dogomaniaczek czy dogomaniaków ma na to oko , jeżeli są kotki to już przeznaczamy 750 zł na nie ,mnie wychodzi 5 koteczek po 150 zł , na razie :) Agnieszka ugania się za kasą na te cele . zostały jeszcze środki z Projektu Buda , coś mi się tu ociągacie ...:mad: Ewa[/B][/QUOTE]Być może miałabym jeszcze dwie suczki i kotkę. Kotka i suczka wiejska, co cieczkę/rójkę rodzą, potomstwo zabijane. Suczka druga ma dom, ale właścicieli nie stać na sterylkę. Czy się łapią?

Posted

[quote name='ostatniaszansa']jasne ,że sie łapią , skoro pod Twoją kontrolą , zdjęcia przed i po sterylce i ciachać wszystkie panienki . Ewa[/QUOTE]
Ok, dziękuję. Muszę pogadać z właścicielami najpierw

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz informuję, że wpłynął zwrot za sterylkę Bajki - będąc na urlopie przeoczyłam wyciąg, nie miałam tam Netu. Tak, że ta faktura, która się błąkała, nie od razu dotarła do Soemy z powodu przeprowadzki, ale jednak dotarła.
Bardzo się cieszę i dziękuję pięknie.

Uzupełniłam wpłaty za 2 miesiące, bo jakieś miałam zaległości, to też mi umknęło podczas urlopu.No i lecę na wątek Bajki dopisać, że mam zwrot.

Posted

[quote name='marako']Przepraszam, że dopiero teraz informuję, że wpłynął zwrot za sterylkę Bajki - będąc na urlopie przeoczyłam wyciąg, nie miałam tam Netu. Tak, że ta faktura, która się błąkała, nie od razu dotarła do Soemy z powodu przeprowadzki, ale jednak dotarła.
Bardzo się cieszę i dziękuję pięknie.

Uzupełniłam wpłaty za 2 miesiące, bo jakieś miałam zaległości, to też mi umknęło podczas urlopu.No i lecę na wątek Bajki dopisać, że mam zwrot.[/QUOTE]

Maroko a gdzie banerek Akcji Sterylizacja :mad: ? chociaz przez dwa tygodnie , no. Ewa

Posted

Chciałam zgłosić do sterylki wiejską suczkę, rodzi co cieczkę. Zabieg będzie wykonany w zamojskiej lecznicy u pani Świątkowskiej, za ok 120 zł.

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/821/p8067064.jpg/"][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/991/p8067064.jpg[/IMG][/URL]

Posted

A czy ta sunia która jest w DT miałaby szansę na dotację do sterylki?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231089-Charcica-szuka-domu?p=19561051#post19561051[/URL]

Posted

[quote name='ostatniaszansa']No chyba jakieś imię ma ta bidulka ? Ciachać . A po zabiegu będzie w miarę zaopiekowana ? skoro zabieg niedrogi można doliczyć antybiotyk . Prosze tylko dopisać do opisu sterylka "wiejskie sunie ". Ewa[/QUOTE]
Nie pamiętam dokładnie jak ma na imię, uzupełnię potem. Było tam kilka psiaków, dlatego mi umknęło. Po zabiegu będę monitorować, dzięki :)

Posted

Chciałam zapytac czy została opłacona sterylka ode mnie .Sunia Zuzia juz ponad miesiąc sterylizowana .Pani doktor kilka dni temu mówiła ,ze nie ma nic na koncie .
Głupio mi bo juz takl długo czeka .....a mam kolejne do zabiegu .

Posted

[quote name='funia']Chciałam zapytac czy została opłacona sterylka ode mnie .Sunia Zuzia juz ponad miesiąc sterylizowana .Pani doktor kilka dni temu mówiła ,ze nie ma nic na koncie .
Głupio mi bo juz takl długo czeka .....a mam kolejne do zabiegu .[/QUOTE]

Sprawdze w domu, teraz nie pamietam .... /Agnieszka

Posted

[quote name='Izabela124.']Być może miałabym jeszcze dwie suczki i kotkę. Kotka i suczka wiejska, co cieczkę/rójkę rodzą, potomstwo zabijane. Suczka druga ma dom, ale właścicieli nie stać na sterylkę. Czy się łapią?[/QUOTE]Niestety nic z tego nie wyjdzie. Właściciele się nie zgadzają

Posted

[quote name='Izabela124.']Niestety nic z tego nie wyjdzie. Właściciele się nie zgadzają[/QUOTE]

Zastanawiam czy ich nie postraszyć za niehumanitarne uśmiercanie zwierząt ? co kotka przestanie łowic myszki ? a sunia przestanie szczekać ? Szlag mnie trafia. E

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Zastanawiam czy ich nie postraszyć za niehumanitarne uśmiercanie zwierząt ? co kotka przestanie łowic myszki ? a sunia przestanie szczekać ? Szlag mnie trafia. E[/QUOTE]Niestety niektórym ludziom nie jest ważny los zwierząt. Będę jeszcze namawiała, ale co z tego wyjdzie to nie wiem

Posted

A czy ta sunia która jest w DT miałaby szansę na dotację do sterylki?
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231089-Charcica-szuka-domu?p=19561051#post19561051"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19561051[/COLOR][/URL]